Alapította: Dékán István 1996-ban

Gondolatok!

Legfrissebb témák
Ez eddig rendben is lenne, de az egész csak elméleti fejtegetés! 
Kérdésem az, hogy miképpen lehetne javítani az oldal színvonalát a gyakorlatban?
Miképpen lehetne megakadályozni, hogy az úgynevezett gyengébb képek ne jelenjenek meg?  Kiknek (kinek) az értékrendje és ízlése szerint kellene a döntést meghozni? Kik azok akik vállalnák, hogy töröljék az úgynevezett gyengébb színvonalú képeket és mi elenne ennek a következménye?
Ha ez meg is történne kik azok akik itt maradnának ezek után?

De mint sok minden ez is lehetne hozzáállás kérdése! Ha a magasabb színvonalat és értéket elért fotósaink nem mennének el, hanem aktívabban töltögetnének fel képeket, akkor az oldal színvonala is más arányokat mutatna! Több lenne a jó kép és erősebben határozódnának el a gyengébbek! 
Ezekkel a sorokkal én ezt a témát be is fejeztem! És utoljára még annyit, hogy ne keressük mindég a hasonlatokat nemzetközi nagy fotósoldalakhoz! Ott a világ minden tájáról több ezren töltögetnek fel képeket és ezeknek az oldalaknak mások a működésükhöz szükséges anyagi helyzetük. Ez egy kis ország, kicsike fotós oldala, kevés létszámmal. I

János Müller
2019-12-05
Pál: a >Legújabb< 80%-ára gondolok; bár a másik kettő is hígul a ˝GYFAK˝ tevékenysége miatt... Hogy a többünk által ismert 500px oldalra utaljak, ott annyi képet öntenek fel, hogy azt képtelenség végignézni, de nem is kell: a közösség hatékony moderátor:  - már az >Upcoming< fül alatt is csak azok a képek kerülnek szem elé, melyeket a közösség rápillantásra méltónak talál. Így a feltöltött képek 70%-a nem kerül szem elé. Igaz, ott akkora tömeg van, hogy a  ˝GYFAK˝ nem tudja befolyásolni az eredményt. 
Szabolcsi Mihály
2019-12-05
Elhangzott hogy a feltöltött képek 80%-a rossz, nem ide való. Tudná valaki pontosítani hogy minek a 80%-a? A >Népszerű<. a >Legújabb< vagy az >Ajánlott< fotóknak?
Nádor Pál
2019-12-05
Az üzenőfalnak valóban lehet olyan hozadéka, amiről Péter beszél. Ez jellem kérdése, nem pedig az üzenőfalé, hiszen könnyedén észrevehető, ha valaki négyszemközt valakikről, lesújtó véleményt ír, ugyanakkor a képek alatt áradozik róluk, így az illető gyorsan hitelét veszti. Péter, szerintem ezt te is így gondolod. Ráadásul ez a magatartás igényel némi gátlástalanságot, viszont ezt feltételezni nem túl hízelgő a tagságra nézve, ezért én el is vetném, ugyanakkor vannak olyan témák, amik a közösség számára nem titkosak, csupán érdektelenek.
A többi gondolatról a Csontbrigád című, talán legjobb Rejtő Jenő regény elhíresült pénzérméje jut eszembe.

Deák Lajos
2019-12-04
Tisztelt Szabolcsi Mihály !
Önnek igaza van!De nem kívánnám elterelni a beszélgetés a Péter által felvetett gondolatról.

Kovács Mihály
2019-12-04
Druszám, csak az a baj, hogy mindig az akar tanítani, aki nem tud :)
Szabolcsi Mihály
2019-12-04
Kedves Péter !Jó volt olvasni soraidat. Sajnos sok, túl sok igazság van bennük.Csak egy kérdésen hezitálok már egy ideje: Mi a nagyobb erény? A kitartás, vagy a továbblépés képessége? Részemről fontosnak tartom a kitartást, példamutatást, a tanítást.....
Kovács Mihály
2019-12-04
Péter, én is mentettem,
Az utólagos törlésekkel pedig nagyon nem értek egyet!  Amennyiben a delikvens átértékelné  véleményét,  lehetősége van, hogy utána fonomítson, neadjisten értelmes vitát folytasson. Kimarad egy hozzászólás, amire az utána következők esetleg reagálnak, akkor luk marad és további értetlenséget, félreértéseket eredményzhet. 

Iloczky Judit
2019-12-04
Péter: A diagnózisod pontos...
...utólagos engedelmeddel lementettem - csak magamnak - mert szívemből szólsz... 

