Alapította: Dékán István 1996-ban

Blog

FotósHírek.hu : SONY ZV-E10 Megjelent!

2021-08-02
elonezet

Végre hivatalosan is bejelentette a SONY a legújabb vlog kameráját, a ZV-E10-et. Korábbi cikkünkben már említettük, hogy jön a trónkövetelő, a hivatalos megjelenés azonban 3 hetet csúszott az eredeti július 7-hez képest.

 

Sajtóbejelentés:
A ZV-E10 APS-C kamera kiváló minőségű videó- és hangteljesítményt, vlog-optimalizált funkciókat és sokoldalú csatlakoztathatóságot kínál – így tökéletes videós tartalomgyártók számára.

Astrofotó verseny, Fornax Mounts

2021-07-21

Mozdulj együtt az univerzummal

 

A Fornax Mounts, Magyarország elsőszámú csillagászatieszköz-fejlesztője és -gyártója asztrofotópályázatot hirdet.

Három kategóriában van lehetőséged nevezni a versenyre. Ezek alapján asztrofotód témája lehet mély-ég, a Tejútrendszer, vagy a naprendszer objektumai, attól függően melyik áll hozzád legközelebb.

A nevezéshez nem kell mást tenned, mint regisztrálni a weboldalunkon, és feltölteni az elkészült munkáidat. Ha a nevezett fotóidat közösségi oldalakon is meg szeretnéd osztani, kérünk, használd a #FornaxMountsCompetition és a #Letsmovewiththeuniverse.

A verseny zsűrijét a világ számos országában fotózó Fornax Mounts nagykövetei alkotják.

 

Kategóriák:

Mély-ég

Tejútrendszer

Naprendszer (bolygók, Hold, Nap, üstökös)

 

Díjak:

FŐDÍJ: Fornax 52 mount + MC5 controller

2. díj minden kategóriában: LighTrack II Full Set

3. díj minden kategóriában: LighTrack II mount

4. díj minden kategóriában: 60% OFF from any LighTrack II Sets or Accesoies of LighTrack II mount

5. díj minden kategóriában: 40% OFF from any LighTrack II Sets or Accesoies of LighTrack II mount

6. díj minden kategóriában: 20% OFF from any LighTrack II Sets or Accesoies of LighTrack II mount

 

 

Zsűri:

Fényes Lóránd (Magyarország)

Alex Conu (Norvégia/Románia)

Mehmet Ergün (Németország)

Sári Bence (Fornax Mounts)
Még lesz egy vagy két nagykövet aki zsűri lesz

 

 

Jelentkezés:

Regisztrálj a weboldalunkon és töltsd fel a fotóidat.

 

Nevezés idő kezdete:

2021. augusztus 1., vasárnap

 

Nevezési idő vége:

2021. október 31., vasárnap

 

Eredményhirdetés:

2021 November

Fortepan Hírlevél / Tamási Miklósi

2021-07-17

 

 

Kedves Barátaink!

22 adományozó, 2100 fényképét töltöttük fel a Fortepan Friss sorozatába. Az ismerősnek tűnő, de megunhatatlan amatőr fotós hagyatékok mellett két fontos szerzőnk - Szalay Zoltán és Urbán Tamás - életművéből is mutatunk új képeket. Közel négyszáz fotót pedig az osztrák Nemzeti Könyvtár első világháborús gyűjteményéből válogattunk. 

80 fontos kép itt https://fortepan.hu/hu/photos/?latest&tag=best%20of

a teljes sorozat pedig itt látható https://fortepan.hu/hu/photos/?latest

 

 

Többen kérdezték tőlünk, hogy mi történt a régi Indexen futó Fortepan Nagykép rovattal. Lassan egy éve, hogy az Index újságíróinak felmondásával a sorozat is elköltözött. A rovatot a Capa Központ támogatásával, Virágvölgyi István szerkesztésében Heti Fortepan címmel folytatjuk. Újdonság, hogy a cikkek szabad felhasználással készülnek, vagyis bárki átveheti és újraközölheti a szövegeket, fotókat. Remek újságírók dolgozzák fel az adományozóink, képeink történeteit. Érdemes a péntek reggelt velünk kezdeni! 

