Alapította: Dékán István 1996-ban

Gondolatok!

Legfrissebb témák
Kedves Lajos! A  kérdésekre a válasz legfeljebb csak késik, de nem marad el! Sajnos nem tudjuk 24h ban monitorozni az oldalt. Mint olvastad 2020 12  11 óta a többség kérésére korlátoztuk a napi feltölthető fotók mennyiségét. Valamint a nem pro tagok galériájában a tárhelyen tartható  darabszámot. Próbálunk egy olyan galériát nyitni, amiben a fotóvilágon a tagság által több pontszámot kapott fotók gyűjteménye lesz látható!
Több mint 11000db fotó van jelenleg a Flickeren, ami nyilvános, de már felszólítottak, hogy fizessünk a tárolásért.  Tibinek a válasz, hogy marad a napi kettő feltölthető darab szám. A Trollokat szűrjük, de folyamatos támadás alatt áll az oldal. Ha valaki azonnali választ vagy kérdést tesz fel: fotovilag@fotovilag.hu köszönjük!

Fotóvilág Admin
2023-03-25
Kedves Admin.:
Sajnálom, hogy értelmezési problémáim vannak és félreértettem az Észrevételek a honlapról témakört, amikor azt gondoltam, az egy párbeszéd az oldal fenntartói és felhasználói között.Természetesen a változtatás, vagy nem változtatás jogát nem vitatom el tőletek, de a válaszolás és nem válaszolás nem jogi kérdés. Egészen más. Lehet, hogy túlságosan elkényeztetett az élet, de eddig, ha megszólítottam őket, Kossuth díjas, vagy Balogh Rudolf díjas fotósok, Kossuth díjas színészek, Világhírű festőművészek, a fegyveres erők tábornokai, nem csak magyarok,  parlamenti párt elnökök, az Aranycsapat néhány labdarúgója de még analfabéta romániai cigány emberek is  válaszra méltattak. Ezért tévedtem el, amikor azt reméltem, hogy a felvetéseimet, még, ha nem is veszitek figyelembe, legalább egy elutasító válaszra, esetleg annak indoklására méltatjátok.Most már meg sem merem kérdezni, hogy a mostani változtatásoktól milyen pozitív hozadékot vártok.

Üdvözlettel: Deák Lajos

Deák Lajos
2023-03-22
Én nem akarok  galériát, de lehetőséget arra, hogy a jó képeket tudjuk kiemelni, ill a \"lehetséges\" jó képeket úgy véleményezni, vagy egy saját verziót elküldeni az akotónak, amit esetleg átgondol.....
2023-03-22
Kedves Adminisztrátor!  A korábbi tagibeszélgetéseken elhangzottak szerint javasolnám a feltöltési módok, beépítését a működési szabályzatba, vagy annak ajánlásába

Egy alkotó max. napi egy képet tölthessen fel. A legújabb képek között egyidőben alkotóként max.kettő kép szerepelhessen, míg azok le nem futnak, ki nem cserélődnek, 
hogy minél több fotóstársnak legyen feltöltési,bemutatkozási  lehetősége Ne alakuljon ki egyszemélyes galéria . Legyen változatos, sok arcú a képkínálat

Szendrei Tibor József
2023-03-22
Hát ez remek! Egyre érdekesebb és sokoldalúbb lesz a fotóvilág! 
János Müller
2023-03-22
2020 12 11 én történt: ( ezért nem válaszolunk az ez irányú ajánlásokra. Nem kívánunk jelenleg ezen változtatni. )
 Tisztelt tagság!   A mai naptól a következő frissítések történtek: 
A -pro- tagokra nem vonatkozik a 200 db-os limit! 
- A napi 2 darabos feltöltési limit
  - 200 darabos feltöltési limit / fő

- A kategóriák a képinformációk mellett
- A főoldalon bejelentkezés nélkül nem látszanak a legújabb képek 
üdvözlettel

