fotovilag.hu
Fotóvilág fórum
1 2 3 4 5
Általános / Indulatok, személyeskedések,sárdobálás, verbális érdeklődés a másik hogyléte felöl
Válasz erre
2013-12-27 11:52:19 -

Indul a tok ... ?

 
Válasz erre
2013-12-25 22:09:33 - usm

 
Válasz erre
2008-09-21 08:08:11 -

Lemorzsolódott a keménymag. :)

 
Válasz erre
2008-09-20 23:22:33 - sca

:-)

 
Válasz erre
2008-09-20 17:51:01 -

"Mindenki jó valamire, ha másra nem hát elrettentő példának."

 
Válasz erre
2008-09-16 07:57:23 -

Micsoda fejlodes, Uraim. Egesz 2007-ben mindossze ket olyan forum bejegyzes szuletett, ami a "Indulatok, személyeskedések,sárdobálás, verbális érdeklődés a másik hogyléte felöl" temahoz tartozik, es 2008-ban is csak most szuletett az elso (raadasul nagyon udvaris, elegans es szelid formaban), az evnek meg mar mindjart vege. Mi van a csapattal??

 
Válasz erre
2008-09-15 22:35:14 -

Kedves ErnŐ!
Nem vagyok egy irodalmi lélek, nehéz megfogalmaznom mindazt, amivel szinte mindenkinél kihúzod a gyufát. Ha tanulni szeretnél, olvass itt a fórumon, olvass fotós könyveket, figyelj, légy szerény, udvarias, ne tolakodj, tartsd be a fórumozás szabályait. Ne cikizz másokat. Ne írj off topic bejegyzést, mint pl. most az objektívek topicba. Ne használj több nick nevet. Csak akkor kérdezz, ha valóban információra van szükséged, és olyat amiben valóban segíthetünk. Ne kérdezz csak azért, hogy szerepelhess. Ha valaki nem úgy válaszol, ahogy szeretnéd, azért még nem kell kocsmai stílust felvenni. Talán ennyi. Ne légy nagyképű a saját weblapodon se, ezzel csak nevetségessé válsz. Nem hiszem, hogy ne lenne bennünk emberség, vagy ne akarnánk egymásnak segíteni. Próbálj hosszabb ideig normálisan viselkedni, és akkor elcsitulnak körülötted a hullámok.
Végül az ne várd, hogy valaki maga mellé vesz és tanít, ez nem kis kérés. A fotós szakmunkásképzőbe járok gyakorlati képzése is nehéz feladat, a fényképészek többsége nem vállalja. Esetleg kereshetsz olyan fotótanfolyamot, ami érdekel, de ezért is fizetni kell.

 
Válasz erre
2007-01-05 14:30:01 -

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJ!!!!
Miért vagyunk ennnnyire mások???????????

 
Válasz erre
2007-01-03 17:31:05 -

Igen az egy olyan ország. Ott sok mindenről beszélnek, de valahogy másképpen tesznek.

 
Válasz erre
2006-11-27 17:45:46 - mettor

Nem akartam külön rovatot, ezért itt idézem. Forrás: DUNA TV, net-ről:
"Kizárták a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem oktatói testületéből hétfőn a magyar feliratok kifüggesztéséért küzdő Bolyai Kezdeményező Bizottság két vezetőjét. Az egyetem szóvivője kifejtette, a szenátusi határozat nyomán a két oktatónak felbontják a munkaszerződését. A döntés végleges.

A két oktató magyar feliratú táblákat helyezett el az intézményben, ezeket hamar eltávolították a portások. Az egyetem irányítói törvénytelennek minősítették ezt az akciót, és feljelentést tettek a rendőrségen. Hantz Péter és Kovács Lehel adjunktusok kizárásáról a döntést az egyetem 110 tagú szenátusa hozta meg hétfőn elsöprő többséggel, mindössze kilenc ellenszavazattal"
.
No comment...

 
Válasz erre
2006-11-15 09:19:38 -

Na, csak összehozzátok Ti ezt itt! Mettor IS-ével Simi megragasztja a pecket és mindenki elégedett lesz.
.
A francba!!!

 
Válasz erre
2006-11-15 07:29:28 - simi

Ha esetleg valaki Tokyo környékén őgyeleg leverhetné a fuji tervezőmérnökeinek stb. nyolcszogletű szemüvegét.Lekötelezne.Biztosan van arrafelé is állatkert,kérhetnének azok a mérnökök egy kis műszaki segítséget a csimpánzoktól.IS.Hátha összedobnának egy használható vezérlőtárcsa tengelyt.(nem olyat ami letörik néhány csavarintás után)Pár fürt banánért biztosan segítenének.Hiszem. :)
A Durva Édesapjukat szivassák kéremszépen.(jajjdejóezatopik)

 
Válasz erre
2006-11-15 03:06:18 - sisi

Mi az az IS? ragasztó?

 
Válasz erre
2006-11-14 22:34:26 -

Öhhöööö!

 
Válasz erre
2006-11-13 09:16:57 - mettor

Most olvasom csak:
2006. november 11. 20:45:41 | sisi
"... nem is oly rég egy roma fiút egy másik fiatalember lekaszabolt..."
Csak a pontosság, a tények kedvéért: az a bizonyos "másik fiatalember" IS roma volt...! Mert ez a tény, avagy ennek ellenkezője, enyhén szólva eléggé más következtetések levonására adHAT lehetőséget. (Ha most egyes bősz "jóakaróim" emiatt majd rasszizmussal vádolnak, hangsúlyozom: EMIATT, nos akkor - lelkük raja - VÁLLALOM...!)