Az hogy szabad felhasználással, vagyis CC licenccel publikáljuk a fotókat (az Önök fotóit!) mára természetessé vált. Ebben, a korlátok nélküli publikálásban hiszünk, ahol az olvasó-író-művész-diák kedvére böngészhet, tölthet le és közölhet fotókat. Időről-időre kísérleteket teszünk, hogy a közgyűjtemények fotótárait is efelé tereljük - be kell látnunk, hogy kevés sikerrel. Több mint tíz év alatt egyetlen nagyobb Múzeumot sem sikerült meggyőznünk arról, hogy a szabad felhasználás a kulcsa és értelme a múzeumi munkának. A digitális másolatban nem csak az a jó, hogy ezáltal megőrizhetjük az analóg nyersanyagra készült képet. Ugyanennyire fontos lenne, hogy amit egyszer digitalizáltunk, az legyen elérhető és közölhető bárkinek. Különösen igaz ez akkor, ha a fotó szerzője több mint hetven éve elhunyt. Az ilyen műalkotások esetén ugyanis automatikusan megszűnik a védettség, az alkotás szabadon felhasználhatóvá válik. Vajon miért nem követik közgyűjteményeink ezt a szabályt? A legőszintébben mondom: nem tudom. Talán többen kéne kérnünk, hogy Székely Aladár (1870-1940), Balogh Rudolf (1879–1944), Moholy-Nagy László (1895-1946) és társaik képeit tessék megosztani velünk? Vagy - ahogy Joachim Gauck vezetésével a keletnémet demokraták tették a Stasi iratokkal - jelképesen le kéne foglalnunk ezeket a fotókat? Vagy csak egy bátor múzeumi vezető kéne, aki jó példát mutat és a digitalizált hagyatékokat letölthetővé teszi az intézménye honlapján? Bárhogy is lesz, ez a jövő. Képek százezrei, sőt milliói (ha a közpénzen létrehozott, digitalizált és fenntartott MTI fotóarchív 13 millió fotójára gondolunk) lesz letölthető és publikálható egy évtizeden belül. Ez a jó hír. A rossz, hogy addig a Fortepan képeivel kell beérniük. Most éppen 152.951 fotóval a sűrű, kesze-kusza, rémes és mesebeli XX. századból.

KULTURÁLIS-MŰVÉSZETI EGYESÜLET

2021-07-14

Nagyvárad

Kihirdették a 39. Magyar Sajtófotó Pályázat díjazottjait

2021-04-16

A tavalyi évet a koronavírus-járvány tematizálta, így nem meglepő, hogy a 39. Magyar Sajtófotó Pályázatra beérkezett 7237 pályamű jelentős része is a pandémia következményeivel foglalkozott. A zsűritagok közös döntése alapján azonban nem kapott külön kategóriát a járvány.

Koronavírusos beteget ápoló nővér, Covid-tesztre váró hajléktalan, otthon edző élsportolók, online oktatás. A 2020-as évet mindenki felismeri a fenti összefoglalókból. A fotóriportereket is a pandémia kötötte le tavaly. A pályázaton díjazott fotókból válogattunk a Nagyképen.

A győztes fotók listáját kapcsolódó cikkünkben olvashatják.

 

Escher Károly díj a legjobb Magyarországon készült hírképért, Hír-, eseményfotó kategória 1. díj: Segítő kéz - Koronavírussal fertőzött beteget látnak el a Dél-pesti Centrumkórház,
            Szent László Kórház infektológia intenzív osztályán.
            Budapest, 2020.05.20.

