Fotóvilág fórum
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...
Általános / Egy kis néznivaló, avagy fotó a weben
 

Nagyon jok, koszi szepen!

 

Szuper, köszi!
Asszem leteszem a gépem!...

 
 

Csatlakozom!...

 

...éniskößi...

 

Mindig nagy orommel nezegetem az altalad ajanlott kepeket. Koszike.

 
Válasz erre
2017-07-23 08:16:22 - Josa

k30user,
Jó kls sorozatokat mutatsz.
Élvezetes volt végignézni.
Kösz.

 
 

Ötletes, mosolyos képek.

 
 

Köszönöm, hogy leírtad Te miként gondolod.

 

Kompozíció

LINK

 

Zorán, pont tőled (aki ért a fotózáshoz) nem vártam ezt, és nagyon csodálkozom a kérdéseden!...

Nem én találtam ki, hogy bármilyen tevékenységet (legyen az sport, kézműves ipar, hangszeres játék, színház stb. stb.) alaposan szemlélve, tudatosan, v. tudatlanul nézve, figyelve, folyamatosan, vagy ismételgetve ne lehetne tanulni, vagy a meglévő képességeket fejleszteni!
Hisz minden tanulási folyamat ezen (is) alapszik. A kis gyerek is így tanul!!!! Nézi, figyeli, ellesi a nagyobb társak, felnőttek cselekedeteit, már a játékában is utánozza őket! (Még közhely is azt mondja: "Utánozó majom!")

Ha már a focit említettem; Tichy-től, Alberttől, Benén át, Nyilasiig nem egyszer nyilatkozták, hogy nagyon sokat tanultak az aranycsapat játékát figyelve; én erről többször, több helyen olvastam, hallottam! (Remélem nem hazudtolsz meg!?)...

Érdekes a mai digitális világban pedig filmre veszik a "nagy focisták"; C. Ronaldo, Messi, Di-Maria, Bale, Ibra' játékát (cseleit, mozdulatait, helyezkedését a pályán), és lassítva százszor ismételve mutatják a futball akadémiákon!

Én pedig - igenis - a mai napig nagyon sokat tanultam, tanulok, a legjobb fotósok munkáiból, és legalább ennyit (hogy mit nem szabad) a pocsék kattogtatók műveiből is! (Még a FV.-on is!)


 

apaCmeN: Tudatosan ki lehet elemezni, mi a titka egy-egy jó képnek, és ezekre törekedni :) De ha más nem, a szem hozzászokik és saját fényképezéskor is óhatatlanul azt találja jobbnak (kompozíció, fények, stb.) amit ezeken a képeken megszokott. Rossz fotók rossz irányba viszik a szemet, jó fotók (gyakori!) nézegetése jó irányba. (Persze nem a szem dolgozik, hanem az agyunk.) Érdemes gyűjteni a jó fotókat, és háttérnek, képernyőkímélőnek ezeket alkalmazni. Ugyanígy nem ártalmas az albumok, művészeti folyóiratok nézegetése sem. És nem csak a fotósoké, de el szabad "tévedni" a képzőművészet területeire is.

 
Előzmény Válasz erre
2017-07-02 22:27:16 - evka

Szuper képek, különösen a fekete-fehér kollekció tetszett. Köszi!

 

Alexmed,
magyarázd ezt el kérlek, mert nem teljesen értem. Mit lehet tanulni abból, hogy nézegeti valaki a képeket?
Valamikor fociztam, még "fiatal koromban", de nem volt olyan edzésünk, hogy foci meccseket nézetünk volna. "Szeretem a focit" (Galvölgyi bocsi - loptam) ... nézni, de hogy attól jobb labdarúgó lettem volna, vagy bárki? .. Nem tudom.
Szóval, hogyan kell érteni a "legtöbbet a fotók nézegetéséből lehet tanulni" dolgot?

 

Köszi!...
Hát fotózni tudni kell...hol vagyunk mi még ettől!??
Mindig mondom (már itt is leírtam többször, még példával is éltem a focival kapcsolatban, mert ez minden tevékenységre vonatkozik), hogy a legtöbbet a fotók (jó alapos - technikára, komponálásra is tekintettel) nézegetéséből lehet! Többet, mint bármelyik tankönyvből, vagy pláne a kritikákból!...

 

Magány
LINK

 

Fekete-fehér
LINK

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...


A Fotóvilág működése

Alapszabályzat


Mai albumajánlat

Dr. Varga Terézia
Jégvirágok tánca

Tegnapi albumajánlat

Kácsor Károly
Afrika

Videóajánlat
Lépcsőszimfónia
kompozíciós esettanulmány

Tapétázás kisvakuval
video
Szarka Klára: A hírkép és a riport
tárgyfotó
Profi tárgyfotó egyszerű eszközökkel
számláló