 
Válasz erre
2006-11-12 12:27:02 -

A francba! Bezárt a sarki fűszeres.... Most mehetek a Tesco-ba!

 
Válasz erre
2006-11-12 12:25:28 -

A francba! Bezárt a sarki fűszeres... Most mehetek a Tescoba!

 
Válasz erre
2006-11-12 11:52:50 -

Nagy bátorság kell ahhoz, hogy ide is hozzászóljak, de megteszem. Vannak dolgok amiket nem értek és az itt megjelent Sisi - Denjoe vita ilyen. Feltóti Sanyit régóta ismerem, Denjoet még nem, ennek ellenére nem akarok egyikük pártjára sem állni. Szerintem a már elfajult vitában Docnak kellene véleményt nyílvánítani és emlékeztetni a feleket, mit és mennyit engednek meg a szábályzatok. Már többször említettem azt, hogy csak a képeket bíráljuk és hagyjuk ki a személy iránt irányuló megjegyzéseket. Mindenkinek joga van a véleményéhez a képpel kapcsolatban, akkor is ha az negatív. Senkinek nem kötelessége megmagyarázni azt, hogy miképen kellene ( szerinte ) máshogyan csinálni, mert ez a képfórum nem egy fotósiskola. Különben is, ahogyan én csinálnám az nem biztos, hogy a másiknak is megfelelne. Tanácsokat lehet adni jóindulatúan, de ez nem kötelező. Feltóti Sanyival nekem is voltak vitáim, időnkény teljesen más véleményünk volt a dolgokról. Ilyen eset volt 2004. okt. mikor hármasban, Feltóti S. Bíró M. és jómagam a digitális fényképezés és az analóg technika volt a téma. A vélemény külömbség ellenére sem sértődtem meg. Sanyinak néha durva stílusa van, ahogyan Ő nevezi őszinte. De úgy vettem észre, Denjoét sem kell félteni. Gondoljatok arra, hogy mennyire sokoldaló a világ és milyen másnak látjuk a dolgokat. Ez így jó! A vélemény nyílvánításnál is ezeket a szabályokat kell figyelembe venni! Hallottatok-e már demokráciáról? Az egy más dolog, hogy mennyire értékelem a vélemény nyilvánítóját, ehhez viszont nekem van jogom.
Mit is lehetne tenni ebben az esetben? Nem kell, hogy szeressétek egymást, de mint fotósok nyújtsatok egymásnak békítő kezet! Ezután pedig próbáljatok egymással nem foglalkozni, de haragot félre kell tenni mindenképen. Persze ez csak az én véleményem!
Kívánok Mintkettőtök számára megbékülést és minden jót. Üdv. J.M.

 
Válasz erre
2006-11-12 11:06:12 -

Hm, Kavita, és az édes, mint egy testesebb fenyőméz, illatos, mint a legjobb levendulaméz, és mámorító, mint egy jó bordeaux-i. És ez mind visszatart attól, hogy lemondj róla. Meg a remény. Még ha nincs is. Azt hiszem, sokan megéltük már. Egyedül biztos nem vagy vele, ha ez vigasztal.
.
Kompromisszumos megoldási javaslat a hozzászólások szűrésére. Jelenleg mail-ben tudjuk kérni egy-egy hozzászólás törlését, ami kicsit macerás, akkor már egyszerűbb törölni a képet. Ha lenne egy beépített "kérem törölni a bejegyzést" opció, azt a moderátorok rövid időn belül megtehetnék. Ez talán visszatartana attól, hogy valaki minden neki nem tetsző véleményt állandóan törölni akarjon, ugyanakkor egyik fotónk sem járna úgy, mint sisi jobb sorsra érdemes képe.
Persze ez egy kis plusz munka a moderátoroknak, de itt a nagy többség értelmes emberekből áll, és - legalábbis az utóbbi időben - nem volt gyakori a személyeskedő és oda nem illő bejegyzések száma. Nem tartom valószínűnek, hogy heti 1-2-nél több hozzászólás törlését kérnénk.

 
Válasz erre
2006-11-12 10:39:30 -

Egy fotós oldal elsősorban a fotósok kiszolgálására van, és nem a fotósok vannak az oldalért. Ha valaki feltölti a képét, akkor meg kell kapni a lehető legtöbb jogot a képe feletti kontrollra, amivel egyébként is bír.
.
Normális esetben mindenki jól jár: a fotós bemutatja képét, kap közönséget, a site meg kap forgalmat.
.
Biztos vagyok benne, hogy az általam már korábban is vázolt 'csak megjegyzést kérek - csak pontot kérek - mindkettőt kérek' beállítások mellé be lehetne tenni pl. 'hasznos-nem hasznos a vélemény' jellegű flageket, és pontozás esetén ezek érvényre juthatnának.
Vagy pl. a pontozók elért pontjaik, regisztrációjuk ideje, meg tetszőleges más mutatók alapján számolt súlyozzással adhatnának pontot - pistike 10 pontja valóban fele annyit sem ér, mint egy veterán, igazi penge fotós pontjai.
A fentiek egyébként csak "röptében" leírt dolgok, nyilván nem mind tökéletes, kiforrottnak meg biztosan nem azok - ha én átszervezném a fotóvilágot, egészen biztosan csinálnék róla szimulációkat, előre teszteket, év(ek)re előremutató predikciókat, és így tovább. Tervezés!
.
Ezek mind-mind a fotó feletti kontroll eszközei, és egyben a kulturált vita medrének meghatározói is.
.
Anyázás, sértődés akkor is lenne, de ez az emberek velejárója. :)
.
.
Kavita :DD Igen, az valóban gond. Ez vihar a pohár vízben. :)

 
1 2 3 4 5
számláló