Alapította: Dékán István 1996-ban

Gondolatok!

Legfrissebb témák
És Te mit iszol, Géza?
Aczél Péter
5 órája
Aczél Péter, Németh Ferenc. Nem tudom pontosan miről van szó, de ha inni lehet csatlakozom hozzátok. Egészségetekre!
Józsa Géza
6 órája
Aha,
Veress Zsolt
6 órája
Ferenc: ugyan, néhányan itt képfeltöltés nélkül is remekül szórakozunk... :)
Szabolcsi Mihály
9 órája
Nem lenne rossz hely a Fotóvilág, ha nem hasonlítana egyre inkább egy légkondicionált irodára, ahol a hivatalnokok szótlanul temetkeznek a munkájukba, vagy összeszerelő üzemre, ahol a gyártósor olyan tempót diktál, hogy a melósoknak nincs idejük pletykára, ugratásra, eszmecserére. Nem lehet lazítani, megállás nélkül jönnek a szalagon a szigorúan megmunkált munkadarabok, tájképek, portrék, zsánerfotók, megkapják a minősítő pecsétet, és eltűnnek, de másnap kezdődik elölről minden. Nyomjuk az ipart konokul, mintha fizetnének érte. Mintha az amatőr szó nem a szeretni, hanem a szerelni igéből eredne. Az ügyszeretetet helyébe az ügybuzgalom, a kikapcsolódás helyébe az életcéllá vált önmegvalósítás lépett.
Németh Ferenc
10 órája
Feri, :)))
Veress Zsolt
Tegnap
Köszönöm, Feri, erre kortyintok egy kicsike konyakot, de tényleg csak egy kicsit, mert ugye kis mértékben orvosság, nagy mértékben gyógyszer.
Aczél Péter
2 napja
Péter, let bygones be bygones, ahogy az angol mondja. Ezt nem a vitáinkra értem, mert a viták fontosak. Az igazság pedig borban (Unicumban, whiskyben, konyakban, borovicskában, szilvóriumban, Calvadosban stb.-ben) van.
Németh Ferenc
2 napja
Igen, köszönöm. A saját galériámban megtaláltam. A Főoldalon meg már biztosan túlkorossá vált, viszont felugrott az Ajánlott képek között.
Józsa Géza
2 napja
Megnéztem a fotód még meg van nem tűnt el !
L Tamás Varga
2 napja
Kedves Géza! Rendben.
L Tamás Varga
2 napja
Szervusz (Varga)Tamás!  Leveledre válaszoltam e-mailben a fotovilag@fotovilag.hu címre, de nem kaptam visszajelzést, hogy megnyitottad. Lehet, hogy valami valahogy félrement.  Gondoltam írok neked ismét az utolsó képem alatti megjegyzés rovatban, ahol te írtál nekem, de azóta törlődött a kép valamiért, úgyhogy az sem sikerült.  E-mail címem: jozsagg40c@gmail.com
Józsa Géza
2 napja
Lyaa, hát az én felyem tiszta lesz... a halyam nem egészen fél centi, a minap nyírtam kopaszra, seperc alatt  megmosom.
Itt bihari helyett Szelczevíz van, az 60 százalékos szelcepusztai szilvapálinka; magam nemigen élek vele, de a vendégek szeretik :)

Szabolcsi Mihály
2 napja
Aztán minek legyen tiszta! Feleségem szerint az én fejem már régóta zavaros...:)!
János Müller
2 napja
....pedig tényleg nem ittam ma semmit, tehát egy kis bihari ( erről felől) szilvórium sem elönteni hanem leonteni ( torkon) való.. a
Ámbár igaz az utóbbi időben nem igen üzöm ezt a sportot. Nektek azonban jó viskizést és konyakozást ma estére, de tiszta legyen ám a fej holnap reggelre.

Veress Zsolt
2 napja
No, hogy én is bel pökjek a levesbe, 
Veress Zsolt
2 napja
A borovicka sem kutya! (hanem pia)
Aczél Péter
2 napja
Na, akkor azért vagyok én ilyen szakadt és elegáncstalan, mert leginkább whiskyt iszom; vagy, ha épp a Szepességben járok, Spišská Borovičkát
Szabolcsi Mihály
2 napja
(vagy XO cognac, de ki tudja azt megfizeni?)
Aczél Péter
2 napja
Szerintem VSOP cognac, az eleganciára nevel...
Aczél Péter
2 napja
Péter: az Unicum a bűnös! Whiskyt köll innya... esetleg, ha dr. Turvy úgy rendelkezik, gint :)
Szabolcsi Mihály
2 napja
Ezen a ponton nekem is nyilatkoznivalóm van. Ugyan én nem használtam a halálbrigádos kifejezést, de egy fáradt éjjelen úgy éreztem, hogy be és ki kell írnom magamból egyfajta rosszallásomat Feri kisérletével szemben, ami valahogy balul sült el. (Jól indult egyébként - ahogy vissza tudok emlékezni - de túltolódott az a fránya bicikli - szintén: ahogy vissza tudok emlékezni). Feri kisérlete végül tehát talán balul sült el, de az én sületlenségekkel megspékelt beírásom viszont egészen biztosan balul sült el. Ha lehet mondani, az talán még balabbul. Ennek az a kis Unicum is okozója lehetett, amit az aznapi nagyon fárasztó, koncentrált és hosszú stúdiómunka utáni lazítasként elfogyasztottam, mindenesetre az eredmény egy tárgyában talán igen, de stílusában biztosan nem vállalható beírás lett, amit azóta is sajnálok, de visszaszívni persze nem tudom. Legföljebb annyit tehetek, hogy elmonom: sajnálom - már amennyire vissza tudok rá emlékezni.
Aczél Péter
2 napja
Nem is tudom kitől halottam, vagy olvastam \" a problémákat csak úgy lehet megoldani ha nem magunkba temetjük, hanem beszélünk róla\"! 
Feri Barátom! Mi legalább elmondhatjuk, hogy megpróbáltuk megbeszélni!

János Müller
3 napja
Ezeket a régi dolgokat nem szívesen hozom fel, mert éppen én mondtam nemrég, hogy ne dédelgessünk sérelmeket. Deklarálom tehát, és komolyan is gondolom, hogy nincs bennem sértettség senkivel szemben.
Németh Ferenc
3 napja
János, ha általában akarok válaszolni, Capa elhíresült mondására hivatkozom: ha nem elég jó a képed, nem mentél elég közel. Ezt úgy is lehet parafrazeálni, hogy vagy a képed jó, vagy a közérzeted. De persze nem muszáj azokat követni, akik ész nélkül rágyalolgolnak az aknamezőre.
Ha konkrétan akarok válaszolni, akkor emlékeztetlek arra, hogy amikor (jóhiszeműen, de naivan) kérlelhetetlen őszinteséget próbáltam gyakorolni, még az előző FV-n, gyorsan megkaptam a halálbrigádos nevet, és hogy szétzilálom a közösséget. Vagyis az általunk elképzelt színvonal és a jó közérzet közötti összhangot megtalálni, ha nem is lehetetlen, majdnem művészet.

Németh Ferenc
3 napja