fotovilag.hu
Fotóvilág fórum
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...
Általános / Gondolatok...

Többen rábeszélnek két napja, hogy "ne hülyéskedj, maradj"!

Valóban az az igazság, hogy 14 év itt lét nem engedi, hogy akkor hagyjam itt a FV.-ot, amikor bajban van!...

Én maradok, ami voltam; úgy teszek fel képeket, ahogy eddig és úgy értékelek, ahogy eddig, és semmilyen perpatvarban nem veszek részt!...
Megéltem én már itt Jenő aput, Sisit, Laant stb. A nagy különbség a mai helyzettől, hogy ők 'tudtak' fotózni (is)!!!

A jó szándékú kritikát elfogadom, az egyebeket figyelmen kívül hagyom; azt nem mondhatom, hogy egyik fülemen be, a másikon ki, mert 'képzavar' lenne, de az értelme és hatása rám ugyan az, ha olvasom!...

 
Válasz erre
2019-03-24 12:19:42 - KPeter
 

Feri, köszönöm, a felajánlott fátylat természetesen elfogadom.
A feszes pontozást viszont nem vállalhatom. Több okból.
Egyik az, ami nálad is feltűnt: a vállalt kényszer, hogy mindent pontozni kell 1,2, vagy 3 ponttal, oda vezet, hogy hovatovább a pontozó már nem is tud foglalkozni a képek “nem számszaki” értékelésével, azok minőségének valódi kibontásával, ennek leírásával, (pedig szerintem ez lenne minden kritika célja, és nem az 1,2, vagy 3 pont kiosztása), hanem óhatatlanul belefut abba a csapdába, hogy szűntelen önvizsgálatot tartva folyamatosan azt magyarázza (önmagának és a feltöltőknek) hogy melyik pont mennyit ér, mennyire relatív, miért nem 2, miért nem 1, miért nem 3, stb. stb. Ez a szűntelen magyarázás már egyféle monológgá válhat - ezt hozza a magamra kényszerített vállalás.
Másik ok az, hogy ráadásul nem minden kép mond nekem valamit, nem minden kép mozdít meg bennem egy fogaskereket, de attól, hogy konkrétan énnekem nem, attól másnak nagyonis mondhat valamit a kép, és okozhat örömet. Olyan képet pontozni, amely nem érintett meg, nem szeretnék. Persze, adhatnák rá 1 pontot, mert nem érintett meg - de kónnyen lehet, hogy én vagyok a ludas, én nem vagyok eléggé fogékony, s tulajdonképpen az az 1-es az én szegénységi bizonyítványom kéne, higy legyen, ehelyett valaki más kapja, akinek a képe esetleg nem is rossz, hanem “én vagyok a rossz”
Így én soha nem pontoztam sokat. Ha volt érdemben mondanivalóm a képről, mert megérintett, vagy mert kifejezetten ellenszenvet keltett bennem, azt megírtam a feltöltőnek, és néha, (de nem mindig) pontszámmal is kifejeztem a mondandómatt. Én így műkódök, számomra a kép érdemi befogadása, abból kiindulva érdemi, szavakba figlalt kritikája (pozitív vagy negatív) az elsődleges, és a pontozás mégcsak nem is másodlagos, inkább csak harmadlagos dolog.
És az utolsó(ként ideírt, de valójában első helyre kellett volna írnom) ok az, hogy kb. egy esztendeje nem veszek részt a FV nevű valamiben (“valamiben” azért, mert már rég egyáltalán nem hasonlít arra, ami volt). Hol félévig, hol hónapokig nem vagyok itt jelen. Mikor bekukkantok, elszörnyűlködök mind a képi, mind a szöveges fórum minőségének újabb és újabb zuhanásán. Mikor azt hittem, nincs már lejjebb, pár hónappal később látom: de, von lejjebb. Ilyenkor feltóltök egy vagy két képet (de csak időszakos célból, miután mindenki megnézhette, leveszem) azon szándékból, hogy hátha ezzel kicsit felfele bököm a fórum színvonalát. Nem én vagyok egyedül, aki ezzel kisérletezik, vannak nálamnál jobb fotósok is, akik csak igen ritkán tesznek ide fel bármit is, de azért, ha ritkán is, még megteszik. Sok eredménye nincs... Tehát ha én itt nem vagyok jelen, csak “szökőévente”, akkor hogy jönnék én ahhoz, hogy mindenkit végigpontozzak?? (Neked pedig azért mindom, komolyan, nem bántásból, higy tóltsél fel ide képeket, mert anélkül te is a “hogy jön ő ahhoz” kategóriába esel - szerintem. A feltöltött jó minőségű képek halmaza lehet csakis az a háttér, amire támaszkodva végig viheted vállalásodat, a mindent lepontozni projectet.)
Nos, ez a helyzet, most entert nyomok, aztán vagy kidob a program, vagy nem. Üdv., Feri!

