fotovilag.hu
Fotóvilág fórum
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...
Általános / Gondolatok...

A magam részéről köszönöm a jókívánságodat!
Sajnos a zsákomban hideget és havat hoztam, de remélem Benedek helyrehozza tévedésemet! :-)

 

Isten éltessen minden Sándort Józsefet és Benedeket, 

Persze, hogy nincs vita, egyetértek - sőt, kettőt is, ha kell. Biztos, hogy nem kiabálod el, szerintem olyan az alkatod, hogy ha kikerültél ebből, akkor kinn is vagy! Mert Te is tudod, jobban, mint én, hogy a legtöbb ilyen dolog legvégül fejben dől el.

 

Nincs vitám sem veled Péter, sem Janival - lehet csak arról van szó (nyilván az én hibámból?), hogy elbeszélünk egymás mellett!?...

Majd a Trombitásban átbeszéljük az esetleges félreértéseket - amik szerintem nincsenek!

Máskülönben osztom Feri sommás véleményét, miután Pál nyakunkba zúdította a forró vizet, minden jó úgy ahogy van, maradjunk csöndben, örüljünk annak, hogy egyáltalán lehetünk (mert van) a FV-on!

Ezért is választottam előre menüt a Trombitásban (minden esetleges tényszerű megbeszélésről lemondva), és nagyon örülök annak, hogy végre személyesen találkozhatunk!!!...

Gépet is viszek, hátha fotózunk is egyet a téren ha szép idő lesz,
és a magam részéről örülni fogok, hogy élek, mert egy nagyon súlyos eü. állapotból kerültem ki! (Ha igaz, hogy kikerültem és nem kiabáltam el - ezt mint hozzáértő orvos teszem hozzá!?)

Szakbarbárságom okán az asztalfoglalást én nem vállalom, hiszen még azt sem tudjuk, hányan leszünk ott!? Jó lenne ezt mielőbb tisztázni!
(A legutóbbi alkalommal is elmaradt ez, és alig tudtak nekünk megfelelő helyet biztosítani, ahol nyugodtan, viszonylag elszeparálva beszélgethettünk!)

Zsozso, értettem amit írsz, és sajnálom, hogy nem láthatlak a Trombitásban!

 
Válasz erre
2018-03-16 10:54:14 - Zsozso

Sandor:
Nem feltetlenul ertettem felre Petert. Igaz ,hogy ritkan irok ide ,de nem egyaltalan es ebben a vitaban is volt mar velemenyem. Nagyon szivesen Ott lennek a talakozon de sajnos nem tehetem. Ha a hetvegen gepkozelbe kerulok talan bovebben is kifejtem gondolataimat
Most egy nyavalyas kis telefonrol irok ide.

 

Így van, Jani 2 világos kérdést tett fel. Az 1. kérdés az volt, hogy lehetséges-e a jelenlegi formában működő lapot kijavítani (mert tudjuk, higy egyes funkciók nem működnek, pl. avatar feltöltés, a Hét képe program általi automatikus kiválasztása, stb.) A 2. kérdés pecig ez volt (idézet kezdete)
2. Kérdésem attól függő, hogy milyen választ kapunk az elsőre! Amennyiben negatív akkor megkérdezem, hogy lehetne-e és miképpen egy teljesen új oldalt programozni a régi mintájára? Ha ez lehetséges (van hozzá programozó), akkor anyagilag mennyibe kerülne?
(idézet vége)
(Sándornak ??, ???, !?, valamint !!!! jelekkel hangsúlyosított, részben nekem szegezett kérdéseire válaszként)
Tehát megismétlem: úgy gondolom, a korrekció elkelne, de egyáltalán nem gondolom, hogy az alapoktól új lapot kellene programozni. Azt persze tudom, hogy nagyon nehéz belejavítani egy komplex program meghibásodott részleteibe. Doc komoly nekikészülés - programozásba történő alapos beletanulás - után megpróbált kijavítani ezt-azt, de inkább csak még rosszabb lett a dolog. Veszélyes is belenyúlni nagyon alapos ismeret nélkül, mert valóban: egy téves karakter beütése valahova, és összeomlik az egész! Amitől Jani tart.

