ADMIN-nak uzenem: nalam nem lassult az oldal; nem tapasztaltam valtozast - Eva - Franciorszagbol Bányik Éva
2020-10-03
Nehéz megítélni mi az igazság! Mint tudjuk az értékrendjeink embereként változnak. Péter erősen de őszintén fogalmazott, írásában sok az igazság! Pali beírását olvasva szintén találok benne igazságokat! Mi akkor a megoldás? Bizonyára lenne azért lehetőség a szabályzat pontosítására, valamint ha enyhe módon is de a moderátor munkák megosztására! Erről már volt szó régebben és benne volt az eredeti, tervekben. Ami az oldal működését mozgatja az nem más, mint a régi tagok lojalitása az oldalhoz, az egymáshoz való tisztelet! Ez a törzsgárda azonban már fogyóban van sajnos! ui. Egyébként tegnap én is meglepődtem amikor bekukucskáltam az oldalra. Azt hittem eltévedtem és valahol máshol vagyok! János Müller
2020-10-03
Minden mozog hullámzik. Nem vonnék le mélyebb következtetéseket.Szerencsére már most látok a távozók közül többet visszatérni. A lap iránti szeretet, az üzemeltetők és a kedves fotóstársak iránti tisztelet nem változott, nem változik Szendrei Tibor József
2020-10-02
Aczél Péter: Ez a helyzet sajnos azt hiszem minden fotós oldalon fennáll ahol nincs elő-moderáció. Amennyiben lenne, sokan kilépnének, talán 10-15 felhasználó maradna szerintem. Nem beszélve arról hogy a programon jelentős változtatásokat kellene végrehajtani ami egy csomó pénzbe kerülne.Ez eddig is egy elég drága hobbi a tulajdonos és a lapot anyagilag támogatók részéről. Nádor Pál
2020-10-02
Elnézést kérek mindenkitől - ez a lap annyira ízlésemmel ütköző fordulatot vett hirtelen, hogy nem kívánok itt új fotóval jelentkezni addig, amíg ez a helyzet fennáll. Aktuális képeimet levettem, a régieket - egyelőre - meghagytam. A szerkesztőségnek - kiket őszintén becsülök - figyelmébe ajánlanám, hogy lépjen valamit, és nézze meg, mi az, ami ide való, és mi az, ami abszolút nem, máskülönben ez a lap elgagyisodik - éppen akkor, amikor egyébként igen színvonalas képek is kezdtek feltűnni. De ami szemét, az szúrja az ember szemét! Aczél Péter
2020-10-02
A külföldön élő felhasználókat kérem, hogy jelezzék felénk, ha az oldal lassult vagy lassan tölt be, mert Ausztráliában a Palinak nagyon belassult. Keressük a hibát! Fotóvilág Admin
2020-09-30
Nem akarok senkit meg sérteni de a Flickr lista közelebb áll a valósághoz. Hozzátenném, hogy szerintem. Veress Zsolt
2020-09-18
Tisztelettel gratulálunk a flickr legsikeresebb képei alkotóinak Szendrei Tibor József
A belvárosban is megeshet Megszűntek a zöld házak. A pajtás géppel fotóztuk a falevelet és a macska farkát. A fotósuliban bevezetnek a makró, a természet, a sport, a portré, stb....pixelfűzésének rejtelmeibe.Kattogtatunk, kattogtatunk majd kialakul valami, ami lassacskán formát ölt. Egy stílus, egy irány, egy vágy, a fotózás valamelyik ága felé. Már csak kellő felszerelés, sok tanulás és tíz év gyakorlás Az adottságot és a lehetőségeket se felejtsük Kihagyom a hegyeket, mert tériszonyom van, kihagyom az egzotikus utakat mert suska alig. Kedvelem a sport fotózást, de a jelentős versenyek sajtójogát eladják. Telefonnal a kakasülőről alkothatunk. Bizony nehéz a bányászok és a fotósok élete. Időnként tegyünk kis kirándulást más fotós irányzatok felé is. Ezek segítik kiegészítik egymást Időnként csak saját örömünkre is nyomjuk és kísérletezzünk Ha sikerül akkor a haragosokat eszi a penész Szendrei Tibor József
