fotovilag.hu
aczelpeter hozzászólásai a képfórumban
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...
A képhez
2019-03-24 00:36:49 - aczelpeter

Érzékeny, “finom tollú képíró” fotója, kultúrált, semmiben sem tolakodó hangszerelésben. A tekintet elragadó, ez mindent visz, engem is magával ragad. Egy igazi, kedves, őszinte tini tekintete. Kellemes, harmonikus tónusok, jól működik az enyhe rézsútos beállítás, sokkal kellemesebb ez, mintha függőlegesek és vízszintesek rabságában szüketett volna meg az expó.
Ami - miután a tekintet rabságából “kiszabadultam” - kissé zavaró: a közel kerülő vállat helyzeténél figva igencsak felnagyította a gépre helyezett objektív (hosszabb gyútáv itt jobb lehetett volna, de tudom, a helyszűke ezt talán nem engedte meg, és a személyes, közvetlen kontaktus is úgy nehézkesebben jött volna létre). Ráadásul az a megvastagodott közeli váll túlságosan világos is, (vesd össze a távolival), így nagy is, világos is - ez már kicsit korrekcióra szorul (a világosságából talán lehet visszavenni). Török László, a kitűnő fotoművész, a művészeti akadéma (MMA) tagja mondta: “Nem szeretem, ha bepózolnak nekem”. E kép előnye a majdnem igazi póztalanság - majdnem, mert valahogy ez az “Antall Józsefi kéztartás” (a legelső szabad választás előtt a tévében mindíg így mutatták őt, talán némi gátlás vokt azbok, hiszen nem szokott ő hozzá ahhoz, hogy tévén mutogassák) ahogy Antalnál sem, ennél a kislánynál sem tűnik igazán természetesnek, valamennyire pózolt. Kipróbáltam, elég nehéz így tartani kézzel az állat, persze nem kehetetlen, de nem is igazán természetes.
Mindezek apróságok ahhoz az elragadó természetes tiniséghez képest, ami ebből a képből árad.

 
A képhez
2019-03-23 22:29:14 - aczelpeter

Izgalmas, szinte pszicho.

 
A képhez
2019-03-23 21:24:59 - aczelpeter

Janinak, mint annyiszor, nagyon igaza van (szerkesztés).
Nekem ezen az expresszionisztikus képen éppen a “szerkesztetlensége”, a keresetlensége tetszik. Manipulálatlanságával annyira őszinte így, hogy az fokozhatatlan. (MÁST csinálni persze lehet belőle, de ez így, ahogy van, nagyon erős.)

 
A képhez
2019-03-23 18:04:05 - aczelpeter

(Zsolti, én Tibornak írtam, mert az érzékeny kép az övé. A magá(é)t (fel)fújó irreleváns (ami nem jelenti azt, hogy néha nem szórakoztató, akárcsak a nagyon érdekes felfújt béka - biztosan láttál már olyat (is).

 
A képhez
2019-03-23 15:10:36 - aczelpeter

...és küldeném neked, szeretettel:
http://aczel.uw.hu/images/tibore.jpg

 
A képhez
2019-03-23 14:51:58 - aczelpeter

A képednek lelke van.

 
A képhez
2019-03-20 22:28:35 - aczelpeter

Jó minimál!

 
A képhez
2019-03-20 22:19:45 - aczelpeter

Nehéz dolog egy konceptuális fotót értékelni. Bátor emberek, akik megküzdeni próbálnak ezzel a kihívással. A konceptfotó lényege egy gondolat. A kép szerepe semmi más, minthogy ezt a gondolatot kimondja. Nem is lenne célszerű “szép” képet csinálni, vagy “jót”, mert akkor a gndolatról máris átugrana a néző ilyen-olyan esztétikai értékelésbe, márpedig a gondolat nem esztétiaki kategória. Tudjuk, hogy ez a képtrió egy kimondott-leírt gondolat-koncepció eltárgyiasulása. Nem is akar más lenni, nem állítja magáról, higy más - ez nyilvánvaló.
Megkérdezhetném, de nem teszem, hogy mi a csodát értékeltek itt a kollegák? A gondolatot? Az lehet például nagyontetszik vagy nemtetszik? A gondolat? Vagy beleestek abba az öreg hibába, hogy egy koncept sorozatot a nem koncept fotókkal szemben elvárt esztétikai kérdőívet kitöltve pontozat le vagy fel?
Túl azon a görcsön, hogy valaki(k) a legújabb, meghirdetett heti divattól vezérelve görcsöt kapott, és csak kampó leírására képes, azokat is kérdezem, akik még le tudnak rajzolni egymás alá két balról nyitott karikát, ês így hármat pötyögnek: mit pontoztok, mit értékeltek? Tényleg érdekel, mert én szimplán képtelen vagyok arra, higy egy gondolatot pontszámmal értékeljek. Márpedig a kincept fotó nam más, mint a pőre gondolat.

 
A képhez
2019-03-20 15:37:23 - aczelpeter

(...én a képek sorrendjét átvitt értelemben javasoltam megváltoztatni: vegyük le a felakasztott macit, és ültessük le békésen a kis maci mellé! Tehát nem az itteni szekvencia sorrendre szerettem volna célozni, hanem tágabb értelemben...)

 
A képhez
2019-03-20 15:00:39 - aczelpeter

Lehet, hogy ez a fotó mindenféle mókolás nélkül kitűnően megállja a helyét.

 
számláló