fotovilag.hu
Fotóvilág fórum
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...
Általános / Gondolatok...

Kedves Géza és Tibor!
Ez most is tökéletesen működik A FV.-on!
Próbáljátok ki a 420564 sz. "Rilex' c. képem alatt, ahol legalább 6 dal van!
Bökjetek rá a zene linkjére, és utána vissza a képre! Nézegetheted a képet végig a zene alatt...

Vagy a "420562. alexmed - Kedvenceim" alatt zenei linkre, ha jó zenét akartok hallgatni miközben szeretteimet nézhetitek A Stonehenge előtt!
Vagy ki-be léphettek a kép és a zene között! Érdemes, mert nagyon jó a klipp!

Én így és ezért találtam ki már régen!

Én így és ezért találtam ki már régen!
(Igazából nem is én voltam az első, hanem már nem tudom ki legalább öt éve tett be zenei linket a You Tube-ról a hozzászólásokba - onnan is tökéletesen működik.)

 

Kedves Géza!

Információ továbbításnál hasznos a facebook de egyébiránt nem kedvelem
Az ötlet viszont remek, nem halottam nem láttam ilyen megoldást.

 
Válasz erre
2018-11-15 09:37:49 - Josa

Nem tudom ti is kitaláltátok-e, de ha két facebook oldalt nyitunk meg és az egyiken a képet nézzük, a másokon pedig a hozzátartozó zenét hallgatjuk a háttérben, akkor összehozható a kettő.
Érdekes lenne, ha a készülő új Fotóvilág programban ez automatikusan együtt hallgatható/nézhető lenne.
Ha megoldható, és akarat is van hozzá, akkor ez valószínűleg egyedülálló lenne a fotós oldal kínálatban.

 

En csak annyit fuznek hozza, hogy eddig is, (igaz elegge ritkan) vagy szoveges, vagy zenei illusztraciot is mellekeltunk a kepekhez. Emlekszem, sok-sok evvel ezelott az "O sole mio kepem"-hez s_marcsi a fekete feher valtozathoz mellekelte a YouTube-n a zenejet, mig a szines valtozathoz pedig Fogalaci a kottajat linkelte be. Ez akklor nekem peldaul nagyon jol esett.
Az 500px-en mar regen jartam, eleg sok kepet toltottem fel annak idejen. Mark Urso utan nezek, mert nem emlekszem a kepeire.
Miert ne lehetne a FV oldalt meg ezekkel is szinesiteni? Ki ki belatasa szerint.
Udv. mindenkinek. Izabella

 
Válasz erre
2018-11-14 18:24:10 - Zsozso

Az 500px-beli barárataim esetleg ismerik Mark Ursót. Ő szokta néhanapján kitűnő zenékkel aláfesteni nekem nagyon tetsző fotóit. Ezt itt is meg lehet csinálni egy egyszerü link beszurással a kép alatt


 

Mihály barátom;
csodálkozni fogsz, de én sem a Beatlest, sem a Rolling Stonest nem tartom nagynak, de a The Doors-t, annál inkább; ők meghaladták korukat, nagy kár, hogy Jim Morrison elkábítószerezte magát, és az ő halálával megszakadt egy igen értékes életmű!...
Kérdésemre a válaszod:
"...szvsz bízzuk a Fotósra/fényképfeltöltőre - legyen az Ő szabadsága ebben dönteni." - egyetértünk!...

Feri barátom;
ha te saját bevallásod szerint "stupid" vagy a zenéhez (amiért tiszta szívből sajnállak, nagy élmény marad ki az életedből, akár 'komoly', akár 'más' zenéről van szó), akkor reggelig érvelhetnék neked nem mennénk ötről hatra! Viszont, ha kijössz végre Szentendrére egy közös fotózásra és dumcsira, akkor elmélkedhetünk erről a témáról is! Hogy a kép mit ábrázol azt nem tudom - bár cselesen én csináltam -, de azt igen, hogy róla rögtön a Pink Floyd zenéje ugrott be az agyamban!

Allegro;
nagyon köszönöm a hozzászólásaidat és a linkeket is! Ha "Zene kategória" nem is indul, de "Giff", v. pár másodperces videót mindenképpen javasolnék az új programban!...

Zsolt;
ja...ja...ja...!

 

Break on through to the other side.