2020-09-13
Beszélhetünk erről napestig de az igazság \"odaát van\". Akár melyik művészeti ágat nézem / képző,- ipar,- szín,- film.- stb .... művészet / az elfogadása mindig könnyebb egy egyszerűen érthető alkotásnak mint annak amelyiken már egy kicsit gondolkodni kell. Csak egy péda a filmes világból, hogy lehet szembe állítani egy Oszkár-díjas Mephistot a Rambo-val? / a Mephisto nézetsége 6,6 a Rambo-é 8,3 ! / Sehogy. Mind a kettőnek van létjogosultsága de a nézettsége az elfogadása mindig az egyszerübb alkotásnak lesz. Miért? - mert nem kell gondolkodni! Természetesen ez nem emberi csökevényesség vagy hiba, hanem így vagyunk mi emberek összerakva. Mindig a könnyebb utat választjuk. Ezzel az egésszel csak azt akartam mondani, hogy azért elmarasztalni embereket nem kell mert nem ért egy alkotást. / de a \"nem értő ember\" viszont ne törjön pálcát az általa nem értet mű/alkotás felett / Vainel Gyula
2020-09-12
És ha már benne vagyunk a témában: Egy másik magyar fotós nemzetközi sikere: https://hvg.hu/tudomany/20200911_asztrofoto_schmall_rafael_fenykep Kovács Mihály
2020-09-12
Kedves Lajos !Igen, a lényeg az írásom végén van, mint ahogyan Te is, és János is ráérzett. A bevezetést inkább csak az érthetőség kedvéért írtam. És igen, az hogy kijelentünk, deklarálunk valamit, vagy véleményként mondunk el valamit, az nem ugyan az. A véleménnyel lehet vitatkozni, a véleménnyel lehet egyetérteni, vagy nem egyet érteni. Egyáltalán, a vélemény hagy teret más véleménynek. Hogy a pontozás mennyire jó? Nem igazán. A pontozás az inkább a népszerűség mérésére való, mint arra, hogy eldöntse hogy egy kép jó-e vagy sem. De legalább van átfedés a népszerű és a jó között. Kedves János !Elnézést, de úgy látszik nem fogalmaztam egyértelműen: Valami olyasmit akartam leírni, amit Te is írtál. Azzal szerintem sincs baj, ha valaki egyféle stílusra, technikára áll rá. De ne csak azt az egyféle stílust ismerje el.
Örülök, hogy sikerül némi párbeszédet kialakítani. Kovács Mihály
2020-09-11
De az hatalmas hiba hogy csak egy irányt ismerünk el, és csak azt az egy irányt csináljuk, értékeljük alkotásnak. Az pedig egyenesen bűn, ha egy másik, egy nekünk nem tetsző, általunk nem művelt irányt, nem szakmai érvekkel, hanem csak érzelmi okokból leszólunk.
Mihály mondatait idéztem, amikkel szinte teljesen egyet tudok érteni! Szinte de nem teljesen! Én nem tartom rossz dolognak ha valaki csak egyfajta stílust képvisel, az tetszik neki, ehhez mindenkinek joga van! Azt viszont ha egy ilyen stílusban fotózó valakinek beszűkül az agya és csak azt fogadja el amit ő csinál, a többit feleslegesnek és elfogadhatatlannak tartja, ez már baj! Ha pedig még le is szólja a többieket akkor csak a saját beszűkült értelmi és képi világát járatja le. Ilyenekkel időnként ezen az oldalon is lehet találkozni, szerencsére ritkábban!
Nekem még mindég az a véleményem, hogy egy képet, fotót nem lehet csak egyféle szempontból értékelni! Fontos a kép hatása (vizuálisan és hangulatában) de a szakmai értékeket is figyelembe kell venni ha képet értékelünk! Ehhez nem kell nagy tudás csak a fotózás alapjai, amiket nem árt megtanulni ha valaki rászánta magát a fotózásra és képeit megmutatja a nyilvánosság előtt!
