Kedves Lalyos: szerintem te a bizonyos szint alatt vagy... mélyen :) Szabolcsi Mihály
2019-11-15
Nem személyes kérdésekről van itten szó, Zsolt, értsed meg. Azt szerettem volna a Lajos, és az egész tisztelt tagság tudomására hozni a magam egyszerű módján, hogy ha valaki mindenképpen önidézetekben akar zengedezni önművészetéről, azt megteheti a saját képe alatt is, nem kell okvetlenül bohóckodnia a Fórumban. Akkor már hallgassunk inkább.
2019-11-15
Semminárium :) Szabolcsi Mihály
2019-11-14
Lélegzetvisszafojtva várom a vitát a semmiről. Óra indul..Aztán majd közösen kiértékeljük a tanulságokat.
2019-11-14
Nem lenne jobb ha ketten összeűltök és egy pohár jó borocska mellett meg vitatnátok a dolgokat ? :) Veress Zsolt
2019-11-14
Én legszívesebben Aczél Pétert idézném, aki nemrég e fórumban írta le, kik azok, akik önmagukat idézik. Sajnos a távozásával a fórumbeli hozzászólásai is köddé váltak, így csak reménykedni tudok, hogy emlékszel rá. Ez volt a kötekedés része a dolognak. Ami a dolog érdemét illeti, a gondolat-gombócodat nem találom elég étvágygerjesztőnek, ezért ha nem haragszol, a tálban hagyom. Lehet, hogy lesznek olyanok, akik ráharapnak, nekik jó étvágyat kívánok hozzá.
2019-11-14
Lajos, két elkedvetlenítő dolog van a Fórumban: az egyik, ha hosszú napokig nem szólal meg senki, a másik meg az ilyen jellegű vitaindítók, mint most a tiéd. Szívesen vitatkozom, ha értelmét látom, de jogom van tudni, kivel vitatkozom, és főleg minek a kapcsán. E nélkül az egész csak öncélú szócséplés. Két lehetőség van: vagy a saját gondolataid közlöd vagy idézed a másét, de akkor azt is leírod, kitől idézel. Idézet, idézőjel, idézett személy - mondja a bennem lakó megkeseredett tanító néni. A téma szempontjából az is fontos, hogy tudjuk, az idézet konkrétan milyen kép alatti beszélgetésből való.
2019-11-14
Araki-val kapcsolatban: Nehéz az ő képeiről nekem, keresztény értékrend szerint nevelkedett emberként tárgyilagosan írni. A keresztény értékrend, nevelés egyik alapvető tézise, hogy a test, a mezítelenség szégyellni való dolog. Ennél fogva Araki sok képe visszatetsző, a mezítelenség direkt bemutatásával. A keresztényi mezítelenség sokkal szemérmesebb a mezítelenség japán értelmezésnél: A keresztényi mezítelenség inkább a szépségre hajt, és elbújtatja a nemi vágyakat, ösztönöket. A japánok viszont nem keresztények, így nem tartják annyira szégyellni valónak a testet, a nemi vágyat, ösztönt.Mondjuk arra azért kíváncsi lennék, hogy maguk a japánok mit gondolnak ezekről a képekről. Kovács Mihály
2019-11-13
Akármilyen kacifántosan kérdezel, egyszerűen válaszolok. (Ennek érdekében ignorálom kell a hasonlatodnak azt a részét, hogy az absztrahálás tárggyá silányítás-e, és hogy miről hányan hogyan vélekednek.) Láttam Araki Érzelmes utazás c. fotósorozatát, amit a nászútjáról készített 1971-ben - erre utalsz. E képeket én nem tartom sem felháborítónak, sem obszcénnek, ellenkezőleg a képsorozat inkább elmélyült, sőt érzelmes, éppen úgy, ahogy a címe mondja. De ez csak egy része a kiállításnak, ami értelemszerűen csak kis töredéke a hatalmas életműnek. Nem lettem Araki szakértő attól, hogy jártam a Mai Manóban. Azt azonban legalább megértettem, hogy még a félműveltség eléréséhez is sokáig kellene képeznem magam, mert a tárgy olyan nagy és komoly.
2019-11-12
Kedves Lajos, én szívesen válaszolok Neked! Mint minden mást a nőt is lehet sokféleképpen ábrázolni. Én az általad említett 2 változat közül, igazából egyiket sem kedvelem! Ez nem azt jelenti, hogy nem nézem ezeket meg, hiszen a virtuális élmények is fejlesztik az ember ítélőképességét! Megis indokolom miért nem! A nők iránti tiszteletem miatt! Szerintem Ők ennél többet érdemelnének! Az is nagyon ironikus, hogy a mai 21 században az ilyen típusú támáknál, még mindig a nőkről kell beszélnünk és nem az emberről! Mert ugye a nők is emberek, legalább is szerintem! Ne vedd személyesnek amiket írtam, hiszen mindketten a témáról és nem egymással vitatkozunk! Üdvözlettel, János János Müller
2019-11-12
Valami ilyesmit írsz: vannak aktfotósok, akik az absztrakt nőábrázolásról el akarják hitetni, hogy az hús-vér nő. Ilyenek szerintem nincsenek, mint ahogy nincs olyan hülye néző se, aki az elvont nőt összetéveszti a valódival) , legalábbis én nem tudom, mire gondolsz. Ezek után annak az állításnak már végképp semmi értelme, hogy ezt a valamit A-hoz hasonlítod. Te érted, amit mondasz?
