Kedves üzemeltetők ! Székely István böngészgetett a képeim között, a régebben feltöltött képeim között és ajánlott is párat közülük. Egyfelől ez örömmel tölt el, hogy valaki célzottan nézegeti a képeimet, tetszik is neki, és ajánlja is. Másfelől ez egy kicsit elgondolkodtat: Igazságos ez? Igazságos hogy a régebbi képeket is lehet ajánlani, olyanokat amiket már nem érdemes pontozni, amik már lefutották a maguk versenyét, viszont azzal, hogy felkerülnek az \"AJÁNLOTT\" oldalra elveszik a helyet a még versenyben levő képek elől. .....és még egyszer: köszönöm István ajánlásait! Kovács Mihály
2022-09-09
De az élet akkor is egy doboz bon-bon. :D :D Varga Károly
2022-09-06
Igen. Ha majd a szellem napvilága ragyog minden ház ablakán, ahogy Petőfi mondotta volt, akkor mondhatjuk, hogy ha valakinek köszönnek, tudni fogja, hogy illendő visszaköszönni. Deák Lajos
2022-09-05
Jó lenne ha valahol lehetne követni a saját hozzászólásainkat. Mert egy érdekes csevegést, hozzászólásra kapott választ nehéz visszakeresni. Varga Károly
2022-09-04
Ne feledjük, hogy a bíráló minősége is sokban befolyásolja ezt a történetet. De igen. Már az is sokat segítene, ha egy kritikára annyi jönne vissza hogy köszönöm, vagy hogy szerintem nincs igazad. Varga Károly
2022-09-04
A tanulási vágy, a jobb fotóssá válás igénye, és a sértődékenység, hiúság között egyensúlynak kellene lenni. Ez egyrészt adottság, másrészt kialakulhat a fotóval töltött évek és a szerzett tapasztalatok alapján. Ekkor már megértőbbek és elfogadóbbak vagyunk. Ha bírálnak az megköszönjük Elfogadjuk, vagy szakmai szempontok alapján vitázunk Ha a többség örömtelien elfogadó akkor több a bíráló és színvonalasabb az együttműködés ? Szendrei Tibor József
2022-09-04
Kedves János!
Profi csalodó vagyok, de nem szoktam feladni a dolgokat. :) A bátyám még néha előveszi a Nikonját, de már inkább telefonbetyár lett, még a nővérem ezt a vonalat teljesen elengedte, és tanulásnak adta a fejét. Elvégezete az Obudai egyetem papír és csomagolóipari szakát, és most kaligráfiát tanul magas szinten. De mindketten jó egészségnek örvendenek, köszönöm kérdésed. Varga Károly
2022-09-04
Kedves Lajos! Pontosan értem amit leírsz, bár életvitelem régebben sem tette lehetővé hogy személyesen jelenjek meg ilyen rendvezényeken, találkozokon. Nem tudom mi a kiút, de az biztos hogy a nehéz, és a lehetetlen már két különböző kategória. Ha körbe nézünk ez jellemzi kicsiny társadalmunkat. Nem csak fotózás terén. A munkahelyemen lepkehálóval fogjuk azokat az emberet akiknek tanult szakmájuk van, és még kisebb a merítés a valóban tenni akarók között. Én évekig nem jártam erre, évekig nem is volt alkotás céllal gép a kezben. Nem tudom máshol hogy megy, de remélem az ősz kicsit vissza hozza a szabadlábas fotóstársakat, és jönnek a nyári jó képek. Mindenki nézzen a saját tükrébe, és döntse el tud, akar-e többet. A vélemény meg egy, nem kell felkapni rajta a vizet, csak mert a másik máshogy gondolkodik.