János Müller
2020-09-11
Már sokadikra dobja fel ezt a \" AJÁNLOTT KÉP\"-et a bejelentkező oldal: https://fotovilag.hu/photos/view/id/8157/o/suggested Most nem a kép erényeiről vagy gyengéiről szeretnék írni, hanem a egy kép, egy bármely kép értékelésének szempontjairól. Ez a jegesmedvés kép csak egy apropó, aminek a példáján el tudom mondani a gondolatomat. A világ összes dolgát, ezen belül egy fényképet sosem önmagában értékelünk. - A hétköznapi, mezei néző részéről átmegy a kép saját szubjektív véleményezésének a szűrőjén. Ez még mondhatni rendben is van, természetes dolog. Mindenkinek az tetszik ami neki tetszik. - Kicsit bonyolultabb amikor úgymond szakmabeliek véleményeznek, zsűriznek képeket. Itt már nem csak a nekem tetszik vagy nem tetszik kérdés alapján történik a véleményezés, hanem valamilyen szempontok alapján. Ezt a képet a World Press Photo pályázat hirdette győztesnek. Magyarul is, hogy egyértelmű legyen: Ez a kép sajtófotó. Ez a kép a maga kategóriájában nagyon jó. Informatív, és még mókás is. De itt egyből adódik a kérdés: Biztos hogy jó ez a kép? A kommentek közt is akad aki ebben kételkedik. Más pedig védelmébe veszi a képet. Szerintem mind a kételkedőknek, mind a képet védőknek igaza van. Ez a kép a maga információközlésével, a maga helyén, mint már írtam, jó kép. De ha egy másfajta szakmai szemmel nézzük, akár még természetfotós szemmel is, akkor a kép nem igazán jó. Ugyanis egészen más szemmel, elvárással nézünk egy riportképet, egy természetfotót, egy portrét, egy tájképet...... meg még lehetne sorolni a kategóriákat. - És most egy kis bakugrás: Egy amatőr fotós milyen elveket kövessen? Milyen elvárásoknak feleljen meg? Legyenek a képei informatívak? Ne a kép legyen az elsődleges, hanem az ábrázolt dolog, pillanat? Mi legyen az elsődleges? A technika, vagy az ábrázolt dolog? Mit ábrázoljon a kép? Szabad-e belenyúlni egy képbe? Kreatív legyen az amatőr, vagy inkább dokumentatív? Esztétizáljon, vagy csak rögzítsen? Egy amatőrnél ugyanis nincs elvárás a foglalkoztatója részéről, hogy ilyen, vagy olyan legyen a kép! Szerintem az amatőr haladhat bármelyik irányba. De az hatalmas hiba hogy csak egy irányt ismerünk el, és csak azt az egy irányt csináljuk, értékeljük alkotásnak. Az pedig egyenesen bűn, ha egy másik, egy nekünk nem tetsző, általunk nem művelt irányt, nem szakmai érvekkel, hanem csak érzelmi okokból leszólunk.
Kovács Mihály
2020-09-11
Nádor Pál: Igen, \"...marad a meglevő lehetőség.\", amivel bármikor élhetünk. Köszönöm a választ. Józsa Géza
2020-08-30
Józsa Géza: Most se nagy probléma egy link megtekintése, a CTRL C és CTRL V billentyűkkel be lehet másolni a linket a böngésző cím mezőjébe. Nádor Pál
2020-08-30
Érdeklődöm, hogy tervezitek-e a www típusú linkek élővé tételét a hozzászólásokban. Ha ez működne, akkor meg lehetne nézni a jelenleginél nagyobb méretben is a feltöltő képét - saját tárhelyről - anélkül, hogy az terhelné a fotóvilág tárhelyét. Ezt a módszert egyszer már használtam. A felhasználó szinte észre sem venné, hogy máshonnan jön a kép, mert egy \"Vissza\" gomb ismét a fotóvilágba hozza. A feltöltési oldal persze egy kis jártasságot igényel. Aki erre nem vállalkozik, annak marad a meglevő lehetőség. Józsa Géza
2020-08-29
János Müller: Jelenleg ez a funkció nincs programozva. Csak az admin tudja letölteni. Egy megoldás a képernyő mentés. Nádor Pál
2020-08-28
Nem akarok ünneprontó lenni, de lenne egy kérésem! Miképpen lehetne megoldani, hogy a saját képeket letudjam másolni a galériámból! Feltölteni és törölni lehet, de a letöltést már nem engedi a rendszer! Előre is köszönöm a válaszokat! János Müller
2020-08-27
Köszönöm Köszönjük Szendrei Tibor József
2020-08-22
Azt tapasztaltam, hogy a program egyes fotóimat átszínezi Erősíti a zöld sárgás árnyalatokat. A kontraszt módosul. Halványabbá színtelenebbé válik Nálatok is előfordult? Mi lehet az oka? Esetleg eltérő beállítású színtér miatt? Szendrei Tibor József
2020-08-22
Jeles ötletek profin tolmácsolva. Köszönet,hogy megmutattad Szendrei Tibor József
Fotóvilág Admin
Bányik Éva
Péter erősen de őszintén fogalmazott, írásában sok az igazság!
