Fotóvilág fórum
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...
Felhasználók / aczelpeter hozzászólásai
 

Én a boxot szoktam nézni. Jó látni, hogy nem engem vernek. És ez egy igazságos, lovagias sport. Mert a győztest is nagyon megverik.

 

Tibor, nincs itt semmi gond, mindent koherens logikával szerveztek meg.

1. mászni kell a közönségnek (is) : végtére a nézők egészségét védi, sportoljanak ők is
2. föntről nem jó fotózni: nem is lehet bevinni fényképezőt, mert föntről nem is szeretnél fotózni.
3. konténer büfé és WC: logikus, először fogyasztasz valamit a konténer büfében, azután rohansz a konténer WC-re.
4. ruhatár, esernyő: nocsak, még ruhatár is van! Ki panaszkodik ezután!? Okvetetlenkedő!
5. kong a nézőtér az ürességtől: az okvetetlenkedők otthon maradtak
6. akik pedig otthon maradtak, megnézhetik TV-n a megnyitó show valamelyik ismétlését. Ezután visszatérhetnek az 1. ponthoz, vagy követhetik a versenyeket TV-n.

 

Ez nagyon jó. Nagyon jó. Az üres fecsegés Paganinije. Ismerek néhány ilyen hegedűst.

 

Benne vagyok, Sándor!

 

A fotós séták különösen akkor értékesek, ha egy jó sörözőbe vezetnek. És -
ahogy Sándor mondja - ott az ember olyasmit is meg mer kérdezni a másiktól, amit itt írásban restellne: kérsz egy sört? Akkor kérj nekem is!

 

A képekről alkotott véleményemet senki sem befolyásolhatja.
Saját magam se.

 

10-12 fő ... pozitív világszemlélet, az eddigieket visszaolvasva.
István, a szöveges fórumot szűkebb kör követi, mint a képeket. Nem tennél ki egy tacet paot a képek közé erről a találkozóról?
(Teljesen fúggetlenül ettől, az én megjelenésem sajnos bizonytalanná vált, de igyekszem, hátha...)

 

Mélyen egyetértek. * (ez itt a kalaplengetés helye).
;)

 

Mindig van közös nevező, csak nem mindig keressük meg. :)
Mindenesetre a polémia tárgya, az a bizonyos kép annyit mindenképp elért, hogy gondolatok sorát indukálta. És ez nem semmi, hisz igen sok szép kép semmi gondolatot nem indukál azon kívül, hogy "ez szép".
Érdekes dolog ez...

 

Bocsánat, valóban annyira egyértelmű(nek tűnik) Kant eszméje, hogy arra bárki önmagától is kilyukadhat, természetesen. Amire fel kívántam hívni a figyelmet, az annyi, hogy a s z é p-nek nem kell feltétlenül egybeesni a m ű a l k o t á s, vagy akár a m i nő s é g fogalmával. Ezek járhatnak együtt, de külön is. Ahogy - mint később írtad - például a b o r z a l m a s is állhat és áll is sokszor az alkotás, akár igazi nagy alkotás középpontjában (pl. Dosztojevszkij). Szinte bármi állhat az alkotás központjában - az más kérdés, hogy komfortosabb a szép, a kellem, a báj ... stb. kategóriákkal foglalkozni - de ezen foglalatosság közepette ne feledjük, hogy a művészet kezdetétől foglalkozott szörnyekkel, borzalmakkal, obszcén dolgokkal, s hasonló nem comme il faut témákkal.

 

BBartot idézem: "Minőségnek én azt tartom egy műalkotás tekintetében, ha bármilyen oknál fogva érdek nélkül tetszik." Ez Immanuel Kant esztétikája alapvetésének ráhúzása nem megfelelő fogalomra - bocsánat, hogy ezt kell mondanom, a nem megfelelő fogalomra. "Szép az, ami érdek nélkül tetszik" - mondja Kant. Kant tehát a szépről szól e gyakran idézett, híres - egyben a helytelen értelmezésektől elhíresült - mondatában, de nem a műalkotásról!
A műalkotásnak nem feltétlenül kell szépnek lennie. Erre ezer példát látunk a XX. - XXI. századi zenében, képzőművészetben, szépirodalomban, drámában stb., stb. - nem sorolom a példákat, ki-ki bőven találhat ilyeneket abban a művészeti ágban, amelyben valamennyire járatos, ezért csak egyetlen egy példát hozok onnan, ahol én vagyok járatos: Bartók: A csodálatos mandarin zenéjének bevezető része nem szép - a nagyváros, a metropolisz zaját, zűrzavaros zaját teszi elénk. Aztán majd ebben a közegben lesz erotika, gyilkosság, stb. a darab folyamán, de a kezdet a zaj, lárma, zűr.

