Alapította: Dékán István 1996-ban

Gondolatok!

Legfrissebb témák
Egyre több jó fotó kerül fel az oldalra ! ... De, van még min javítani!
Lőrincz Zsóka
2020-12-10
Koszonjuk szepen, ez egy nagyon jo hir :)
Bányik Éva
2020-12-04
Szeretnék megnyugtatni mindenkiit, a frissítés folyamatban van.! 
Fotóvilág Admin
2020-12-04
Nem szandekozom elmenni innen, annal is inkabb mert mar megszerettem ezt az oldalt minden hibajaval egyutt.  Bizony, ahogy a te szavaidbol is ki lehet ezt erezeni Peter, ennek az oldalnak van \"lelke\"... csupan sajnalom, hogy egy ennyire (aranylag) egyszeru problema, amelynek megoldasara volna lehetoseg (tobb, teljesen egyszeru es logikus javaslat is erkezett) elkedvetlenit oly sokunkat. Csak egy kis szusszanasnyi szunetet tartottam. Remelem, hogy mihelyt megoldodik ez a problema par kedves fotostarsunk (akiknek az alkotasait nagyra ertekelem) kedvet kap ujra megorvendeztetni a jelenletevel. Kitartast es tovabbi szep fenyeket mindannyiatoknak :) 
Bányik Éva
2020-12-04
 A legegyszerűbb, mindössze 30 másodperc programozói munkával valamelyest elejét vehetnénk a feltöltési anomáliának, így: a lapon, ahol a képeinket feltöltjük, ez a szöveg áll

1. Húzd ide a képet, vagy add hozzá a plusz gombbal!

Ezt kellene kegészíteni így:

1. Húzd ide a képet, vagy add hozzá a plusz gombbal! NAPONTA MAXIMUM 2 KÉPET TÖLTHETSZ FEL.

Aczél Péter
2020-12-03
Zsolt, kérlek, ne! Régi, megbecsült, nagyon jőzan, és jól fotózó FV tagként, ne menj, és Éva se menjen! (Engem - az új tagok, s ne tagadjuk, egy régi tag egyszerre tucat kép - többnyire tucatkép - feltöltése nagyon bosszant, talán méginkább bosszant, amikor egy beírásomnak  e g y   r é s z e    eltűnik, s visszamarad egy értelmetlen zagyvaság, amiről csak akkor szerzek tudomást, ha visszamegyek a képhez, hátha válaszolnak - s lám, tíz sorból megmaradt négy, az eleje és a vége, és totál baromság így az egész. Ekkor felmegy a pumpa, elhatározom, hogy többet nem írok képhez semmit, de persze ha olyan képet látok, ahol van mondanivalóm, akkor mégis újra próbálkozom. Tegnap négyszer próbálkoztam egy kép alatt, mind a nêgyszer csonka maradt a szöveg, amikor vissztértem a képhez. Ennek ellenére azt mondom, tűrjük fotós balsorsunk nyűgeit, a bugyifotók tucatjai által képeink letolását az oldalról, az értelmetlenné csonkított beírásainkat, mert mégiscsak - ez egy szép fotós oldal, kisebb hibákkal. Kicsike, sárga, savanyú, de a  miénk. Maradjatok! 
Aczél Péter
2020-12-03
Igy vagyok Én az androidos telefonnal, a fórum esetében. A rögzítés fül pont a szöveg alatt van s ha elírtál valamit nagyon nehéz a javítás, ti. azt sem tudod mikor kattintottál a rögzítésre s a szöveg elszállt s törölni sem tudom. Én is elmegyek most szabadságra, igaz ez az Én esetemben nem nagy vesztesége a Fotóvilágnak
Veress Zsolt
2020-12-03
HIHETETLENÜL BOSSZANTÓ az, hogy egy kép alá beírok egy 8-10 soros értékelést, . majd látom, hogy 10 sorból 3-4 sor eltűnt, és ezzel abszolút értelmetlenné vált a beírásom. Újra nekidurálom magamat - elsőre megmarad a szöveg, de második kattintásra megint eltűnik egy része. És mégcsak nem is tableten, hanem computeren írom be - eltűnik! A fészkes fekete fene egye meg! OK, hogy a programozó nem ért rá kijavítani a hibákat, de ezek hovatovább egy álló éve megvannak, és elképersztően bosszantóak. Ugyanis hülyének érzem magamat, merthogy a beírásom teljesen értelmetlenné vált.
Éva, megértem, teljesen megértem, de nem támogatom a döntésedet! Egyáltalán nem.

