fotovilag.hu
Fotóvilág fórum
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...
Általános / Gondolatok...

Kedves Edit, az nagyon szép, hogy véded Ferit, hiszen jó barátságban vagytok. Az a mód viszont, ahogyan ezt tenni próbálod, (semmi érv, csupán a védendő társ vitapartnerének ócsárlása) eléggé silány, ezt beláthatod. Jó éjt nektek, tegyétek tönkre ezt a helyet végképp, és tegyétek ezt az utódjával is - ha ez a kívánságtok!

 

Péter, hidd el, nem áll jól neked ez a nyugdíjas primadonna szerep. Kár volt lerombolnod azt a hamis képet, amit hosszú idő alatt sok hadoválással felépítettél magadról. Most bebizonyítottad, hogy morálisan mennyit érsz.

 

Ferikém, a pontjaiddal semmi baj nincs. A kommentekkel viszont mostanában (hangsúlyozom: mostanában) van probléma: hogy zeneimpéldával világítsam meg, az nem kritika, hogy “XY indiszponáltan énekelt” A kritika az, hogy “XY mély hangjai elvesztették zengésüket ezen a napon, s ez az ária hősies karaktere felmutatásának fékje lett.” Tudod te nagykn jól (emlékszem, tudod!) mi egy fotó értékes vonása, s hol nem sikerült megcsinálni a megalkotandót. Ezzel foglalkozz szerintem, úgy, mint régen tettd, és felejtsed el az önmagad pontozási módszerével való szűnni mem akaró foglalkozást - ezt tartsad meg inkább magadnak.
És: töltsél fel képeket, enélkül nincsen hiteled!
(Nem szívesen példálódzok magammal, de amikor, évszakonként egyszer ide feltöltök egy-két fotót, mindig írok is néhány másnak fotója alá véleményt, mert e kettő csak együtt hiteles. Illetve az is érthető, ha valaki csak képeket tölt fel, és nem véleményez, mert nem a szavak embere. De az, hogy csak szóvegel, képet pedig nem tesz föl, szerintem hiteltelenné teszi az ipsét).

 

Köszönöm a józan és higgadt baráti tanácsot, de nem ígérem, hogy megfogadom. Ha az én pontjaim és kommentjeim verik szét a Fotóvilágot, megérdemli.

 

OK, az eleje így hangzott: Jó tanulmányportré. A másiknál: Jómportré. Úgy gondolod, ezzel írtál valamit a képről?
Idén e helyt jelen pillanatban e honlapon levő képeink száma valóban nulla - a csúsztatàs, a hamis fékrebeszélés mestere vagy, amikor ezt leírod. Ugyanis Te valóban semmit se töltöttél fel három hónapja, és én ezt írtam le. Én feltöltöttem néhányat. Később, igaz, letöröltem ezeket, mert itt nem hagyok meg semmit. A csúsztatás, a sumákolás mestere vagy ezzel a hamis mondatoddal.
A lényeg pedig az, hogy sorozatosan letolsz vagy feldicsérsz képeket anélkül, hogy egyetlen szót tudnál kiböknél arról, hogy mi tetszik, mi nem. Hadovázol összevissza sajátmagadról, a te ilyen vagy olyan viszonylatban adott ennyi meg annyi pontodról eközben vagy fingod nincsen arról, mi az, hogy kép, vagy ezt ügyesen titkolod.
Rohangálsz itt a fórumon, mint félszemű tyúk, kotkodácsolva nekiszaladsz a drótkerítésnek, ettől még hangosabban, összevissza kotkodácsolsz, és nekiesel a másik drótnak, amitől végképp hangosan rikàcsolva bíztatod magadat, keresztbe-kasul potyogtatva a baromfiudvart, csak magadról kotkodácsolsz. A többi állat már rég elmenekült a megzakkant tyúk elől, üres aznjdvar, melyben pattogsz, rikácsolod, higy “én, én, én pontozok így, én itélek úgy, krrrr, krrrr, krrrr!”
Sokkal bölcsebb voltál egykor, de mára önmagad karikatúrája lettél, szerintem térj magadhoz! Legyél újra az a szellemes, értelmes, emlatikus ember, ami voltál. Mert amit most csinálsz, az nem csak engem riaszt, ebben biztos lehetsz. Engem nem nagyon zavar, mert kiszálltam ebből a cirkuszból majdcegy éve, s csak évszakonként egyszer köszönök be, ha egyáltalán. De másokat ugenis zavar, s ha az új honlapot azzal kezded, amit itt most művelsz, akkor azt rögtön megnyitàskor szét fogod verni. Ez a helyzet, térj (vissza) magadhoz, Feri!