2019-11-12
Lajos, én azért nem reagáltam rá, mert nem értem, és isten bizony, akkor sem fogom megérteni, ha még háromszor-négyszer szó szerint elismétled. Esetleg, ha kifejtenéd. (De nem ragaszkodom hozzá.)
2019-11-12
Megnéztem: Más nép, más szokások, más fotóstílus és régi technika. Beírtam a vendégkönyve, hogy padhasznos lenne, a termek közepén leülni és elgondolkodva nézegetni Szendrei Tibor József
2019-11-12
Itt sajnos nem kattintható - https://en.wikipedia.org/wiki/Nobuyoshi_Araki -de egy részt idemásolok belőle:Controversy [edit]Araki is known for his intimate access to models. When he was asked about this in 2011, he bragged that he gained that through sex.[17]In April 2018, Kaori, a model who posed for Araki from 2001 to 2016, made a blog post about her relationship with him.[18] In the blog post, she accused him of financial and artistic exploitation.[19] Kaori stated that \"she worked without a contract, was forced to take part in explicit shoots in front of strangers, was not regularly paid and that her nude images were often used without her consent.\"[19] In 2017, when being requested to stop republishing or exhibiting some photographs of her, Araki wrote to Kaori, warning that she had no rights.[18] The entire experience led her to considerable trauma and ill health.[19] Kaori stated that the Me Too movement had encouraged her to speak out.[18] The accusations have raised questions about the power dynamics between a photographer and his subject.[18] In December 2018, the activist group Angry Asian Girls Association protested the opening of an exhibition of photographs by Araki at C/O Berlin to raise awareness for Kaori\'s claims. Szabolcsi Mihály
2019-11-12
Ferenc, vettem. Veress Zsolt
2019-11-12
Zsolt, ha azt akartam volna mondani, hogy a dilettánsok elűzését javaslom, akkor ezt írtam volna. Amit írtam, nem azt jelenti, hogy ˝elitek masterklubjává˝ akarom változtatni az oldalt. A Fotóvilág műkedvelők társasága, és az is marad. A dilettáns viszont az a műkedvelő, aki hajlamos elfeledkezni róla, hány kilót nyom. A dilettánsok dögönyözése mint program tehát nem X., Y. vagy Z. vegzálása. A legtöbb helyzetben, esetben, kérdésben mindnyájan műkedvelők vagyunk, és ha nem vigyázunk, dilettánsnak mutatkozhatunk. (Ilyen eset volt pl. Araki nőábrázolásának magabiztos megítélése, hiszen az ő hat évtizedes munkásságáról vajmi keveset tudunk. Ebben a kérdésben többen, te is, én is vérbeli diletténsként nyilvánultunk meg.) A dögönyözés adott esetben tehát önkritikát is jelenthet. De akkor már élvezetesebb és hatékonyabb is, ha inkább egymást kritizáljuk. (A belépés nálam is lényegesen felgyorsult, köszönet érte az üzemeltetőknek. Most már csak a felfogásunknak kellene hasonlóképpen felgyorsulnia.)
2019-11-12
A lapozás nálam is gyorsabb; a feltöltésről nem tudok nyilatkozni, mert egy darab ideig azt hanyagolom. ...de a feltöltött képek minősége sajnos nem lyavult... :( Szabolcsi Mihály
2019-11-12
Lényegesen felgyorsult a belépés, az oldalak válltása. Köszönöm ! Bélafalvi István
2019-11-12
Nalam is ma ahogyan beleptem lenyegesen felgyorsult a program lapozasa, nezegetese. Majd probalkozok a feltoltessel is. Az adminoknak koszonom az eddigi turelmuket, munkajukat. Alakul az oldal, csak mi is legyunk turelemmel.... Végh Izabella
2019-11-12
Sok minden múlik rajtunk is! Ha csak a regisztrált tagok fele rá szánná magát, hogy ide csalogatja valamelyik fotós ismerősét (aki lehet volt régi tag is) megnőne a tagság létszáma! Én ezt a magam részéről már megtettem. Amikor Magyarországon vagyok (sajnos erre egyre kevesebb a lehetőségem), minden alkalommal összehozok kisebb fotós találkozót az itteni tagokkal! Ti akik ott laktok ezt szintén megtehetnétek! Budapesten eléggé sokan laknak és csak reklámozni kellene egy találkozót (vagy fotókirándulást) az oldalon. Az ilyen dolgok öszeforottabbá teszik a közösséget! Ehhez persze az kell, hogy a Fotóvilág ne csak egy képtároló legyen bizonyos tagok számára, hanem néha olvasgasság a fórumot is, írjanak néhány szót a megnyitott képekhez lsa ami lényeg, legyenek a másikkal szemben toleránsak! János Müller
2019-11-12
Remek. Köszönjük a gyorsítást Szendrei Tibor József
2019-11-12
Igen , lényegesen fel gyorsult minden. Veress Zsolt
2019-11-12
Nálam már gyors a mappák közötti váltás és a fotók betöltése. Kérek visszajelzést. Win10 64 pro. Fotóvilág Admin
2019-11-12
Figyeljük a fórumot!!! S régebben írtam, hogy a következő frissítésnél lesznek változások a szabályzatban és a működésben is. köszönjük mindenkinek az észrevételeit és a hozzászólásokat, mindenre figyelünk. Fotóvilág Admin
2019-11-11
De.. az un. dilettànsok nélkül az oldal halàra van ítélve, ugyanis egy csak elitekből álló \"masterklub\" nem életképes. Hagyjuk màr a tulajokat, hogy probàljàk műkodtetni az oldalt úgy ahogy jónak látjàk. Veress Zsolt
Szabolcsi Mihály
Szabolcsi Mihály
Veress Zsolt
Ami a dolog érdemét illeti, a gondolat-gombócodat nem találom elég étvágygerjesztőnek, ezért ha nem haragszol, a tálban hagyom. Lehet, hogy lesznek olyanok, akik ráharapnak, nekik jó étvágyat kívánok hozzá.