Pali beírását olvasva szintén találok benne igazságokat! Mi akkor a megoldás?
Bizonyára lenne azért lehetőség a szabályzat pontosítására, valamint ha enyhe módon is de a moderátor munkák megosztására! Erről már volt szó régebben és benne volt az eredeti, tervekben.
Ami az oldal működését mozgatja az nem más, mint a régi tagok lojalitása az oldalhoz, az egymáshoz való tisztelet! Ez a törzsgárda azonban már fogyóban van sajnos!
ui.
Egyébként tegnap én is meglepődtem amikor bekukucskáltam az oldalra. Azt hittem eltévedtem és valahol máshol vagyok!
János Müller
A lap iránti szeretet, az üzemeltetők és a kedves fotóstársak iránti tisztelet nem változott, nem változik
Szendrei Tibor József
Nádor Pál
Aczél Péter
Fotóvilág Admin
Veress Zsolt
Szendrei Tibor József
Szendrei Tibor József
A legsikeresebb képek a flickr-on:
641 / 13663 Tollár Eszter - Fehérbe öltözve (2019-11-25)
377 / 15088 Birkás Sándor - Balaton (2019-05-25)
251 / 6356 Iloczky Judit - Vízen (2020-05-06)
241 / 12403 Aczél Péter - Tempus fugit (2020-02-17)
226 / 7444 Dr. Tóth-Piusz István - Reggeli didergős (2019-10-06)
205 / 13250 Aczél Péter - Legyezo (2019-07-26)
181 / 6751 Birkás Sándor - Agusztus 20 (2019-08-19)
161 / 5149 Iloczky Judit - Lépcsők (2020-03-01)
142 / 7115 Végh Izabella - Arnyékok (2019-12-20)
114 / 5219 Lőrincz Zsóka - Utcán (2019-12-16)
113 / 5247 Birkás Sándor - Dalma 8 (2019-07-03)
Nádor Pál
Az adottságot és a lehetőségeket se felejtsük Kihagyom a hegyeket, mert tériszonyom van, kihagyom az egzotikus utakat mert suska alig.
Kedvelem a sport fotózást, de a jelentős versenyek sajtójogát eladják. Telefonnal a kakasülőről alkothatunk.
Bizony nehéz a bányászok és a fotósok élete.
Időnként tegyünk kis kirándulást más fotós irányzatok felé is. Ezek segítik kiegészítik egymást
Időnként csak saját örömünkre is nyomjuk és kísérletezzünk Ha sikerül akkor a haragosokat eszi a penész
Szendrei Tibor József
Ezzel az egésszel csak azt akartam mondani, hogy azért elmarasztalni embereket nem kell mert nem ért egy alkotást. / de a \"nem értő ember\" viszont ne törjön pálcát az általa nem értet mű/alkotás felett /
Vainel Gyula
https://hvg.hu/tudomany/20200911_asztrofoto_schmall_rafael_fenykep
Kovács Mihály
És igen, az hogy kijelentünk, deklarálunk valamit, vagy véleményként mondunk el valamit, az nem ugyan az. A véleménnyel lehet vitatkozni, a véleménnyel lehet egyetérteni, vagy nem egyet érteni. Egyáltalán, a vélemény hagy teret más véleménynek.
Hogy a pontozás mennyire jó? Nem igazán. A pontozás az inkább a népszerűség mérésére való, mint arra, hogy eldöntse hogy egy kép jó-e vagy sem. De legalább van átfedés a népszerű és a jó között.
Kedves János !Elnézést, de úgy látszik nem fogalmaztam egyértelműen: Valami olyasmit akartam leírni, amit Te is írtál. Azzal szerintem sincs baj, ha valaki egyféle stílusra, technikára áll rá. De ne csak azt az egyféle stílust ismerje el.
Örülök, hogy sikerül némi párbeszédet kialakítani.
