Hát, nem kevés C++ kódolással értem el, hogy legalább a saját masinám ne mutassa a gagyit...
...egyébként több jól működő közösségi oldalon van lehetőség a nem kívánt tartalmak tiltására :) Szabolcsi Mihály
2020-03-03
Kár, mert érdekelne a véleményed.
2020-03-03
...ezexerint az én computeremen műxik a mesterséges inteligenizé; nem láttam a szóban forgó képet, de nem is fogom megnézni... Szabolcsi Mihály
2020-03-03
(Az alábbiakat Aczél Péternek válaszolva írtam Rongits József Múló idő című képe alatt, de közzéteszem itt is, hogy a kép esetleges törlésével ne vesszen el.) Egy pillanatra felötlött bennem, hogy gúnyolódásképpen adtál csillagot e zavaros és semmitmondó képre, de beláttam, ilyen mértékű cinizmusra nem vetemednél. Aztán az ötlött fel bennem, hogy ez is a GYFAK (Gyenge Fotók Alkotói Közössége) aktuális megnyilvánulása, de ez meg részemről lenne cinizmus, hiszen a GYFAK lényegét a kölcsönösségben definiáltad. A GYFAK-osok a teóriád szerint azért szórják a csillagot egymás képére, mint a bolond a hamis pénzt, mert viszonosságot remélnek. Ez a motívum nálad kizárható, mert nem szorulsz senki elnézésére és jóindulatára, amit épp most tettél ismét nyilvánvalóvá a 100ASÁ-n elért sikereiddel. Ha tehát ez részedről nem gúny, nem is GYFAK , akkor még mindig van három lehetőség, hogy miért tetted le a garast e mellé a feltűnően mellőzött kép (és fotósa) mellé. Egy: őszintén és elfogulatlanul kiválónak tartod a képet. Kettő: Pedagógiából. 3. Provokálni akartad a GYFUCK-ot, vagyis minket. Ha az első ok vezetett, nem értek veled\\negyet. Ha a második, akkor sem, de nem értek hozzá, mert ellentétben veled, nem vagyok művészpedagógus. Ha pedig a harmadik ok vezérelt, megértelek, sőt támogatlak, mert én is színtiszta és felháborító képmutatásnak tartom, hogy ehhez hasonlóan gyenge, vagy még ennél is gyengébb képekre gyakran úgy hullik a szívecske és csillag, mint az aranyeső. Ez a kiállás, ha valóban kiállásnak szántad, azonban csak akkor hatásos, ha a fotós itt valóban ráérzett valamire.
2020-03-03
Á ˝mások érdektelen képeit˝ ingyen se kell megnéznem; azokat meg se nyitom - se itt, se máshol :) Szabolcsi Mihály
2020-03-02
Az igazi az lenne, ha a véleményező intelligenciamester meg se nézné a képet, hogy az se befolyásolja a véleményalkotásban... és akkor nincs többé szükség képekre. Véleménye meg van mindenkinek - ha van képe hozzá, ha nincs - de senki nem kíváncsi a másikéra... :D Szabolcsi Mihály
2020-03-02
Gratulálok 100ASÁ-s sikeredhez! Bevallom, engem a fordítóprogram alkalmazása hasonlóképpen lenyügözött. Belegondoltam, hogy a mesterséges intelligencia milyen lehetőségeket kínál a jövőben. Eddig a gyártók csak a fényképezés funkcióinak autamatizálásán törték a fejüket, de elhanyagolták a képértékelést. A jövő ez lesz: feltöltöm a képet, a gép pedig az algoritmusai alapján kiköpi a szakszerű és elfogulatlan kommentet minden világnyelven, pontoz és rangsorol, sőt azt is megmutatja, hogy a kép hogy nézne ki az optimális paraméterek alkalmazása mellett. (Az okostelefonok már pedzik ezt.) Reméljük, hamarosan ki lehet iktatni a képmegosztókról a lközönséget mint megbízhatatlan, szubjektív tényezőt.