Két lehetőség van: vagy a saját gondolataid közlöd vagy idézed a másét, de akkor azt is leírod, kitől idézel. Idézet, idézőjel, idézett személy - mondja a bennem lakó megkeseredett tanító néni. A téma szempontjából az is fontos, hogy tudjuk, az idézet konkrétan milyen kép alatti beszélgetésből való.
Nehéz az ő képeiről nekem, keresztény értékrend szerint nevelkedett emberként tárgyilagosan írni. A keresztény értékrend, nevelés egyik alapvető tézise, hogy a test, a mezítelenség szégyellni való dolog. Ennél fogva Araki sok képe visszatetsző, a mezítelenség direkt bemutatásával. A keresztényi mezítelenség sokkal szemérmesebb a mezítelenség japán értelmezésnél: A keresztényi mezítelenség inkább a szépségre hajt, és elbújtatja a nemi vágyakat, ösztönöket. A japánok viszont nem keresztények, így nem tartják annyira szégyellni valónak a testet, a nemi vágyat, ösztönt.Mondjuk arra azért kíváncsi lennék, hogy maguk a japánok mit gondolnak ezekről a képekről.
Kovács Mihály
Mint minden mást a nőt is lehet sokféleképpen ábrázolni. Én az általad említett 2 változat közül, igazából egyiket sem kedvelem! Ez nem azt jelenti, hogy nem nézem ezeket meg, hiszen a virtuális élmények is fejlesztik az ember ítélőképességét!
Megis indokolom miért nem! A nők iránti tiszteletem miatt! Szerintem Ők ennél többet érdemelnének! Az is nagyon ironikus, hogy a mai 21 században az ilyen típusú támáknál, még mindig a nőkről kell beszélnünk és nem az emberről! Mert ugye a nők is emberek, legalább is szerintem!
Ne vedd személyesnek amiket írtam, hiszen mindketten a témáról és nem egymással vitatkozunk! Üdvözlettel, János
János Müller
Beírtam a vendégkönyve, hogy padhasznos lenne, a termek közepén leülni és elgondolkodva nézegetni
Szendrei Tibor József
Szabolcsi Mihály
Veress Zsolt
(A belépés nálam is lényegesen felgyorsult, köszönet érte az üzemeltetőknek. Most már csak a felfogásunknak kellene hasonlóképpen felgyorsulnia.)
...de a feltöltött képek minősége sajnos nem lyavult... :(
Szabolcsi Mihály
Bélafalvi István
Végh Izabella
ide csalogatja valamelyik fotós ismerősét (aki lehet volt régi tag is) megnőne a tagság létszáma! Én ezt a magam részéről már megtettem. Amikor Magyarországon vagyok (sajnos erre egyre kevesebb a lehetőségem), minden alkalommal összehozok kisebb fotós találkozót az itteni tagokkal!
Ti akik ott laktok ezt szintén megtehetnétek! Budapesten eléggé sokan laknak és csak reklámozni kellene egy találkozót (vagy fotókirándulást) az oldalon.
Az ilyen dolgok öszeforottabbá teszik a közösséget! Ehhez persze az kell, hogy a Fotóvilág ne csak egy képtároló legyen bizonyos tagok számára, hanem néha olvasgasság a fórumot is, írjanak néhány szót a megnyitott képekhez lsa ami lényeg, legyenek a másikkal szemben toleránsak!
János Müller
Szendrei Tibor József
Veress Zsolt
Fotóvilág Admin
köszönjük mindenkinek az észrevételeit és a hozzászólásokat, mindenre figyelünk.
Fotóvilág Admin
Veress Zsolt