Mindennel amit irtál János, tökéletesen egyetértek. Amit hozzá tennék az az, hogy a \" nem válasz\" ha nem is kizárólagosan de magyar szokás itt is de főleg pl. az 500px-en . Sok barátom van ott és észre vettem , hogy vannak akik több mint 100 kommentre is válaszolnak hosszabban vagy rovidebben. Amagyar fotósok csak ritkán , a többsegük egyáltalán nem. :( Veress Zsolt
2021-01-08
Kedves Barátaim!
Nem tudom rosszhír-e vagy jó! Lesznek akik örülnek neki, mások viszont ép azellenkezőjét gondolják. Óriási ütemben fejlődik és közeledik (a vírusokon kívül) egy emberi gondolkodást butító program! Eza program meg fogja változtatni életünket (már akik megélik) ésmég inkább segíti az emberi elbuktásodást és függőségetmásoktól! Kik ezek a mások? Kis csoport zseni, akik majdbefolyásolni és irányítani fogja az emberiség nagy részét,szükség esetén szövetkezve másokkal, befolyásos szürkeeminenciásokkal. Az embereknek nem kell majd gondolkodniuk, eztmegteszi helyettük az Mesterséges Intelligencia! Befolyásolnifogja az élet minden területét. Az embereknek nem kell tanulniuk,olvasniuk, gondolkozniuk! Ha szükségük van valamire, vagy tudniakarnak valamit, meg fogják kérdezni az mesterségesintelligenciát, aki majd mindenre tud nekik választ adni! Éppennemrégen olvastam egy tudományos kutatás eredményeit, hogy azokos telefonok már függővé és tönkretettek egy egészgenerációt. Elképzelhető-e, hogy a mesterséges intelligenciatönkre fogja tenni az egész emberiséget?
No de mi itt fotósokvagyunk a javából! Vajon mit fog változtatni a fotózás jövőjébena mesterséges intelligencia? Tudom én, hogy erre nehéz válaszolniés leginkább csak feltételezések lehetnek. Vannak azonban mármost is megfogható konkrétumok, amikből lehet következtetni akérdésre. A Luminar AI fotóseditor már létezik. Ez az első olyan, amit teljesen a mesterségesintelligencia már működtet. A jövőben mindent meglehet oldania afotósnak, amit csak az elméje eltud képzelni! Pár kattintássalegy nappali képet éjszakaivá tudjuk varázsolni és még akárcsillagos vagy északi sarki fényeket is tudunk az égboltbólvarázsolni, illetve tud a programunk. Mindezt pár perc alattmegtehetjük. És tulajdonképpen minden mást is amit csak a pihentagyunk ki tud találni! Az okos telefonokban pedig lassan máralapprogram lesz az AI technika. Mindezek a technikaivarázslatok (manőverek) hamarosan a fotómasinákba is bekerülnek.Akár fényes nappal is lehet majd éjszaki képeket fotózni, vagyfordítva! Hiszitek vagy sem ez az idő már nincsen mesze, hiszen amesterséges intelligencia fejlődése nagyon gyors! Ne gondoljátok azta leírtak alapján, hogy régimódi vagyok. Hamarább használtamokos telefont mint sokan mások. Emlékszem, hogy nekem már akkorvolt Emailom, amikor még a Magyar utazási irodákkal csak faxonkeresztül tudtam írásban kommunikálni! És sokan néztek furcsánrám amikor még az úgynevezett kézi PC =az okos telefonok elődjevolt a kezemben! Mindezek ellenéreúgy gondolom, hogy kellene lennie valamilyen határnak. Ha lenne egygondolat rovat, most oda írtam volna, de nélküle kénytelen vagyokaz írásomat ide a fórumra feltenni! Mindenképpen nagyon kíváncsivagyok, hogy mások miképpen gondolkodnak ezekről a dolgokról ésjelenségekről? Már amennyirelesznek válaszok az írásomra! Hiszen a legtöbben még arra semvoltak képesek, hogy egy karácsonyi és Új Évi üdvözlethezodaírják (köszönöm viszont)! János Müller