 

Péter, az idézett kommentárok elejét lecsípted, aztán megkérded, miért nincs bennük egy szó sem a képekről. Ez elég indiszponált bűvésztrükk.

A két idézet arról szól, mért kapott azonos besorolást két különböző kaliberű kép. Elismerem, hogy ez nem olyan izgalmas, mint az, hogy fényesítsd ki a modell nóziját, vagy vágj le 25 pixelt a füle fölül. Ahhoz meg végképp nem lehet hasonlítani, mintha átnyújtanánk a szerzőnek saját átalakított képét, mint egyik géniusz hódolatát a másiknak. Költőtárs, lelke van a művednek! Ez az igazi képértékelés.

Megszámolod a szövegben előforduló egyes szám első személyű személyragokat, mint Pistike az iskolai verselemzéskor, és megállapítod, hogy Paul Verlaine szubjektív lírai költő. Rámutatsz arra, hogy az idén feltöltött képeim száma 0, ami megegyezik azzal, ahány képed van az oldalon.

Ravasz retorikai furfanggal megkérded, mi következik mindebből? Mármint azon kívül, hogy megsértődtél, néhány éves együttműködésünk alatt még csak tizenharmadszor, amivel korántsem vagy listavezető.

Kitűnik a szórakoztatásunkra szerkesztett pamfletből, hogy berozsdásodtál, amióta elmentél. Egy Bardóczideaktól, egy zsozsotól, egy Képcsinálótól ennél szellemesebb riposztokhoz és szurkapiszkákhoz szoktam. Egészen elkényeztettek az utóbbi időben.

 
Válasz erre
2019-03-23 20:53:43 - KTB

Xabolcs: attól függ melyik fotósoldalon van ... :)

Más: egy fb -s fotósoldalon olvastam a naplementés kép alá írt szöveget:

" Ebben a nukleáris ragyogásban már minden részlet okafogyottá válik."

 

három láb, egy öl és marad kettő

 

Két méter húsz centi.
Vagy két méter húsz deka ... nemtom.

 

Egy kis matek:
Ha másfél óra alatt
másfél liter pálinkát
másfél fotóamatőr iszik meg, akkor
hány óra alatt
hány fotóamatőr
hányszor hány? :)

 

Kedves Péter !
Nemá'!
Ennyi év művészet után még nem találkoztál az egocentrikus világképpel?!
:)

 

(bocs, a két kérdés végül három lett - a lényeg ugyanaz)

 