Fotóvilág Admin
2023-03-20
Köszönöm szépen a válaszod Pali. Így most már érthető.
Bányik Éva
2023-03-20
Bányik Éva: valóban ha a kép címe meg van változtatva akkor már nem tudom megtalálni az eredeti cím alatt. Ha a feltöltés után viszonylag hamar van változtatva (mielőtt regisztrálom a fotót) akkor ok.A facebookra fel van töltve.
Nádor Pál
2023-03-20
Kedves Tibor:
Ismét visszatértem a fotóvilág szerkesztőségéhez címzett leveledhez és meg kell, hogy mondjam, megnyugtatott amit tapasztaltam. Tudod, néha úgy érzem, hogy tévesen összeesküvés elméleteket gyártok, ha azt gondolom, hogy amikor a közérdekű, vagy kvázi közérdekű észrevételemre gyakorlatilag senki nem reagál, sem a tagok, sem ahogy te nevezed, a Fotóvilág szerkesztősége részéről, az személyemnek szóló bojkott jellegű reakció.Ezek szerint, ahogy látom,  nem a személyemnek szóló, és ez helyrebillenti a lelki egyensúlyomat, bár sajnálom, hogy éppen a te réveden, így nem is etikus az, ha úgy gondolom, hogy az általad felvetett problémára a megoldás nem a feltölthető képek számának további csökkentése lenne, hanem a feltöltési jogosultság feltételekhez kapcsolása. Ahogy többször jeleztem a 100ASA módszerét, miszerint a feltöltéshez zsetonokat kell szerezni, zsetonokat pedig  több szempont szerinti pontozással, kevesebbet, míg szóbeli értékeléssel többet. Javasoltam a szerkeztőségnek a 100ASA megtekintését.A szóbeli értékelésnél az értékelő személye ismert, a pontozás anonim. Ezzel a módszerrel, a legújabb feltöltések oldalát képekkel elárasztó FJGy feltöltési predesztinációja megszűnne, hiszen deklarálta, hogy ő nem fog senkit értékeklni és senkinek az észrevételére nem reagál. Talán emlékszel, az e téma körül kialakult vitában AP éppen őt és ezt az elvet vette védelmébe és a kialakult vita volt egyik oka az oldalról való távozásának. Ezzel a módszerrel azonnal kiderülne, hogy ki az, aki komolyan gondolja a FV tagságát és ki az, aki csak ázalogni jár ide, mint a kácsák.
Egy szerkesztői levélben elhangzott, hogy minden csak pénz kérdése. Amikor az új FV-oldal készült, a szerkesztők pontosan megmondták, hogy mennyi pénzre van szükség és az mire kell. Meg is indult az adakozás, össze is jött egy tisztességes összeg. Most is ezt kellene tenni. Mennyibe kerülne egy, az előzőekben leírt fejlesztés. Vagy egyéb, az aktivitást és a minőséget javító megoldás. Ha ezt tudom és nem arra kellene adakoznom, hogy FJGY vacak képei, ezt nem én mondom, hanem a pontozások, tehát FJGY vacak képei árasszák el az oldalt, akkor szívesebben nyúlok a pénztárcámba, ahogy tettem az oldalváltáskor és gondolom, hogy más jószándékúan gondolkodó, az oldal értékét meghatározó tagtárs is így tenne.
Tibor: köszönöm a megértésed, hogy éppen a te gondolataid inspiráltak egy eredetileg nem tervezett megszólalásra. Talán azért, hogy ne egyedül legyél a gondolataiddal, válaszok nélkül.

Deák Lajos
2023-03-18
T. Fotóvilágszerkesztősége !
 A korábbi tagibeszélgetéseken elhangzottak szerint javasolnám a feltöltési módok, beépítéséta működési szabályzatba, vagy annak ajánlásába

Egy alkotó max. napiegy képet tölthessen fel. A legújabb képek között egyidőben alkotóként max.kettő kép szerepelhessen, míg azok le nem futnak, ki nem cserélődnek, 
hogy minél több fotóstársnak legyen feltöltési,bemutatkozási  lehetősége Ne alakuljon ki egyszemélyes galéria . Legyen változatos, sok arcú a képkínálat

