fotovilag.hu
Fotóvilág fórum
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...
Általános / Adok-Veszek

Sziasztok!
Barátaim számára keresek 256MB, 512MB ill. 1GB nagyságú, régi szabványú, sima SD kártyát, hibátlan állapotban.
Panasonic FZ-20-hoz használnák.
Köszönöm szépen:
Zsolt

 

Szaisztok!
Van egy Expodisc-em, melyet már nagyon régóta nem használtam, és előtte is alig. Ha valaki nem ismerné: ez egy fehéregyensúgy-beállító segédeszköz. Az optika elé kell tartani, egy képet készíteni és annak FE-ját beállítani használandónak. Nekem nem kell, mert a Canon 7D (és minden modernebb gép) már 100 Kelvin fokonként skálázható.
Annak idején nem volt olcsó, talán 2x.xxx Ft körül is lehetett, de miután úgyis csak itt áll, és valakinek talán jól jöhet, ezért 6.000-ért vihető!
Átvétel Pesten a jövő héttől, délelőttönként.
hornist001@gmail.com

 

Cgo!
Nekem több típusú Panasonic gépem van, amiket rendszeresen használok! Vasárnap, 06.05. holnap du. 14:00 kór találkozó van a Trombitás sörözőben (Szél Kálmán tér), gyere el és beszélgetünk!

 

Czo: Ajanlott irodalom: a Magyar hejesiras szabajai

 

Az a baj, hogy nekem (és gondolom sokunknak), ez az egész kínai!...Abszolút nem értem az egészet, ha C.J. eljönne vasárnap a Trombitásba, és bemutatná a dolgot, lehet, hogy kedvet kapnák a nem tudom mire!...

 

Czompó József küldte ezt a levelet, amit itt olvastok.
czo@czo.hu a cím ha valakit érdekel, ide írhat.

Szia,

Igen furcsa regisztracios keressel/kerdessel fogok hozzad fordulni. Fotozassal csak igen-igen alapszinen foglalkozom (hobbi, nyaralas, utazas stb), szoftverfejleszto vagyok, ez lenne a regisztraciom temaja. Azert szeretnek regisztralni, mert van egy Panasonic Lumix DMC-G85-os gepem, ami WiFi kepes es a Panasonic keszitett hozza mobiltelefonos alkalmazast (nekem iPhone van, de gondolom van ez mas platformokra is). Ezzel az alkalmazassal van lehetoseg geotagelni a fotokat. Fut az app a telefonon, menti, hogy mikor-merre jarok, majd ezt at tudom kuldeni WiFi segitsegevel a fenykepezogepbe. A gondom itt a gyari appal volt, mert kepes egy 4-5 oras setalas/muzeumlatogatas alkalmaval 70-80%-ot meriteni a telefonomon. Szoval megfejtettem a mobilapp-fenykepezogep kommunikaciot es irtam egy appot iPhonera, ami a gyari Panasonic appnak csak ezt a reszet valositja meg, viszont ezt ugy teszi, hogy 13 ora alatt csak 40%-ot merit a telefonomon. Tehat olyan embereket keresnek, akiknek WiFi es lokaciotaggingra kepes Panasonic Lumix fenykepezogepe van es rendelkeznek iPhone telefonnal (igazabol barmi jo, mar egy 2010-es vasarlasu iPhone 4 is). Ugyanis szeretnem kideriteni, hogy egy G7 vagy egy G9 hasonlo modon kommunikal-e, mert akkor ezekkel kompatibilisre is meg tudnam csinalni az alkalmzast.

