fotovilag.hu
Fotóvilág fórum
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...
Általános / Adok-Veszek

Eladó:

Pentax 43mm f1.9 limited 160000 ft
Pentax 15mm f4 ED AL limited 120000 ft

Mindkét objektív kifogástalan állapotú.
Érd: 20-463-3824

 

Aki emlékszik még a NAD 3020-as erősítőre, az tudja, hogy mi az ami számít és mi az ami csak töltelék a fogyasztói társadalom cumisüvegében. Mi az amiért érdemes pénzt adni és mi az amiért nem.
Még valami: csizmaszárba is lehet remek verseket írni, annak nem feltétele a számítógép.

 

Kedves Feri !
Na jó, kicsit nagyzoltam az egyszerűségemmel: Van egy állványom is, egy kioldókábellel (állványon csak kioldókábellel fényképezek). Plusz néha a telefon is bejátszik még.
De azért elfogadom a "szélsőséges" titulust.
(Elsődleges a fantázia, az ötlet, az egyéni látásmód, és másodlagos a technika.)
:)

Kedves Xabolcs !
Nem tudom mivel, mit magyaráztam meg, de örülök, hogy magyarázattal szolgálhattam.

 

Druszám: "Van egy darab 3200-as Nikonod, meg a kit zoom (18-55), amit adtak hozzá, és kész"...
...ez sok mindent megmagyaráz :)

 

Mihály, egyikünk sem teljesen normális, az nyilvánvaló, de csak a te eseted a szélsőséges, az enyém nem, mert neked már már nem lehet kevesebb kütyüd, de nekem lehet több.

Ha megveszed az 55-300-asomat (az ajánlat lejjebb) mindketten teszünk egy lépést az arany középút felé. FV-tagoknak kedvezmény!

 

Van egy darab 3200-as Nikonom, meg a kit zoom (18-55), amit adtak hozzá, és kész.
Nagyon ritkán érzem szükségét egy nagyobb átfogású zoomnak, vagy egy jobb (gyorsabb élességállításra képes, a nagy érzékenységnél kevésbé zajos) váznak.

 

2005 óta a kilencedik Nikonomat koptatom, és mindegyik fejlettebb volt az előzőnél. Ha a tudásom is ugyanúgy fejlődik, mint a technika, ma Kossuth-díjas vagyok. Elvileg 2010 táján, vagyis a negyedik gépnél (Nikon D700) abbahagyhattam volna a gépbeszerzést, és az objektívekre koncentrálhattam volna: nem voltak ugyanis full frame vázra való objektívjeim.

Csakhogy egy idő után meglepve tapasztaltam, hogy a Nikon újabb belépő szintű gépei – konkrétan az akkori D5100 – képminőségben beérték, sőt meg is verték a legendás D700-at, ezért az APS-C vonalat is folytatni kellett, mert ezek a gépek kisebbek és praktikusabbak.

Közben a Fuji bedobta a tükör nélküli X100-at (egy másik technikatörténeti mérföldkő!), amely nem csak tükörreflexes minőségű képet produkált, hanem gyönyörű is volt. Igen ám, de a kis Fuji nem fért a zsebembe, de a Ricoh GR igen, amelyről korábban nem is tudtam, hogy a világon van, holott valódi kultuszgép.

Az ideális állapot persze az egy gép-egy objektív volna, de ahhoz a technikának még sokat kell fejlődnie. Vagy csak nekem kéne bölcsebbé válnom.

A fák azonban nem nőnek az égig. A legújabb csodák, egy Nikon D850-as vagy egy FujiX100F már nem jöhetnek szóba. Ma a jobb APS-C érzékelős gépek kerülnek nagyjából annyiba, mint néhány éve a full frame D700.

Mit tesz ilyenkor egy megszállott? Kivárja, amíg az új technika lecsorog. (Hála a digitális forradalomnak, nem kell nagyon sokat várnia.) Azután eladja a felszerelésének valamely régebbi darabját, és vesz helyette egy kevésbé avultat használtan. Ehhez persze az kell, hogy legyen minőségi kínálat a használtgép-piacon is. Éljen az élenjáró technika, éljenek az élenjáró kütyü mániások!

 

Ha már itt tartunk - és ezzel nem mondok ellent az általam alant leírtaknak, legfeljebb csak moderálom - a számomra legizgalmasabb és legmunkásabb képeket egy agyon nyúzott kicsi Sony NEX-5N masinával + M42, Nikon, Pentax adapterekkel + régi-régi fillérekért vett objektívekkel, mindent manuálisan állítva 'csinálok'....
Ez nem csak szórakoztató, hanem nagyon jó iskola is!...
(Több sikeres képem van itt fenn a FV.-on, ami így készült!)