"Két pontot adtam rá, vagyis ugyanannyit, mint allegro Tinijére, ami igazságtalan (de semmivel sem rosszabb, mint mindkettőre hármast adni), mert a két kép között több klasszis különbség van a másik javára. Vagyis elismerem, hogy ez a pontozás igazságtalan, mert ha következetes akarnék lenni (ami távol áll tőlem), akkor most is egyest kéne adnom. De az is igazságtalan lenne, mert ez a kép lényegesen jobb, mint amilyeneket mostanában nagy szorgalommal töltögettél az oldalra. A padló, úgy látszik, mindig felpúposodik valahol. Az új programban, a 10-es skálán jobban ki lehet majd fejezni ezeket a különbségeket, de itt és most 1–3-rendszer van."
"Ha a Fotóvilág esztétikai színvonalához viszonyítok, neked és a hozzád hasonló kaliberű fotósoknak (RZsónak, Josának, Xabolcsnak, Piusznak, és a névsort folytathatnám) szinte mindig hármast kellene adnom, ami dögunalom. Mondhatnám, hogy a szerző képességeihez viszonyítok, de ez sem lenne igaz, mert nincs bennem pedagógiai ambíció, csak néző vagyok. Akkor mi a mérték, kérdezheted. Maradjunk egyelőre annyiban, hogy a puszta érzet, ami egyszerű beismerése annak, hogy nem tudom."
Urak és Hölgyek!
Fenn 2 “értékelést” láttak, azonos embertől. Két kérdésem van
1.) talált-e valaki akárcsak egyetlenegy olyan megállapítást, mely a képről szól? (a kép sajátos tulajdonságairól, mi és miért tetszik , mi és miért nem tetszik). Én egyetlen félmondatot se találtam ilyet, (tehát az eredmény 0) de hátha Nektek sikerül.
2.) Hány képfeltöltést találtatok e társunktól ebben a naptári évben? (Judicium56) Nálam a keresés eredménye szintén : 0

3.) Hány olyan kitételt találtok a szövegben, mely arról szól, hogy “én, én, én, én” ? Én 12 ilyen kitételt találtam fenti tíz mondatban.

Nem vagyok képzett szövegelemző, de hátha akad közünk ilyen. Akkor tegye közzé, mit mond ez a 0/0/12 arány!

esetleg maga a közlő elmesélhetné, hogyan van az, hogy mindig csak magáról beszél, sohasem a képről, azt csak "értékeli" - inkább itélkezik róla, de indoklás nélkül. (Az persze nem indoklás, hogy "ha három pontot levonnék belőle, és kettőt hozzáadnék, akkor az mennyi is lenne, annyi, hogy nagyon okos vagyok".

a sajátmagával foglalkozó szavak:

adtam rá
elismerem
akarnék lenni
távol áll tőlem
kéne adnom
viszonyítok
kellene adonpm
viszonyítok (újra)
nincs bennem pedagógiai ambíció
néző vagyok
maradjunk annyiban
nem tudom

 
Válasz erre
2019-03-23 15:44:04 - Zsozso

Baggins is elment, most boldogok vagytok??

 
Válasz erre
2019-03-22 18:07:57 - Zsozso

Nincs értelme !!!

 

Zsozso, képzelj magad elé egy rosszkedvű, bosszúszomjas dilettánst, és borzongj jó sokáig. Kellemes hétvégét kívánok!

 
Válasz erre
2019-03-22 17:23:13 - Zsozso

Judicium56 , tények:
4222111sz. kép 12 hármas
2 egyes,( az egyik a tiéd)
Tehát, hogy állunk ? Van 12 bugyuta, hozzánemértő és két szuper kritikus, vagy fordítva?
412126sz. kép 4 hármas
2 kettes
2 egyes (az egyik a tiéd)

Tehát mi vezérel Téged: hangulat az adott pillanatban ("olyan borongós a hangulatom máma"), hozzá nem értés, netalán tán rossz indulat , bosszú ?

 

Azért az nem gáz, ha valakinek nem csak képei, hanem gondolatai is vannak és mindkettőt megosztja másokkal is.

 

A mai kommenteket össze sem tudom számolni, miközben összesen két új fotó került fel az oldalra... :-)))

 

Sándor, ha leírja, akkor talán okosabbak leszünk, ami a mostani nehéz időkben ránk fér. Én ugyan nem bántottalak, de ha te úgy érzed, hogy törleszteni kellett, és törlesztettél is, akkkor legyen úgy. De akkor, légy szíves, tartsd magad ahhoz, hogy kvittek vagyunk.

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...
számláló