Escher Károly-díj a legjobb, Magyarországon készült hírképért, Hír-, eseményfotó kategória 1. díj: Segítő kéz – Koronavírussal fertőzött beteget látnak el a Dél-pesti Centrumkórház, Szent László Kórház infektológiai intenzív osztályán. Budapest, 2020. 05. 20.(Fotó: Hegedűs Róbert / Magyar Hírlap / Magyar Sajtófotó Pályázat)

Hír-, eseményfotó kategória 3. díj: Covid-19 - A Salvatore egyesület munkatársai túlélőcsomagokat osztanak szét a rászorulóknak a karantén idején, Maksán, Romániában

Hír-, eseményfotó kategória 3. díj: Covid–19 – A Salvatore egyesület munkatársai túlélőcsomagokat osztanak szét a rászorulóknak a karantén idején Maksán, Romániában(Fotó: Huszár Szilamér / Háromszék Napilap, külső munkatárs / Magyar Sajtófotó Pályázat)

Képriport kategória 1. díj: A Covid-19 éve Magyarországon - Védőmaszkot viselő diákok, a történelem írásbeli érettségi vizsga előtt, a budapesti Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumban, 2020. május 6-án

Képriport kategória 1. díj: A Covid–19 éve Magyarországon – Védőmaszkot viselő diákok a történelem írásbeli érettségi vizsga előtt a budapesti Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumban 2020. május 6-án(Fotó: Balogh Zoltán / MTI / MTVA / Magyar Sajtófotó Pályázat)

Képriport kategória 1. díj: A Covid-19 éve Magyarországon - Védőruhát viselő mentők koronavírussal fertőzött beteget látnak el otthonában 2020. november 25-én

Képriport kategória 1. díj: A Covid–19 éve Magyarországon – Védőruhát viselő mentők koronavírussal fertőzött beteget látnak el otthonában 2020. november 25-én(Fotó: Balogh Zoltán / MTI / MTVA / Magyar Sajtófotó Pályázat)

Mindennapi élet (egyedi) kategória 1. díj: Szilveszter - Online szilveszter a barátokkal Budakeszin, Magyarországon, 2020 december 31-én

Mindennapi élet (egyedi) kategória 1. díj: Szilveszter – Online szilveszter a barátokkal Budakeszin, Magyarországon 2020. december 31-én(Fotó: Móricz-Sabján Simon / Világgazdaság / Magyar Sajtófotó Pályázat)

Mindennapi élet (sorozat) kategória 3. díj: Amióta a fiam meghalt, újra szívom - Viktória macskájával él együtt

Mindennapi élet (sorozat) kategória 3. díj: Amióta a fiam meghalt, újra szívom – Viktória a macskájával él együtt(Fotó: Török János / Délmagyarország / Magyar Sajtófotó Pályázat)

Művészet (egyedi) kategória 3. díj: Vastaps - Varvara Nyepomnyascsaja, a világhírű moszkvai születésű zongorista, meghajol a Liszt Ferenc Zeneakadémia Nagytermében rendezett koncertjét követően. A koncertet, a koronavírus járvány miatt bevezetett korlátozásoknak miatt, közönség nélkül rendezték. Budapest, 2020.11.13.

Művészet (egyedi) kategória 3. díj: Vastaps – Varvara Nyepomnyascsaja, a világhírű, moszkvai születésű zongorista meghajol a Liszt Ferenc Zeneakadémia Nagytermében rendezett koncertjét követően. A koncertet a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások okán közönség nélkül rendezték. Budapest, 2020. 11. 13.(Fotó: Fazekas István / HVG / Magyar Sajtófotó Pályázat)

Művészet (sorozat) kategória 2. díj: A zene házhoz megy - Az előadás sötétedés után is folytatódott

Művészet (sorozat) kategória 2. díj: A zene házhoz megy – Az előadás sötétedés után is folytatódott(Fotó: Béres Márton / Népszava / Magyar Sajtófotó Pályázat)

Sport (egyedi) kategória 1. díj: Szabadrúgás - Sigér Dávid, a Ferencváros játékosa, fekszik a földön szabadrúgás alatt, a Juventus elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen, a Puskás Arénában, 2020. november 4-én

Sport (egyedi) kategória 1. díj: Szabadrúgás – Sigér Dávid, a Ferencváros játékosa fekszik a földön szabadrúgás alatt a Juventus elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen a Puskás Arénában 2020. november 4-én(Fotó: Szabó Bernadett / Reuters / Magyar Sajtófotó Pályázat)

Sport (egyedi) 3. díj: Amikor kirepül - Tallósi Péter és Kovács Péter mérkőzése a 97. Papp László Országos Ökölvívó Bajnokság 81 kg-os döntőjében. Győr, 2020.10.31.