Szendrei Tibor József
2023-03-14
Szia Pali, van valamilyen oka annak, hogy a \\\\\\\"Hamnoy\\\\\\\" c. kepem (febr. 28-an lett feltoltve - mostani allas szerint 64ponttal) nem kerult fel a heti kepertekelesbe? Menet kozben modositottam a kep nevet (mivel nem vettem eszre, hogy teves a hely elnevezese - lehet ez az oka?) Elore is koszonom valaszod.
Bányik Éva
2023-03-13
Szerintem egy hét bőven elég hogy egy fotó értékelhető legyen. Ha valaki egy hét után értékel egy fotót akkor a szavazata elveszik mivel a fotó már értékelve lett és nem befolyásolja a heti rangsort.A minimális pontszám hetenként változik, attól függően hogy hány fotó lett feltöltve, hányan pontoztak és milyen a képek színvonala. A fórumban vissza lehet nézni hogy hetenként mennyi volt a minimális pontszám.Ha a rendszer bevezetésre kerülne, akkor a legtöbb feltöltött képük a következő tagoknak lenne:
225 Monoki László
179 Dr. Tóth-Piusz István
170 Nádor Pál
169 Bányik Éva
153 János Müller
148 Lőrincz Zsóka
113 Birkás Sándor

124 tagunk töltött fel a minimális pontszám feletti fotókat
A Szerkesztőségnek továbbra is az a véleménye hogy a színvonal alatti fotókat nem érdemes a tárhelyen megőrizni. 

Nádor Pál
2023-03-05
Az oldalt Pali önzetlen és precíz társadalmi munkában kezeli! Szólni kell és köszönet az adományozóknak, akik segítik anyagilag az oldal  fenn maradását!
Fotóvilág Admin
2023-03-04
Szervusz Pali! Mennyi az a minimális pontszám...:)?
János Müller
2023-03-04
Az oldal programozásának megváltoztatásához három dologra van szükség: pénz, pénz és pénz. Mint ismert, az oldal nem termel profitot, Tamás hobbiból tartja fent.
Kép feltöltés: Felmerült az az ötlet, hogy csak azokat a fotókat tartjuk meg a tárhelyen, amelyek szerepelnek a fórumban hetenként közölt ”A Hét Képei” listán. Azok a képek amelyek az aktuális minimum pontszám alatt teljesítenek, egy hét után automatikusan törölve lesznek. Ezáltal egy csomó tárhely szabadulna fel, ami lehetőséget adna arra, hogy a régi oldal legjobb fotóit is láthatóvá tegyük egy galériában. 
Akiknek nem tetszik hogy a minimális pontszám alatti fotók törölve lesznek, kérem sorakoztassanak fel érveket a maradás mellett.

Nádor Pál
2023-03-04
Kedves János! Külső tárolóra teszel fel fotókat ? A copi arhivál, véd a vírusoktól, a géphíbától, a biztonsági mentés fontos.
Szendrei Tibor József
2023-03-02
Kedves Barátaim! 
Én azért nem jelenteném ki, hogy a honlap nem jó, inkább úgy, hogy vannak hibái!
De kinek nincsennek? Azt is figyelembe kell venni, hogy milyen anyagi háttérrel üzemelik ezt a fotósoldalt! Úgy tudom az üzemeltetők a pénzel nem nagyon dúslakodnak! 
Az is igaz amit felvetettek, hogy elgondolkoztató, adjon -e az ember támogatást azért, hogy mások (nagyon sokan) ingyen tudjanak az oldalon örömködni! 
Én már úgy 2 hónapja nem töltök fel képeket, mivel már megvan a 400 darab fotóm! Kitörölni pedig nem szívesen teszem, hiszen számomra minden kép ami fent van, jelent valamit! Talán mégis érdemes lenne valamilyen módon megoldani ezt a problémát! 