Aczél Péter
2020-12-03
Najo, szerintem kovetem a Zsoka peldajat (es nemcsak az ovet) ... szoval szunet nalam is ameddig itt meg nem oldodik ez a helyzet... Peter, szerintem nem remenytelen, de tenyleg nagyon faraszto...
Bányik Éva
2020-12-02
Kedves Janos, nagyon de nagyon igazad van abban, hogy a feltoltesi limit megoldasahoz meg penz se kellenne... (egyebkent a tobbi eszreveteled is helytallo) Ha megengeditek nekem ideznem sajat magamat (most is fenn van a forumon apr. 8 - 9 datummal) miutan en is anno pont ebbe a problemaba utkoztem... \"Amugy teljesen meg tudnam erteni ha konkret szabalytvezetnetek be a kepek mennyisegenek/gyakorisaganak/modjanak... stbfeltolteserol\"
\"Mi a velemenyetek arrol, hogy amikor egy uj tag regisztral avisszaigazolassal egyidejuleg (vagy rogton utana) kapna egy rovid\\\"hasznalati utmutatot\\\"? ez szerintem nagyon megkonnyitene az oldalmukodeset. Arrol nem is beszelek hogy sokan vannak akik ilyenkor meg egyMukodesi szabalyzatot sem szoktak elolvasni (tisztelet a kivetelnek).\"

Nekem ugy tunik, hogy ez a tema regota teriteken van es azota is nyitott kerdes, pedig ahogy Janos is mondja, nagyon egyszeruen lehetne megoldani... Pl. regisztralasnal a visszaigazolo mail-ben egy par soros csatolmannyal... nyilvan nem tudom ki a dontokepes ezugyben, de hatha eljut mar hozza(juk) ez a sokunk altal felvetett problema - sok fejfajast (es folosleges vitat)  lehetne megsporolni

Bányik Éva
2020-12-02
Úgy látszik, hogy glamour fotós oldal lettünk! Legalább is ez vonható le a kezdő oldal képei alapján!
Ráadásul mégcsak nem is okolhatjuk a fotóst, mivel a szabályzat ezt nem tiltja. 
Pedig egyszerű lenne a megoldás, amihez még pénz sem kell! Beírni a szabályzatba, hogy lehetőleg napi 2 képnél többet nem ajánlatos feltölteni!