 

Tisztelt Xabolcs!
Igen befizettem, hogy Ön itt meg tudja mondani mik a jó képek, és szakmai tanáccsal szolgálhasson.

 

Képcsináló: nem értesz annyira hozzá, hogy szánalmassá válás nélkül véleményezz; az, hogy egyáltalán pontozhatsz, nem a fotóidnak, csak a tulajdonosoknak köszönheted; lyaa, és mert befizettél rá, hogy nézzék el a tudatlanságodat.
Na, szaladj a zóvóbácsihoz panaszkodni... :D

 

Edit: csatlakozom Zsolt véleményéhez; többen is vagyunk ott az itteni csapatból...

 

Péter, magamat és téged is homo ludensnek tartalak, nem véletlenül kérdeztem meg tőled az elmúlt napokban kétszer is, hogy akarsz-e fotóvilágosdit játszani, még a szabályok megválasztását is rád hagytam volna.

Kétszer utasítottál el, egyszer udvariasan, másodszor az alanti stílben. Borítsunk rá fátylat, azt mondom, amit alexmednek is: kvittek vagyunk. Egyúttal harmadszor is felteszem neked a kérdést: akarsz-e játszani? A szabályok (amelyeket néhány napja közösen alakítottunk ki) rendkívül egyszerűek. A Képfórumban lévő m i n d e n képet egy hónapon keresztül pontozni kell 1-3-ig. Minden kategóriát rendszeresen használni kell, 3-ast (vagyis valamilyen szempontból kiemelkedőt) értelemszerűen csak a képek csekély hányada kaphat.

Légy szíves, válaszolj egyszerűen, a régi aczelpeter hangján. Ha elutasítasz, én akkor is befejezem, amit elkezdtem, ahogy elkezdtem.

Tavaly december óta nem fotózom, mert kátyúba kerültem, de ha a fenti ajánlatra igent mondasz, vállalom azt is, hogy töltök föl a régiek közül, aztán, ha esetleg lesznek, újakat. Talán jó lehet még ez az öreg, sokat próbált, szétesőben lévő Fotóvilág valamire.

 
Válasz erre
2019-03-24 09:19:21 - Zsozso

KTB, nem mindenkinek, működhetnek ilyen szépen a neuronjai : 419539 :)

 
Válasz erre
2019-03-24 09:04:45 - KTB

A szigorú pontozósdi elvileg nevelő, figyelemfelkeltő céllal indult, mégsem lett semmi eredménye (a sértődéseken kívül), mert továbbra is töltik fel a semmitmondó, "amerre állok arra kattintok egyet" képeket, és ettől még az sem tántorítja el a feltöltőket hogy nem jön rá (vagy alig) pont és hozzászólás ... Tehát önmérsékletre, vagy feltöltés előtti átgondolásra nem lehet építeni, továbbra is az előszűrést javaslom az új oldal indulása után.

 

Nem tudom ide tartozik-e, de leírom.
Egy képet több szempont alapján véleményezek, több szempont alapján alakítom ki róla a véleményemet.
-Egyik szempont az hogy mit üzen a kép? Ez lehet olyan üzenet ami szimpatikus, semleges és ami nem szimpatikus. Itt még nem játszik a technika.
-A másik szempont az, hogy milyen technikai minőségben készült a kép, mutat-e valami képi egyéniséget a téma, a gondolat megmutatása.
-A harmadik szempont itt, a FV-on eddig nem igazán volt terítéken, de most úgy látszik, hogy bevezetődött: Ez pedig az, hogy ki készítette az adott képet? Van akit egyszerűen nem, vagy csak nagyon módjával véleményezek. Kik is ezek? A rajztanárom rajzait nem véleményeztem, tőle tanultam. Egy neves, híres alkotó képével szintén ez a helyzet.
Itt megalakult egy csoport akikkel nem vagyok egy szinten. Nem vagyok fotóművész, nincsenek díjaim, nincs akkora tapasztalatom mint nekik. Az ő képeikhez, kommentjeihez egyszerűen nem tudok, nem fogok hozzászólni, pont olyan indok alapján mint a rajztanárom rajzaihoz.
Mivel véleményeik, pontjaik szerint szerint képeim nem ütik meg a kívánt mértéket egy darabig nem fogok feltölteni ide nyilvános képeket.
(A titkos mappa még talán fog játszani.) 