2021-01-08
Boldog, sikeres új esztendőt mindenkinek! Kelemen Éva
2021-01-01
BÚÉK ! Egészséget, boldogságot és egy sokkal jobb évet kívánok mindannyiatoknak szép fényekkel! Bányik Éva
2020-12-31
Mindenkinek nagyon boldog, sikeres új évet kívánok ! Kerüljön el benneteket minden betegség és baj ! János, nálam is gyors a feltöltés. Saját gépedet érdemes lenne ellenőrízni. :)
2020-12-31
János, nálam minden rendben, nincs lassulás. Kelemen Éva
2020-12-30
Annyira lelassult a képek betöltése, hogy egyszerűen nincsen türelmem kivárni! Vajon csak nálam van ez így? János Müller
2020-12-30
János, hogy milyen igazad van! Monoki László
2020-12-30
Érdekes dolgok ezek! Vannak még érzékeny emberek, amit meglehet érteni, hiszen nem vagyunk egyformák! Mindentől függetlenül szabályzat vagy sem szinte minden (nemzetközi) fotós oldalon is a bemutatkozás illő dolog! A magam részéról pedig nem értem miért kellene titkolni a nevemet ha belépek egy közösségbe! Én a nevemet büszkén hordom és nem szégyenlem hordani! Éppen ezért nem is értem ha valaki a nevét elakarja titkolni, hacsak nincsen valami oka rá! János Müller
2020-12-28
Boldog Karácsonyt! Aczél Péter
2020-12-26
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Boldog Újévet a fotóvilágnak,a fotósok világának Szendrei Tibor József
2020-12-24
Szívesen. Szép karácsonyt mindenkinek. Kovács Mihály
2020-12-24
Csak egy link: https://jazzy.hu/ajanlo/2020-legjobb-kepen-ket-egymast-vigasztalo-pingvin-szerepel/ És egy másik, angol nyelvű, ahol egy rövidke videó is van. https://www.boredpanda.com/penguins-ocean-photography-awards-australia-tobias-baumgaertner/?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=organic Kovács Mihály
2020-12-23
Köszönjük! Fotóvilág Admin
2020-12-19
Az eddigi változtatásokkal szép lett az oldal! Gratulálok és köszönjük! Kelemen Éva
2020-12-19
Ma este rákattintottam egyik tagtársunk Profiljára. Egyik fotó értékelésénél találkoztam a nevével, nem emlékeztem a képeire, kíváncsi voltam a munkáira. A galériája üres! Nem tartom elfogadhatónak, hogy értékelési jogot kapjon egy regisztrált tag akinek egyetlen képe sincs itt az oldalon! Kérem, ezt gondoljátok át! Biztosan van erre valami megoldás. Kelemen Éva
2020-12-19
Koszonom a valaszt, igen, ez eddig is igy volt, en kimondottan a \"legujabbak\" - ra gondoltam, hasonlokeppen mint a fooldalon a \"nepszeru\" illetve \"ajanlott\" fotok eseteben torteno lapozasi lehetosegre. Szerintem Peter is ugyanerre gondolt, mikor nemreg mar felvetettem ezt a kerdest. Bányik Éva
2020-12-18
Kedves Éva! A fotók lapozása működik mivel csak lépj a fotók menübe S ott tudsz lapozni, Üdvözlettel Fotóvilág Admin
2020-12-18
Köszönöm szépen a valaszt. Nem a legkényelmesebb, de elfogadható. Be voltam jelentkezve amikor elkezdtem írni de közben meg kellett szakítanom. Valószínűleg a rendszer kiléptetett amit én nem vettem észre mikor folytattam... így már érthető. És ha már itt tartunk újból megkérdeznem, hogy az új fotók lapozására van remény? Mindenesetre még egyszer köszönetet szeretnék mondani a pozitív változtatásokért :) Bányik Éva
