Alapította: Dékán István 1996-ban

Gondolatok!

Legfrissebb témák
Tanulság: Ha a kép alatt a fotós nevére kattintok, egy max. 12 fotóból álló portfólió jön fel. Ebben nem a nyillal kell lapozni, mert az kiléptet a portfólióból, hanem vissza a névre, és úgy a következő képre. A teljes portfóliót (ha 12 képnél nagyobb) csak úgy tudom megnézni, ha a tagok között kikeresem a szerzőt, és megnyitom a képeit, amiben már lapozhatok. Megértettem, hogy ez nem hiba, hanem működési sajátosság, de kényelmesebb volna, ha közvetlenül a kép alól elindulva is át lehetne lépegetni az egész portfólión. Nem nagy ügy, mindenesetre köszönöm a választ. 
2019-08-14
Péter: ha a nyílra klikkelsz, akkor tovább visz az adott másik fotóra ami mellette van a fotós nevére kell kattintani!
L Tamás Varga
2019-08-14
Ferenc:  ha be vagy jelentkezve, akkor működnie kell, : megnyitod a fotót s akkor a fotós nevére kell kattintani s fel jön a portfóliója.
L Tamás Varga
2019-08-14
Amire Ferenc utal, nálam rendben működik.
Iloczky Judit
2019-08-14
Elismerés a szerzőnek és a szerkesztőnek!
De hogy folytassam a hibák (javító szándékú) szemlézését, megemlítem, hogy egy kép alatt a fotós nevére kattintva beléphetünk a szerző portfóliójába, (ami nagyszerű), de a portfólióban lapozni már nem lehet, mert a lapozás más fotós képére léptet. Érdemes lenne ezt is javítani.

2019-08-14
Breaking news: Aczél Péter - Legyező c. fotója a flickr-on 11715 nézettséget és 194 lájkot ért el.

https://www.flickr.com/photos/153111561@N04/48469905256/ 

Nádor Pál
2019-08-13
Még egy statisztikai adat: a 151 regisztrált felhasználóból 87 a régi oldalon is tag volt.
Nádor Pál
2019-08-13
Köszönöm Feri, hogy reagáltál a beírásomra! A statisztika amit előadtál, nagyon érdekes!
János Müller
2019-08-13
János, azegyik tagot, akinek nincs se fotója, se arcképe, se bemutatkozása, úgy hívják Dékán István. Ha azt kérded, miért nem mutatják meg magukat jobban, akikcsak a puszta nevükkel regisztráltak, erre helyettük nem tudok felelni.Feltételezem, hogy számukra az oldal vonzó és taszító tulajdonságainak eredője nulla.
Jelenleg150/51 az összes és a nem publikáló tag aránya. Június 26-án ugyanez 111/40volt, vagyis az arány nem változott, de a publikálók száma 50 nap alatt 71-ről99-re nőtt. (Remélem, nem botránkoztatom meg azokat, akik a túlzott számolósdi ellenemelték fel szavukat.) Jelenleg tehát majdnem száz aktív tagja van az oldalnak,a régi Fotóvilágon a tíz ujjunkat megnyaltuk volna egy ilyen statisztika láttán.E százban azok is benne foglaltatnak, akiknek már ezer fölött jár a pontszámuk(ők tizenöten vannak), és olyanok is, akik csak jelképesen vannak jelen az oldalon,mint pl. Baloghné dr. Kovács Matild vagy Vass Zoltán egy-egy feltöltött képpel.
Aztmondanám, hogy a nem publikálók vagy az alig publikálók térdig állnak a Rubikonvízében, és feltehetően azon tűnődnek, hogy merre tovább. Magamat is közéjüksorolom egyébként.

2019-08-13
Nézegettem az oldal regisztrált  tagjainak listáját. Úgy látom még mindig sok olyan regisztrált tag van, akik nem töltöttek fel képeket!
Néhányat kivéve az rájuk a jellemző, hogy sem önarckép, sem pedig bemutatkozásuk nincsen. Ugyan az előbbiek nem kötelezők, sőt a képfeltöltést sem követeli a szabályzat, azért kissé csodálkozom a jelenségen. 
Sajnos a regisztráció ideje nem látható talán a szerkesztőnek megvan), ezért nem tudom megállapítani, mióta vannak itt  az oldalon és miért! 
Kiváncsi vagyok, hogy erről a dologról mi a Ti véleményetek! 

János Müller
2019-08-12
Unicum Next, vagy Almtaler ..., de most inkább egy jó hideg barna sör ... :) 
Kiss Tibor
2019-08-10
Péter, a pontokért pontot adnak, azért meg Prestige-t. Ez egy finom francia likőr, jobb, mint az Unicum.
Tibor  hozzászólásáról meg az jutott eszembe, hogy a kategóriák nevét magyarítani lehetne. Vagy a néhány magyart (Találkozások, Pályázatok) lefordítani angolra azok kedvéért, akik esetleg nem értenek magyarul. Ezenkívül nekem a kategóriák közül hiányzik az  életkép (genre).

2019-08-10
Csak egy egyszerű kérdés: mit jelent itt a \"Creative Edit\" kategória?
Mert az oda feltöltött képek fele se nem kreatív,  se nem szerkesztett ...
Vagy csak én értelmeztem rosszul  ?