2020-03-02
(... többet azt hiszem nem fejtek itt meg a 100asa működéséről, bárki megtekintheti, kipróbálhatja. Mindenesetre ha valahol valami működik, érdemes megvizsgálni, hogyan, s esetleg adaptálni belőle azt, ami az eltérő körülmények ellenére adaptálható.) Aczél Péter
2020-03-02
... még valami a 100asa oldal rendszeréről: feltöltöttem még egy képet, és az most most egy nap alatt megjelent, publikálták, hamar összejött tehát a 80 pont.. És itt jön be a képbe a kurátor: egy kurátori vélemény és kurátori pont egyből 40-nel (vagy50-nel?) emelte meg a kép pontjainak számát, ehát a professzionalista kurátor véleménye és pontja (like, superlike és ilyesmi, nem tudom pontosan még hogy nevezik ezeket) sokat nyom a latban. Nem javaslom a 100asa rendszerének pontos lemásolását, hiszen ott minden országból rengeteg kép beesik az oldalra, és annyiból könnyű kiszűrni egy ütőképes kollekciót - látok egyébként rengeteg gyengus képet az elbírálandók között, soknak egyetlen \"pozitívuma\" az, hogy éles. Arányuk kb. ugyanolyan, mint a mi házunk táján - csak éppen igen kevés lesz látható a nem tag odalátogatóknak.. Valamit mozdulhatunk mi is esetleg, jó irányba, (nem mintha most rossz irányba állna szekerünk rúdja, de igazítani érdemes lehet, ha már lesz egyszer program fejlesztés.).. A szöveg pedig, amit a kurátoer beír véleményként, az szabatos, pontos, lényeget leíró. (Amúgy a fotós tagoké is eléggé ilyen, nyelvtudástól függően - mellesleg az oldal lefordítja a beírásokat angolra, még a magyart is..) Így néz ki egy kurátori vélemény : I love both the content and the visualisation of idea with the way the image is composed. A mother is compared to demiurg creating new world. Smart, metaphorical an poetic image that definitely deserves fast publication. I support it without any reservation.
https://100asa.co.uk/photo/4384/meternity-eternity?from=profile&t=1&status=published Aczél Péter
2020-03-02
Azért jó volna közvetlenül azoktól megtudni, akik elmennek, hogy miért mennek el, és akkor nem kellene teóriákkal beérnünk. Ha a távozók nem akarják túllihegni , legalább annyit mondhatnának, hogy adieu! Vagy fulladjatok meg! A kimutatkozás azonban még a bemutatkozásnál is kevésbé terjedt el.
2020-03-01
Géza, Te bölcs vagy, és teljesen igazad van. Ez a mozi hasonlat tökéletes. Aczél Péter
2020-02-29
Ami pedig a Fotóvilágot illeti: Ne panaszkodjatok mindig! A moziban sem lehet megválogatni, hogy ki mellé ülünk, és milyen magas az előttünk ülő. Valószínűleg nem is létezik olyan ideális fotós oldal, amelyik mindenkinek minden szempontból megfelelő. Én úgy látom, hogy még azok a tagok is, akik különböző más oldalakra is feltöltenek és ott sikereik is vannak, azok is hazajárnak ide egy jót veszekedni, vagy beszélgetni. Ha tetszik; gondolatban játsszatok el azzal az alternatívával, hogy holnaptól nincs Fotóvilág. Legalábbis én nagyon nem szeretném. Becsüljük meg a tulajdonosok anyagi áldozatát és munkáját. Uff, szóltam. Józsa Géza
2020-02-29
Hagyjuk a fotókat másra..... .. kellemes témában a hozzáértők teljes egyetértésben Szendrei Tibor József
2020-02-29
