Alapította: Dékán István 1996-ban

Gondolatok!

Legfrissebb témák
Kamu felhasználók törölve.
Nádor Pál
2019-08-28
Heti 7 kép a pro feltölőknek és 5 a közönséges halandóknak mint jómagam.
Veress Zsolt
2019-08-28
Valóban itt lenne az ideje ezeket a szörnyűségeket kitörölni, mivel ezek is nagyon rontják az oldal hitelességét!
Egyetértek a képek feltöltésének leszabályozását (ajánlom az heti 7 képet)!
Ezenkívül szükségesnek tartok egy üzenőfalat, amin keresztül a tagok egyenesben és könnyen tudnának egymással kommunikálni. Rokonaimnak Magyar és Finn barátaimnak eléggé nehéz meglátogatni a galériámat, ezt jelezték vissza! Szeretnék tehát egy olyan lehetőséget, amivel a képeimet egy linken keresztül, könnyen lehetne elérni.
Tudom,hogy a programozó sem a levegőből él, minden külön munka pénzbe kerül!
A képek szabályozásának, az üzenőfalnak és a galéria könnyebb eléréséhez szükséges anyagi fedezetet én vállalom! Evvel kapcsolatban Tamást megfogom keresni direktben!  

János Müller
2019-08-28
Most Lajos, tegnap Judit jelezte az összevissza karakterekből álló nevű új tagok elszaporodását. Korábban máshol is találkoztam ezzel a jelenséggel: ezek nem valódi beregisztrált tagok, hanem valamilyen kártevő/vírus/támadás okozta szeméthalmazok, amiket az adminnek sajnos kézzel kell kiirtania.
Szabó Tibor
2019-08-28
Lehet, hogy már régóta így van, én most fedeztem fel, hogy a tagok listáján megjelent sok, értelmezhetetlen, kis és nagybetűből álló \\\"név\\\", igazából betűk összevisszasága.
Deák Lajos
2019-08-28
Egy fotóstól egy héten maximum 5 kép. Így mindenki meggondolja mit tölt fel.
Veress Zsolt
2019-08-28
Szerintem a FV jelenlegi rendszere alkalmas arra, hogy vonzóvá tegye az oldalt az érdeklődő, akár jeles fotósok számára is, hiszen a belépést követően az első találkozás a Hét képével és az éppen aktuális, ajánlott képpel, azonnal komoly információt ad az oldal feltételezhető színvonaláról. Ezt követően az érdeklődő a népszerű képekkel találkozhat, ami azonnal informál az oldalon tevékenykedő, meghatározó személyek alkotói és bírálói értékrendjéről. Ha átlép az ajánlott kategóriába, ott az előzőeken túl megismerkedhet a különböző tagok/ajánlók ízlésvilágával is. Eddig azokról a toplistákról beszéltem, amik teljesen függetlenek attól, hogy valaki hány rossz képet tölt fel a Fotók oldalra. Mindegyik a tagok demokratikus döntését tükrözi. Az ajánlott képek kategória vidáman elviseli a kikerülhetetlen szubjektivitást, hiszen nem minősít, csupán felhívja a figyelmet egy-egy képre, legyen az valami nagyágyúé, vagy éppen szívbéli cimboránké. A Népszerű kategória, valóban nem teljes értékű szinonimája a jónak, nem is lehet, mert az előző objektíven szubjektív, az utóbbi konvencionálisan szubjektív fogalom, még akkor is, ha sokan igyekeznek a jót abszolutizálni, így a Népszerű kategória mindenképpen tükrözi az oldal valódi értékrendjét, tartalmazzon az akár érdekek által meghatározott erővonalakat is.Ha az érdeklődő tovább lép a Fotók kategóriához, láthatja, hogy az előzőek milyen halmazból kerültek ki, és eldöntheti, hogy milyen az érc és meddő aránya, de ettől a jók nem lesznek rosszabbak, mert az arany a királyvízben is arany marad.Summázva: az oldal jól, mi több, alkalmasan lett kitalálva arra, hogy vonzó legyen mindenkinek, aki itt jól akarja magát érezni.
Természetesen ki lehet találni az angol klubok mintájára egy Úri kaszinót, ahová csak arisztokraták léphetnek be, kihalásos, vagy ajánlásos formában, bár szerintem az arisztokrata sem teljes értékű szinonimája a jónak