 

Nem szeretném ha vitáznátok egymással, ezért úgy érzem bizonyos dolgok magyarázatra tartoznak!
Én kérdeztem K30usertől, hogy mennyire tud javítani az oldal technikai hibáin. Ezt azért kérdeztem, mert már a 2016 -s dunaföldvári találkozó során, felvetődött ez a probléma! Dékán István is rész vett ezen a találkozón, melynek egyik témája ez volt (az oldal sorsa és jövője)! Ezért István aggódott a legjobban, mivel szerinte (ha jól emlékszem), nem igazán tudja irányítani az oldalt, ami technikailag összedőlhet! Már ott beszélgettünk arról, hogy mi lenne a legjobb megoldás. Többen is hallották amikor arról volt szó, hogy ki tudna ajánlani egy megfelelő programozót! Ennyit erről!
Azt mindenkin tudja, hogy amennyiben egy oldalt nem lehet technikailag irányítani az egy komoly probléma. Az én első kérdésem erre irányult!
K30user (Pali) válasza az volt, hogy az oldal így, ahogy most van rendesen üzemel! Úgy gondolom evvel a válasszal a probléma meg is oldódott! Így a második kérdésem érvénytelen lett, mivel ha így jól működik, akkor nem kell megújítani!
Üdvözlettel, János

 

Zsozso;
valamit nagyon félre értesz! ..

Péter az általad citáltakban ezt írja:
"Őszintén szólva soha nem értettem, miért kellene megváltoztatni alapjaiban a FV-ot. Különösen azzal nem értettem egyet, hogy az alapoktól csináljunk teljesen más, új arculatú lapot."

Ki mondott itt mást!??

Ki mondta, hogy "alapjaiban" változtassuk meg a FV.-ot!?
Ki mondta, hogy "az alapoktól csináljunk teljesen más, új arculatú lapot."!?

Ki írt ilyet!!!???

Senki!!!!
(Ha találsz ilyet, idézd légy szíves azt is!)

(Szerintem ezt Péter is - nagyon okosan - prekoncepciónak szánta a vitában figyelmeztetésül - ha nem így van, majd ő megcáfolja!?)

Ha végig olvasod az alanti vitát, pont arról csevegtünk itt páran, hogy MENTSÜK meg a szájtunkat; szüntessük meg a tespedést (az aktív tagok száma alig több 30 -nál! ). Hol vannak a többiek!?
Te is most szólalsz meg először!...
Szüntessük meg a baráti körbepontozást, a rossz képek haveri alapú feldicsérését, korlátozzuk a felteendő képek számát (a színvonal emelése érdekében, hogy mindenki jól gondolja meg milyen minőségű képet tesz tesz fel)!
Ha valakit (jogos v. jogtalan) kritika ér, ne azzal válaszoljon, hogy gyorsan letörli fotóját, hanem értelmes, intelligens, kulturált vitában jöjjünk lehetőleg közös nevezőre - azaz TANULJUNK!

Sajnos nagyon kevesen vettek részt alant ebben a vitában, ezért is vagyok maliciózus a májusi találkozást illetően!!!

Te például eljössz!?
Jó lenne, ha ott lennél és ott mondanád el mivel nem értettél egyet a vitánkban, és nem csak Pétert idéznéd, ráadásul - szerintem - alaposan félre értve!

 
Válasz erre
2018-03-15 13:28:53 - Zsozso

Válasz erre2018-03-10 14:28:12 - aczelpeter : tokeletesen igazad van Peter, akinek nem tetszik jarjon utanna.

 

Én, Dugovics Titusz majd foglalok.

Más. Ki lehetne írni egy házi önarckép-pályázatot. Ez arról jutott eszembe, hogy FM épp most tett közzé egy jó képet magáról. De csak új képekkel lehetne pályázni! Az első díj...majd összedobjuk. Ki lenne az a személy, aki elvállalja a szervezést?