Aczél Péter, Deák Lajos; köszönöm a kiegészítéseket és a pontosítást. Az én borom 2015-ös, talán ez már beállította magát. A somlói borok nem ebbe a kategóriába tartoznak, de kedvesek a számomra,. Talán nem is az ízük, hanem inkább a velük való foglalatosság maradt meg az emlékezetemben. A Nagymamám és az Édesanyám kissomlyai volt (ly-nal). A Kissomlyai-hegy a Somló hegyhez hasonlóan a környék vulkanikus csoportjába tartozik. Borai nem olyan nevesek mint a nagyé, de azért az egész hegy szőlőültetvénnyel volt borítva, és a faluban (Kissomlyó) minden a szőlőről és a borról szólt. Jól emlékszem a domboldalba fúródó pincénkre (ide menekültünk, amikor a front végigvonult rajtunk), előtte egy cseresznyefára, amelyre igen szerettem felmászni. Persze nem a bor ízére emlékszem, hanem a nemszeressem kapálásokra, amikor is nem mehettem a barátaimmal játszani, viszont barátkozhattam a tücskökkel, bogarakkal, lepkékkel. Józsa Géza
2020-02-29
Látom van itt néhány borlovagrend tag is.:) Veress Zsolt
2020-02-29
Aczél Péter Bah!! Látom lassú voltam. Szóval igen, bár a Cabernet Sauvignon is - ha jól tudom - bordói fajta (csak így magyarosan), azért az én palackom nem díjnyertes családtag. Viszont szeretem benne a nem túl erős savasságot és az enyhén kesernyés aromát - mindezekkel együtt egy kellemes gondűző. Józsa Géza
2020-02-29
Ja,, a teljes hozzászólást csak a regisztrált tagok láthatják, miután maguk is hozzászóltak... de mint mondottam volt, én ott csak néhány Usert követtek, Akiket itt ismertem meg... vagy a szép emlékű Photograph.hu , vagy a dicstelen véget ért FotóAréna oldalon :) Szabolcsi Mihály
2020-02-29
Én az alant lévő írásomat írásjavítóval átnéztem és rendben volt, mindaddig amíg fel nem töltöttem ide! Most már nem javítok rajta, belefáradtam! János Müller
2020-02-29
Úgy van, ahogyan Mihály barátom írta, újból gyülekeznek az egzotikus regisztrálók! Én már többször is megírtam azokat a gondolatokat (problémákat) amiket Péter most nálam sokkal jobban megfogalmazott! Igaz leginkább süket fülekre találtak az írásaim! Én a magam részéről tiszteletlennek tartom és nem értem azokat, akik ugyan töltögetnek f el képeket (gondolóm valamilyen sikerélmény vezérli őket) de mások képeit nem nézik, ezek őket nem érdekli! Persze lehetne tenni ellene! Egyszerűen bojkottálni kell a nézettségét azoknak, akik csak képtárolónak mihasznák az oldalt, no meg azokat is akiknek nincsen rendes bemutatkozásuk! Vannak fotósok, akiknek a képeit hónapokon keresztül értékeltem és időnként még írtam véleményeket is hozzájuk, de ők még egyszer sem értékelték vagy véleményezték az én képeimet! Úgy gondolom, ha ezeket az embereket nem érdeklik azén képeim, akkor engem sem az övéké! Van egy olyan érzésem, hogy amennyiben a dolgok nem változnak, többen is követni fogják András döntését! János Müller
2020-02-29
...... hozzá. Itt a fórumon mindenki panaszkodik a színvonal miatt, az értéktelen pixelhalmazok burjánzására. Ugyanakkor a legtöbb estben, a nagyon gyenge képek is kapnak legalább egy tetszíket NÉHA OLYAN TAGOKTÓL AKIK HIÁNYOLJÁK ITT A SZÍNVONALAT !!! . I ezek a képek nem törlödnek automatikusan !! Szerintem az automatikus törléshez , mondjuk háromra kéne emelni a kötelező szívecskék számat, ahhoz , hogy a kép fent maradjon. Veress Zsolt
2020-02-29
Én pontosan tudom, hogy András miért törölt( nem hatalmazott fel arra, hogy elmondjam). Amit el fogok mondani lehet koze Veress Zsolt
2020-02-29
˝Ez egy haiku Az meg egy hipermarket Költő és Cora˝ (G.B.) Szabolcsi Mihály
2020-02-28
Az előző bejegyzésem Sándornak szólt. Zsolt kérdésére a válasz: tele lett a hócipője.
