Alapította: Dékán István 1996-ban

Gondolatok!

Legfrissebb témák
Ferenc: ezexerint hallgattál a Költőre - ˝a hetedik te magad légy!˝
Szabolcsi Mihály
2020-02-03
Nekem is feltűnt a hallgatás, már meg is akartam jegyezni, hogy sikerült kibekkelnünk a januárt gondolatok nélkül. Úgy néz ki, a februárt már nem fogjuk, mert János felmordulása nyomán én vagyok a hetedik, aki elgondolkodik rajta, miért nincsenek gondolatok a Gondolatok rovatban. Az igaz, hogy semmilyen épkézláb ötlet nem jutott eszembe, de legalább szolidáris voltam a megszólalókkal.
Rajta, hallgatag többség, ne legyen senki szemérmes! A fotózással és az oldallal kapcsolatos minden eszme közérdeklődésre tart számot.

2020-02-03
Le is lett írva miért nincs itt beszélgetés: Másutt jobb, aki itt megszólal az talán csak kiröhögteti magát, és sok a személyeskedés.
 Részemről két témában is próbáltam kezdeményezni mostanában, összesen egy hozzászólás jött.....
 A képek alá leírom a véleményemet pár szóban. Bár Péter elemzéséhez tán\' sosem növök fel, de ehhez tartom magamat, még akkor is, ha hülyének tartanak páran, teljesen jogosan. Mert szerintem kell a szó is, nem csak a szív és csillag.

Kovács Mihály
2020-02-03
Ami engem illet ritkán írok a kepek alà, meg ide is, mert az az érzésem , hogy röhogtetem magam
Veress Zsolt
2020-02-02
Időnként benézegetek a fórumba, majd csalódottan kell megállapítanom, hogy már nincsenek beszélgetések!
Egy kedves fotós társam írta nekem, hogy szerinte az oldal olyan lelketlen! Úgy érzem igaza van! Lassan már csak robotok módjára töltögetjük a képeket és nyomogatjuk a szívecskéket. Valami tehát hiányzik innét, legalább is én úgy érzem!
Az egész avval indul, hogy a regisztrálók nagy része még be sem mutatkozik pár sorral, ugyan minek! A képek alatt is gyatra a vélemények írása és sorolhatnám!
Azt, hogy az oldal lelketlen, mi tettük ilyenné! Akarattal lehetne ezen változtatni! 
A kérdésem tehát az, hogy van-e ilyen akarat?

János Müller
2020-02-01
A hülyeség ragályos!...
Dr. Lázár Sándor
2020-01-16
Talán kiforr mint a must, de később is inkább borozunk mint mustozunk
Szendrei Tibor József
2020-01-07
Nem túl biztató.
Kovács Mihály
2020-01-07
Egy link, mesterséges személyekről:  
  https://hvg.hu/tudomany/20200106_neon_digitalis_ember_asszisztens_samsung_ces_2020 
     Érdekes fejlődési irány. Nem kell színész, nem kell fotómodell, nem kell keresni karakteres arcot...... ki kell találni és számítógépen meg lehet csinálni bármit.

Kovács Mihály
2020-01-07
Irigylem az optimizmusod. Félek, nem unódik meg, nem fogy el, nem kopik. A rossz ízlés örök.
2020-01-03
Megnéztem, kis szörnyülködés, de bizakodás, megunódik, elfogy, elkopik 
Szendrei Tibor József
2020-01-02
Zsolt: az is meredek, de a derékszög az 90 fokos... :) Más: 

Kortárs fotó mű-vészek figyelem!

https://pixinfo.com/hirek/2015/09/17/meg-gagyibb-a-gagyi-avagy-szelfizz-de-ne-akarhogy/
 (itt nem kattintható, be köll másolni a címsorba:)

Szabolcsi Mihály
2020-01-02
Ja, mit tudtok ti, a jó fele bihari szilvapálinka 50  foknál (de ez még gyengus)kezdődik. 
Veress Zsolt
2020-01-01
Hát ne is A beteg gyógyuljon. 
dr. Zwack, a császár udvari orvosa különleges gyógynövénylikőrrel kínálta uralkodóját, II. Józsefet, aki állítólag nem győzte magasztalni a csodálatos italt, és azt mondta: Ez valóságos unicum (különlegesség) és lőn neve