Szerintem itt a mostani helyzetből csak annyi, hogy a csillagok szórását vegye mindenki komolyabban. Ha már két értékelés forma van, de ez megint szubjektív. :D Én adok egy esélyt az egésznek, és egy kis hitet, egy kis reményt. :) Varga Károly
2022-09-04
Kedves barátom Károly! Próbálkozni mindig érdemes, remélem nem fogsz csalódni! Mi újság a család többi fotósával (Bátyád, Hugod)? Régen hallottam felőlük. János Müller
2022-09-04
Kedves mindenki, a magam részéről igyekszem minden kép mellé ami akár melyik szinten tetszik elmondani hogy miért, Bár ez azért nehéz mert a válasz az hogy megfog a látvány, mesél. :)
Illetve segítséget fogok kérni olyan képeknél, ami (nekem) nem működik. Amiről érzem hogy nem jó, de nem tudom mi okozza a gond, és mégis ragaszkodom hozzá. Mert akkor tudunk beszélgetni, és felvállalható a negatív de építő kritika. Emlékeim szerint az ilyen beszélgetésekből mások is jókat profitáltak. Varga Károly
2022-09-03
Kedves János!
\"Annak viszont, hogy játsszunk, fontos feltétele, hogy szóba álljunk egymással, ennek alapja, elsősorban, a képek alatti érdemi véleménynyilvánítások által létrejött párbeszéd lenne, és itt a hangsúly az érdemin és a párbeszéden van. \"
Szerintem meg a játék a kavics az érdemi párbeszéd tavában. Itt mindenki szeret fényképezni és sokféle nagyon jó kép születik. De túl széles a lehetőségek spektruma. Ha azt mondom KÉP, azt mondof ühüm, szép. De ha van egy konkrét téma, akkor már megvan a kiindulópont. Azt mondom KÉK, kinek mi jut eszébe???? De bármi is, abban benne kell lennie az alkotónak is, viszont tudod, hogy az alkotásnak kötődnie kell a kékhez, és már van egy etalon ami megkönyíti a képről a beszélgetést.
Ha meg már beszélgetünk és jobban ismerjük egymást, akkor a képek alatt is egyszerúbb a csipkelődő tusé: Nagyon szép, csak olyan ferde, hogy kifolyik a folyó jobb oldalt. :D :D :D Hányszor kaptam meg tőletek annó. ................ és KÖSZÖNÖM. Varga Károly
2022-09-03
Kedves Lajos!
Mert azóta most kerültem gép elé. Ilyen egyszerú.
Jelen pillanatban egy kb 30 kisebb nagyobb géppel rendelkező nyomdát próbáljuk költöztetni. Jelen pillanatban hat nap dolgozom 12-14 órát. Sajnos minden téren, így itt is beütött az áremelkedést, és ezért amit tudunk saját kezüleg csinálunk. De szerintem nem járok egyedül ebben a cipőben. Szeretem a szakmám, és szeretem a munkahelyem hogy mindent megtegyek a működéséért. :)
Végig fogom olvasni, és reagálni is fogok rá. :)
Más kérdés, anagliph fotózással még valaki?