Sport (egyedi) 3. díj: Amikor kirepül – Tallósi Péter és Kovács Péter mérkőzése a 97. Papp László Országos Ökölvívó-bajnokság 81 kg-os döntőjében. Győr, 2020. 10. 31.(Fotó: Rózsa Tamás / Szabadfoglalkozású / Magyar Sajtófotó Pályázat)

Sport (sorozat) kategória 1. díj: Karantén edzés - Ilyés Laura Vanda válogatott úszó, serdülő magyar bajnok, felnőtt magyar bajnok, korosztályos csúcstartó, a koronavírus miatt elrendelt karantén idején, a maga és a környezetében élők védelmében, a szociális távolságtartás szabályait betartva, egy kerti medencében, edzője felügyelete mellett, egyedül edz

Sport (sorozat) kategória 1. díj: Karanténedzés – Ilyés Laura Vanda válogatott úszó, serdülő magyar bajnok, felnőtt magyar bajnok, korosztályos csúcstartó a koronavírus miatt elrendelt karantén idején a maga és a környezetében élők védelmében, a szociális távolságtartás szabályait betartva egy kerti medencében, edzője felügyelete mellett egyedül edz(Fotó: Szalmás Péter / Magyar Olimpiai Bizottság / Magyar Sajtófotó Pályázat)

Sport (sorozat) kategória 1. díj: Karantén edzés - Szász Emese Judit olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes párbajtőrvívó, a koronavírus miatt elrendelt karantén idején, a maga és a környezetében élők védelmében, a szociális távolságtartás szabályait betartva, otthonában, kilenc hónapos ikergyermekei társaságában edz

Sport (sorozat) kategória 1. díj: Karanténedzés – Szász Emese Judit olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes párbajtőrvívó a koronavírus miatt elrendelt karantén idején a maga és a környezetében élők védelmében a szociális távolságtartás szabályait betartva otthonában, kilenc hónapos ikergyermekei társaságában edz(Fotó: Szalmás Péter / Magyar Olimpiai Bizottság / Magyar Sajtófotó Pályázat)

Sport (sorozat) kategória 1. díj: Karantén edzés - Bacskai Balázs Európa-bajnok ökölvívó, olimpikon, a koronavírus miatt elrendelt karantén idején, a maga és a környezetében élők védelmében, a szociális távolságtartás szabályait betartva, egy panelház tetején egyedül edz

Sport (sorozat) kategória 1. díj: Karanténedzés – Bacskai Balázs Európa-bajnok ökölvívó, olimpikon a koronavírus miatt elrendelt karantén idején a maga és a környezetében élők védelmében a szociális távolságtartás szabályait betartva egy panelház tetején egyedül edz(Fotó: Szalmás Péter / Magyar Olimpiai Bizottság / Magyar Sajtófotó Pályázat)

Természet és tudomány (egyedi) kategória 2. díj: Szomjas vagyok - A képet 2020. nyarán, a Tisza tónál készítettem egy csodaszép, szélcsendes hajnalon, amikor egy fattyúszerkő ivott a tó tükörsima vizéből

Természet és tudomány (egyedi) kategória 2. díj: Szomjas vagyok – A képet 2020 nyarán a Tisza-tónál készítettem egy csodaszép, szélcsendes hajnalon, amikor egy fattyúszerkő ivott a tó tükörsima vizéből(Fotó: Szabó Irma / Szabadfoglalkozású / Magyar Sajtófotó Pályázat)