Szendrei Tibor József
2020-01-01
Tibor: nem ér meg. Bort köll innya - akkor is, ha nem vagyunk szomjasak... :)
Szabolcsi Mihály
2020-01-01
 Ha szomjasak vagyunk megér 300 ft-ot egy pohár sör. Mit érhet a sivatagi vándornak?
Határhaszon-elmélet avagy szubjektív értékelmélet a neoklasszikus közgazdaságtan alapvetése. Az elmélet szerint a végső fogyasztásra kerülő termékek egyensúlyi árait a fogyasztók egyéni hasznossági értékítélete magyarázza.  Érdemes elolvasni l. internet  

Szendrei Tibor József
2020-01-01
Az is egy jó mondás!
Kovács Mihály
2019-12-31
Van ez a film, a \"Senki többet\":https://magyarhangya.hu/film/senki-tobbet/Sok érdekes gondolat van benne. Az egyik Jeff Koons egy szobrával kapcsolatban. A szobor egy elit hotel halljába, mint enteriőr, állandó kiállított tárgy, mintegy épületszobor került be. Az árverési ház szerit ez már a lejtő. Egy ilyen helyen szereplő, mű, művész már nem igazán top érték. A filmbeli kijelentésnek van egy kis utóélete is: Jef Koons több éven át az ArtReviw Power 100-as listáján szerepelt. Tavaly kimaradt.... és idén is. Érdekes a népszerűség, a tömegesség és az érték kapcsolata.
Kovács Mihály
2019-12-31
Csatlakozom Judit hozzászólásához és kívánok mindenkinek boldog és sikeres új esztendőt! 
Kelemen Éva
2019-12-30
..... alatt igazi ajándék. Most  már csak az kéne hogy a telefonon is tudjam törolni ha valamit elírtam :)
Veress Zsolt
2019-12-29
Na így la. Ez a változtatás- a cím a kép slatt- 
Veress Zsolt
2019-12-29
kattintsunk
2019-12-29
Bennem nem tudatosult a változás, csak most, hogy mondod. De örülök neki, mert azt bizonyítja, hogy az üzemeltetők odafigyelnek a felhasználók javaslataira. Most már ki van zárva, hogy pusztán a szerző neve alapján kattintunk egy bélyegképre. Az meg már rajtunk múlik, hogy az értékeléskor is elfogulatlanok maradjunk. 
2019-12-29
Beállok a köszönetet mondók sorába, mindenkinek, akik üzemeltetik ezt oldalt és azoknak is, akik fotóik által, vagy egyéb módon tesznek azért, hogy színvonalassá váljon.
Észrevettétek, hogy nevek helyett a kép címe szerepel a fotók alatt? Év végi meglepi, ezért több csillag is jár! 

Iloczky Judit
2019-12-29
Muller Janos jol leirta a dolgokat. En is koszonok mindent az uj FV szerkesztoinek, tudom sok veszodessel jar, de ok minden zokszo nelkul csinaljak, meg akkor is,  ha sokszor lamentalunk. Koszonom a feltoltoknek, hogy van anyag, a hozzaszoloknak, hogy van megbeszelesi tema is.
Ertem en a magyar narancs allegoriajat, de most Peternek ellent kell mondanom:
akarmilyen edes narancsbol is lehet finom salatat kesziteni. Levagjuk a hejat a feher resszel egyutt, feldaraboljuk, egy kicsit besozzuk, frissen orolt borsot is adunk hozza, utana, hogy hadd oruljon, finom oliva olajjal meglocsolgatjuk. Gyors es finom, sultekhez, fott hushoz, vagy barmi mashoz tenyleg nagyon finom. Erdemes kiprobalni.
Sikerekben, egeszsegben gazdag, boldog Ujevet kivanok minden FV-os fotos tarsnak.

Végh Izabella
2019-12-29