Regisztráció Elfelejtette jelszavát?


A Fotóvilág működése

Alapszabályzat


Mai albumajánlat

Lex Mihály
Életképek

Tegnapi albumajánlat

Lex Monika:
Úton-útfélen

Videóajánlat
Lépcsőszimfónia
kompozíciós esettanulmány

Tapétázás kisvakuval
video
Szarka Klára: A hírkép és a riport
tárgyfotó
Profi tárgyfotó egyszerű eszközökkel
Aktuális gyorstippünk:

Ha nincs kioldózsinórMonitorkalibrációs segédábraProfi monitorkalibráció ábrák:
www.lagom.nl


Mit ne tölts fel a Fotóvilágra?
Cikkek

Panasonic újdonságok-2011

2011-06-22 23:46:11

Június 6. -án tartotta a Panasonic 2011-es nyári termékbemutatóját. Erre az európai nyomtatott és online fotómagazinok újságírói voltak hivatalosak. Az egynapos rendezvénybe szerencsére belefért az ilyenkor szokásos program. A prezentációkon kívül néhány jől megszervezett fotózási lehetőség is.

UserFiles/Image/05_cikkek/000_egyeb/P1050575.jpg
Laurent Abadie

A szemináriumot Laurent Abadie a Panasonic Europe Ltd. elnök vezérigazgatója nyitotta meg.
Ez után Ichiro Kitao a DSC üzletág kereskedelmi igazgatója beszélt a cég üzletpolitikájáról. Hangsúlyozta, hogy a fényképezőgépek fő komponenseit házon belül gyártják. Ezekből kiemelhető a szenzor, a processzor, az LCD, az akkumulátor és a memóriakártya. Az objektívek kooperációban készülnek a német Leica céggel.
Összesen nyolc kategóriában készítenek digitális fényképezőgépeket. Ezek az egyszerű, könnyen kezelhető ultrakompakttól a nagyzoomos utazókamerákon keresztül a G sorozat professzionális tudású modelljeiig terjednek.

UserFiles/Image/05_cikkek/000_egyeb/P1050605.jpg
Ichiro Kitao bemutatja az új modellt

Megtudjuk, hogy dinamikusan nő a kereslet a tükör nélküli rendszerkamerák (MILC) iránt. Japánban ma már az eladott cserélhető objektíves fényképezőgépek 34%-a ilyen rendszerű. Európában ez az arány 11%. Észak-Amerikában egyelőre még csak 7%. Úgy tűnik, a piac visszaigazolja az ilyen gépek főbb tulajdonságait, ezért ezek fejleszésére az új kameráknál is nagy hangsúlyt fektetnek. Nincs ez máshogy a most bemutatott Lumix DMC-GF3 fényképezőgépnél sem.
UserFiles/Image/05_cikkek/000_egyeb/P1050619.JPG
Kitao úr a G sorozat fejlesztésének preferenciái közül hármat emelt ki. Az első a nagy felbontású objektívek és a precíz autofókusz. A második az optimális egyensúly a felbontás és a zajcsökkentés mértéke között. A harmadik a precíz expozíció és fehéregyensúly állítás az élőképen. Mindezt segíti az új fejlesztésű 16 megapixeles Live MOS szenzor és a Venus Engine FHD képfeldolgozó processzor. Az objektíveknél fő cél a nagy felbontás (MTF), a geometriai torzítás és a rajzolati lencsehibák csökkentése.
Szó esett a cég új nagy fényerejű objektívjéről a Leica DG SUMMILUX 25mm F1,4 ASPH-ről is. Ez a második Leica fejlesztésű objektív a G sorozathoz. Így a rendszer objektívjeinek száma már tizenkettő. A technikai fejlesztések közül kiemelhető az objektívek bajonett foglalatának. méretcsökkentése. Konkrétan a külső méret lett kisebb. Átmérőben ez -4,4 mm-t jelent. A cserélhető objektíves G család három jelenleg csoportot foglal magában. Ezek három, jól elkülöníthető fogyasztói csoportot céloznak meg. A GH professzionális vonal, a G stílusos középkategória, és a GF stílusos, sokoldalú csúcskompakt.
UserFiles/Image/05_cikkek/000_egyeb/P1050609.JPG

Ez után Hiroyuki Hasegawa tartott beszámolót a Panasonic memóriakártyákról. Bemutatta a 90 MB/mp olvasási és 80 MB/mp írási sebességet adó Gold Pro UHS-1 SDHC/SDXC kártyát, mely már megközelíti a CompactFlashek csúcssebességét. A kártya törésbiztos, ellenáll hidegnek, melegnek, víznek, mágnesességnek és a röntgen-sugárzásnak.

UserFiles/Image/05_cikkek/000_egyeb/P1050645.jpg

A szeminárium vendége volt Gianni Ilardo fotográfus, akinek a szakterülete a modelles és az ételfotózás. Ő kipróbálta a Panasonic GF3 fényképezőgépet és beszámolt tapasztalatairól. A szeminárium után kaptunk fényképezőgépeket, amelyeket egy fotósétán próbálhattuk ki. Ehhez egy csinos modellt valamint az autófókusz és a videófelvétel kipróbálásához görkorcsolyás akrobatákat is biztosított a cég.De aért fotózhattuk róma zegzugos utcáit is.

UserFiles/Image/05_cikkek/000_egyeb/P1050680_3.jpg
Gianni Ilardo instukciókat ad

UserFiles/Image/05_cikkek/000_egyeb/P1000044.jpg

 

UserFiles/Image/05_cikkek/000_egyeb/P1000068.jpg

UserFiles/Image/05_cikkek/000_egyeb/P1000485.jpg

UserFiles/Image/05_cikkek/000_egyeb/P1000086.jpg
A képek GF3 fényképezőgéppel és 14 mm objektívvel készültek. Sajnos az ott készült képeket nem mutathatjuk be eredeti felbontásban.


A Lumix GF3 bővebben >>

számláló