Kovács Mihály
Mihály mondatait idéztem, amikkel szinte teljesen egyet tudok érteni! Szinte de nem teljesen! Én nem tartom rossz dolognak ha valaki csak egyfajta stílust képvisel, az tetszik neki, ehhez mindenkinek joga van! Azt viszont ha egy ilyen stílusban fotózó valakinek beszűkül az agya és csak azt fogadja el amit ő csinál, a többit feleslegesnek és elfogadhatatlannak tartja, ez már baj! Ha pedig még le is szólja a többieket akkor csak a saját beszűkült értelmi és képi világát járatja le.
Ilyenekkel időnként ezen az oldalon is lehet találkozni, szerencsére ritkábban!
Nekem még mindég az a véleményem, hogy egy képet, fotót nem lehet csak egyféle szempontból értékelni! Fontos a kép hatása (vizuálisan és hangulatában) de a szakmai értékeket is figyelembe kell venni ha képet értékelünk! Ehhez nem kell nagy tudás csak a fotózás alapjai, amiket nem árt megtanulni ha valaki rászánta magát a fotózásra és képeit megmutatja a nyilvánosság előtt!
János Müller
https://fotovilag.hu/photos/view/id/8157/o/suggested
Most nem a kép erényeiről vagy gyengéiről szeretnék írni, hanem a egy kép, egy bármely kép értékelésének szempontjairól. Ez a jegesmedvés kép csak egy apropó, aminek a példáján el tudom mondani a gondolatomat.
A világ összes dolgát, ezen belül egy fényképet sosem önmagában értékelünk.
- A hétköznapi, mezei néző részéről átmegy a kép saját szubjektív véleményezésének a szűrőjén. Ez még mondhatni rendben is van, természetes dolog. Mindenkinek az tetszik ami neki tetszik.
- Kicsit bonyolultabb amikor úgymond szakmabeliek véleményeznek, zsűriznek képeket. Itt már nem csak a nekem tetszik vagy nem tetszik kérdés alapján történik a véleményezés, hanem valamilyen szempontok alapján. Ezt a képet a World Press Photo pályázat hirdette győztesnek. Magyarul is, hogy egyértelmű legyen: Ez a kép sajtófotó. Ez a kép a maga kategóriájában nagyon jó. Informatív, és még mókás is. De itt egyből adódik a kérdés: Biztos hogy jó ez a kép? A kommentek közt is akad aki ebben kételkedik. Más pedig védelmébe veszi a képet. Szerintem mind a kételkedőknek, mind a képet védőknek igaza van. Ez a kép a maga információközlésével, a maga helyén, mint már írtam, jó kép. De ha egy másfajta szakmai szemmel nézzük, akár még természetfotós szemmel is, akkor a kép nem igazán jó. Ugyanis egészen más szemmel, elvárással nézünk egy riportképet, egy természetfotót, egy portrét, egy tájképet...... meg még lehetne sorolni a kategóriákat.
- És most egy kis bakugrás: Egy amatőr fotós milyen elveket kövessen? Milyen elvárásoknak feleljen meg? Legyenek a képei informatívak? Ne a kép legyen az elsődleges, hanem az ábrázolt dolog, pillanat? Mi legyen az elsődleges? A technika, vagy az ábrázolt dolog? Mit ábrázoljon a kép? Szabad-e belenyúlni egy képbe? Kreatív legyen az amatőr, vagy inkább dokumentatív? Esztétizáljon, vagy csak rögzítsen? Egy amatőrnél ugyanis nincs elvárás a foglalkoztatója részéről, hogy ilyen, vagy olyan legyen a kép!
Szerintem az amatőr haladhat bármelyik irányba.
De az hatalmas hiba hogy csak egy irányt ismerünk el, és csak azt az egy irányt csináljuk, értékeljük alkotásnak. Az pedig egyenesen bűn, ha egy másik, egy nekünk nem tetsző, általunk nem művelt irányt, nem szakmai érvekkel, hanem csak érzelmi okokból leszólunk.
Kovács Mihály
Józsa Géza
Nádor Pál
Józsa Géza
Nádor Pál
Miképpen lehetne megoldani, hogy a saját képeket letudjam másolni a galériámból!
Feltölteni és törölni lehet, de a letöltést már nem engedi a rendszer!
Előre is köszönöm a válaszokat!
János Müller
Szendrei Tibor József
Nálatok is előfordult? Mi lehet az oka? Esetleg eltérő beállítású színtér miatt?
Szendrei Tibor József
Szendrei Tibor József