 

"Kérdésem az, hogy egyet értetek-e azzal, hogy képeinket kiegészítsük (adott esetben, ha mi valamit még hozzá is gondolunk) szöveges (vers, idézet stb), vagy zenei ajánlattal!?"

szvsz bízzuk a Fotósra/fényképfeltöltőre - legyen az Ő szabadsága ebben dönteni.
Elismerem Gilmour hatalmas tudását, de az én kedvenceim anno dacumal a Rolling és a Doors voltak, ha épp valami miatt nem az erdőt búlytam :)

 

Az alábbi szöveget írtam Veress Zsolt barátunknak a 420564 sz. "Rilex' c. képemhez:

"Köszi Zsolt!!!
Nagyon meglep, hogy több, mint 60 megtekintésnek kellett eltelnie ahhoz, hogy valaki (Te) egyáltalán reagáljon valamit a kép és a még fontosabb hozzá gondolt zenéhez!
Külön köszönöm, hogy olyan hatással van rád, amit írsz!...
Nem én találtam ki, de tetszik, és egyet értek vele, hogy egyesek vers idézeteket (Tothzsu), mások zenei aláfestést javasolnak a képeik értelmezéséhez. Szerintem ez pozitív dolog, és a digitális technika adta lehetőség, ami egy fotós tárlaton pld. nem adatik meg! (Ott legfeljebb külön videók vannak, a szerzőt bemutatandó, és a képeket magyarázandó.)
Az más kérdés, és sajnálatos, hogy csak a mi korosztályunknak releváns az egész testünkbe, lelkünk mélyébe, szinte kábító hatásúan behatoló zene, amit a Pink Floyd (Queen, The Who, Yes stb.) art rock, avagy pszichedelikus muzsikája adott! Hol vannak ma ilyen nagy tudású zenészek, és zenekarok!? Hol van ma egy olyan gitáros, mint David Gilmour, aki 72 évesen is ilyen csodálatosan bánik a gitárral, mint ő!??
Talán tényleg igaza van Ferinek (Judicium 56), hogy ez már egy 'másik' generáció, mit is akarunk mi itt!!??...
(Bár, mint a példa mutatja 2016-ban Pompeiben még óriási tömeget varázsolt el David gitárjátéka - köztük nyilván zömében fiatalokat! Legalább megtudták, mi az 'igazi' zene)"

Kérdésem az, hogy egyet értetek-e azzal, hogy képeinket kiegészítsük (adott esetben, ha mi valamit még hozzá is gondolunk) szöveges (vers, idézet stb), vagy zenei ajánlattal!?
Kíváncsian várom válaszotokat!

(Hozzáteszem kiegészítésül és indokként, hogy a fent nevezett képet épp le akartam venni, miután, több, mint 60 megtekintés után semmilyen reakció nem volt, mígnem Zsozso meg nem szólalt!...)

 

Ezek mint szép dolgok, jó hallani, hogy ilyen is van!
Azonban valóban ilyenek a hajléktalan szállók mindenhol? Lehet-e ezt általánosítani? Kétlem, hiszen még a 4*-s hotelek között is ég és föld a különbség!

 

Köszönöm az infót. Ez lett volna a célom gondolatom,hogy a valós állapotokról saját szemmel és füllel győződhessek meg és segíthessek ha tudok.

 

Tibor:
Egy jó ismerősöm vezető a Kálvária utcai hajléktalan szállón. A minap, hogy vittem nekik téli ruhákat, kabátokat a saját és a család ruhatárából, alkalmam nyílt megismerni a szálló világát.
Ami a lényeg, valóban szállóról és nem éjjeli menedékhelyről van szó. Tiszta, rendben tartott, kettő és négyágyas szobákkal, jól felszerelt konyhával, nagy ebédlővel, méretes udvarral, alkalmas méretű, zárható fakkokat tartalmazó hűtőszekrényekkel, tiszta jó illatú zárt és szabad terekkel. Mindez havi 800 Ft térítési díj és a házirend betartása ellenében. Ilyen körülmények között a lakóknak lehetőségük van munkát vállalni, munkába járni és biztos helyre hazatérni, ami még a pénzmegtakarítást is lehetővé teszi. Ráadásul szerveznek számukra kultúr programokat, vitték őket színházba, hívnak hozzájuk különféle témákban előadókat, tehát nem teljesen igaz az, a lesújtó véleménytömeg ami ezekről az intézményekről közszájon forog.

 

Csak a tényszerű valóság megismerésére gondoltam,bemenni Velük beszélgetve riportot készíteni. Ha lehet jobbítani A fotósnak feladata kötelezettsége.
Sajnálatos,hogy minden átpolitizált

 

Elvből nem politizálok, sem itt, sem máshol; ezért nem regisztráltam sem a facebookon, sem a twitteren, sem más politikai szagú helyen...
Empirikusan kialakult és rögzült világnézetem van, de azt szigorúan magánügynek tekintem - sokakkal ellentétben!...