Deák Lajos
2019-08-28
A Legújabb harminc között most éppen nyolc olyan van, amelyik ugyanattól a fotóstól származik. Mint tudjuk, minden egyes új kép lelök egy másikat a főoldalról, ezért ez is udvariatlanság a többiekkel szemben. A nyolc a harmincból akkor is aránytalanul sok, ha az illető történetesen géniusz. Azt is ugyanolyan furcsának tartom, ha azt látom, hogy az Ajánlott kategória felét ugyanannak az ajánlónak a képei töltik ki. Hangsúlyozom, hogy nem embereket akarok kipécézni, hanem jelenségeket. Nem lehet kizárólag az oldal üzemeltetőire bízni az oldal szabályainak kialakítását. A Fotóvilágot olyan társasjátéknak képzelem el, amelynek szabályait mi tagok is alakítjuk. 
2019-08-28
Kedves Pál !A jó és a népszerű fogalmak nem szinonim, egymással felcserélhető fogalmak, jelzők.
Attól, hogy valami népszerű, attól még nem biztos, hogy az a valami jó is. Ez igaz a művészeti alkotásokra is, de rávetíthetem a világban látható populista hullámra is.

Kovács Mihály
2019-08-28
Én már nem tudom megítélni melyik fotóm jó. Sokszor volt hogy amit jónak tartottam nem kapott sok pontot, és az ellenkezője is megtörtént. Inkább a tagságra bízom a döntést. A kevés pontot kapott fotók úgy is eltűnnek a süllyesztőben. Amikor meg betelik az egyéni keret akkor a felhasználók rá lesznek kényszerülve hogy töröljenek.
Nádor Pál
2019-08-28
Ok Tibor de, automatikus elöszűrés nem hiszem, hogy van . Akkor ki az aki az elöszűrést  elvégzi. Az admintól ezt nem lehet elvárni. Közülünk valaki, hát ki vállalna ilyesmit ?. Jó , elgondolunk valamit de akkor adjunk hozzá megoldást is.
Veress Zsolt
2019-08-27
A probléma ugyan az mint korábban: vagy nincs valakinek szeme hozzá hogy az a feltöltendő kép tucat, unalmas, vagy nem érdekli hogy elárasztja vele a Fv -t. !
Előszűrés nélkül ez a probléma SOHA nem fog megoldódni !
(és sajnos vannak érdekeltek, akiknek az a jó ha nem oldódik meg ... )

Kiss Tibor
2019-08-27
Ok Péter ,de , vannak itt a fórumon akik kifejezetten bűnnek tartják a törlést
Veress Zsolt
2019-08-27
Ha jól számoltam a taglistán van 42 regisztrált felhasználó (0 képpel), akinek olyan a neve, mintha a titkos beléptető kódját ütöttevolna be. Ha az, akkor hiba volt, mert egyikükben sincs szám. :)
Csak azon gondolkodom, hogy a program tesztelése kapcsánmaradt-e benn, vagy kellett egy létszám, esetleg az ellenség keze betette alábát.

Iloczky Judit
2019-08-27
Én sem feltételezem, hogy valakik tudatosan raknak fel rossz képeket! Kinek mi a jó és rossz, azt megszabja a saját tudása, igénye, tapasztalata, stb! Több mint valószínű, az egyesek szerinti rossz képek, a szerző szerint nem azok.
Amennyiben úgy érezzük, hogy vannak olyan képek amik szerintünk nem a megfelelő színvonalúak, azokat vagy nem kell értékelni és eléggé gyorsan automatikusan kiesnek, vagy pedig intelligensen írjuk meg a kép alatt, mi a véleményünk.
Véleményt cserélni érdemes, vitatkozni is lehet intelligens módon a képről, a személyeskedést elhagyva.
A moderátorok árgus szemmel figyelik mi történik az oldalon és szükség esetén közbelépnek...:)!!!.

János Müller
2019-08-27
           Azt szerettem volna mondani, hogy nem is lehet elitista oldal, mert akkor csak néhányan maradnának itt  s az senkinek sem érdeke, pláne azoknak akik üzemeltetik. A gyenge képek ellen nehéz küzdeni mert a feltőltőnek rendszerint a saját fotója a legjobb és a kritikát rossz néven veszi . A mostani komment sorozatnak sem látom értelmét ( amit az elindító, szerintem direkt provokál) , mert ugyanazt a csontot rájuk mint a régi oldalon. Mindez szerintem csak elkedvenit mindenkit aki ide jár. A kép alatti kommenteket vagy elfogadom, vagy nem ; megköszönöm vagy nem, mindenki saját maga dönti el és nem kéne ebből ügyet csinálni.  Hagyjuk az oldalt működni legalább egy évet és lássuk hogy alakulnak a dolgok. Egyelőre a ennyi. Képet ( jót, rosszat ) csak  miután a számítógépem elé kerülok, fogok tudni feltölteni, ha netán valaki megkérdezné, hogy miért okoskodok üresben.
Veress Zsolt
2019-08-27
Péter úgy látom félreértettél. Azt gondolom, hogyha valaki veszi a fáradtságot és dicsérő szavakat ír az illető képéhez, azt megköszönni nem \"hálás nyalás\" a dicséretért, mint ahogy azt Tibor kollégánk írja, hanem alapvető emberi udvariasság, akár minden egyes elismerő vélemény után is. 
Monoki László
2019-08-26
Péterrel egyetértve: Legyünk már jóhiszeműek. Mindenki jót akar: Képet és értékelést is. Legfeljebb nem mindig sikerül.
Az oldal szabályainak kialakítását pedig bízzuk az oldal üzemeltetőire.