2020-02-28
Egy haikut lehet, hogy megért volna.
2020-02-28
Schafer András törölte fotóit. Vajon miért? Veress Zsolt
...egyébként több jól működő közösségi oldalon van lehetőség a nem kívánt tartalmak tiltására :)
Szabolcsi Mihály
Szabolcsi Mihály
Egy pillanatra felötlött bennem, hogy gúnyolódásképpen adtál csillagot e zavaros és semmitmondó képre, de beláttam, ilyen mértékű cinizmusra nem vetemednél. Aztán az ötlött fel bennem, hogy ez is a GYFAK (Gyenge Fotók Alkotói Közössége) aktuális megnyilvánulása, de ez meg részemről lenne cinizmus, hiszen a GYFAK lényegét a kölcsönösségben definiáltad. A GYFAK-osok a teóriád szerint azért szórják a csillagot egymás képére, mint a bolond a hamis pénzt, mert viszonosságot remélnek. Ez a motívum nálad kizárható, mert nem szorulsz senki elnézésére és jóindulatára, amit épp most tettél ismét nyilvánvalóvá a 100ASÁ-n elért sikereiddel. Ha tehát ez részedről nem gúny, nem is GYFAK , akkor még mindig van három lehetőség, hogy miért tetted le a garast e mellé a feltűnően mellőzött kép (és fotósa) mellé. Egy: őszintén és elfogulatlanul kiválónak tartod a képet. Kettő: Pedagógiából. 3. Provokálni akartad a GYFUCK-ot, vagyis minket. Ha az első ok vezetett, nem értek veled\\negyet. Ha a második, akkor sem, de nem értek hozzá, mert ellentétben veled, nem vagyok művészpedagógus. Ha pedig a harmadik ok vezérelt, megértelek, sőt támogatlak, mert én is színtiszta és felháborító képmutatásnak tartom, hogy ehhez hasonlóan gyenge, vagy még ennél is gyengébb képekre gyakran úgy hullik a szívecske és csillag, mint az aranyeső. Ez a kiállás, ha valóban kiállásnak szántad, azonban csak akkor hatásos, ha a fotós itt valóban ráérzett valamire.
Szabolcsi Mihály
Szabolcsi Mihály
Aczél Péter
https://100asa.co.uk/photo/4384/meternity-eternity?from=profile&t=1&status=published
Aczél Péter
Aczél Péter
Józsa Géza
Szendrei Tibor József
Józsa Géza
Veress Zsolt
Józsa Géza
Szabolcsi Mihály
János Müller
Én már többször is megírtam azokat a gondolatokat (problémákat) amiket Péter most nálam sokkal jobban megfogalmazott! Igaz leginkább süket fülekre találtak az írásaim!
Én a magam részéről tiszteletlennek tartom és nem értem azokat, akik ugyan töltögetnek f el képeket (gondolóm valamilyen sikerélmény vezérli őket) de mások képeit nem nézik, ezek őket nem érdekli!
Persze lehetne tenni ellene! Egyszerűen bojkottálni kell a nézettségét azoknak, akik csak képtárolónak mihasznák az oldalt, no meg azokat is akiknek nincsen rendes bemutatkozásuk!
Vannak fotósok, akiknek a képeit hónapokon keresztül értékeltem és időnként még írtam véleményeket is hozzájuk, de ők még egyszer sem értékelték vagy véleményezték az én képeimet! Úgy gondolom, ha ezeket az embereket nem érdeklik azén képeim, akkor engem sem az övéké!
Van egy olyan érzésem, hogy amennyiben a dolgok nem változnak, többen is követni fogják András döntését!
János Müller
Veress Zsolt
Veress Zsolt
Az meg egy hipermarket
Költő és Cora˝ (G.B.)
Szabolcsi Mihály
Zsolt kérdésére a válasz: tele lett a hócipője.
Veress Zsolt