fotovilag.hu
Fotóvilág fórum
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...
Digitális fényképezés / CANON NIKON vagy SONY?
Válasz erre
2015-02-08 13:37:08 - kliegl

Ezek a képek eléggé meggyőzőek, nem hiszem, hogy órákig utómunkázott volna rajtuk.
Kenrockwell is szereti a fujit, de szerinte a színei unalmasak. Ez hülye. :)
Ami pedig az obikat illeti, igen az olynak is vannak igen jó obijai, néztem őket. Meg sajnos az árakat is néztem. :)
A fujihoz a 18-55 kittobi mellé majd az 55-200 kellene, az "csak" 220E körül van, az is nagyon jó.
Az X-E2 2013 ban jelent meg, ez év 4. negyedévében várható az X-E3. Mire meglesz a pénzem már nem sokat kell rá várni. Ha szerencsém lesz, talán olcsóbb lesz, mint az E2, ki tudja.

 

Hát én megmaradtam az Oly-nál, váltás csak annyi volt, hogy OM-D E-M5 lett. Sajna az obikat is le kellett cserélni, az adapterek nem igazán jöttek be. Műanyagos egyedül a ki tele, a többi (25 mm 1,8, 60 mm 2,8, és a vázzal kapott 12-50) igen jól megszerkesztett darabok, és a képminőségük is kiváló. Új bóti árba nem tudtam volna megvenni őket, szerencsére volt bartel, csere-bere. A kis 40-150 tényleg nem az igazi, a régi 40-150 sokkal jobb volt. Az a baj, hogy ha egy obi már egy kicsivel is jobb, az ára horror. Ha nyerek a lottón, akkor majd elgondolkodok egy 40-150 2,8-on, meg egy 12-40 2,8-on. Amikor meghalt a rohangálós E-420 akkor szétnéztem másfelé is, de maradt az Oly, és több mint egy éve nem bántam meg, pedig tapigattam elég sok gépet.

 

A Fuji objektív tényleg nem semmi:
LINK
LINK

 
Válasz erre
2015-02-08 00:06:11 - kliegl

Jó, jó, jó. :)
Az Oly amúgy is kezd kicsúszni az agyamból, mert most néztem, hogy a kittben lévő teleobi totál műanyag. A bajonett része is.
A palacsinta zoom is, igaz, annak a csatlakozója legalább fém.
A képminőséggel nincs gond, csak ez sok műanyag ugye...
A Fuji kittobija fém az egész, nem véletlen, hogy külön vásárolva több mint 200E Ft.
Viszont 2-esem volt ma az ötösön. :)
Szoftver nem gond. Ha kell valami, úgyis megszerzem, de ha végkép nincs és nagyon kell, akkor párezer forintot megér a dolog.

 

Csak mellékesen, anélkül, hogy rá akarnálak beszélni a Sony A6000 -be a Sony megfelelő oldaláról mindenféle applikációkat - szoftvereket, plug in -eket, effekteket lehet letőlteni! (Zömében pénzért!)

 
Válasz erre
2015-02-07 19:20:48 - kliegl

Ami a biciklizést illeti...
Gyerek, ill. tinédzser koromban rengeteget tekertem, sok évig nyúztam Egy szovjet Szputnyik csodakerékpárt. Mást nem is nagyon lehetett kapni, esetleg rendelésre a Favoritot, viszont arra a szüleimnek nem volt pénze.
Utána tizenévig semmi, majd megint rám jött. Vettem egy szép színű gépet. Szerettem, de amikor elkezdtem komolyabban foglalkozni az egésszel, rájöttem, hogy az gagyi. Vettem egy profibbat jó drágán. Aztán elhelyezkedtem egy világmárka képviseleténél, ahol 6,5 évig dolgoztam. Ott aztán mindenről minden infó megvolt, haverom volt a szervizes is, továbbá lehetőség volt 1/3-1/2 áron cuccokat venni, ráadásul úgy, hogy szállítólevélre és majd egyszer fizetem.
Akkor elhatároztam, hogy szép lassan összerakok egy csúcsgépet, amin az utolsó csavarig az van, amit én akarok.
Ez a gép kb. 15 éve megvan, teljesen hibátlan, pedig rengeteget tekertem mindenfelé. Hollandia, Ausztria, 8x a Fertő tó körül, Pilist, Börzsönyt, Soproni hegységet ezerszer bejártam, szóval nagyon jó volt.
Gépet is úgy akarok venni, hogy sok évre.
Évek után már tudom, hogy mi fontos, mi nem. Pl. nem érdekel a sorozat sebessége, sem a filmszimulációs mód, videó, meg még egy sereg dolog. Legszívesebben törölném ezeket a menüjéből.
Jut eszembe: nem is rossz ötlet! Jó lenne, ha a gépek szoftvereit le lehetne tölteni, telepíteni és csak azokat bejelölni a telepítés során, amik kellenek. Szerintem a legtöbb fotós messze nem használja ki azt a sok hülyeséget, amit lehet csinálni egy géppel.
De most lehiggadtam, várok türelmesen.
Egyébként ezt az erőszakos fogyasztói rendszert utálom.
Még ha dugig lennék pénzzel, akkor sem venném meg mindig, mindenből a legújabbat.
Megjegyzem a számítógépemmel is úgy voltam, mint a biciklivel. Tizenév után úgy döntöttem, hogy én rakok össze egyet, ami még sok évig jó lesz. Így aztán van egy i7-es 16GB rammal, ssd-vel megfelelő egyéb cuccokkal mellé és kész. És az egész felhúzva még, ameddig ésszerű. Nem bántam meg, nagyon gyors.

