Alapította: Dékán István 1996-ban

Gondolatok!

Legfrissebb témák
Köszönet a részletes tanácsért. (Én télen a vöröshöz húzok, Thummerer, Dúzsi, stb.) a rozét csak kánikulában, hidegen, a fehéret nyàron - de nyáron bor helyett inkább csúszik nekem a sör, főleg, ha IPA).
Aczél Péter
13 másodperce
Kedves mindnyájan: Bor témában nehéz tanácsot adni, hiszen a bor bizalmi termék és mindenki maga tudja eldönteni, hogy kiben/miben bízik. Én hittel vallom, hogy a Kárpát medence a fehérborok hazája. Egyáltalán, a fehér szőlőből készült boroknak sokkal nagyobb a változatossága mint a vörösöké. Még szerencse, hogy a bor, akár vörös, akár fehér, pártsemleges termék. A tapasztalatom az, hogy a magyar borok ár-érték aránya, különösen a jó nevű, jól menedzselt borászatok esetében, jobban elrugaszkodik a valóságtól, mint akár spanyol, de még inkább chilei borok esetében. Visszatérve a fehér borokra, én a Badacsonyi borvidék borait kedvelem leginkább, fajta tekintetében a Furmintot, szinte bármelyik borvidékről, legyen az Ruszt, Bereg, Tokaj, Somló vagy Badacsony, a világfajták közül a Sauvignon Blanc a leginkább szimpatikus, de, ha valami igazi csodára vágyom, akkor a Málik pince Bakator borát választom. Kedvenc pincészeteim, a Málik pince, Badacsonyból,  Sike Balázs pincészete Badacsonytördemicről, a Kolonics pince Somlóról és régi barátság okán  Szepsy István pincészete Mádról. Ár-érték arányban a legvásárlóbarátabb és legmegbízhatóbb a Hajós-Bajai borvidékről a Koch pincészet. Több pénzt, mint amennyibe az ő borai kerülnek, csak nagyon kivételes alkalomkor szabad csak borért adni, de akkor is inkább a termelőtől közvetlenül beszerezve, mintsem borkereskedőktől. Szerintem. Még annyit, hogy egy olyan bor van, amiből senkit nem kínálok meg, eldugom és csak magamnak adok belőle, ez a Gonzalez Byass cég Tío Pepe Sherryje.
Deák Lajos
33 perce
Lajos az, gondolom.
Aczél Péter
1 órája
Van köztünk, a fotósok között, borászati egyetemet végzett szakember 
Szendrei Tibor József
1 órája
(egyébként néha úgy vagyok ezzel, hogy ha már Villányi, akkor inkább Szekszárdi... pl. Dúzsi. A Görögszó talán a legjobb magyar vörösbor, - ebben is van Cabertnet Sauvignin) de azt, mióta világversenyen nagyot nyert, pofátlan áron lehet csak megkapni, sajnos Úgyhogy a Mayer Kopár a legjobb ár/érték arányú prémiumbor.).Szerintem. De ezt Deák Lajos sokkal jobban tudja, mert ő hivatásos borász. Hé, Lajos, merre jársz?!.
Aczél Péter
1 órája
Géza, ez finom, nehéz, jó (esetenként túl) tanninos bor. De a villányiak néha kicsit mintha túltolnák a szekeret: egyáltalán nem minden évjárat tudja hozni azt a szintet ebből a fajtából minálunk, amit a példa, a Bordeaux-i borok közül bármelyik és szinte bármelyik esztendőben tud.  Amúgy nekem is ez a kedvenc borom, cuvé formában is, főleg ha a Kopár dűlőről származik - de az már ölég drága kategória. Húsvétkor biztosan az lesz az asztalon, de nem a Gere-féle Kopar (melynek csak bizonyos százaléka származik a remek dűlőről, ezért is nem Kopár a neve, hanem csak Kopar), hanem - ha sikerül beszerezni - Mayer Kopár lesz az. Ezt a bort Neked is szíves figyelmedbe ajánlom!!
Aczél Péter
1 órája
Lassacskán már én is italszakértő leszek!
Feri! Valahogyan én is így látom a dolgot, ahogyan Te leírtad! Igaz én nem tudom  ennyire jól megfogalmazni, de ezekre a dolgokra utaltam az írásaimban!
Ahhoz, hogy az oldalt és az itt lévő fotósokat az új tagok komolyan vegyék, már a regisztrálásnál tisztába kellene tenni, hogy az önarckép és néhány mondat a fotózással való kapcsolatával kötelező! Csak azok titkolódzanak akiknek erre okuk van! A név lehet valós, de lehet kitalált is! Néhány ide regisztrált név alapján, nem találtam  semmit az interneten! 
Ha legközelebb regisztrálni fogok valahová, majd én is felrakok önarcképnek egy kecskét vagy tehenet, meg egy kitalált nevet! 