 

Hát igen! Egyszerűen megdöbbentő, hogy a több száz regisztrált taghoz képest, mennyire kevesen reagáltak az oldal jövőével kapcsolatban!
Ez a közömbösség egyben az oldal jövőéjének is a mércéje lenne?
Ne legyen igazam!
A Trombitásban tartandó összejövetelre sincsen egyenlőre nagy érdeklődés, igaz van még idő a jelentkezésre! A helyet azonban lekel majd foglalni időben és olyankor általában megkérdezik, hogy hány főre kell!
Ki lenne az a személy aki elvállalja a foglalást?

 

A vörösbor egészséges, orvosi lyavaslatra fogyasztom, bár "dr. Turvy szerint gint kell innom"...
...szóval, egyszer betérvén egy világvégi italmérnöki hivatalba, az első kört kérni készülő "Mérnök úr"-hoz a pultnál odaállít egy két méteres, cca. mázsás hapsi, hogy:
- Szevasz. Lekvár vagyok. - Örvendek - mondta Mérnök úr, és bemutatkozott, ahogy illik.
- Kérsz a gyereknek 1 bumlit? - Melyik gyereknek? - Hát ennek e - bökött a saját mellére Lekvár. Mit volt mit tenni, kért neki 1 bumlit. 4 deci vörösbor volt, 1 deci kólával, söröskorsóban. Na, hát a Lekvár azt lehúzta egy hajtókára, és kérdezte, mi mit kérünk, ezek után a vendégei vagyunk :)
(de Hegyalján majd fehér bort iszunk, itt az van:)

 

A szkepticizmusom változatlan!
Én már kiírtam magam alant!

Túl sokan nem reagáltak rá, igaz volt, aki "hisztisnek" tartott egy képbírálatom miatt! Ezen eléggé begurultam, mert bár sok rossz tulajdonságom van, de feminin habitussal (szerencsére és a genderelmélet hívei bánatára) nem rendelkezem!

Viszont a Fotóvilág megújulásának legkisebb jelét sem látom!
Nem csak azért, mert az új tulajok egyenlőre mélyen hallgatnak, vagy jelzik, hogy minden a legnagyobb rendben, hanem pont az alanti vita megfontolandó (vagy elvetendő) javaslatinak fogadtatása miatt; ugyanis egy lépést sem tettünk előbbre!...

Vajon mit várhatunk a Trombitásban májusban ezek után!?
Valószínűleg annyit (vagyis semmit), mint az előző három alkalommal, amikor Dékán Pista még előállt egy-két ötlettel, de kaotikus "vita" után csak egy jó baráti beszélgetés, eszegetés, iszogatás kerekedett ki belőle!

Ezért is írtam 2018-03-09. 14:38:50 kor, hogy:
"Na én már tudom mit fogok enni a Trombitásban májusban: Cigánypecsenyét egy korsó sörrel!
Ha a szép fekete kislány hozza ki, akkor lehet, hogy kettővel!"

Hát körülbelül ennyit várok, na meg azt, hogy végre látom személyesen is azt a kevés barátomat, akikkel jól érzem magamat egy társaságban!

Ha nem lesz igazam, és mégis ki fog derülni valami pozitív lényegi változás a Fotóvilág működésében, ami hozzájárul a fejlődéshez, akkor én leszek (az egyik) legboldogabb és megiszom a harmadik korsó sörömet!...

((Ja...Xabolcskám, van vörös bor is, Josa barátunk mindig azt iszik egy pohárral - megfigyeltem - okos ember; tudja, hogy annyi elég a jó emésztéshez és a szívének is jót tesz! - Bocs, Gézám, hogy kibeszéltelek, de Te nem is szóltál a vitához, amin csodálkozom is!))