A hajléktalan ügyből (is) politikai ügy lett, pedig ez perverzió, mert ezek az emberek nagy százalékban - orvosi szemmel - invalidus egyedek, akiket politikai háborúra felhasználni becstelenség!...

Ezért tőlem ne várj semmilyen választ a kérdésedre, mert bár határozott véleményem van az ügyről, de megtartom magamnak!...

(Nagy praxisom van az "orvosi titoktartás" tárgykörében, mert "ha egyszer kinyitom a számat" - by Salamon Béla - de nem fogom!...)

 

Nem létező képekről sehogy.

 

Talán egy éve a hajéktalan újságban megnézve felhívtam az egyik vezetőt.
A sorsuk bár sok éve napirenden van. Egyetlen filmet sem láttunk a szállójukról az ottani belső életükről,napjaikról.
Oda megyek fotózni riportot készíteni gondoltam,de a vezető lebeszélt.
Többet ártanék mind segítenék mondta A közvélemény inkább elfordulna.
Miként vélekedtek?

 

A ma reggeli „vízállásjelentésben” olvasom a Szerkesztőség kódolt üzenetét, hogy összejött a pénzfelajánlás, ami az új program megrendeléséhez kell. Hurrá, akkor most már „csak” meg kell csinálni!

A szükséges összeget 12 tag ajánlotta föl, de bizonyára többen lettek volna az adományozók, ha a gyűjtés nem három napig tart. Múlt péntek óta a tagság egy része még csak nem is értesült a kezdeményezésről, mert a normálisabbak nem olvassák naponta a Fórumot!

Ezzel azt akarom mondani, hogy nem csak a tizenkettek felelőssége, hogy milyen lesz az új program, és hogy fog üzemelni, hanem mindenkié, különben megette a fene az egész vállalkozást. Ahhoz pedig, hogy minden tag magáénak érezze az ügyet, nyilvános és világos beszédre van szükség. Utálom a konspirációt!

 

Doki Bácsi, légy pozitív! Egyelőre elindult a támogatási rendszer, és egyelőre Tamás türelmesen vár. Nem szabott meg határidőt a projekt lezárására, és közben befuthat további szponzoráció.
Remélem, nem lesznek további, rossz érzéseket, ellentéteket, estleges megbántódásokat okozó félreértések. Tamás szépen türelmesen bárkinek megírja a mechanizmust, lehet hozzá fordulni! Nem vagyunk egyformák, de erről az előttünk álló dologról természetesen nem árt, ha hasonlóképpen, bizalommal és derűsen gondolkodunk.

 

Sajnos a magyar embert az különbözteti meg a világ összes többi népétől, ha hárman összejönnek, biztos háromféle véleményük lesz bármilyen témában!...

Halvány gőzöm sincs, hogy pld. Zorán min sértődött meg, hiszen senki nem mondta, v. sugallta, hogy mindenkinek 'fizetnie' kell, csak azoknak, akik megtehetik, vagy úgy érzik, hogy ezzel hozzájárulnak egy 'jobb' FV. működéséhez, aminek technikai színvonalát annyi kritika érte a közelmúltban...

Végre van egy lehetőség, amit az egyik működtető (Tamás) saját szorgalmából felderített, és teljesen érthető, hogy ehhez anyagi segítséget kér a tagságtól, mivel ő nem üzleti alapon működteti a FV.-ot (mint Dékán annak idején), hanem tényleg hobbyból, saját pénzén, saját szabadidejében a mi javunkra!

Nem csodálkoznék, ha olvasva az alanti - sokszor egymásnak is- szögesen ellentmondó véleményeket, begurulna és bedobná a törölközőt!..

Nagyon értetlen és bánatos vagyok, hogy a fent idézett évszázados magyar betegség nem hogy meggyógyulna a modern időkben, hanem egyre mélyebben nyilvánul meg az életünk minden aspektusában, és ezek szerint - sajnos - itt is!

Uff.

 

Zoran, én biztos nem ezt írtam, és szerintem ezt nem várja el olyan, akinek beleszólása lenne a működésbe.
Te sosem piszkáltál senkit, mindig nagyszerű képeket töltöttél fel, hozzájárultál az oldal színvonalának pozitív megítéléséhez.
A fenntartó most sem gondolkodik tagdíjban. Az egyszeri szponzorálás pedig önkéntes. A szükségszerűségét körüljártuk.
Én arról írtam, hogy aki megteheti, hogy támogatást nyújtson, amellé álljanak oda etikailag, szellemileg, lelkileg, akik ezt valami miat nem tennék vagy tehetik meg a gyakorlatban. Ne menj el, légy szíves! Nem dörgöltem az orrod alá, hogy valaki helyetted fizet!!!!!

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...
számláló