Kiss Tibor
2019-08-09
A régi fv oldalon a lap felső és alsó részén is lehetett lapozni (1,2,3 ...) az oldalak között, most az új oldalon csak alul. Lehetséges volna az új oldal felső részébe is beszúrni az oldalszámokat?
Bibó Jenő
2019-08-09
Minden gondolatot, ami az oldal fejlesztésével kapcsolatos, rögzítek.
Fotóvilág Admin
2019-08-09
A név/képcím dologgal kapcsolatban egy gondolat. Akkor lenne igazán pártatlan a szavazás, ha a feltöltés után a kép alatt a cím lenne látható és csak a szavazás után lenne látható a feltöltő/készítő neve.
  Tudom, hogy minden bizonnyal rengeteg fejlesztői munkával járna és nem utolsó sorban költséggel, de egy gondolatot megért részemről. :)

Németh Tamás
2019-08-09
Ajánló:
Nem észrevétel, csak gondolat. Igényekről, pontozásról, alapfunkciókról és a szivecskékről... Mindeközben sokszor megfeledkezünk arról, hogy milyen szerencsések is vagyunk.
https://toochee.reblog.hu/ket-vilag-2

Iloczky Judit
2019-08-08
Az üzenőfal valóban hiányzik, mert gyakran előfordul, hogy valaki egy kép alá véleményt ír, de már nem tér oda vissza, így a beírására adott válasz többnyire rezsi munka, ezért sokan tartózkodnak is tőle, míg az üzenőfalnál elolvashatná a választ, már ha valóban érdekli a kérdezőt, vagy véleményezőt.A cím valóban szerves része a képnek és valóban prioritást kellene élveznie az alkotó nevével szemben, mert így esetleg azok is megnyitnák a képet, akik egyébként a név alapján nem teszik meg.
Deák Lajos
2019-08-08
Szervusz Zsolti! Úgy látszik én nagyon le vagyok maradva a történésekről, ami nem csoda, mert már jó ideje kint vagyunk a lakatlan vadonban (nyaraló)! Még is mi történt az utóbbi időkben!

Olvasgatván a beírásokat, nehéz igazságot tenni (szerencsére nem is kell), mert az igényeknél és kéréseknél, valamint a véleményeknél, mindenhol van valami igazság!
Nekem például hiányzik az üzenőfal, amivel direktben lehetne egymással kommunikálni, valamint a rokonaimnak, barátaimnak bonyolult megkeresni a galériámat, képeimet! 

János Müller
2019-08-08
Szerintem ami a pontozást illeti, az üres, értelmetlen duma , ahogy a régi Fotóvilágon is az volt. Ami mérvadó lenne az ,az hogy a kép alatt a cím jelenjen meg úgyis ez része a képnek és nem a szerző neve ami nem  szubjektív értékeléséhez vezethet.
Más
A legutóbbi fotókat azért töröltem mert rajta volt a 7 éves unokám s fiam megtiltotta, hogy olyan képet amin Krisztina rajta van , feltöltsék az internetre. Az utóbbi történések alapján igazat adok neki és másnak is ezt javaslom pláne ha leányról van szó.

Veress Zsolt
2019-08-08
Az előző hozzászólás végéről lemaradt a ceterum censeo: legyen ismét Heti képértékelés. Minden tiszteletem Budai Petúré és követőié, de az ő működésük a Fotóvilág klasszikus intézményét, egyben védjegyét számomra nem pótolja.
2019-08-08
Javaslom, lépjünk tovább, mert senki nem állította azt, hogy a tabella volna a legnagyobb problémánk. Fontosabb, hogy az alapfunkciók jól működjenek, az oldal a használó kezéhez álljon, hogy mindenki otthonosan érezze magát rajta. Ettől szerintem még elég messze vagyunk, bár a javulás folymatos, köüszönet érte. Mi felhasználók abban tudunk segíteni, hogy visszajelzéseket adunk. (Ezért javasoltam tréfásan, hogy legalább panaszkodjunk.) Engem legjobban az idegenít el az érdemi fotóvilágozástól, hogy háromszor-négyszer is rá kell kattintani a párbeszéd ikonra, ha a kép alatti hozzászólásokat látni akarom. Ez a felület sem működik tökéletesen, amire most írok (legalábbis én még nem uralom), mert a kurzort néha nem tudom a megfelelő helyre helyezni. Emiatt az imént egy hosszabb hozzászólásom veszett el. Igaz, hogy nem kár érte.
2019-08-08
Idézet: \"Jobban szeretném azt látni, hogy képesek vagyunk úgy egy képet értékelni, hogy közelítse a kép valódi értékét\" Igen ez fontosabb minden táblázatnál, statisztikánál, mert amíg a pontok jelentős része alanyi jogon jár és ebben a formában a szabályzatban feltöltésre ellenjavallt kép is több tucat pontot kaphat, addig a táblázatok olyanok, mint a magyar nehézipar teljesítményét bemutató statisztikák az ötvenes évek első feléből.  
Deák Lajos
2019-08-08
 A játéknak, amit játszunk a pontozás immanens része, amivel a tabella is együtt jár, akár tetszik nekünk, akár nem. Nekem ugyan nem teszik, de tudomásul veszem, hogy ugyanúgy nem lehetünk el nélküle, mint egy lepényevő-bajnokság. És ha már van, nem látom be, miért ne lehetne a gépesített kijelző a mostaninál okosabb, amint azt Tamás javasolta. 
Más: tervezgeti valaki titokban, hogy lehetne visszaállítani a megszűnt Heti képértékelést? Mert anélkül a Fotóvilág nem Fotóvilág. 

2019-08-07
Tamás javaslata teljesen logikus, hiszen logarléccel Pali úgyis mindig kiszámolgatja a helyezést, és ezért mindenki nagyon hálás szokott lenni neki. Miért ne csináljon statisztikát helyette a gép, és miért ne nézhessem meg a képtőzsde napi állását? Mindenki lesi az árfolyamot (és benne a sajátját), legalább egymás között ne játsszuk meg magunkat! És főleg ne tegyünk úgy, hogy az a tevékenység, ami az oldalon történik, magasztosabb dolog lenne, mint a bélyeggyűjtés vagy a kisálattenyésztés. 
2019-08-07