2020-12-17
Kedves Éva! e-mailek: az a megoldás maradt amit a Péter írt, nem kényelmes, de működik. személyes választ a fotovilag@fotovilág.hu a másik probléma az üzenőfalon, csak abban az estben áll fenn, amikor nem vagy bejelentkezve és írsz . üdvözlettel Fotóvilág Admin
2020-12-17
Köszi Éva: nem követtem az eseményeket. Deák Lajos
2020-12-17
Kedves Admin! Ugy tunik \"Szekeres Aurel-la\" valtoztam! Az elso bejegyzesemnel nem jelent meg a profilkepem, emiatt ujra gepeltem (nem szeretek \"anonim\" uzengetni) szoval a 2. uzenetem rendben, nyilvan torolni szerettem volna az elsot (amit nem enged mar a rendszer), de rakattintva a profilkepre \"Szekeres Aurel\" jon be! Ez most tobb mint furcsa... Bányik Éva
2020-12-17
Lajos, ezt a hibat en mar jeleztem 6 nappal ezelott (lasd 3. oldalon) es admin valaszolt is ra (5 nappal ezelott, ugyancsak 3. oldalon) miszerint ki lesz javitva. Bányik Éva
2020-12-17
Kedves Éva: Megoldás van, ez igaz, csak így értelmét veszítette egy kényelmi szolgáltatás, hiszen eddig, ha megjelent az információ az e-mailen , akkor csak rákattintottam a tovább a képhez feliratra és oda jutottam, akár kilépett, akár belépett státuszban voltam. Nyilván, ez nem olyan fontos, mint a Főoldal, ezt megértem, bár kíváncsi lennék az admin véleményére is. Deák Lajos
2020-12-17
Kedves Lajos es Peter mindkettotoknek igaza van ezzel kapcsolatosan, en is sokkal jobban szerettem az elozo valtozatot, de elozetes bejelentkezessel tenyleg mukodik. Nem kenyelmes, de legalabb van orvoslasa a dolognak. Viszont amit nagyon sajnalok , hogy a legujabb fotok tovabbra sem lapozhatoak. Igen, arra is van alternativ megoldas, - ha a fooldalon az osszes fotora megyunk - de ott ez nem derul ki egyertelmuen. Tovabbra is remelem, hogy ezt meg lehet oldani mert tenyleg nagy kar lenne ha nem... foleg most, hogy ilyen sok foto kerul feltoltesre (ami egyebkent jo dolog) ergo, semmi perc alatt lekerulnek az ujjak ugy, hogy sokan nem is latjak oket (hacsak nem az osszes fotot kezdik lapozgatni) Bányik Éva
Veress Zsolt
Nem tudom rosszhír-e vagy jó! Lesznek akik örülnek neki, mások viszont ép azellenkezőjét gondolják. Óriási ütemben fejlődik és közeledik (a vírusokon kívül) egy emberi gondolkodást butító program! Eza program meg fogja változtatni életünket (már akik megélik) ésmég inkább segíti az emberi elbuktásodást és függőségetmásoktól! Kik ezek a mások? Kis csoport zseni, akik majdbefolyásolni és irányítani fogja az emberiség nagy részét,szükség esetén szövetkezve másokkal, befolyásos szürkeeminenciásokkal. Az embereknek nem kell majd gondolkodniuk, eztmegteszi helyettük az Mesterséges Intelligencia! Befolyásolnifogja az élet minden területét. Az embereknek nem kell tanulniuk,olvasniuk, gondolkozniuk! Ha szükségük van valamire, vagy tudniakarnak valamit, meg fogják kérdezni az mesterségesintelligenciát, aki majd mindenre tud nekik választ adni! Éppennemrégen olvastam egy tudományos kutatás eredményeit, hogy azokos telefonok már függővé és tönkretettek egy egészgenerációt. Elképzelhető-e, hogy a mesterséges intelligenciatönkre fogja tenni az egész emberiséget?
