fotovilag.hu
Fotóvilág fórum
1 2 3 4
Általános / Fotóvilágos találkozó 07.10.

Kedves László, kivánok neked szép fényeket és még több sikeres képet!

 

...és egész halkan jelzem, hogy most egy darab ideig ráérek FotóVilágos találkozóra, akár a Trombitásban, akár máshol...

 

László: na, legalább Neked tetszenek a saját képeid... az is walami :))

 

Zsozso: szerintem egyáltalán nem vagy a leggyengébb, sőt, még a gyengébbek között sem; esetleg macskafotózás terén, de hát az nem kötelező gyakorlat. Mindig szívesen nézem a képeidet...
...és én is jobban éreztem magam Jenőapu és Sisi társaságában, mert Tőlük lehetet tanulni. (a soknickű Kapoor-tól nem, bár érzésem szerint most is köztünk van, csak ismét más nick alatt.
Fel a fellyel, ne veszítsük el a csüggedésünket :)

 

Fogalaci nem lépett ki. Most csak megadtuk azt az előnyt, hogy berendezhessen magának egy új, Fotóvilág nélküli életet, amelyre előbb-utóbb úgyis mindnyájan rákényszerülünk.

Ne aggódj Zsozso, nem lesz lavina, de még hógolyó sem. Épp arra gondoltam, hogy épp eleget dumáltam az utóbbi időben (feleslegesen), egy időre most visszaveszek.

Azt hiszem én már megtaláltam magamnak a megfelelő utolsó szavakat: "Néha nem ártana valamivel több szöveg."

 
Válasz erre
2016-07-14 13:41:54 - Zsozso

Tudtommal En vagyok az egyik leggyengebb "fotos" ezen az oldalon s lehet, hogy nincs jogom belekopni a levesbe Ellneben annyira szivemhez nott ez az oldal hogy nem hagyhatom szo nelkul. Idezem alezmedet :"Egyébként az smafu, ami manapság digifotó és Laci barátunk között zajlik ahhoz képest, ami Jenő apu, Sisi, Laan, Kapoor1+2, és Stirlic idejében 2-3 éven át tartott....Valahogy mégis jobban éreztem magam abban az időben, mert a viták naturális, (sokszor kocsmai) hangnemben, de intellektuálisan (van ilyen összetétel? - nem is tudom) zajlottak! A képek átlagos minősége is jobb volt (?), és ami végképp nem elhanyagolható; fiatalabb és lényegesen jobb lelki állapotban voltam!."
Igen van ebben valami es ennek koszonhetoen nagyon sok jo fotos hagyta itt ezt az oldalt A kedvenceimet emlitem csak meg most itt :Durcka,Kiefer. Sanya.orosz, Xenomer ,kekasszony stb stb. Itt van meg Szellk, tothzsu es alexmed latom mar nem sokaig. Az alexmed altal felsoroltak kozze most odabigyesztenem Judicium 56- ot. Ha tetszik ha nem.
Nagyon sajnalom Hokker Edit es Fogalaci kilepeset, de sajnos meg tudom erteni.
J.56 elindithatod ellenem a lavinat!!

 

Utóirat: ha én nem pofázom ki, hogy dok lekapcsolta fogalacit, bárki gondolhatné, hogy önként kilépett. Mint ahogy gondolhatná azt is, hogy dok kizárta Hokker Editet. Néha valóban nem ártana valamivel több szöveg.

 

Hokker Editke nem két napja távozott, hanem vagy két hónapja, csak senkinek nem tűnt fel, vagy ha fel is tűnt a hiánya, senki nem említette. (Még F. csip-csup ügye is nagyobb port vert fel most!) Edit nem először lépett ki, és attól félek, most már véglegesen. Az első távozást az oldalon tapasztalt butasággal és irigységgel indokolta, a másodikat semmivel.

Aczelpeter csak a gyönyörű képeit törölte le, a hozzászólásait bárki évekre visszamenőleg elolvashatja. Az utolsó szavai ezek voltak: Úgy látszik, szar van a palacsintában. Neki már elég régen feltűnt, hogy furcsa mellékíze van az itteni palacsintának, amit rendszeresen szóvá is tett, de nemigen figyelt rá komolyabban senki.

Igen, a Fotóvilág mély válságot él át, ami nem most vasárnap kezdődött a Széll Kálmán téren. Mondhatjuk úgy is, hogy elgurult a cérna, nem találjuk a spulnit. Le kéne érte hajolni, benézni a sezlony és a hideg sparherd alá, csak az elmacskásodott derékkal ez igen nehéz.

Fél évünk van rá, hogy keresgéljük a spulnit, ezt dok a Trombitásban világossá tette. Ez az év be van fizetve. A jövő év nincs.Talán rajtunk is múlik, hogy lesz-e jövő év. Először is mindenkinek magának magában kell eldöntenie, hogy szeretné-e, hogy legyen. (Én, őszintén szólva, ezt még nem tisztáztam magammal teljesen. Végül is mindegy, hogy én lépek ki a Fotóvilágból vagy a Fotóvilág lép ki belőlem. Mondjuk úgy, hogy újabb fél évet adtam magamnak a döntésre.)