LINK

Senki se mondta, kiváltképp nem a szóban forgó kép alkotója, hogy az a kép szép. De Balázs, higyj nekem - s a többiek is ezt tegyék - attól, hogy nem s z é p , attól még lehet műalkotás, avagy minőség (ámbár utóbbi szemantikája eléggé szerteágazó).

Nem értek hozzá de felhozok két irodalmi példát jóval korábbi időkből, Csokonaitól, majd Janus Pannoniustól (Berczeli Anselm Ádám fordításában) arra, ami "nem szép", de műalkotás (minőség):

"Nyelvelnek, barátom, hogy sok borral élek,
Kurvanyjok, hiszen én velek nem cserélek."

...

"Lúca, midőn tekerésre kinálja parázna picsáját
s lábai kétoldalt lógnak a vállaimon:
segge lyukán íme rettenetes ropogás szabadul ki,
s mint a szilaj villám, tépi a fellegeket.
Én meg az orrom jól befogom s meglépek azonnal,
büszke faszom lekonyul, szégyenem onnan elűz.
Lúcia semmi gyönyört nem nyújt minekünk a pinuskád
míg nem hagyja alább segged e csúnya szokást."

 

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Leginkább alexmedhez (kivéve a Tatuka-konstellációt).

 

Abigél köszöni a jókívánságokat, és üzeni, hogy OÁ!

 

Jelentem, egynapos unokámnak feltettem a minket zavarba ejtő kérdéseket. Ugyan, mi a helyzet a ff fotózással, és ugyan, mi a helyzet az objektív valósággal, végezetül, de főképpen, mi a helyzet a ff fotózás és az objektív valóság kapcsolatával. Válasza felcsillantotta a zen buddhizmus tömörségét, talányosságát, egyértelmű volt ugyanakkor, és filozófikusan mély:
Oá.

 

Ámbár sejtem,mit fogok megtudni tőle: a világ homályos foltokból áll, melyekben furcsa szúrós szagok vannak.De van egy puha,kerekded,meleg gömb,amiből jön a kaja,és ennek az illata is kellemes,egyáltalán nem szúrós,
Csak este jutok el hozzá, így lehet,hogy azt fogja mondani: a világ egyszerűen sötét és büdös.Kivéve azt a gömböt.

 

János,a buszon olvasva kérdésedet,bepötyögöm véleményem,noha folyamatosan változó helyen vagyok,de megpróbálom magamat e változó kórdinátáktól függetleníteni.Nehéz ledz,mert mellettem áll egy rendkívüli mófon formás tomporral megáldott fiatal teremtés,aki bimbózó objektivitásomra komoly veszély.Mégis,az újszülöttre vonatkozóan feltett kérdésedre ezt mondhatom: tegnap éjjal megszületett harmadik unokám,Abigél.Ma bemegyrk hzzá,és meg fogom tőle tudni a válaszg.

 

Most elköszönök, mert el kell rohannom e téridő egy pontjára (22-es stúdió), ahol nagyon objektív számú rezgések nagyon pontosan meghatározott időben zajló megszólaltatására kell 80 embert összehangolva egy nagyon szubjektív tárgyat kiizzadni a nap folyamán, melynek a neve: Concertino - III. tétel.

 

Most Xabolccsal írtunk együtt. Mihály (most Xabolcs), nos, a kormányok nemcsak a kiskatonák, de minden polgár problémájához vertikálisan állnak.
Amíg horizontálissá nem lesznek.

 

Madach:
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk."

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...


A Fotóvilág működése

Alapszabályzat


Mai albumajánlat

Dr. Varga Terézia
Jégvirágok tánca

Tegnapi albumajánlat

Kácsor Károly
Afrika

Videóajánlat
Lépcsőszimfónia
kompozíciós esettanulmány

Tapétázás kisvakuval
video
Szarka Klára: A hírkép és a riport
tárgyfotó
Profi tárgyfotó egyszerű eszközökkel
számláló