Különdíj a fenntarthatóság eszméjéért, Természet és tudomány (sorozat) 3. díj: A fenntarthatóság tájképei - Villacanas szélerőmű park a vulkanikus és szeles El Romeral hegy tetején, miközben a lankás domboldalakat mozaikszerű olivamezők tarkítják. Toledo, Spanyolország. December 31. 2018. A Föld egyre növekvő népessége egyértelműsíti, hogy a víz, az étel és az energia előállítása az előttünk álló legnagyobb történelmi kihívások, ennek megfelelően Toledo megyében maximálisan kihasználják a területi adottságokat. Ezt a fotót december 31-én készítettem az év utolsó óráiban, így számomra egyfajta fogadalom, üzenet lett a nagyvilágnak, hogy valóban itt az ideje változtatni a környezetünkhöz való hozzáállásunkon

Különdíj a fenntarthatóság eszméjéért, Természet és tudomány (sorozat) 3. díj: A fenntarthatóság tájképei – A Villacanas szélerőműpark a vulkanikus és szeles El Romeral hegy tetején, miközben a lankás domboldalakat mozaikszerű olívamezők tarkítják. Toledo, Spanyolország, 2018. 12. 31. A föld egyre gyarapodó népessége egyértelműsíti, hogy a víz, az étel és az energia előállítása az előttünk álló legnagyobb történelmi kihívások, ennek megfelelően Toledo megyében maximálisan kihasználják a területi adottságokat. Ezt a fotót december 31-én készítettem, az év utolsó óráiban, így számomra egyfajta fogadalom, üzenet lett a nagyvilágnak, hogy valóban itt az ideje változtatni a környezetünkhöz való hozzáállásunkon(Fotó: Radisics Milán / Radex Media Group / Magyar Sajtófotó Pályázat)

Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (egyedi) kategória 1. díj: Tesztre várva - Tesztre várakozik egy hajléktalan ember a budapesti Fűtött utca hajléktalanszállón. Több hajléktalan ember tavasszal, a koronavírus elől, hajléktalanszállókon keresett menedéket. A koronavírus azonban különösen veszélyes lehet a zárt közösségekben, így tesztekkel próbálták megállítani terjedését

Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (egyedi) kategória 1. díj: Tesztre várva – Tesztre várakozik egy hajléktalan ember a budapesti Fűtött utca hajléktalanszállón. Több hajléktalan ember tavasszal a koronavírus elől hajléktalanszállókon keresett menedéket. A koronavírus azonban különösen veszélyes lehet zárt közösségekben, így tesztekkel próbálták megállítani a terjedését(Fotó: Stiller Ákos / Szabadfoglalkozású / Magyar Sajtófotó Pályázat)

Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (sorozat) kategória 1. díj: Áraink forintban értendők - Terpes, Legyes söröző - A kocsmárosokkal folytatott rövid beszélgetések során mindenki egyetértett azzal, hogy a vidéki élet, így a kocsmai élet is elhalványulóban van. A változásokért első sorban a cigistoppot, a játékgépek betiltását, a dohányboltok megjelenését és az internet elterjedését tartják felelősnek, ezen túl problémaként említették azt is, hogy a fiatalok a nagyobb városokba költöznek, nyugdíjasokból pedig egyre kevesebb van

Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (sorozat) kategória 1. díj: Áraink forintban értendők – Terpes, Legyes söröző – A kocsmárosokkal folytatott rövid beszélgetések során mindenki egyetértett azzal, hogy a vidéki élet, így a kocsmai élet is elhalványulóban van. A változásokért elsősorban a cigistopot, a játékgépek betiltását, a dohányboltok megjelenését és az internet elterjedését tartják felelősnek, ezen túl problémaként említették azt is, hogy a fiatalok a nagyobb városokba költöznek, nyugdíjasokból pedig egyre kevesebb van(Fotó: Sivák Zsófia / Szabadfoglalkozású / Magyar Sajtófotó Pályázat)

Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (sorozat) kategória 1. díj: Áraink forintban értendők - Szihalom, Vadász söröző

Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (sorozat) kategória 1. díj: Áraink forintban értendők – Szihalom, Vadász söröző(Fotó: Sivák Zsófia / Szabadfoglalkozású / Magyar Sajtófotó Pályázat)

A Fotóriporteri Életműdíjat 2021-ban Benkő Imre kapta

2021-04-09
elonezet

ózd

BENKŐ IMRE

Portré-, gyerek- és családi fotópályázat.

