fotovilag.hu
Fotóvilág fórum
Általános / AFIAP
Válasz erre
2017-05-16 22:02:55 - BBart

Köszönöm a segítséget.
Ha jól értem még mindig pályázol és a fent leírt logikád követed. Ha aktuális és ez az egy kérdés marad nyitva még átgondolom, hogy mit csináljak. Addig még van más teendőm.

 

Voltak olyan pályázatok, amiket "cirkuit"-nak hívtak és körbejárt több kiállítási helyszínt, pl. "2011/140 6th International Salon-Circuit of Art Photography "With Love to Women" 2011 " - ezek egy azonosítót kaptak és értelemszerűen egynek számítottak a több kiállítási város/ország ellenére. Ahol külön sorszámmal futnak a versenyek, az azt jelenti, hogy külön zsűrizik, mások az elfogadások és díjak, nekem úgy logikus, hogy az külön szalon mindegyik. (Saját névvel is rendelkeznek.) Különben is mikor körverseny? Ha szerepel a nevében? És amit Tour-nak hívnak, az körverseny vagy sem? Valamiért divatba jött ezeket circuit-ban összefogni, míg néhány évvel ezelőtt ezek a pályázatok felét sem tették ki, 2017-ben a versenyek 78%-a ilyen - lassan nehéz nem cirkuit-ra pályázni. De hivatalos véleményért keresd meg a MAFOSZ kitüntetési bizottságát, ők biztosan tudják.

A másik kérdésre: nekem gond nélkül elfogadták a netest, az emailt, mindent, ami igazolja az eredményt. (A FIAP-nál megvannak a jegyzőkönyvek, tudják ellenőrizni, ha akarják.)

 
Válasz erre
2017-05-16 13:07:49 - BBart

Kedves ultramarine

Valami nem stimt. Én úgy tudom, hogy a körverseny elfogadásai külön számítanak, de csak egy szalonnak minősül.

Vagy itt az a lényeg hogy külön száma legyen?


Nem kapok minden honnan „Report Card”-ot. Van ahol a netről tudom letölteni az elfogadási listát. Az is jó?

 

Azt kell megnézni, külön FIAP sorszáma van-e mindegyik helyszínnek, mert akkor az külön pályázatnak számít, külön zsűrizik is. (Ha egy FIAP sorszáma van, az csak vándorkiállítás, hiába mutatják be több helyen.) Viszont össze kell matekozni, hogy meglegyen a szükséges országok száma, szalonok száma, képek száma... Nem baj, ha egy kép sok helyen szerepel, de elegendő számú különböző elfogadott képnek kell lenni, hogy a portfólió beküldésével ne legyen gond. Még egy jó tanács: a képeknek mindig ugyanaz legyen a címe, akárhány helyre küldöd. Érdemes az elejétől kezdve egy táblázatban gyűjteni az adatokat és a képeket meg az elfogadások dokumentumait, hogy könnyen összerakd a végén a szükséges doksit.

 
Válasz erre
2017-05-15 20:15:31 - BBart

Köszönöm a segítséget.

Én elfogadási arányom szerintem magas. A Britek ellen álltak de a Magyar, Francia, India 2x, Singapore megvan. Szóval 6 fizetett pályázatból 5 sikeres. Most fut egy Montenegró. Úgy látom az országok, és a szalon számának megszerzése nem lesz gond.

Mi a véleményetek a körversenyről?

 

Ha jó az elfogadási arányod (nekem pl. 9 szalonból megvolt a szükséges elfogadás, de nem ez az átlag) - akkor érdemes az AFIAP-ot megcsinálni. Gazdagabb nem leszel tőle ;) , de külföldön ezt a címet ismerik, ha találkozol egy fotóssal, aki szintén ismeri, ezáltal van egy elképzelése a képeid színvonaláról. Viszont igen, pénzbe kerül. Az AFIAP még nem olyan sokba, az EFIAP az új szabályokkal már húzós. Kb. ki tudod számolni, a te szokásos elfogadásaiddal várhatóan mennyi pályázatra kell képeket küldened, hogy meglegyen az elvárás. Az adminisztrációs költségek a benyújtáshoz emlékeim szerint nem vészesek.
Hova érdemes pályázni? Mondjuk az iszlám országokat kihagynám a helyedben... legalábbis az aktokkal. Jók az elfogadások a volt Jugoszlávia államaiban, nekünk bejött Szlovákia, Görögország... Nem volt könnyű Várna, Franciaország, általában a sok éve megrendezett neves pályázatok nehezebbek. De tulajdonképp bármelyiken lehet próbálkozni.
A papírképesek általában a nehezebbek közé tartoznak, talán célszerű az itthoniakon próbálkozni. (Most volt pl. a Szentesi Aktfotó Biennálé ami papírképes.)

 
Válasz erre
2017-05-15 18:03:05 - RZsó

Szia Balázs ! Ezen a linken mindent megtalálsz. Sok sikert ! :)
LINK

 
Előzmény Válasz erre
2017-05-15 17:26:15 -

Balázs az Afiaphoz ez szükséges:

legalább 1 éven keresztül részt venni a FIAP által támogatott nemzetközi szalonokon.
15 FIAP által támogatott nemzetközi szalonon, legalább 8 különböző
országban (A körverseny egy szalonnak számít), 40 képelfogadást szerzni 15 kül0nböző alkotásra.
10% papírképnek kell lennie, azaz 4 különböző papírkép elfogadás.
Az árat nem tudom, tőletek északra 100€ cca az egész (díj, igazolvány ...stb).
Kérdezz a Mafosz oldalán, úgy tudom MO-on a Mafosz a fiap képviselet.

Hogy hová érdemes? Elnézve képeidet (stíôus, tartalom) India pl. Viszonylag sokan szerveznek, és szeretik az egzotikumot, és az európai nő számukra az .... :)

 
Válasz erre
2017-05-14 13:17:15 - BBart


Sziasztok fotós társak.
A téma azért érdekelne mert egy barátom unszolására neveztem pár szalonra. Meglepetésemre elég sok képemet el is fogadták különböző országokban, sőt még díjakat is nyertem.
Van valakinek nagyobb tapasztalata FIAP pályázatokon? Van olyan hogy ide érdemes ide nem? Mennyibe kerül pluszban (a pályázatok árát ismerem) ha AFIAP címet szeretnék? Papír képes elfogadás nehéz, vagy az sem gáz ha van olyan képem amit több helyen is elfogadtak? Bármi érdekel ami segít meghozni a döntést, hogy belevágjak vagy sem. Előre is köszönöm.
B Balázs

 
számláló