ÔĽŅ
A képfórum használata

Az oldalra a Fot√≥vil√°g regisztr√°lt tagjai t√∂lthetnek fel k√©peket. Kiz√°r√≥lag JPG (JPEG) form√°tum√ļ √©s RGB sz√≠nm√≥d√ļ vagy sz√ľrke√°rnyalatos k√©peket tudunk fogadni. A k√©pek max. 1000x1000 pixel √©s 700 kbyte m√©ret√Ľek lehetnek. Az enn√©l nagyobb m√©ret√Ľ k√©peket a rendszer visszautas√≠tja.
Ha t√∂bb k√©pet szeretne felt√∂lteni, akkor azt k√©rj√ľk most egym√°s ut√°n tegye meg! Ne hagyja el a felt√∂lt√©si oldalt, am√≠g nem t√∂lt√∂tte fel k√©peit!
A k√©pf√≥rum mint neve is mutatja, els√Ķsorban nem gal√©ria. F√Ķ c√©l, hogy az ide elhelyezett k√©pekb√Ķl illetve a hozz√°juk f√Ľz√∂tt be√≠r√°sokb√≥l min√©l t√∂bben tanuljanak. K√©pet felt√∂lteni, √©s sz√∂veget be√≠rni, csak a regisztr√°lt tagok tudnak.


A k√©pf√≥rumba saj√°t k√©sz√≠t√©s√Ľ k√©peket lehet felt√∂lteni. M√°s √°ltal k√©sz√≠tett k√©p csak a jogtulajdonos beleegyez√©s√©vel √©s megjel√∂l√©s√©vel helyezhet√Ķ el.
A moder√°tornak a k√©p eredetis√©g√©nek ellen√Ķrz√©se √©rdek√©ben joga van elk√©rni a felt√∂lt√Ķt√Ķl az eredeti v√°ltozatot, vagy annak r√©szlet√©t. Ha erre nem √©rkezik √©rdemi v√°lasz, a felt√∂lt√Ķ regisztr√°ci√≥ja √©s k√©pei t√∂rl√©sre ker√ľlnek.

A felt√∂lt√©sre ker√ľl√Ķ k√©pek tartalmi krit√©riumai:
Ami k√≠v√°natos: √©rdekes t√©m√°k, saj√°tos hangulatok, egy√©ni l√°t√°sm√≥d, er√Ķteljes k√©pi hat√°s. Mindezt √°tgondolt, az alkot√≥ √°ltal kontroll√°lt, v√°llalt kivitelez√©sben.
Ami nem kívánatos:
- Technikailag hib√°s vagy esetleges, √°tgondolatlan kompoz√≠ci√≥j√ļ felv√©telek.
- Pornogr√°f jelleg√Ľ k√©pek.
- Családi események, kirándulások, bulik dokumentumfotói.
- Csal√°di albumba val√≥ gyerekfot√≥k (ha azok n√©lk√ľl√∂zik az √©rdekes, saj√°tos k√©pi megfogalmaz√°st).
- Naplemente, kiv√©ve, ha a k√©p nagyon k√ľl√∂nleges, a szok√°sost√≥l elt√©r√Ķ.
- Kutya, macska, kis√°llat portr√©k, ha azok nem hordoznak a dokument√°l√°son t√ļlmutat√≥ tartalmat.(az √°llatnak az emberrel val√≥ kapcsolata, √©rdekes hangulat, stb.).
- Vir√°gok fot√≥i, ha csak dokumentat√≠v jelleg√Ľek √©s nem tartalmaznak egy√©ni k√©pi (vil√°g√≠t√°si, kompoz√≠ci√≥s) megold√°st.

Ha valaki f√Ķk√©nt ilyen k√©peket tesz fel. annak megsz√ľntetehet√Ķ a regisztr√°ci√≥ja.


A Tetszett vagy a Pr√©mium felirat√ļ f√ľlek seg√≠ts√©g√©vel egy csoportban tekinthet√Ķk √°t a l√°togat√≥k √°ltal min√Ķs√≠tett k√©pek Az Aj√°nlat f√ľl a szerkeszt√Ķs√©g aj√°nlata, a szerkeszt√Ķk √°ltal legjobbnak tartott k√©pekkel. Ezen k√≠v√ľl a Gy√Ľjt√©s f√ľlre kattintva k√ľl√∂nb√∂z√Ķ k√©pgy√Ľjt√©sek tekinthet√Ķk meg.