2021-03-23
elonezet

 

Portré-, gyerek- és családi fotópályázat.

#kattanjki Fotópályázat

Szeretsz portrézni? Pályázz a kedvenc fotóddal és az elismerés mellett értékes nyereményekkel is gazdagodhatsz. Nálunk a profik és a hobbifotósok külön kategóriában indulnak.

Nevezési határidő: 2021. április 18.

Megnézem a kategóriákat!

HOBBI vagy PROFI

 

Melyik kategóriában induljak?

A LAND ROVER ÉS A KIRÁLYI FÖLDRAJZI TÁRSASÁG ELINDÍTOTTA A 2021-ES ’EARTH PHOTO’ PÁLYÁZATOT

2021-03-17

2021. március 17.

 

A LAND ROVER ÉS A KIRÁLYI FÖLDRAJZI TÁRSASÁG ELINDÍTOTTA A

2021-ES ’EARTH PHOTO’ PÁLYÁZATOT


-- sajtóinformáció --

 

 • A Land Rover és a Királyi Földrajzi Társaság (kiegészülve a Brit Földrajzkutatók Intézetével) 2021-ben kiterjeszti partnerségét egy globális természetfotós pályázatra és a győztes munkákat bemutató későbbi kiállításra
 • A 2021-es ’Earth Photo’ célja, hogy fotókon és videókon keresztül segítse elő a környezeti és földrajzi kérdésekről szóló beszélgetést
 • A Land Rover vezető tervezője, Amy Frascella csatlakozik a bírálóbizottsághoz
 • A brit autómárka több mint 40 éve dolgozik a Királyi Földrajzi Társasággal
 • A nevezés egészen május 4-éig nyitva áll a 2021-es versenyre. Keresse fel a honlapot: https://earthphoto.artopps.co.uk/

 

A Land Rover a brit Királyi Földrajzi Társasággal együttműködve indítja el a 2021-es ’Earth Photo’ versenyt, arra ösztönözve az embereket, hogy vegyék a nyakukba a vidéket, fedezzék fel a tájat és csodálkozzanak rá környezetük szépségére. Az ’Earth Photo’ egy nemzetközi fotópályázat, amelynek célja a környezeti és földrajzi kérdések népszerűsítése a nyertes képek és videók háttérsztorijának feltárásával. A pályázat már nyitva áll, nyáron és ősszel pedig több kiállításon is bemutatják a nyertes és shortlistre került képeket és videókat.

A 2021-es ’Earth Photo’ a brit autómárka és az intézet hosszú partnerségében nyit új fejezetet. A Land Rover több mint 40 éve dolgozik együtt az 1830-ban a földrajztudományok előmozdításáért létrejött Királyi Földrajzi Társasággal – elsősorban a terepmunkában és az expedíciókon támogatva a kutatókat járművek és szakértelem biztosításával, valamint képzési és ismeretterjesztő projektek finanszírozásával.

Laura Wood, a Jaguar Land Rover globális márka és partnerségi PR-vezetője elmondta: „A Land Rover mindig is lehetővé tette az emberek számára, hogy minél többet hozzanak ki a világukból, ezért örömmel támogatjuk ezt a kihívást. A rendkívüli képek rögzítése érdekében a végletekig elmenő professzionális és amatőr fotósok már pusztán azzal is hozzájárulhatnak a pozitív változáshoz, hogy széles körben láthatóvá teszik a világot."

Alasdair MacLeod, a Királyi Földrajzi Társaság vállalati és erőforrás-vezetője úgy fogalmazott: „A Land Roverrel való együttműködés új fejezetet jelent ennek a fontos nemzetközi versenynek az életében. A Land Rover története a felfedezés, az expedíció története és az a képessége, ahogyan a legnehezebb terepeket is megszelídíti, ideális partnerré teszi az ’Earth Photo’ számára”.