János Müller
2023-03-02
Kedves Petya: a feltölthető képek száma valóban, a jelenlegi számok alapján, kevés tagot, talán hét-nyolc fő, érint, bár éppen ők azok, akik egyben a Fotóvilág régi generációját képviselik és egyben, magamról itt nem beszélek, jórészt a minőséget is.
Ami a minőséget illeti, sok, többnyire elvetélt javaslat, bár inkább csak ötlet, született annak javítását célzandó, de változni nem igen változott semmi. Kodály mondta a magyar népdalkincsről, hogy az olyan mint a csillagos ég, vannak fényesebb és vannak halványabb csillagok, de, ha bármelyik hiányozna, az ég szegényebb lenne általa. Ez igaz a Fotóvilágra is. Az ember, aki ezeket a képeket értékeli, ember marad, míg világ a világ, szubjektív, rosszindulatú, vagy jóindulatú, baráti, vagy ellenséges, egy soha nem lesz, objektív.
A programozáshoz nem tudok hozzászólni, különösen, mert nem tudom mire gondolsz. Rendszerében lehetne jobb, hogy csak a 100 ASA rendszerét említsem, de az emberek ettől nem változnának, legfeljebb nehezebben lehetnének rosszindulatúak, vagy pláne érdektelenek, de látva a tagságunk passzivitását, egy olyan rendszerben nem is sokan maradnának. Az aki maradna, az viszont komoly értéket képviselne, de tíz emberre nem lehet egy fotós oldalt alapozni.

Deák Lajos
2023-02-28
AczélPéter szeretettel vár minden fotós kollégát 25-én szombaton, tehát holnap18.00 órakor kiállításának megnyitóján az IF kávézóban, Ráday utca 19. Meghívó a fotók között
Szendrei Tibor József
2023-02-24
Kedves Petya: Egyetértek abban, hogy a Fv-on történő kommunikációnak a jelenlegi módja nem tartozik az optimális megoldások közé. Többször és többen kértük, hogy állítsák fel az előző rendszerben működő üzenőfalat, ahol a felmerülő problémákat közvetlenül az érintett személlyel lehetett megbeszélni, a nyilvánosság kizárásával. Ott egyszerűbb volt elérhetőséget is cserélni. Én ezúton felhatalmazom az admint, hogy számodra akár az E-mail címem, akár a telefonszámom megadja és a továbbiakat ily módon meg tudjuk beszélni.Más kérdés, hogy én szeretek írni. Ha szerelmed a zene, küldök egy felvételt a kedvenceim közül, ez önmagában is sok mindenre választ ad, úgy a zene, mint a szöveg. A képnél feltett kérdésed, bár sejtem, de még mindig nem tudom értelmezni. Azt hiszem, az alábbiakban néhány miértre választ adtam, a sejtésem szerint, ha még valami hiányzik, szívesen válaszolok arra is.
Üdv: D. L:     https://www.youtube.com/watch?v=IKYZeCL9WE8

Deák Lajos
2023-02-24
Petya!Megtetted amit kellett, amit tudtál. Szerintem ez minden tiszteletet megérdemel.
A másik témához Neked és Zsókának: A népszerű és a jó kép fogalma nem ugyan az.
Ez így van itt, és ennél magasabb és alacsonyabb szinteken is.
Ez különösen kibukik itt, és ehhez hasonló, pontozós helyeken.
A semmi különös kép, de egzotikus, attraktív a helyszín, szép a nő....... (meg még lehetne sorolni) jellegű képek mindig népszerűek fognak lenni.De ez így volt mindig is: Leonardónak is megmondták hogy oda, arra falra, az \"Utolsó vacsora\"-t kell festeni.  Ma, az újságokban pedig egyértelműen a politikai világlátás, üzleti érdekek szerint kell ábrázolni a személyeket, dolgokat.Lehet ezt nagyon sokféle módon fejtegetni, ragozni, de a lényeg az amit írtam: A népszerű és a jó nem azonos fogalmak.
Csinálni kell azt mit a tudásunk és lelkiismeretünk diktál és örülni annak ha van páran elismerik az alkotásunkat.

Kovács Mihály
2023-02-22
Bizony egy nagyon remek fotós és ember ment el közülünk. 
A képeit meglehet találni az oldalon! Érdemes kikeresni!

János Müller
2023-02-19
Ó szegény Judit (Allegro), remek ff fotói voltak. Nyugodjon békében!
Monoki László
2023-02-19
:( Nem tudom hogy került a bejegyzésem végére az a sok kérdöjel.
Veress Zsolt
2023-02-15
 Nyugodjon békében. Személyesen nem ismertem de már a régi Fotovilágon is szerettem a fotóit????️????️????️
Veress Zsolt
2023-02-15