 

Kliegl!

Nagyon képben vagy!
A döntés nagyon nehéz, mert ahogy tökéletes autó, úgy fotómasina sincs!

Nyílván direkt, mert akkor nem fogja a "fogyasztó", újra és majd még újabbra lecserélni gépét! Mi lesz akkor a gyárral! Ez a "fogyasztói társadalom" alapja és egyben rákfenéje! A felesleges pazarlás, az anyagi javak felélése, a Föld kincseinek kirablása, és majd egyszer a törvényszerű összeomlás; a civilizációnk vége! Ahogy az már állítólag többször megtörtént... Aztán egy fejlettebb formában kezdődik elölről minden a következő önpusztitásig!

Na, de nem filozófiai fórumban vagyunk! Az tény, hogy első gimnazista koromban kaptam egy Csepel Robuszta márkanevű egyszerű kontrafékes kerékpárt, amit aztán naponta nyúztam, terepen is úgy mint ma a BMX-et lehet csak, 25 év kamasz őrűlt intenziv használat után még működőképes volt! 10 éve a családomtól egy kerek születésnapi ajándékként kaptam egy spéci drága biciklit, ami mára teljesen tropa lett, pedig evidensen messze nem strapáltam annyit, mint a Robusztát...

Így van ez mindennel manapság! A pixelháborúnak sem látom értelmét amatőr szinten, az AA szűrő hiánya a mai sláger, van aki csak ezért cserél gépet, pedig nyílván annak idején nem véletlenül tették a gépekbe!
Azt hiszem nagyon meg vagyunk minden téren vezetve.....

Mindez ne vegye kedvedet, én a Fugi felé hajlanék, kicsit külön utakon járnak, de tényleg profik a gépeik, és főleg az objektívjeik, amik szerinem tartós spéci darabok!

Nekem a mai napig a legjobb objektívem a 30 éves üveg-fém Nikkor 50mm f/1.2 AiS obim! Semmi baja, mindene (rekesz, fókuszgyűrű), mint a vaj úgy jár a kezemben, , csodálatos a rajza és kicsike, a markomban elfér!....

Nem akartam elvenni a kedveded semmitől, csak hangosan gondolkodtam az elmúlt 30-40 év történésein, amióta nemcsak biciklizek, autót vezetek (azokkal is öt év után csak a baj van) hanem fotózok is!

 
Válasz erre
2015-02-07 05:47:07 - kliegl

Mindenesetre nem én vagyok az egyetlen lény az Univerzumban, aki pontosan ezen a három gépen vergődik.
Tegnap letöltöttem egy rahedli Raw fájlt, és szórakoztam velük a Lightroomban. Mit mondjak? Mindhárom gép esetében teljesen rendben vannak a dolgok, szépek a képek.
Kézbe véve viszont a Fuji a legszimpibb az egyszerű, szögletes formájával, érezhetően szuper minőségével. És kittben egy nagyon jó obit adnak hozzá. (18-55 f2.8-4). Így kb. 350E kemény magyar forint.
Még nem olyan nagy, tehát könnyen hordozható.
Oly E-m10 a maga palacsinta obájával is rendben. Nem egy csúcs obi, viszont nagyon lapos. Néztem nagyméretű jpg fájlokat, semeddig nem tart szoftveresen egy kicsit szépíteni. Kittben + 40-150-es obival "csak" 300E. Ez az apró teleobi sem rossz egyáltalán. Még 300-on sem! (4/3-nál x2)
Aztán itt van február végén az E-M5 mk. II. is, időjárásálló, bár az ára egy vicc...
Sony: használható alapzoomnak jó lenne a Zeiss 16-70, csak az önmagában 300E. A váz 200E.
EVF keresők: Sony, Fuji szuper, bár a fuji lemerülőben volt, vagy 5mp után kikapcsolt, így a fókusz sebességét csak itt a neten tudtam megnézni.
Oly kereső kisebb, de végül is nem rossz egyáltalán.
Érdekes, hogy a Fujira sokan írják, hogy olyan "más". Valakinek vagy bejön és imádni fogja, vagy nem. Jó lenne legalább fél órát nézegetni.
De a kittobija tényleg szuper.
Na, szóval várok, addig is gyűjtök...
Állítólag a 4. negyedévben jön az X-E3, addig is ki tudja mi történik. :)