Varga Károly
2022-09-03
Hasonló jókat! Kovács Mihály
2022-09-03
Kedves Lajos ! Szerintem és némi tapasztalatom szerint a példamutatás nem csak vertikális kapcsolatban működik, hanem azonos szinten is. A példád pedig hozza azt amit írtam: Sok embernek van, a példádban háromnak is valamilyen fóbiája, komplexusa, a pincemester pedig hozza a tutit megmondó karakterét. És még felsejlik a mániákus emberek karaktere is amit kihagytam az előbb. Kovács Mihály
2022-09-02
Kedves János és Lajos !Minél öregebb kezdek lenni, annál inkább azt veszem észre, hogy az emberek nagyon nagy része tele van mindenféle fóbiával, (kisebbségi)komplexussal. Ebbe a körbe tartozom én is. A kisebb, ámde hangos része pedig az én majd megmondom a tutit mentalitással van feltöltődve. Szerintem egyik állapot sem jó. A tutit megmondók leszerelésében kezd rutinom lenni, és az látványosabb is. A fóbiásokat nehezebb megszólalásra bírni. Főleg ha azt sem tudom, hogy miféle fóbiája, fóbiái vannak. Részemről próbálok érdemi hozzászólásokat tenni a képeknél, és nem ledorongolni. Azt hiszem ennyi az a bátorítás amit tenni tudok. Inkább hiszek a példamutatásban, mint az unszolásban, noszogatásban. Kovács Mihály
2022-09-02
Most néztem vissza az előző bejegyzésemet van benne egy kis nyelvbotlás: Az utolsó előtti mondat helyesen: Bár több reakció jobb lenne, de én annak is örülök ami van. Kovács Mihály
2022-09-02
Bár itt tilos a politizálás, de nem lehet megkerülni: Magyarországon az emberek nem párbeszédre, főleg nem érdemi párbeszédre vannak trenírozva, immár több évtizede. Vagy felfortyanó harc van, vagy a harcot elkerülő néma csend. Részemről már a néma csendnek is tudok örülni. A megmondó-kommandó után már ez is előrelépés. A csöndben-nyugalomban pedig csinálom a dolgaimat, és elmondom a véleményemet. Azzal pedig már teljesen elégedett vagyok ha pár ember szóban is reagál. Bár több reakció jobb lenne, de és annak is örülök ami van. Hátha egyszer lesz jobb is. Kovács Mihály
2022-09-01
\"Annak viszont, hogy játsszunk, fontos feltétele, hogy szóba álljunk egymással, ennek alapja, elsősorban, a képek alatti érdemi véleménynyilvánítások által létrejött párbeszéd lenne, és itt a hangsúly az érdemin és a párbeszéden van. \" Lajos gondolatával kezdem, mert ez egy nagyon fontos és pontos megfogalmazása a dolgoknak. Ahhoz, hogy véleményeket írjunk egymás képéhez, valamennyire szeretni kell a fotózást és tisztelni másokat. Érdekes jelenség, hogy a korona vírus idején, mindenhol nagyobb igény lett a kapcsolattartásra, beszédre és párbeszédre 8erre jó példák a nemzetközi nagy fotósoldalak), kivéve itt a fotóvilágon! Elgondolkoztató, mi lehet az oka, habár a válasz egyszerű! János Müller
2022-09-01
Kedves Károly. Kedves József: Minden gondolat, ami javíthat az oldal kreativitásán, jöjjön az közelről, vagy távolról, üdvözlendő. Természetesen a játék születésünktől halálunkig végigkíséri az életünket, ezért követendő felvetés. Annak viszont, hogy játsszunk, fontos feltétele, hogy szóba álljunk egymással, ennek alapja, elsősorban, a képek alatti érdemi véleménynyilvánítások által létrejött párbeszéd lenne, és itt a hangsúly az érdemin és a párbeszéden van. Ugyanez érvényes a Gondolatoknál való megnyilvánulásokra is. Amíg egy-egy észrevételt a kétszáz körüli tagból egy-kettő tart hozzászólásra méltónak, addig, amíg vannak olyan feltöltők, akik deklaráltan következetesen zárkóznak el a képekről való véleménynyilvánítástól, addig, amíg a latinovitsi szellemiség a FV-on is üldözendő cselekvésforma, nehéz az említett elidegenedéssel felvenni a küzdelmet. A magam részéről, ahogy eddig is tettem, örömmel veszek részt minden jobbító kezdeményezésben. Deák Lajos
2022-08-30
Kedves Károly, a megfogalmazott ébresztő gondolatok igencsak időszerűek, motiválóak és közösségteremtőek, amelyeket maximálisan támogatok. Azt tapasztalom, hogy az engem is magával sodró, világunkra jellemző kiüresedés és elidegenedés mindenhová, így ide is begyűrűzik. Köszönettel és tisztelettel egy szintén távoli pont. Tóth József
2022-08-29
Olvasom, az egyre nehezebb soraitokat, miközben kérdezem, hogy mi hiányzik itt is. Nagyon sok a megfáradt, megtört ember, avagy olyan időket élünk, hogy egy elfáradt társadalomnak kellene csodát csinálni. Tudom, hogy távoli pontja vagyok a fotóvilágnak és a minimális részvétem nem igazán teszi súlyossá a gondolataimat. De amit látok, hogy olyan dolgok tűntek a régi oldallal, amik kicsit össze hozták a beszélgetéseket. Pl voltak egy témára házi pályázatok, ahol nagyon érdekes volt nézni, hogy egy adott feladatot, ki hogy dolgozott fel, Vagy akár csak olyan témák amik játékra hívták a fotózni vágyókat. Nagyon nehezen poroltam le a gépemet, és vettem újra úgy kézbe, hogy alkossak valamit, vagy legalább próbáljam meg. A negyvenesek levesét eszem, munka, munka, munka. .. ... De próbálkozom, mert szeretem megfogni a fény ízét. Egy pár játékos gondolat megérne egy misét. :D
Kinek van kedve kivételesen játszani????? Mondjuk ki vagyok én?-t Ki mit gondol (képben kifejezve), mi rá a legjellemzőbb, mivel foglalkozik amikor dolgozik, mivel amikor pihen? :) :) Ha jól gondolom az utóbbi tele lehet fényképezős utalásokkal.
