fotovilag.hu
Fotóvilág fórum
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...
Általános / Egy kis néznivaló, avagy fotó a weben

Az ide feltett kép egy hétig látszik a Képfórumban; a 500px-re feltett csak néhány percig lát6ó, mert a tömegesen érkező többi hamar "letolja"; amelyik a néhány perc alatt eléri a "popular" azaz "népszerű" szintet, az egy kicsit tovább marad a megfelelő fül alatt - meg, hát akinek sok a "követő"je, az több eséllyel lesz a "Popular" fül lakója...
...de megdöbbentően jó képek is süllyednek el néha az érdektelenségben.

 
Válasz erre
2018-07-06 19:57:43 - Mandy

fotó és fotó.. vannak ugye a kommersz fotók.. azok a túl színes habos-babos, naplementések amik a nagyöbbség tetszését élvezik na meg van a fotós oldal ahova igen nehéz betörni mert igen magasan van a léc :) A bírálatok kemények de néha tanulságosak. A pozitív visszajelzés érdekében elcsavargunk.

 

Jól van simikém, ha ennek örülsz legyen jó napod! :)

 
Válasz erre
2018-07-06 18:45:42 - simi

Azért 13millió felhasználóból mindössze 207 nézte meg a képedet az 500px-en. Itt pedig a mondjuk 300 felhasználóból 100 körüli a megtekintés. Ez iszonyatosan rossz arány az ötszázpixen... a fotovilág látogatóinak egyáltalán nincs szégyenkeznivalójuk.

 

Sándor, a lényeget tekintve egyetértek veled, de ha folyton azt szuggeráljuk magunknak, hogy vacakok vagyunk, az a legbiztosabb önbeteljesítő jóslat. Sanos nem lehetek rá különösebben büszke, hogy fotóvilágos vagyok, de szégyenkezni sem vagyok hajlandó miatta. Különben is, nem csak csapatjáték van, mindegyikünk egyéniben is versenyez.

 

Egyet értünk Zorán! Csak én hűséges típus vagyok!
52 éve egy asszony (3 gyerek, 7 unoka), 41 évig egy munkahely, és 14 éve itt! Úgy hogy maradok, bár többször elgondolkodtam a távozáson az utóbbi 1-2 évben (rengeteg barátom elment innen - többekkel tartom a kapcsolatot, csalnak másfelé: "Te még itt!??"), a színvonal nagyon hullámzó, az értékelések szakmailag nagyon megkérdőjelezhetőek sok esetben, a pontozás teljesen irreális; ha ezt tekinteném egy kép értékének akkor azt kell mondjam ez nem egy jó színvonalú amatőr szájt, hanem egy laikusok erősen szubjektív gyülekezete!...
Na, mindegy maradok, de időnként (mint most is) kiöntöm a szívemet, és mellékesen máshol kompenzálok!
(Megsúgom nem vagyok ezzel egyedül a tagok között!)

 

Ahány "zsűri" annyiféle eredmény. Persze mindig a zsűri a rossz, ha egy kép nem kap elismerést.
Ez már csak így van.
A Fv egy asztaltársaság, csakúgy, mint az 500px vagy bármelyik. Át lehet ülni itt-ott dicsérni egyik asztaltársaságot jobban, mint a másikat. Csak kérdés, hogy ha a "sajátunknak" mondjuk és "szeretgetjük" azt a bizonyosat és leminősítsük az asztaltársaságunk tagjait, hogyan fognak ránk nézni? Lehet a gondolataikban az fog kavarogni: ha itt annyira nem jó, akkor mit keresek még itt?? ;)

 

Megnéztem az oldalt, valóban sok jó és sok olyan kép is van fenn, ami a futottak még Kacorkirály és Rizibizi kategóriába tartozik. Ez nem különös, ez a nagy számok törvénye. A kérdéses kép valóban jó, viszont ha valaki egyszerre több képet tölt fel, többen úgy vagyunk vele, hogy kiválasztjuk azt az egy-kettőt, ami a leginkább tetszik közülük. Ez viszont már nem csak kép, de néző függő is.
Minél több kép kerül egy oldalra és minél több a véleménynyilvánító, annál nagyobb a kiegyenlítődés, nagy számok törvénye, hiszen egy-egy kép valódi értékének feltárására jóval kevesebb idő, így figyelem jut. Viszont az is igaz, hogy sokkal kisebb hozadéka van a cimboraságtól vezérelt véleménynyilvánításnak.
Azért nem panaszkodhatsz, hiszen téged és a képeid legalább nem pocskondiázzák, ami velem már többször előfordult.

 

"Sok lúd disznót győz!" :)

 
Válasz erre
2018-07-05 22:40:50 - simi

Jóhogy, 13.000.000 fotós 300 (van itt annyi aktív egyáltalán) ellen. :)

 

Igaz, Simikém, de sokkal több a jó kép is...nézd csak végig őket - érdemes!

 
Válasz erre
2018-07-05 22:11:31 - simi

Jó-jó, és senkit sem akarok megbántani, poénnak szánom:
Doki, ott azért jóval több a 'légy'.