Amy Frascella, a Land Rover színekért- és anyagokért felelős igazgatója 2021-ben csatlakozik a verseny zsűrijéhez. „Az emberek egyre inkább tudatában vannak a bolygóra gyakorolt ​​hatásuknak – a megvásárolt dolgoktól kezdve egészen azokig, amit esznek és ahogyan élnek. A Land Rover továbbra is felelősségteljesebb, fenntarthatóbb megoldásokra törekszik, mint például a bőr prémium alternatíváit jelentő anyagok vagy az újrahasznosított polimerek használata a járművek belső tereiben” – fogalmazott a designer. „Ez a verseny hatékony eszköz a vita és a változás ösztönzésére, ezért is örülök, hogy csatlakozhatok a bíráló bizottsághoz” – tette hozzá.

Az ’Earth Photo’-t öt díjkategóriában hirdetik meg: Emberek, Hely, Természet, Változó erdők, A változás klímája. A tavalyi verseny 2600 nevezést vonzott a világ minden tájáról. Egy kiemelkedő fotóst díjaznak majd a később megnevezett fődíjjal, illetve a fenti kategóriákban egy-egy nyertest hirdetnek egyenként £250 értékben, valamint a legjobb rövidfilm készítőjét is kitűntetik. A nyáron a földrajzi társaság épületében rendezett kiállításon túlmenően az év hátralévő részében a brit erdőkben is helyeznek ki alkotásokat.

A jelentkezőket arra ösztönzik, hogy akkor készítsenek fényképeket és videókat, amikor ez biztonságos, illetve a koronavírus miatti helyi korlátozások ezt lehetővé teszik.

Az éves versenyt és a kiállításokat a társaság, a Land Rover és a Forestry England közösen rendezi a vizuális művészetek vezető tanácsadója, a Parker Harris támogatásával.

A nevezéssel kapcsolatos részletek itt találhatók: https://earthphoto.artopps.co.uk/

A Wallis Automotive Europe

A WAE Kft az AutoWallis csoport dinamikusan fejlődő tagja, közel 30 éves független gépjármű nagykereskedelmi múlttal rendelkezik. Jelenleg két ázsiai „4x4 specialista” gyártót képvisel, a japán Isuzut Magyarországon, míg a dél-koreai Ssangyongot Magyarországon, Csehországban, Romániában és Szlovákiában. A Jaguar és Land Rover márkákat 2016-tól forgalmazza az adriai régió 8 országában, valamint 2020. április 1-től Magyarországon is.

Leányvállalata, a WAE CEE 2020 decembere óta látja el a komoly múltra visszatekintő német Opel személyautók és haszonjárművek importőri feladatait Magyarországon, Szlovéniában, Horvátországban és Bosznia-Hercegovina területén.

https://www.wae.hu/

 

A Land Rover

A Land Rover 1948 óta gyártja iránymutató négykerék-meghajtású terepjáróit, amelyek modellpalettája a különleges adottságok széles spektrumát képviseli. A Defender, a Discovery, a Discovery Sport, a Range Rover, a Range Rover Sport, a Range Rover Velar és a Range Rover Evoque egyaránt meghatározzák a világ SUV-piacát, a modellcsalád 80%-át több mint 100 országban forgalmazzák.

https://www.landrover.com

 

 

Sajtóoldal: www.media.landrover.com  

Land Rover csatornák:

 

 

További információ:

Saliga Réka, Mediator Group

Mobil: +36 70 319 4209

E-mail: press@wae.hu

 

 

Itt az új Canon M50 Mark II

2021-03-02
elonezet

2021.02.25. Csütörtök

Canon imagePRO-300 nyomtató

2021-02-22
elonezet

NYOMTASS MAGABIZTOSAN. MINDIG.

Emeld a nyomtatást egy vadonatúj szintre a gyönyörű és kompakt, professzionális A3+ nyomtatóval, amely az imagePROGRAF PRO család minden előnyét biztosítja, és mindig részletgazdag, ragyogó és kivételes galériaminőségű nyomatokat biztosít.