A k√©p min√Ķs√≠t√©se h√°rom opci√≥ k√∂z√ľli kiv√°laszt√°ssal t√∂rt√©nik:
- Nem tetszik, - Ez a min√Ķs√≠t√©s a nagyon rossz k√©peket illeti.
- Tetszik, - Ez az √°tlagn√°l jobb, elismer√©st √©rdeml√Ķ k√©pek min√Ķs√≠t√©se.
- Nagyon tetszik - Ez csak azoknak a k√©peknek j√°r, amelyek egyr√©sz teljesen hib√°tlanok, m√°sr√©szt k√ľl√∂nleges, messze az √°tlagot meghalad√≥ √©rt√©kkel b√≠rnak.

A felt√∂lt√∂tt k√©pek a saj√°t gal√©ri√°ba ker√ľlnek. A l√°togat√≥k szavazatai alapj√°n innen ker√ľlhetnek √°t a magasabb szintet k√©pvisel√Ķ
Tetszett, vagy a m√©g magasabb szintet k√©pvisel√Ķ Pr√©mium topicba.

Az átsorolás kritériumai:
- Bel√©p√Ķben marad: 1,5 √°tlag alatt, vagy ha nem kapott √∂sszesen legal√°bb 5 Tetszik √©s Nagyon tetszik szavazatot.
- A Tetszett-be ker√ľl, ha az √°tlaga 1,5 √©s 2,5 k√∂z√∂tt van (a pontosan 2,5 is) √©s √∂sszesen legal√°bb 5 tetszett √©s
Nagyon tetszikt szavazatot kapott. Vagy ha 2,5 felett van az √°tlag de nem kapott legal√°bb 9 Nagyon tetszik szavazatot.
- A Pr√©mium-ba ker√ľl, ha 2,5 felett van az √°tlag √©s legal√°bb 9
Nagyon tetszik szavazatot kapott.
- Ha a k√©p 5 "nem tetszik" min√Ķs√≠t√©st kap, nem lesz l√°that√≥ a K√©pf√≥rumban, csak a felt√∂lt√Ķ saj√°t gal√©ri√°j√°ban.

Egy képre mindenki csak egyszer szavazhat. Mindaddig jogosult valaki a szavazásra, amíg a moderátor meg nem vonja a szavazási jogát.

Szavazati jogot az a pr√©mium st√°tusz√ļ klubt√°rs kaphat, akinek legal√°bb 6 k√©pe van a Pr√©mium kateg√≥ri√°ban, vagy 2 k√©pe a Szerkeszt√Ķk aj√°nlat√°ban.

A k√©pek naponta egyszer, √©jf√©lkor ker√ľlnek √°t a szavazatok √°ltal meghat√°rozott k√©pf√≥rumba. Ez az elhelyezked√©s nem v√©gleges. A k√©s√Ķbbi szavazatok m√≥dos√≠thatj√°k a k√©p hely√©t.

A hét képe 
Minden vas√°rnap √©jf√©lkor kiv√°laszt√°sra ker√ľl a h√©t k√©pe. A h√©t k√©pe az lesz, amit az el√Ķz√Ķ h√©t k√©pe ut√°n t√∂lt√∂ttek fel, √©s a legt√∂bb "nagyon tetszik" szavazatot kapta. Azonos szavazatsz√°mok eset√©n az id√Ķben r√©gebbi. Kis szavazatk√ľl√∂nbs√©gn√©l (1-2 szavazat) a szerkeszt√Ķs√©g d√∂nthet. ¬† A r√©gebbi h√©t k√©pei √ļgy tekinthet√Ķk meg, hogy a c√≠moldalon az aktu√°lis h√©t k√©p√©re kattintva a jobb fels√Ķ sarokban l√©v√Ķ nyilakkal lapozhatunk.Bar√°tlista
Ez egyfajta weblapon bel√ľli aj√°nl√≥. Ide b√°rki felveheti azoknak a l√°togat√≥knak a nev√©t, akiknek a k√©peit a legsz√≠vesebben megn√©zi, √©s akiket ez√©rt m√°soknak is aj√°nl.ÔĽŅ

A Fot√≥vil√°g mŇĪk√∂d√©se

Alapszab√°lyzat


Mai albumaj√°nlat

Dr. Varga Terézia
Jégvirágok tánca

Tegnapi albumaj√°nlat

K√°csor K√°roly
Afrika

Videóajánlat
L√©pcsŇĎszimf√≥nia
kompozíciós esettanulmány

Tapétázás kisvakuval
video
Szarka Klára: A hírkép és a riport
tárgyfotó
Profi tárgyfotó egyszerŇĪ eszközökkel
számláló