 

Különösebben nem érdekel (vagy mégis? - már magam sem tudom), de a FV. 'szakmai' színvonalának jellemzésére javaslom megnézni ezt a képet, amit egy nemzetközi fotómegosztó oldalra tettem fel kb. 1 órával ezelőtt! (500px.com)
Itt a FV-on semmilyen sikert nem aratott!....

LINK


 

Igazából a "szerkesztői" rovatba is mehetne ... a FV facebook oldaláról van szó.
A főoldal hirdeti az odalátogatás lehetőségét (a fotóvilág főoldala a facebook oldalára való látogatás lehetőségét)
A link működik is, de 2017-es az utolsó "post" ami a fb-on található. Jó lenne (ha van rá kapacitás) ezzel is foglalkozni.


 

Reakció Xabolcs 05. 20-i gondolataira:

Azzal kezdeném, hogy a Trombitás beli rendezvény számomra legnagyobb hozadéka az volt, hogy személyesen is találkoztam veled és az első benyomások alapján, egy szimpatikus, értékes embert ismertem meg a személyedben.
Az elején jelzett gondolataidról annyit, hogy általam legtöbbre értékelt kortárs festő, bár néhány éve meghalt, Csernus Tibor, akinek művészi hitelességét erősítette, hogy a caravaggioi ábrázolástól a hiperrealista képekig minden ábrázolásmódban otthon volt, így bármit tehetett, nem hitte azt az ember, hogy azért teszi, mert nem tud festeni.
Ez igaz a fotográfiára is, ha valaki igazolta a caravaggioi képességeket, hiteles lesz a kandinszkiji ábrázolása is. Tehát ezzel a gondolatoddal egyetértek.
Más kérdés az, hogy aki csak a manipulált képeit látta valakinek, abból kell eldöntenie, hogy az a tehetségtelenség palástolása, vagy az alkotó jelképrendszere. Ennek eldöntéséhez kell az érzelemmentes, tiszta fejjel megadott, objektív, értő bírálat, figyelmen kívül hagyva a saját alkotói rendszerünket, csak a képre koncentrálva.
Én is szeretek erőteljesen beavatkozni egy-egy képem szín és látványvilágába. Van amelyik sikerül, többsége azonban csapnivaló. Látom én is, de úgy gondolkodom, azért van ez az oldal, hogy mások is mondják el a véleményüket, ha nem a képről, az irányultságról, hiszen sok olyan embert ismerek, aki él-hal az avas szalonna ízeiért.
De a vélemény legyen olyan ami a képet pocskondiázhatja, de a szerzők emberi méltóságát ne érintse.

 

Rendben, részemről marad ez a rendszer.

 

Nézd ! Azt csinálsz a képekkel, amit csak akarsz, és amit nem szégyelsz. Ez teljesen a te döntésed.
Én csak azt jelezatem túl van lihegve az egész - még a "hamut szórok a fejemre, hogy lélegzem" dolog is.
Senki nem mondta, hogy ne tedd ide fel, az önkéntes mártír útját is Te válaszottad - lemondva saját magadat.
Én mindössze jeleztem neked, hogy nem biztos, hogy az irány és az út a legjobb - és megírtam, hogy nekem nem tetszik, valamint mutattam olyan képeket, és alkotókat, akik ezt a "műfajt" elég magas szinten művelik - hátha segít neked.

 

Kedves apaCmeN !
Részemről nézheti aki akarja.
De éppen Te voltál az aki kijelentetted, hogy nem való ide a böngészőhöz készült grafikánk, amit érdekességként tettem fel. Te írtad alább, hogy képeim gyengék "...kidolgozás, mondanivaló, ötlet terén egyaránt, .....".
Ezt a módszert éppen miattad, Xabolcs miatt, alexmed.. meg még valaki, valakik miatt találtam ki, hogy ne zavarjon benneteket tehetségtelenségem, és tehetségtelen képeim.
Most akkor mi a baj?
Hogyan mutassam meg hogy semmiképpen ne irritáljon Téged és a többieket?
Vagy ne is mutassam meg őket?
Távozzak az oldalról?

 

Képcsináló: Igenis!

(... de nincs ez már kicsit túlszabályozva? folyamatosan hozzá jön majd a felsoroláshoz valami - ki nézze, ki ne nézze? ;)

 

A szokásos: feltöltöttem néhány képet a titkos mappámba:
LINK
Ez egy tihanyi galéria felkérésére készült, turistáknak szánt kollekció. A képeket akvarell effekttel kérték. A nyomatok A4 méretűek, és akvarell papírra készültek.


Mint tudjátok a titkos mappában levő képek számítógéppel manipuláltak, csak azok nyissák meg a mappát akiket nem irritál a manipulált képek látványa, illetve kíváncsiak egy nem túl tehetséges fotós próbálkozásaira.

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...


A Fotóvilág működése

Alapszabályzat


Videóajánlat
Lépcsőszimfónia
kompozíciós esettanulmány
számláló