 

...törölgetni nem lyóó dolog, de néha mußáj; leginkább, mikor kifogyok a honlapomon a tárhelyből, és újakat töltenék fel...
(így irtottam ki a múlt évezredben színes diára kattintgatott képeim 90%-át:)

 

A Gellért hegy gyémántból van. Minden 100. évben jön egy madár a csőrét köszörülni. Amint elfogy a hegy előkerül az írás

 

Megint hogy elcsöndesedtünk. Pedig nem érdektelen kérdés, hogy tényleg bármikor összeomolhat-e az oldal. A nagy hallgatásból arra következtetek, hogy ez vaklárma, mitől is omlana össze? Ugyanevvel az erővel persze levonhatnám az ellenkező következtetést is, de ez ellentmond bizakodó természetemnek. K30user majd májusban elmondja az igazságot a Trombitásban Fotómüllernek, aki a választ fölírja egy papírlapra, és azt eldugja egy nagy kő alá a Gellért-hegyen.

Más. Átnéztem a feltöltött képeimet és elszontyolodtam. Tétován törölgetni kezdtem a site-omon, majd egyre jobban belemelegedtem. Rájöttem, hogy a képírtás jót tesz a léleknek. (A portfolióról nem is beszélve.) Ennél már csak a fényképezés lehet élvezetesebb. Talán majd arra is sor kerül, most hogy újra itt van a szép idő. Új nap, új tervek.

 

Alexmed:

Gyakorlatilag a legfontosabb szerepet vállalod, hiszen itt mindannyiunknak
játszótársakká kellene válnunk. Ráadásul ahogy én visszaemlékszem a gyermekkoromra, a játékot annyira komolyan vettük, mint azóta semmit sem, és hiába gyötörtük egymást a végletekig, másnap ugyanazokkal boldogan újrakezdtük.

FotoMüller: én, lehet, hogy azért nem látok alapvető technikai problémát az oldal működésében, mert azon kevesek közé tartozom, aki nem tudja, hogy mik is a jelenlegi működésben az alapvető, az oldal működését döntően befolyásoló technikai hibák, kérdezni pedig nem szeretnék, mert ha úgysem lehet rajtuk változtatni, nem szeretném senkinek a drága idejét rabolni egy egy esetleges válaszadással.

 

Kedves Barátaim! A kérdéseimet azért intéztem Palihoz, mert már évekkel ezelőtt arról volt szó, hogy az oldal technikailag bármikor összeomolhat!
Amennyiben ez igaz, akkor bizony nagyon is fontos, hogy mennyire sikerült belenyúlni az oldal rendszerébe, lehet e a dolgon javítani! Ha nem lehet, akkor felesleges a Fotóvilág jövőért okoskodni, morfondírozni, mert nincsen jövő!
Ha a weboldal működése a mostani szinten tud maradni, avval ellehet boldogulni még hosszú ideig!
Tehát K30userhez (Palihoz) az lenne most a kérdésem, hogy tudja-e garantálni az oldal működését, ezen a szinten? Pali! Ha lehet ne itt válaszoljál a kérdésemre, inkább a Trombitásban, május 6.-n személyesen!

 

Írod (idézed) Lajos:

"Éppen ezért viszont egyetértek Judicium56 azon gondolatával, hogy mindenekelőtt a fejekben kell rendet teremteni. Mindenkinek, magának."

Ja...én rendet tettem a fejemben! Elég sokára, mert 3-4 éve érlelődik bennem a "rendbe tétel"! A fotózást tekintve túl amatőr, és túl naiv voltam, vagyok - beismerem!

Egy biztos, a jövőben tényleg csak maximális lezserséggel, engem szórakoztató, lelkemet simogató játékkal viszonyulok az itt történtekhez.

Nem vagyok hajlandó semmit sem komolyan venni, még magamat sem!...

Majd meglátjuk ez hogyan fog megnyilvánulni, és hogyan fog tetszeni nektek!?
A "homokozóban" bent maradok, de semminek és senkinek nem leszek a bohóca, maximum a játszótársa!...

 

Hú akkor véleményt is kellene törölni, nem csak képeket :) - Judicium56

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...


A Fotóvilág működése

Alapszabályzat


Videóajánlat
Lépcsőszimfónia
kompozíciós esettanulmány

Tapétázás kisvakuval
video
Szarka Klára: A hírkép és a riport
tárgyfotó
Profi tárgyfotó egyszerű eszközökkel
számláló