 

Kliegl!

LINK

Sajnos a Fuji-t még nem teszteltek...

LINK

Talán ez segít!

 

Engem inkább az egyik új objektív izgat...csak hát az ára (2000dollár felett!)
LINK

 

...a "Pentaxforums"-on évek óta rágják, mint a gittet, hogy miért nincs FF Pentax; most majd azt rágják, hogy miért drága... :)

 
Előzmény Válasz erre
2015-02-05 19:36:06 - kliegl

Igen, láttam már. Ár???? Biztos tök olcsó lesz! Reméljük, hogy a felépítése, menüje megmarad, mint a többi Pentaxé.

 
Válasz erre
2015-02-05 19:20:42 -

És ehhez mit szóltok?
Én egészen izgatott lettem. Lassan kezdeményezem a "családi összefogást". :)))
LINK

 
Válasz erre
2015-02-05 16:25:47 - kliegl

Maradt 3 versenyző:

Sony A6000
Olympus E-M10
Fuji X-E2

Ma szerencsére mindhármat letapizhattam, ráadásul fel volt töltve az aksijuk is.

Valaki használ esetleg Fuji x-e1, v. e2-t?
Vélemény?

 

Szia Zoli?

Emlékszel még a dunaföldvári sörözésünkre Zsókával!?
Jó lenne tavasszal egy közös fotózásra újra találkozni!?

Kérdésedre válaszolva: Csak, ha kenyérre kellene a pénz, az meg remélem nem lesz!
2008 óta van meg a D300 -asom! Azóta rengeteg gép fordult meg a kezemben! (Nikonok közül: D50, D60, D80, D90, D5000, D5300, D700, D7000, D7100) Egyik sem volt annyira kezes, és egyik képminősége sem ütötte meg a D300 mértékét, bármit is mondanak, és írnak a gyártók és tesztelők! (A Pentax K20D-ről ugyanez a véleményem, legalább is Pentax-Ricoh vonalon. Ott is fotóztam: K10D, K30, K50, K500, K5)

Üdv;
Sándor

 

Sándor,

milyen feltételekkel/árral válnál meg a D300 váztól ?
Milyen állapotú és korú ?

Zoltán

 
Válasz erre
2015-02-04 07:43:26 -

Állítólag pénteken jelenti be a Canon a G3X -et, amit a "vásárlók igényei szerint gyúrtak össze"..., - ha igaz...
(én is gépcsere előtt állok már vagy másfél éve, de eddig egyik sem felelt meg, szinte mind a zaj és a részlettelenség miatt bukott meg..., és persze bizonyos ár fölé én sem megyek...)

 

A Samsungok sokkal jobbak (az objektívjeik különösen!), mint amilyen a promóciójuk!!!

LINK


Tudod, min gondolkodom; miután mindenemet eladtam (kiv.: Nikon D300, és Pentax K20D, és pár objektív), megtartom a Sonymat és veszek mellé egy Nikon D3300-at az alap kittel, nézd meg a képeket:

LINK

Kicsi, könnyű, a képminősége és videója átlagon felüli; csak egy baja van, hogy nincs benne fókuszmotor, ezért egy csomó obival nem lehet autófókuszálni!

 
Válasz erre
2015-02-03 22:39:41 - kliegl

Nézegettem a Panákat is, Samsungokat is, mindent!!!
Gyűjtök, várok.
Tavasz, nyárig.
Aztán veszek egy középformátumú Mamiya xxx-et. Láttam kirakva egyik fotósboltban, jó nagy dög!

 

Edit Kedves!
Nagyon köszönöm, élek is az alkalommal és remélem, ahogy kitavaszodik lesz szerencsék egy találkozásra - nem csak dumapartira, mint legutóbb - hanem egy közös fotózásra is!!!
Üdv;
Sándor

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...
számláló