No de mi itt fotósokvagyunk a javából! Vajon mit fog változtatni a fotózás jövőjébena mesterséges intelligencia? Tudom én, hogy erre nehéz válaszolniés leginkább csak feltételezések lehetnek.
Vannak azonban mármost is megfogható konkrétumok, amikből lehet következtetni akérdésre.
A Luminar AI fotóseditor már létezik. Ez az első olyan, amit teljesen a mesterségesintelligencia már működtet. A jövőben mindent meglehet oldania afotósnak, amit csak az elméje eltud képzelni!
Pár kattintássalegy nappali képet éjszakaivá tudjuk varázsolni és még akárcsillagos vagy északi sarki fényeket is tudunk az égboltbólvarázsolni, illetve tud a programunk. Mindezt pár perc alattmegtehetjük. És tulajdonképpen minden mást is amit csak a pihentagyunk ki tud találni! Az okos telefonokban pedig lassan máralapprogram lesz az AI technika.
Mindezek a technikaivarázslatok (manőverek) hamarosan a fotómasinákba is bekerülnek.Akár fényes nappal is lehet majd éjszaki képeket fotózni, vagyfordítva! Hiszitek vagy sem ez az idő már nincsen mesze, hiszen amesterséges intelligencia fejlődése nagyon gyors!
Ne gondoljátok azta leírtak alapján, hogy régimódi vagyok. Hamarább használtamokos telefont mint sokan mások. Emlékszem, hogy nekem már akkorvolt Emailom, amikor még a Magyar utazási irodákkal csak faxonkeresztül tudtam írásban kommunikálni! És sokan néztek furcsánrám amikor még az úgynevezett kézi PC =az okos telefonok elődjevolt a kezemben!
Mindezek ellenéreúgy gondolom, hogy kellene lennie valamilyen határnak.
Ha lenne egygondolat rovat, most oda írtam volna, de nélküle kénytelen vagyokaz írásomat ide a fórumra feltenni! Mindenképpen nagyon kíváncsivagyok, hogy mások miképpen gondolkodnak ezekről a dolgokról ésjelenségekről?
Már amennyirelesznek válaszok az írásomra! Hiszen a legtöbben még arra semvoltak képesek, hogy egy karácsonyi és Új Évi üdvözlethezodaírják (köszönöm viszont)!
János Müller
Kelemen Éva
Bányik Éva
János, nálam is gyors a feltöltés. Saját gépedet érdemes lenne ellenőrízni. :)
Kelemen Éva
János Müller
Monoki László
Mindentől függetlenül szabályzat vagy sem szinte minden (nemzetközi) fotós oldalon is a bemutatkozás illő dolog!
A magam részéról pedig nem értem miért kellene titkolni a nevemet ha belépek egy közösségbe!
Én a nevemet büszkén hordom és nem szégyenlem hordani! Éppen ezért nem is értem ha valaki a nevét elakarja titkolni, hacsak nincsen valami oka rá!
János Müller
Aczél Péter
Szendrei Tibor József
Kovács Mihály
https://jazzy.hu/ajanlo/2020-legjobb-kepen-ket-egymast-vigasztalo-pingvin-szerepel/ És egy másik, angol nyelvű, ahol egy rövidke videó is van.
https://www.boredpanda.com/penguins-ocean-photography-awards-australia-tobias-baumgaertner/?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=organic
Kovács Mihály
Fotóvilág Admin
Kelemen Éva
Kelemen Éva
Bányik Éva
Fotóvilág Admin
Bányik Éva
a másik probléma az üzenőfalon, csak abban az estben áll fenn, amikor nem vagy bejelentkezve és írsz .
üdvözlettel
Fotóvilág Admin
Deák Lajos
Bányik Éva
Bányik Éva
Deák Lajos
Bányik Éva