 

Nem akarok ünneprontó lenni,mert tulajdonképpen valahol, mindnyájatoknak igaza van! Ezen dolgok eldöntése , szemlélet kérdése, no meg az, hogy mennyit bír az ember dereka cipelni!

Eszembe jutott egy olyan mondás, hogy jó szerszámmal lehet csak minőségi munkát csinálni! Ez úgy gondolom érvényes a fotózásra is! Az pedig, hogy melyik a és milyen a jó szerszám, nem mindég a nagysága (mérete), hanem a minősége dönti el..:)!

 

Sándor: a technika hiába fejlődik rohamosan, ha a zEmber nem...
...mindaz, amire egy igényes amatőrnek szüksége lehet, arra az APS méretű érzékelőn 16 valós megapixel elegendő; persze, nagyobb érzékelőn több megapixel nagyobb papírképek nyomtatásának lehetőségét ígéri, de nagyon kevesek akarnak többméteres képet készíteni.
szvsz a mi Pentaxaink - a Te K-70-ed, és az én K-30-am - pedig igazán remek masinák; és, bár 8 db. remek lencsém van - javarészt még a filmes érából - hacsak nem valami speciális feladatról van szó, csavargásaim során egyetlen DA 70est viszek magammal :)

 

Gézám, Mihályom!...

Csak hát a technika rohamosan fejlődik; az újabb gépek nagyobb felbontásúak, gyorsabbak, kisebbek (könnyebbek), jobb a zajszűrésük, (ma egy APS-C -s Milc-nek jobb a zajszűrése, mint egy 5 évvel ezelőtti Fx-nek), effektek, szimulációk (Fuji) vannak bennük stb. - ezek is inspiráló tényezők, na meg a "fogyasztói társadalom"-hoz való simulásunk! (A gyártók nagyobb örömére!)

Az is igaz, hogy még ma is meg van, és nagyon szeretem a Pentax K20D-m, és a Nikon D90 -nem! Meg nem válnék tőlük (bagóért), időnként előveszem őket, dédelgetem őket, és a hozzájuk kötődő emlékeken örömködöm!

Az is igaz, amit Capa mondott: "Ha nem jó a képed, nem voltál elég 'közel'!"....
Ez teljesen független attól, hogy milyen masina van a kezedben - és valóban, ez a lényeg!...
A többi valszeg infantilizmus, de olyan jó legalább a hobbynkban gyereknek lenni!...

 

Géza bácsi: lehet benne valami, de mint tudjuk, a fotót nem a gép készíti, hanem az Ember...
...vagy a zAsszony :)

 
Válasz erre
2017-09-10 20:54:39 - Josa

Xabolcs: Talán ez inkább úgy működik, hogy az illető észreveszi, hogy egyre unalmasabb képeket készít és az új géptől várja a fordulatot, amit az aztán nem hoz meg.

 

Ezek aztán a jó hírek, már kezdtem elkeseredni!
Editke! nem kell magadat röstellni, mivel én sem vagyok valami nagy levélíró és megértem!
Megértem azt is, hogy könnyebb felszerelésre vágyódsz. Én már régebben lecseréltem kényszerből a derekam miatt! A régit eladni csak veszteséggel lehet ezért meggondolandó. Talán Karácsony előtt nagyobb lesz a lehetőség!

 

Tágabb ismeretségi körömben úgy tapasztalom, minél jobb, kényelmesebb felszerelést vásárol a zEmber, annál unalmasabb képeket készít vele...
...10telet a kivételnek :)

 

Kedves János!

Milc-re szerettem volna váltani, mert meguntam a cipekedést, de már lemondtam róla, mert úgy tűnik hogy reális áron nem tudom eladni a felszerelésemet. A fotózást természetesen nem áll szándékomban abbahagyni, bár mostanában elég kevés a szabadidőm. Azt is röstellem, hogy még mindig nem válaszoltam a leveledre, pedig már két hónapja készülök rá. :)

 

A Nikon D600 elkelt.

 

Ugye egyikőtök sem azért árulja a felszerelését, mert abba akarjátok hagyni a fotózást és főleg a fotóvilágot!
Nagy veszteség lenne számunkra!

 

Eladó Nikon D600 portrémarkolattal. (57e expo)

Ára: 235 e Ft.

Tel.: 30/310 34 04

 

A telefonszám pontosan: 20/463-3824

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...


A Fotóvilág működése

Alapszabályzat


Videóajánlat
Lépcsőszimfónia
kompozíciós esettanulmány

Tapétázás kisvakuval
video
Szarka Klára: A hírkép és a riport
tárgyfotó
Profi tárgyfotó egyszerű eszközökkel
számláló