Kovács Mihály
2019-08-26
Véleményem szerint egyáltalán nem ciki sem az udvariasság, sem a párbeszéd, sem a vélemények ütköztetése. Erre következtetek abból is, hogy az oldal alapítója a Fórum és Képfórum kifejezéseket alkalmazta.
Deák Lajos
2019-08-26
Sokfélék vagyunk, de nekem ez \"fáj\" kedves Tibor.
\"A legértelmetlenebb reakciónak tartom a sok \\\"köszönöm\\\"-öt, különösen, ha az minden egyes pozitív vélemény alatt ott sorakozik. Értem én, hogy ez egy udvarias reakció akarna lenni, de teljesen fölöslegesnek tartom ezt a kicsit kényszerűen kötelező(nek vélt) formulát, (ami kicsit olyan, m i n t h a   h á l á s a n        n y a l n é k egyet, amiért megdicsértek)\"

Monoki László
2019-08-26
Csak szeretnéd!
2019-08-25
No, helyben vagyunk. Itt az új régi Fotovilág.
Veress Zsolt
2019-08-25
Javaslatok sértődésre/rossz szájízre/felháborodásra:1/a Vacak képet tölt fel.1/b, A kritika hatására letörli.2/a, Senki nem szól a képhez.2/b, Rosszat szól a képhez.3/a, Nem válaszol a hozzászólásra.3/b, Besértődik a hozzászólásra.
További ötletek? Ha nem írtok besértődök!:)

Kovács Mihály
2019-08-25
A vélemények lereagálásával kapcsolatban megszólítottnak érzem magam, tekintve, hogy én valóban ritkán reagálok a képeimmel kapcsolatos véleményekre (pedig természetesen én is örülök, ha van). Nem is bánom, hogy szóba került, legalább leírhatom az álláspontomat (akkor is, ha azzal a legtöbben nem fognak egyetérteni). A legértelmetlenebb reakciónak tartom a sok \"köszönöm\"-öt, különösen, ha az minden egyes pozitív vélemény alatt ott sorakozik. Értem én, hogy ez egy udvarias reakció akarna lenni, de teljesen fölöslegesnek tartom ezt a kicsit kényszerűen kötelező(nek vélt) formulát, (ami kicsit olyan, mintha hálásan nyalnék egyet, amiért megdicsértek), ezért én mellőzöm. Kilógok a sorból, tudom. A pozitív véleményeknek persze örülök, de ha ezen múlik, hogy valaki jót írjon a képemről, akkor ne tegye.  A negatív, bíráló vélemények mindig érdekesek, akkor is, ha adott esetben nem értek vele egyet. Az ilyen véleményekre való reakcióval azonban óvatosan bánok, mert ha visszautasítom a kritikát (mindegy miért), az nem túl szimpatikus, de ugyanígy visszás lehet, ha elkezdem magyarázni, hogy miért ilyen a kép. Nehéz a kritikát normálisan lereagálni, a magam részéről mindig elfogadom, hogy valaki másképp látja és másképp ítéli meg a képet, mint én, és lehetőség szerint próbálok okulni belőle (ami vagy sikerül, vagy nem), de vitát nem nyitok a saját képem fölött, mert azt rossz reakciónak tartom. (Egyébként is mélységesen borzalmas tapasztalatom van a viták értelmes befejezésével kapcsolatban). Ha már szóba került, akkor azonban itt és most szeretném rögzíteni, hogy mindenkinek hálás vagyok a véleményéért, akár dicsérő, akár elmarasztaló, de ezt minden kép alatt százszor nem ismétlem meg.
Szabó Tibor
2019-08-25
Törléssel kapcsolatban egyetértek, ha már hirtelen felindulásból feltettünk egy képet, akkor azt vállaljuk. Amennyiben vannak ellenvélemények és az  számunkra nem meggyőző, akkor pedig védjük meg és talán közelednek is az álláspontok.
Másik, a hiába való vélemény bepötyögése, amikor nincs arra semmiféle visszajezés. Lógva hagynak,  mert nem tudhatom, hogy látta-e, vagy csak rá sem hederít- ezt is udvariatlannak tartom.

Iloczky Judit
2019-08-25