Nem tudom, hogy mit szóljak, szomorú a szívem!
Ezekbe a vitákba nem szólok bele, nem rám tartozik, de nagyon sajnálom!

BBart! Nem kételkedek abban, hogy egy jobb fotóvilágot akartok elérni, csak azt nem értem miért itt! Ez a fotóvilág már régen haldoklik és hamarosan megszűnik. Az új programhoz viszont lehetőség lenne adni tanácsokat az sokkal hasznosabb lenne!

Itt rengeteg energiát használtok fel, aminek már nincsen értelme!
Felvetődött egy találkozó szervezése, az új program dolgainak megbeszélése alakítása miatt! Érdekes módon erre senki sem reagált egyenlőre, rajtan és Palin kívül, akik a legnagyobb távolságban lakunk és a magyarországi tartózkodásunk ideje is meghatározott.
Én szeretném ha minél többen reagálnának és elmennének erre a találkozóra! A jövő fotóvilágár ott lehetne még formálni és megbeszélni!

 
Válasz erre
2019-03-24 08:48:41 - Zsozso

Gyökér, az 500px-en van két jó fotód. Inkább ott keress magadnak barátokat. Állítom hogy nem bánod meg.

 

BBart, ha figyelmesebb vagy, láthatod, hogy éppen aczelpeter kezdte a személyeskedést.

 
Válasz erre
2019-03-24 08:10:51 - BBart

aczelpeter: Péter emberileg nagyon kedvellek, és virtuális barátomnak tekintelek, ha ezzel nem sértelek mert nagyon nem annak szánom. Képekkel segíts. Jópáran nagyon szeretjük sőt kimagaslónak tatjuk munkáidat. A képekről szóló irásaid többségét egyenesen példa értékűnek tartom.
Gyökér & Feri: Nem egymás torkának elvágása volt a cél. Egy jobb FV-t akartunk elérni.
Kérlek tegyétek le a személyeskedés fegyvertét, és képek alatt a képekről vitázzunk.
Én elhagyom a Gondolatok cémű fületet. Így nem fogom látni, értelem szerűen nem fogok válaszolni semmire. Sokak bánatára
a Képfórumban még megtaláltok.

 
Válasz erre
2019-03-24 07:43:10 - Zsozso

Embert barátjáról madarat........

 

Nem hinném, hogy itt bárki is védelemre szorulna rajtad kívül. Te csináltál bohócot magadból.

 

Kedves Edit, az nagyon szép, hogy véded Ferit, hiszen jó barátságban vagytok. Az a mód viszont, ahogyan ezt tenni próbálod, (semmi érv, csupán a védendő társ vitapartnerének ócsárlása) eléggé silány, ezt beláthatod. Jó éjt nektek, tegyétek tönkre ezt a helyet végképp, és tegyétek ezt az utódjával is - ha ez a kívánságtok!

 

Péter, hidd el, nem áll jól neked ez a nyugdíjas primadonna szerep. Kár volt lerombolnod azt a hamis képet, amit hosszú idő alatt sok hadoválással felépítettél magadról. Most bebizonyítottad, hogy morálisan mennyit érsz.

 

Ferikém, a pontjaiddal semmi baj nincs. A kommentekkel viszont mostanában (hangsúlyozom: mostanában) van probléma: hogy zeneimpéldával világítsam meg, az nem kritika, hogy “XY indiszponáltan énekelt” A kritika az, hogy “XY mély hangjai elvesztették zengésüket ezen a napon, s ez az ária hősies karaktere felmutatásának fékje lett.” Tudod te nagykn jól (emlékszem, tudod!) mi egy fotó értékes vonása, s hol nem sikerült megcsinálni a megalkotandót. Ezzel foglalkozz szerintem, úgy, mint régen tettd, és felejtsed el az önmagad pontozási módszerével való szűnni mem akaró foglalkozást - ezt tartsad meg inkább magadnak.
És: töltsél fel képeket, enélkül nincsen hiteled!
(Nem szívesen példálódzok magammal, de amikor, évszakonként egyszer ide feltöltök egy-két fotót, mindig írok is néhány másnak fotója alá véleményt, mert e kettő csak együtt hiteles. Illetve az is érthető, ha valaki csak képeket tölt fel, és nem véleményez, mert nem a szavak embere. De az, hogy csak szóvegel, képet pedig nem tesz föl, szerintem hiteltelenné teszi az ipsét).

 

Köszönöm a józan és higgadt baráti tanácsot, de nem ígérem, hogy megfogadom. Ha az én pontjaim és kommentjeim verik szét a Fotóvilágot, megérdemli.

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...
számláló