Fél év hatalmas idő, ránk van bízva, mivel töltjük el. Megfogalmazhatjuk előre az utolsó szavainkat, hogy majd ne akkor kelljen vele bíbelődni. De tölthetjük ezt az időt okosabban is.

Természetesen én is rettentően sajnálom Editet és Pétert is, mint ahogy nyilván sokan mások is. De nem kellene most már azokra is odafigyelni, akik még nem mentek el?

 
Válasz erre
2016-07-14 07:25:47 - Josa

FotoMüller:
A "Tagok" "Bemutatozás" rovatában megtalálható:
aczelpeter@citromail.hu

 

Nagyon sajnálom Editet, nem régen írtam Neki és várom a válaszát!
Pétert pedig rettenetesen fogom hiányolni, egyik legértékesebb tagja volt (remélem még valamikor lesz) a Fotóvilágnak!
Ha Ő így elment, akkor annak komoly sérelem vagy elégedetlenség az oka!
Ha valakinek megvan az Email címe, kérem küldje le nekem! Én elvesztettem amikor beadott a számítógépem!

 

Hogy a mi rendelt időnk mikor jön el, nem tudhatom, de valószínűleg idén még nem, tekintve, hogy az az év "be van fizetve", ahogy dok mondta vasárnap. Mindnyájunktól függ, a közös aktivitásunktól, hogy mennyi szufla van még ezt követően az oldlaban. Én egy vonásnyival most optimistább vagyok, mint a Trombitás előtt voltam.

 

A prédikátor könyve 3:1 :
"Mindennek rendelt ideje van és ideje van az ég alatt minden akaratnak."
(Károli Biblia)

A cérna elgurult, a spulnit nem találjuk!

A "Fotóvilág" sorsa megpecsételődött!
Nem most, csak most vált nyilvánvalóvá!

 

János, ha már annyit emlegeted a szbaályzatot, megnéztem, mi van benne: "A szabályzat megszegése az alkotóközösségből való kizárással, a regisztráció törlésével járhat." Ennyi. Vagyis a honlapgazda kizárja azt, akit akar, és úgy, ahogy akarja. Elegenásabb lett volna nyilvánosan megindokolni a döntést? Igen. De ki nem sz..ja le most már az eleganciát.

Az előzetes figyelmeztetésekről pedig mindenki értesülhetett, aki figyelemmel kísérte az oldal életét. Én is csak onnan tudok róla, nem máshonnan.

 

János: nem személyesen Neked válaszoltam, hanem csak úgy általában...

 

No de Uraim!
Ki írt olyat, hogy a képi szemetelőket dédelgetni kell? Én pont az ellenkezőjét ajánlottam, a jobb és könnyebb kontrolálás miatt! És ez vonatkozik a képekre is!
Fogalacival kapcsolatban pedig nem foglaltam állást, ezt megírtam érthetően!
A kizárással kapcsolatban pedig Istvánnak kellene néhány sort írni a dologról, úgy mint régen! Mi ugyan is nem tudhatjuk, hogy Fogalaci már mennyi sárgalapot kapott stb. Most már ez is tisztázódott! Ha jól megnézitek akkor utoljára én voltam kiszemelve a cinikus megjegyzéseinek! A kizárással kapcsolatos elmélkedésemet általánosan és morális okok miatt jegyeztem meg a saját értékrendem szerint!
Van az oldalnak szabályzata és annak kellene, hogy mérvadó és érvadó legyen! Különben minek a szabályzat!
Nem igazán értem, hogy ha valaki leír valamit, akkor azt miért kell átfordítani kínaira és ezáltal félre érteni a dolgokat!


 

Nem, de fogok, ha szólsz, hogy meg akarsz verni.

 
Válasz erre
2016-07-13 11:51:06 - Josa

Judicium56:
Az úriember modor tényleg megnehezíti az életet.
A baj csak az, hogy e nélkül még nehezebb lenne.
Gyúrni jársz valahova? :)

 

Mentse, aki tudja, az életét.

 

Csak halkan szólok! Hokker Editke angolosan távozott!! Aczél Péter törölte az összes gyönyörű fotóját!!! Üdv:M

 

János, a hokiban és a vízilabdában van ideiglenes kiállítás, nem itt. Az illető “sporttárs” annyi sárga lapot kapott már doktól, hogy kitapétázhatta volna vele a szobáját – rég kijárt neki a piros. Kb. azóta, hogy digifotó egy boldogtalan órán erre a szerencsétlen oldalra tévedt. F. otromba támadása (ami akkor elkezdődött, amikor még egy digifotó képet se láttunk) és a Fotóvilág alamuszi magatartása ellen emlékeim szerint csak két tag, USM és levus szólaltak fel határozottan, majd a távozásukkal protestáltak. Én akkor nem értettem velük egyet, és e véleményemnek hangot is adtam, itt a Fórumban. Belátom, tévedtem. Tévedni emberi dolog, de a tévedés mellett kitartani ostobaság – ahogy a közmondás tarja.

Egyébként nem ez volt az egyetlen kapitális baklövés, amit ebben a kisszerű történetben elkövettem, és mások is elkövettek. Többek között azért nem akarok ebbe belemászni, mert kirostált tagokról csak jót vagy semmit. Nehéz erről az átkozott úriember modorról leszokni, pedig megnehezíti az életet.

 
1 2 3 4
számláló