János Müller
2020-12-02
Nem az a szép ami szép, az a szép ami nekem tetszik. :)
Veress Zsolt
2020-12-02
Vajon , hogy látta volna da Vinci mondjuk a Matisse festményeit, úgy érzelmi vagy technikai szempontból
Veress Zsolt
2020-12-01
Egy kis adalék, bár nem kimondottan a képelemzésről szól: Mi a különbség a Tetszik és a Profi értékelés közt? Számomra a Tetszik kategória érzelmi dolog. Megfog a kép vagy sem, a maga technikai, kompozíciós, tematikai erényeivel és hibával, vagy sem. A Profi kategóriában viszont szerintem mellőzni kell a saját érzelmeket. Profinak csak azt gondolom jelölni ami a szakmai-művészi-tematikai szempontok szerint profinak nevezhető, függetlenül attól, hogy én érzelmileg hogy nyilvánulok a képhez. Itt felmerül bennem a kérdés, hogy ha látok egy Profi-nak nevezhető képet, de nem tetszik, mert nem fog meg érzelmileg mit is tegyek? Részemről ezeknek a képeknek az értékelését kihagyom. Nem azért mert nem tartom őket jónak, hanem mert nem gondolom hogy ez az értékelés számomra kötelező munka lenne. Bár ez a módszer is igazságtalan sok jó képpel szemben: Ezzel a módszerrel egy lapra teszem a szakmailag Profi, de érzelmileg nem tetsző képeket a rossz és nem tetsző képekkel....... ez bizonyára bántó sokaknak. Elnézést érte.
Kovács Mihály
2020-12-01
Őszintén szólva egy ideje rágódom azon, hogy írjak-e valamit, vagy inkább töröljem, mint már párszor. Bizony a műalkotást is lehet elemezni. Annak is megvannak a maga szakmai-ideológiai-érzelmi szempontjai. Aki járt iskolába az találkozott már műelemzéssel. Régebben az  irodalmi alkotások elemzése volt az elsődleges, de manapság már előfordulnak kép, szobor, film és egyéb elemzések is a tanagyagokban. Ha nincs bennünk semmi elemzési, és ebből fakadó alkotói képesség, akkor képeink csak talált képek lesznek, vagy a sikeres sémák ismétlődései. Egyébként az elemzés a képelemzés nem olyan nagy kunszt, mint ahogyan sokan hiszik. Nézegetni kell a képet, és beszélni róla, mint a csajokról meg a kocsikról, vagy a pasikról meg a ruhákról. Ha pedig valaki olthatatlan vágyat érez a profi értékelés után, üsse be a google-ba képértékelés, műelemzés szavakat, és válogasson a rengeteg lehetőség közül. Az pedig ne zavarjon senkit, hogy az elemzés, és leginkább az értékelés nem egzakt. A művészet már csak ilyen: szubjektív. De azért szabályok vannak:  Mint ahogyan Péter is írta: \"...Jól néznénk ki, ha egy absztrakt festő képtelen volna szépen rajzolni.....\" 
Kovács Mihály
2020-11-30
Péter köszönjük a rokonszenves szavakat

Kedves Zsóka Hiányoznak a képértékelő, képelemző tanfolyamok, segédanyagok, némi sikerrel próbálkoztam ezen változtatni, talán még nem járunk az út végén  

Szendrei Tibor József
2020-11-30
Elnézést, nem egy rákattintós link, amit nem tudtam, de copy paste-el működik. 
Lőrincz Zsóka
2020-11-30
Így talán jó lesz.

https://blog.fotovonal.hu/index.php/2020/11/27/tanacsok-kepertekeleshez/?fbclid=IwAR2H7mP08J2AS0USVCB3_jK3INJLFzusYGIft46ODEDCZNrUnSS_jLIQk1Q

Lőrincz Zsóka
2020-11-30
https://blog.fotovonal.hu/.../27/tanacsok-kepertekeleshez/

Talán segít. Nézzétek meg a videót.

Lőrincz Zsóka
2020-11-30
          Szívesfigyelmetekbe ajánlom a virtuális  fotókiállítást.
          Az Óbudai esernyősben minden évben pályázatot hirdetnek.
        A vírus miatt most az interneten láthatók a falra feltett képek
          https://fototarlat.obudaitarlatok.hu/virtualis-fototarlat/

Szendrei Tibor József
2020-11-30
Fiuk, szerintem most mar el lehet asni a cstabardot, mint kozoltek, ez a reg vitatottt problema orvosolva lesz, hala a kedves admin-unk-nak akinek elore is koszonjuk. Bizony folosleges fejfajast okozott ez sokunknak, de miutan hamarosan megoldodik probaljunk most mar pozitivan elore nezni. Janossal teljes mertekben egyetertek, aki szerint \"itt azert kellenne lennunk, hogy jol erezzuk valamennyire magunkat\". Ez pontosan igy van! Remelem par fotostarsunk is aki \"kenyszer-szunetelt\" szep lassan ujra kedvet kap ahhoz, hogy megossza az alkotasait midannyiunk oromere. Szep hetveget es annal is szebb fenyeket mindannyiatoknak :) 
Bányik Éva
2020-11-28
Néha- néha bele ver valaki a darázs fészekbe, aztán jönnek a csípések szúrások. Van aki fel sem veszi, de vannak alergiások is, akik kezelésre szorulnak.
Veress Zsolt
2020-11-28
Köszönjük! 
Kelemen Éva
2020-11-27
Na vegre egy jo hir!
Bányik Éva
2020-11-27
Hurrá!
Aczél Péter
2020-11-27