Szabolcsi Mihály
2019-12-04
Miután nem én egyedül javasoltam, ráadásul, ha átemelem Müller János nem túl régi hozzászólásának idevágó részét és azt mondom, hogy a kellő számú felajánló közül én sem fogok kimaradni, akkor nem lehet akadálya a megvalósításnak, és a felajánlások csak János terheinek csökkentésére és nem a megvalósításra kellenének. Íme az idézet:

Amikor volt még üzenőfal, azon keresztül tudtunk egymással kapcsolatot felvenni és megoldani olyan  dolgokat, amiket nem akartunk a nyilvánosság elé vinni!Erre most nincsen lehetőség, pedig én felajánlottam, hogy anyagilag finanszírozok egy ilyen plusz programot!

Deák Lajos
2019-12-04
Lajos: már írtam régebben is, hogy az üzenő fal az programozási (idő és pénz ) kérdése.
Részünkről nincs kifogás ellene, de csak akkor, ha meg van rá a tagoktól a felajánlott összeg.

Fotóvilág Admin
2019-12-04
Ferenc, köszönöm igen a személyeskedésre gondoltam!
Fotóvilág Admin
2019-12-04
 \"Ha valaki szeretné hogy a fotói alatt töröljük a kommentet, akkor írjon a fotovilag@fotovilag.hu emailre, s az törölve lesz\"- írta a Fotóvilág Admin. Ez nyilván úgy értendő, hogy kérésre törlik az olyan kommentet, ami az embert minősíti, nem a fotót. Hátha akar még valaki őszinte képbírálatot írni a Fotóvilágon.
2019-12-04
Admin: János pontosan fogalmazta meg, hogy a személyes adatokat, kevés kivételtől eltekintve,  nem szívesen teszi nyilvánossá senki, ettől még vannak az oldalon olyan , csak két emberre tartozó témák, amiket szintén nem akar valaki közreadni, de az érintettel viszont szeretné megbeszélni, függetlenül attól, hogy az illetőt esetleg ismeri, vagy nem ismeri. Ezen a módon többekkel kicseréltük az elérhetőségünket, de csak velük és nem mindenkivel, és onnantól működött a közvetlen kapcsolattartás. A te javaslatod kiszolgáltatottá tenné azokat, akik megadnák a jelzett módon bármelyik elérhetőségüket, hiszen ezt nem mindenki tenné meg, viszont mindenki megismerné.Az üzenőfalon, tapasztalatom szerint, az emberek őszintébben nyilatkoznak, mint a képek alatt, vagy a fórumon.

Deák Lajos
2019-12-04
János, igen én most az emailre vagy facebookra gondoltam.
Lajos, aki nem akar kapcsolatot az nem is fog üzengetni sem.

Fotóvilág Admin
2019-12-04
Tisztelt Admin! 
Azt írod a személyes kapcsolatra most is lehetőség van ha valaki beírja az elérhetőségeit! Mire gondoltál? Emailra, esetleg telefonszámra vagy éppen lakcímre?
Mert ezek személyes adatok és csak azoknak szoktuk megadni, akikkel személyes kapcsolatot  akarunk fenntartani! A fotóvilág dolgaival foglalkozni nem konkrét személyes kapcsolat, hanem egy közös hobbinak a problémáinak, esetleg örömeinek, a  megosztása vagy megoldása, sok esetben olyan idegen emberekkel, akikről semmit nem tudunk a nevükön kívül, de még az is előfordulhat, hogy az sem valódi!

Az  email cím megadása, amit leírtál nekünk viszont még hasznos lehet a jövőben, köszönjük! Kívánok Neked is  szép karácsonyi fényeket! 

János Müller
2019-12-04
Kedves Admin: Az üzenőfal éppen azért lenne fontos, mert nem mindenki szeretné mindenkivel megismertetni az elérhetőségét, erre utal az is, hogy sokan szinte teljes inkognitóban tevékenykednek az oldalon.
Deák Lajos
2019-12-04
Jelen pillanatban a lehetőség meg van a személyes kapcsolatra ha valaki szeretné a bemutatkozásba bele lehet irni az elérhetőségeit!
Ha valaki szeretné hogy a fotói alatt töröljük a kommentet akkor írjon a fotovilag@fotovilag.hu emailre S az törölve lesz..
Szép fényeket Karácsonyra!