János Müller
2 órája
Villányi Cabernet. Igen bátorító és szívmelengető.
Józsa Géza
3 órája
És Te mit iszol, Géza?
Aczél Péter
14 órája
Aczél Péter, Németh Ferenc. Nem tudom pontosan miről van szó, de ha inni lehet csatlakozom hozzátok. Egészségetekre!
Józsa Géza
15 órája
Aha,
Veress Zsolt
15 órája
Ferenc: ugyan, néhányan itt képfeltöltés nélkül is remekül szórakozunk... :)
Szabolcsi Mihály
18 órája
Nem lenne rossz hely a Fotóvilág, ha nem hasonlítana egyre inkább egy légkondicionált irodára, ahol a hivatalnokok szótlanul temetkeznek a munkájukba, vagy összeszerelő üzemre, ahol a gyártósor olyan tempót diktál, hogy a melósoknak nincs idejük pletykára, ugratásra, eszmecserére. Nem lehet lazítani, megállás nélkül jönnek a szalagon a szigorúan megmunkált munkadarabok, tájképek, portrék, zsánerfotók, megkapják a minősítő pecsétet, és eltűnnek, de másnap kezdődik elölről minden. Nyomjuk az ipart konokul, mintha fizetnének érte. Mintha az amatőr szó nem a szeretni, hanem a szerelni igéből eredne. Az ügyszeretetet helyébe az ügybuzgalom, a kikapcsolódás helyébe az életcéllá vált önmegvalósítás lépett.
Németh Ferenc
19 órája
Feri, :)))
Veress Zsolt
2 napja
Köszönöm, Feri, erre kortyintok egy kicsike konyakot, de tényleg csak egy kicsit, mert ugye kis mértékben orvosság, nagy mértékben gyógyszer.
Aczél Péter
2 napja
Péter, let bygones be bygones, ahogy az angol mondja. Ezt nem a vitáinkra értem, mert a viták fontosak. Az igazság pedig borban (Unicumban, whiskyben, konyakban, borovicskában, szilvóriumban, Calvadosban stb.-ben) van.
Németh Ferenc
2 napja
Igen, köszönöm. A saját galériámban megtaláltam. A Főoldalon meg már biztosan túlkorossá vált, viszont felugrott az Ajánlott képek között.
Józsa Géza
2 napja
Megnéztem a fotód még meg van nem tűnt el !
L Tamás Varga
2 napja
Kedves Géza! Rendben.
L Tamás Varga
2 napja
Szervusz (Varga)Tamás!  Leveledre válaszoltam e-mailben a fotovilag@fotovilag.hu címre, de nem kaptam visszajelzést, hogy megnyitottad. Lehet, hogy valami valahogy félrement.  Gondoltam írok neked ismét az utolsó képem alatti megjegyzés rovatban, ahol te írtál nekem, de azóta törlődött a kép valamiért, úgyhogy az sem sikerült.  E-mail címem: jozsagg40c@gmail.com
Józsa Géza
3 napja
Lyaa, hát az én felyem tiszta lesz... a halyam nem egészen fél centi, a minap nyírtam kopaszra, seperc alatt  megmosom.
Itt bihari helyett Szelczevíz van, az 60 százalékos szelcepusztai szilvapálinka; magam nemigen élek vele, de a vendégek szeretik :)

Szabolcsi Mihály
3 napja
Aztán minek legyen tiszta! Feleségem szerint az én fejem már régóta zavaros...:)!
János Müller
3 napja
....pedig tényleg nem ittam ma semmit, tehát egy kis bihari ( erről felől) szilvórium sem elönteni hanem leonteni ( torkon) való.. a
Ámbár igaz az utóbbi időben nem igen üzöm ezt a sportot. Nektek azonban jó viskizést és konyakozást ma estére, de tiszta legyen ám a fej holnap reggelre.

Veress Zsolt
3 napja
No, hogy én is bel pökjek a levesbe, 
Veress Zsolt
3 napja
A borovicka sem kutya! (hanem pia)
Aczél Péter
3 napja