De természetesen ez csak egy felvetés. Varga Károly
2022-08-29
Kedves Lajos ! \".....jó lenne, ha a FV színpadán olyan színészek állnának....\" Részemről jártam discóban, táncoltam is, de nem mondanám magamat táncosnak. Írtam és illusztráltam mesekönyveket gyermekemnek, de nem mondanám magamat sem írónak, sem illusztrátornak. Pár évet színjátszóztam, még főszerepet is játszottam, mégsem mondanám magamat színésznek. Ha valaki csinál egy fényképet, ne adj Isten\' telefonnal attól az még nem biztos hogy fotós. Lehet lelkes képezheti magát, akarhat úgynevezett fotós lenni, vagy ahogy mostanában trendi nevezni: fotográfus. De akik ide képeket töltenek fel azoknak a nagy része nem színész, főleg nem profi színész a FV színpadán, hanem néző, aki néha, vagy sűrűbben, de megpróbálkozik egy kis színészkedéssel. Tőlük egyszerűen értelmetlen elvárás profizmust elvárni. Részemről ebben a gondolatban nincs semmi lenézés: Egy színházi produktumot akkor tudunk igazán értékelni, ha magunk is megpróbáljuk.Egy képet igazán akkor tudunk értékelni, ha magunk is megpróbálunk valami képet készíteni.Ezen az oldalon egyszerre vannak jelen lelkes jószándékú amatőrök, profi szintre jutott amatőrök és profik.....meg öntelt amatőrök és profik is.Továbbá, talán azt sem kell bemutatnom, hogy a (profi) színészek sem egyformák. Vannak akik nyüzsögnek a szó minden elképzelhető értelmében, és vannak akik akár nagyon korrektül, magas színvonalon hozzák a kért karaktert, de az előadás, a forgatás után hazamennek és részükről pont.