Mennyire aktiv a forumotok? Szerinted lenne itt olyan, aki feltelepitene ezt az alkalmazast es kiprobalna? Probaltam jelentkezoket kajtatni Facebookon is, de nem jartam ott sem sok sikerrel. Szamomra az egyik leganyobb vasarlasi indok a gep mellett az volt, hogy lehet lokaciotaggelni es lokaciotaggeles kozben nem szukseges allando kapcsolat a telefon es a fenykepezogep kozott.

udv
Czo

 

Eladó:

Pentax 43mm f1.9 limited 160000 ft
Pentax 15mm f4 ED AL limited 120000 ft

Mindkét objektív kifogástalan állapotú.
Érd: 20-463-3824

 

Aki emlékszik még a NAD 3020-as erősítőre, az tudja, hogy mi az ami számít és mi az ami csak töltelék a fogyasztói társadalom cumisüvegében. Mi az amiért érdemes pénzt adni és mi az amiért nem.
Még valami: csizmaszárba is lehet remek verseket írni, annak nem feltétele a számítógép.

 

Kedves Feri !
Na jó, kicsit nagyzoltam az egyszerűségemmel: Van egy állványom is, egy kioldókábellel (állványon csak kioldókábellel fényképezek). Plusz néha a telefon is bejátszik még.
De azért elfogadom a "szélsőséges" titulust.
(Elsődleges a fantázia, az ötlet, az egyéni látásmód, és másodlagos a technika.)
:)

Kedves Xabolcs !
Nem tudom mivel, mit magyaráztam meg, de örülök, hogy magyarázattal szolgálhattam.

 

Druszám: "Van egy darab 3200-as Nikonod, meg a kit zoom (18-55), amit adtak hozzá, és kész"...
...ez sok mindent megmagyaráz :)

 

Mihály, egyikünk sem teljesen normális, az nyilvánvaló, de csak a te eseted a szélsőséges, az enyém nem, mert neked már már nem lehet kevesebb kütyüd, de nekem lehet több.

Ha megveszed az 55-300-asomat (az ajánlat lejjebb) mindketten teszünk egy lépést az arany középút felé. FV-tagoknak kedvezmény!

 

Van egy darab 3200-as Nikonom, meg a kit zoom (18-55), amit adtak hozzá, és kész.
Nagyon ritkán érzem szükségét egy nagyobb átfogású zoomnak, vagy egy jobb (gyorsabb élességállításra képes, a nagy érzékenységnél kevésbé zajos) váznak.

 

2005 óta a kilencedik Nikonomat koptatom, és mindegyik fejlettebb volt az előzőnél. Ha a tudásom is ugyanúgy fejlődik, mint a technika, ma Kossuth-díjas vagyok. Elvileg 2010 táján, vagyis a negyedik gépnél (Nikon D700) abbahagyhattam volna a gépbeszerzést, és az objektívekre koncentrálhattam volna: nem voltak ugyanis full frame vázra való objektívjeim.

Csakhogy egy idő után meglepve tapasztaltam, hogy a Nikon újabb belépő szintű gépei – konkrétan az akkori D5100 – képminőségben beérték, sőt meg is verték a legendás D700-at, ezért az APS-C vonalat is folytatni kellett, mert ezek a gépek kisebbek és praktikusabbak.

Közben a Fuji bedobta a tükör nélküli X100-at (egy másik technikatörténeti mérföldkő!), amely nem csak tükörreflexes minőségű képet produkált, hanem gyönyörű is volt. Igen ám, de a kis Fuji nem fért a zsebembe, de a Ricoh GR igen, amelyről korábban nem is tudtam, hogy a világon van, holott valódi kultuszgép.

Az ideális állapot persze az egy gép-egy objektív volna, de ahhoz a technikának még sokat kell fejlődnie. Vagy csak nekem kéne bölcsebbé válnom.

A fák azonban nem nőnek az égig. A legújabb csodák, egy Nikon D850-as vagy egy FujiX100F már nem jöhetnek szóba. Ma a jobb APS-C érzékelős gépek kerülnek nagyjából annyiba, mint néhány éve a full frame D700.

Mit tesz ilyenkor egy megszállott? Kivárja, amíg az új technika lecsorog. (Hála a digitális forradalomnak, nem kell nagyon sokat várnia.) Azután eladja a felszerelésének valamely régebbi darabját, és vesz helyette egy kevésbé avultat használtan. Ehhez persze az kell, hogy legyen minőségi kínálat a használtgép-piacon is. Éljen az élenjáró technika, éljenek az élenjáró kütyü mániások!