Fotóvilág Admin
2019-12-04
János: Az üzenőfal valóban az egyik legfontosabb, megoldandó kérdés, ami biztosítja a közvetlen kontaktust, anélkül, hogy bárki a másik magánszférájába törne be.Fontos lenne az is, hogy a képek kapjanak sorszámot, ahogy a régi FV oldalon volt, mert így könnyebb lenne visszakeresni egy-egy hivatkozott képet.Az ajánlói jog, illetve a profi minősítés, elkerülendő a devalválódásukat kiegészülhetne indoklási kötelezettséggel, ez növelné az általad hiányolt hozzászólások és párbeszédek számát, ugyanakkor visszafogná a csillagszórókat. Ismerek olyan oldalt, ahol a regisztráció alapfeltétele a megfelelő mennyiségű és minőségű képértékelés.A képek címmel való megjelenítése a főoldalon szerencsés lenne, de ehhez a Legújabbak kategóriát legalább hatvan képig ki kellene terjeszteni.
Deák Lajos
2019-12-03
Az említett problémát meglehetne oldani ha az úgynevezett moderátoroknak nem csak elméleti, hanem gyakorlati lehetősége is lenne a dolgok befolyásolására. Ez állítólag a következő frissítésnél megfog oldódni. Mikor lesz a frissítés? Ez egyenlőre még rejtély számunkra. 
Azt sem tartom igazán hasznosnak ha ezt a bizonyos csontot túl sokáig fogjuk rágcsálni! 
Szerintem a bemutatkozásnál egy név még nem jelent semmit, mivel az lehet valóságos vagy kitalált! Néhány szót a bemutatkozáshoz azért illene odabökni ha valaki regisztrál!
Amikor volt még üzenőfal, azon keresztül tudtunk egymással kapcsolatot felvenni és megoldani olyan  dolgokat, amiket nem akartunk a nyilvánosság elé vinni!Erre most nincsen lehetőség, pedig én felajánlottam, hogy anyagilag finanszírozok egy ilyen plusz programot!
Újabban a feltöltött képek színvonal nagyon visszaesett és ezeket csak úgy lehetne korrigálni ha a jó fotósaink nem bojkottálnák az oldalt! Persze ez csak az én véleményem!  Legyetek türelmesek, talán a frissítésnél lesznek pozitív irányú változások! 

János Müller
2019-12-03
Lyaa, hát a társalgás folytatódik...Idéztem: 

@Rongits József ˝Szabolcsiról már korábban kiderült, hogy az írástudatlan filiszteusok körébe tartozik; amit a fotókról írtam, most is vállalom. Ha ő pro felhasználó, akkor én nem szeretnék az lenni és itt nem is lehetek.˝ 

Rongits szájkarate harcosnak elmegy; fotózáshz viszont nem ért :)

Szabolcsi Mihály
2019-12-03
Xabolcs, ha most nem írsz, akkor elengedtem volna a dolgotés nem reagálok, de az, hogy letörölte ezt a képét is, úgy gondolom, hogy helyérekell tenni. Nem tartom elegánsnak az ilyen megnyilvánulást és velem sem előszörtörténik.  
Többek között az volt a válaszban, hogy  az oldalon 80 %-ban vannak olyan képek, amineknincs semmi értelme, többek között ilyen egy nagymama félbevágott feje (valamiilyesmi volt). Van értelmezési gond, de szellemes volt a fotós válasza.
Őszintén szólva, a felhozatalt tekintve ez a 80% méghelytálló is lehet, de azért nem kellene tovább szaporítani. És ha azelkövető képe alatt nem tesszük szóvá, akkor nem várhatunk semmit, hogy valamijobb legyen. 

Iloczky Judit
2019-12-03
Anyagi haszon nincs, csak erkölcsi kár van. Mármint abból, ha olyasvalaki megy el, akinek nem kéne, mert hasznára van az oldalnak. Aczél Péter tudná csak megmondani, hogy Rongits tagtársunk bosszúkommentje miatt törölte-e a képeit, de nem kötötte az orrunkra az indítékait. Mindenesetre én azokat összetettebbnek gondolom. Lehet, hogy így volt, ahogy Mihály írja, de valószínűleg soha nem fogjuk biztosan megtudni. Ez is egy kibeszéletlen probléma. Ezért számomra nincs is igazi tanulsága a történetnek. Hacsak az nem, hogy vannak olyanok, akik megbosszulják, ha nem tetszik a képük. De ezt eddig is tudtam.
2019-12-03
Kedves Mihály, köszönjük a jelzést!  ( a létszám nem releváns hiszen nincs belőle anyagi haszna az oldalnak ) 
Fotóvilág Admin
2019-12-03
Tisztelt Fotóvilág Admin!   

Szeretném felhívni a figyelmet Rongits tagtárs szokására, miszerint ha valaki egy képét kritizálni meri, akkor odaszúr valami kellemetlent a kritizáló képe alá. Aczél Péternek is beszólt valami kelemetlent - törölte is a képeit. Megértem, hogy szükség van a létszámra, nade mindenáron?? 

Szabolcsi Mihály
2019-12-02