Kovács Mihály
2022-08-21
Történelmi példák a belső kőrre: Kineveztek tanácsosokat, mindenki ide igyekezett. Mértéktelenül növekedett a számuk, ezt kivédendő lettek belső tanácsosok , majd a fenti analógiára, titkos, végül belső titkos tanácsosok.A fotókörnél mi a helyzet?Jó ha van egy belső hasonló értékeket képviselő csoport.A hiúság vására nélkül őszinte vélemény mondhatunk egymás képeiről. A többiekkel kapcsolatban megértve Lajos gondolatait idézhetném a Mihály szavait Szendrei Tibor József
2022-08-21
Kedves Lajos !A közöny és érdektelenség szavak fogalmához: Részemről inkább az elbizonytalanítás, elbizonytalanodás szavakat használnám a FV új rendszeréhez: Ha van egy belsőkörös, csak bejelentkezés után elérhető része az oldalnak, az elbizonytalanító lehet sokak számára. Van-e jogom a beleszólni a dolgokba, szavazatokba, fórumba, értékelésekbe? Ez természetesen nem zárja ki azt amit Te is írtál, hogy sokan csak a saját képükkel törődnek.Viszont kötelezni sem lehet senkit sem, még erkölcsi kötelességre hivatkozással sem, hogy értékeljen és tanácsokkal lásson el mindenkit, vagy legalábbis sokakat. Vannak akik fel mernek, fel akarnak állni a színpadra, és vannak akik inkább csak nézik a színpadi történéseket. Tapasztalatom szerint többen vannak a nézők, mint a játszók. Ezzel együtt kell élni. Teljesen felesleges ezen rágódni, az ember egyszerűen ilyen. Kovács Mihály
2022-08-21
Ott egye meg a fene , megint elment. Elegem volt:( Veress Zsolt
Székely István böngészgetett a képeim között, a régebben feltöltött képeim között és ajánlott is párat közülük. Egyfelől ez örömmel tölt el, hogy valaki célzottan nézegeti a képeimet, tetszik is neki, és ajánlja is. Másfelől ez egy kicsit elgondolkodtat: Igazságos ez? Igazságos hogy a régebbi képeket is lehet ajánlani, olyanokat amiket már nem érdemes pontozni, amik már lefutották a maguk versenyét, viszont azzal, hogy felkerülnek az \"AJÁNLOTT\" oldalra elveszik a helyet a még versenyben levő képek elől.
.....és még egyszer: köszönöm István ajánlásait!
Kovács Mihály
Varga Károly
Deák Lajos
Varga Károly
Varga Károly
Szendrei Tibor József
Profi csalodó vagyok, de nem szoktam feladni a dolgokat. :)
A bátyám még néha előveszi a Nikonját, de már inkább telefonbetyár lett,
még a nővérem ezt a vonalat teljesen elengedte, és tanulásnak adta a fejét.
Elvégezete az Obudai egyetem papír és csomagolóipari szakát, és most kaligráfiát tanul magas szinten.
De mindketten jó egészségnek örvendenek, köszönöm kérdésed.
Varga Károly
Pontosan értem amit leírsz, bár életvitelem régebben sem tette lehetővé hogy személyesen jelenjek meg ilyen rendvezényeken, találkozokon. Nem tudom mi a kiút, de az biztos hogy a nehéz, és a lehetetlen már két különböző kategória.
Ha körbe nézünk ez jellemzi kicsiny társadalmunkat. Nem csak fotózás terén.
A munkahelyemen lepkehálóval fogjuk azokat az emberet akiknek tanult szakmájuk van, és még kisebb a merítés a valóban tenni akarók között.
Én évekig nem jártam erre, évekig nem is volt alkotás céllal gép a kezben.
Nem tudom máshol hogy megy, de remélem az ősz kicsit vissza hozza a szabadlábas fotóstársakat, és jönnek a nyári jó képek.
Mindenki nézzen a saját tükrébe, és döntse el tud, akar-e többet.
A vélemény meg egy, nem kell felkapni rajta a vizet, csak mert a másik máshogy gondolkodik.
Szerintem itt a mostani helyzetből csak annyi, hogy a csillagok szórását vegye mindenki komolyabban. Ha már két értékelés forma van, de ez megint szubjektív. :D
Én adok egy esélyt az egésznek, és egy kis hitet, egy kis reményt.
:)
Varga Károly
Mi újság a család többi fotósával (Bátyád, Hugod)? Régen hallottam felőlük.
János Müller
a magam részéről igyekszem minden kép mellé ami akár melyik szinten tetszik elmondani hogy miért,
Bár ez azért nehéz mert a válasz az hogy megfog a látvány, mesél.
Illetve segítséget fogok kérni olyan képeknél, ami (nekem) nem működik.
Amiről érzem hogy nem jó, de nem tudom mi okozza a gond, és mégis ragaszkodom hozzá. Mert akkor tudunk beszélgetni, és felvállalható a negatív de építő kritika. Emlékeim szerint az ilyen beszélgetésekből mások is jókat profitáltak.
