Nádasdi András

Mar 1x kuldtem kepeket, most kuldok ujra. A kepek Zenit 12xp vel keszultek, Fuji 200 as filmre, 250-500 as zarsebesseggel, valamint 135 os objektivvel. Kepeim a hazai rallybajnoksag esztergomi es miskolci futaman keszultek. Ime: (Az autok altalaban a fenekukkel ellentetes iranybol erkeznek...)

A képeket Doki véleményezte
Nádasdi András

Jól elkapott rally pillanat. A kompozíció is jó, a kocsi orra elõtt hagyott nagyobb hely, a por, az autó kontúrjainak elmosódása jól érzékelteti a mozgást. A bemozdulás mértéke éppen megfelelõ, nem túl artisztikus és mégis mozog a kép. A kellõen homogén háttérbõl jól kiemelkedik az autó és a nézõk serege sem zavaró. Talán egy kicsit érdemes lenne növelni a feszültséget a képkivágással. Az autó faránál elmetszve a képet olyan lenne a hatás, mintha már kicsúszna a képbõl. Figyelje meg, hogy sok esetben a fõ téma elmetszése a kép szélével mennyi feszültséget visz a képbe.

Nádasdi András

Ez a kép mozgalmasabb az elõzõnél, a háttérbõl még jobban kiugrik az autó. Beállítása itt is nagyon jó, érezni a mozgást, a sebességet és a csúszást. Számomra ez már a határt jelenti a riportkép és az artisztikus között. Sokkal jobban bemozdult az autó, mint az elõzõ felvételen, ugyanakkor nem eléggé. Kicsit zavarnak a jobb oldalon belógó ágak, itt is módosítanám a képkivágást.

Nádasdi András

Ugyanazt lehet elmondani, mint az elõzõ képrõl. Itt a háttér már nagyon egyhangú, kell egy kis nézõsereg. Az autó is kicsit messze van, az elõzõ közelképek jobbak voltak.

Nádasdi András

Jól elkapott felvétel a drámai borulásról. Ugyanakkor a rallys trabant ad egy alap komikát is a képnek. Jó a borulás pillanata, látszik, hogy most fordul a fejére, mozgásban van. A háttér kicsit zajos, de ezt ilyen eseményen nyilván nem lehet befolyásolni. Ha szûkíteném a képkivágást, akkor a bal oldali útirányjelzõt levenném és jobb oldalon a szélsõ kapuelemet szintén kivágnám.

VISSZA. . ELÕZÕ . . KÖVETKEZÕ