 

Ha már itt tartunk - és ezzel nem mondok ellent az általam alant leírtaknak, legfeljebb csak moderálom - a számomra legizgalmasabb és legmunkásabb képeket egy agyon nyúzott kicsi Sony NEX-5N masinával + M42, Nikon, Pentax adapterekkel + régi-régi fillérekért vett objektívekkel, mindent manuálisan állítva 'csinálok'....
Ez nem csak szórakoztató, hanem nagyon jó iskola is!...
(Több sikeres képem van itt fenn a FV.-on, ami így készült!)

 

Nem akarok ünneprontó lenni,mert tulajdonképpen valahol, mindnyájatoknak igaza van! Ezen dolgok eldöntése , szemlélet kérdése, no meg az, hogy mennyit bír az ember dereka cipelni!

Eszembe jutott egy olyan mondás, hogy jó szerszámmal lehet csak minőségi munkát csinálni! Ez úgy gondolom érvényes a fotózásra is! Az pedig, hogy melyik a és milyen a jó szerszám, nem mindég a nagysága (mérete), hanem a minősége dönti el..:)!

 

Sándor: a technika hiába fejlődik rohamosan, ha a zEmber nem...
...mindaz, amire egy igényes amatőrnek szüksége lehet, arra az APS méretű érzékelőn 16 valós megapixel elegendő; persze, nagyobb érzékelőn több megapixel nagyobb papírképek nyomtatásának lehetőségét ígéri, de nagyon kevesek akarnak többméteres képet készíteni.
szvsz a mi Pentaxaink - a Te K-70-ed, és az én K-30-am - pedig igazán remek masinák; és, bár 8 db. remek lencsém van - javarészt még a filmes érából - hacsak nem valami speciális feladatról van szó, csavargásaim során egyetlen DA 70est viszek magammal :)

 

Gézám, Mihályom!...

Csak hát a technika rohamosan fejlődik; az újabb gépek nagyobb felbontásúak, gyorsabbak, kisebbek (könnyebbek), jobb a zajszűrésük, (ma egy APS-C -s Milc-nek jobb a zajszűrése, mint egy 5 évvel ezelőtti Fx-nek), effektek, szimulációk (Fuji) vannak bennük stb. - ezek is inspiráló tényezők, na meg a "fogyasztói társadalom"-hoz való simulásunk! (A gyártók nagyobb örömére!)

Az is igaz, hogy még ma is meg van, és nagyon szeretem a Pentax K20D-m, és a Nikon D90 -nem! Meg nem válnék tőlük (bagóért), időnként előveszem őket, dédelgetem őket, és a hozzájuk kötődő emlékeken örömködöm!

Az is igaz, amit Capa mondott: "Ha nem jó a képed, nem voltál elég 'közel'!"....
Ez teljesen független attól, hogy milyen masina van a kezedben - és valóban, ez a lényeg!...
A többi valszeg infantilizmus, de olyan jó legalább a hobbynkban gyereknek lenni!...

 

Géza bácsi: lehet benne valami, de mint tudjuk, a fotót nem a gép készíti, hanem az Ember...
...vagy a zAsszony :)

 
Válasz erre
2017-09-10 20:54:39 - Josa

Xabolcs: Talán ez inkább úgy működik, hogy az illető észreveszi, hogy egyre unalmasabb képeket készít és az új géptől várja a fordulatot, amit az aztán nem hoz meg.

 

Ezek aztán a jó hírek, már kezdtem elkeseredni!
Editke! nem kell magadat röstellni, mivel én sem vagyok valami nagy levélíró és megértem!
Megértem azt is, hogy könnyebb felszerelésre vágyódsz. Én már régebben lecseréltem kényszerből a derekam miatt! A régit eladni csak veszteséggel lehet ezért meggondolandó. Talán Karácsony előtt nagyobb lesz a lehetőség!

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...
számláló