Varga Károly
\"Annak viszont, hogy játsszunk, fontos feltétele, hogy szóba álljunk egymással, ennek alapja, elsősorban, a képek alatti érdemi véleménynyilvánítások által létrejött párbeszéd lenne, és itt a hangsúly az érdemin és a párbeszéden van. \"
Szerintem meg a játék a kavics az érdemi párbeszéd tavában.
Itt mindenki szeret fényképezni és sokféle nagyon jó kép születik. De túl széles a lehetőségek spektruma.
Ha azt mondom KÉP, azt mondof ühüm, szép.
De ha van egy konkrét téma, akkor már megvan a kiindulópont.
Azt mondom KÉK, kinek mi jut eszébe????
De bármi is, abban benne kell lennie az alkotónak is, viszont tudod, hogy az alkotásnak kötődnie kell a kékhez, és már van egy etalon ami megkönyíti a képről a beszélgetést.
Ha meg már beszélgetünk és jobban ismerjük egymást, akkor a képek alatt is egyszerúbb a csipkelődő tusé: Nagyon szép, csak olyan ferde, hogy kifolyik a folyó jobb oldalt.
:D :D :D
Hányszor kaptam meg tőletek annó. ................ és KÖSZÖNÖM.
Varga Károly
Mert azóta most kerültem gép elé.
Ilyen egyszerú.
Jelen pillanatban egy kb 30 kisebb nagyobb géppel rendelkező nyomdát próbáljuk költöztetni.
Jelen pillanatban hat nap dolgozom 12-14 órát.
Sajnos minden téren, így itt is beütött az áremelkedést, és ezért amit tudunk saját kezüleg csinálunk.
De szerintem nem járok egyedül ebben a cipőben.
Szeretem a szakmám, és szeretem a munkahelyem hogy mindent megtegyek a működéséért.
Végig fogom olvasni, és reagálni is fogok rá.
Más kérdés, anagliph fotózással még valaki?
Varga Károly
Kovács Mihály
Szerintem és némi tapasztalatom szerint a példamutatás nem csak vertikális kapcsolatban működik, hanem azonos szinten is.
A példád pedig hozza azt amit írtam: Sok embernek van, a példádban háromnak is valamilyen fóbiája, komplexusa, a pincemester pedig hozza a tutit megmondó karakterét.
És még felsejlik a mániákus emberek karaktere is amit kihagytam az előbb.
Kovács Mihály
Inkább hiszek a példamutatásban, mint az unszolásban, noszogatásban.
Kovács Mihály
Kovács Mihály
Kovács Mihály
Érdekes jelenség, hogy a korona vírus idején, mindenhol nagyobb igény lett a kapcsolattartásra, beszédre és párbeszédre 8erre jó példák a nemzetközi nagy fotósoldalak), kivéve itt a fotóvilágon! Elgondolkoztató, mi lehet az oka, habár a válasz egyszerű!
János Müller
Minden gondolat, ami javíthat az oldal kreativitásán, jöjjön az közelről, vagy távolról, üdvözlendő. Természetesen a játék születésünktől halálunkig végigkíséri az életünket, ezért követendő felvetés. Annak viszont, hogy játsszunk, fontos feltétele, hogy szóba álljunk egymással, ennek alapja, elsősorban, a képek alatti érdemi véleménynyilvánítások által létrejött párbeszéd lenne, és itt a hangsúly az érdemin és a párbeszéden van. Ugyanez érvényes a Gondolatoknál való megnyilvánulásokra is. Amíg egy-egy észrevételt a kétszáz körüli tagból egy-kettő tart hozzászólásra méltónak, addig, amíg vannak olyan feltöltők, akik deklaráltan következetesen zárkóznak el a képekről való véleménynyilvánítástól, addig, amíg a latinovitsi szellemiség a FV-on is üldözendő cselekvésforma, nehéz az említett elidegenedéssel felvenni a küzdelmet.
A magam részéről, ahogy eddig is tettem, örömmel veszek részt minden jobbító kezdeményezésben.
Deák Lajos
Tóth József
Nagyon sok a megfáradt, megtört ember, avagy olyan időket élünk, hogy egy elfáradt társadalomnak kellene csodát csinálni.
Tudom, hogy távoli pontja vagyok a fotóvilágnak és a minimális részvétem nem igazán teszi súlyossá a gondolataimat.
De amit látok, hogy olyan dolgok tűntek a régi oldallal, amik kicsit össze hozták a beszélgetéseket.
Pl voltak egy témára házi pályázatok, ahol nagyon érdekes volt nézni, hogy egy adott feladatot, ki hogy dolgozott fel,
Vagy akár csak olyan témák amik játékra hívták a fotózni vágyókat.
Nagyon nehezen poroltam le a gépemet, és vettem újra úgy kézbe, hogy alkossak valamit, vagy legalább próbáljam meg.
A negyvenesek levesét eszem, munka, munka, munka. ..
...
De próbálkozom, mert szeretem megfogni a fény ízét.
Egy pár játékos gondolat megérne egy misét. :D
Kinek van kedve kivételesen játszani?????
Mondjuk ki vagyok én?-t
Ki mit gondol (képben kifejezve), mi rá a legjellemzőbb, mivel foglalkozik amikor dolgozik, mivel amikor pihen?
:) :)
Ha jól gondolom az utóbbi tele lehet fényképezős utalásokkal.
De természetesen ez csak egy felvetés.
Varga Károly
\".....jó lenne, ha a FV színpadán olyan színészek állnának....\"
Részemről jártam discóban, táncoltam is, de nem mondanám magamat táncosnak. Írtam és illusztráltam mesekönyveket gyermekemnek, de nem mondanám magamat sem írónak, sem illusztrátornak. Pár évet színjátszóztam, még főszerepet is játszottam, mégsem mondanám magamat színésznek.
Ha valaki csinál egy fényképet, ne adj Isten\' telefonnal attól az még nem biztos hogy fotós. Lehet lelkes képezheti magát, akarhat úgynevezett fotós lenni, vagy ahogy mostanában trendi nevezni: fotográfus.
De akik ide képeket töltenek fel azoknak a nagy része nem színész, főleg nem profi színész a FV színpadán, hanem néző, aki néha, vagy sűrűbben, de megpróbálkozik egy kis színészkedéssel. Tőlük egyszerűen értelmetlen elvárás profizmust elvárni.
Részemről ebben a gondolatban nincs semmi lenézés: Egy színházi produktumot akkor tudunk igazán értékelni, ha magunk is megpróbáljuk.Egy képet igazán akkor tudunk értékelni, ha magunk is megpróbálunk valami képet készíteni.Ezen az oldalon egyszerre vannak jelen lelkes jószándékú amatőrök, profi szintre jutott amatőrök és profik.....meg öntelt amatőrök és profik is.Továbbá, talán azt sem kell bemutatnom, hogy a (profi) színészek sem egyformák. Vannak akik nyüzsögnek a szó minden elképzelhető értelmében, és vannak akik akár nagyon korrektül, magas színvonalon hozzák a kért karaktert, de az előadás, a forgatás után hazamennek és részükről pont.
Kovács Mihály
Szendrei Tibor József
Ez természetesen nem zárja ki azt amit Te is írtál, hogy sokan csak a saját képükkel törődnek.Viszont kötelezni sem lehet senkit sem, még erkölcsi kötelességre hivatkozással sem, hogy értékeljen és tanácsokkal lásson el mindenkit, vagy legalábbis sokakat.
Vannak akik fel mernek, fel akarnak állni a színpadra, és vannak akik inkább csak nézik a színpadi történéseket. Tapasztalatom szerint többen vannak a nézők, mint a játszók. Ezzel együtt kell élni. Teljesen felesleges ezen rágódni, az ember egyszerűen ilyen.
Kovács Mihály
Veress Zsolt