Nem tudom, hogy mi indította el ezt a diskurzust, az én beírásom biztos nem! Erről és még egyebekről majd írni fogok ha visszatérek a civilizált körülmények közé! Xabolcs visszatérésének nagyon örülök, talán még képeket is fog ide feltölteni, ha megjön a jókedve ...:)! János Müller
2019-09-26
A jó öreg Einstein óta minden relatív. Nincs olyan állítólagosan jó kép amiben nem lehet valamilyen hibát találni , ráadásul az alkotót ha önérzetes ( ki nem az?) Így megsérteni ; ugyanakkor nem igen van olyan állítólagosan rossz kép amiben nem lehet jót is találni. Akkor miről beszélünk. Ha így folytatódik ez a steril vita, akkor az új Fotóvilágon sem marad más.. mint néhány talibán , nagyjából ugyanazok mint a régin. Veress Zsolt
2019-09-26
Péterrel nagyjából egyetértek: Inkább képértékelés, mint képbírálat. Vagy egyszerűen csak vélemény, beszélgetés egy képről.A bírálatokkal, értékelésekkel, megmondásokkal szemben meglehetősen szkeptikus vagyok. Most egy hónapon belül két zsűrizéssel találkoztam. Hallgattam a zsűrorokat...... Annyira szubjektívak, hogy nem is tudom mennyire szolgálnak a döntéseik a beküldők épülésére.Lassan negyven éve, hogy az első zsűrizést láttam-hallottam. Egyetlen egyszer sem találkoztam még olyannal, hogy a zsűrorok tárgyilagosan a képet értékeljék. Mindegyiknek volt valami érdeklődési köre. Esztétikailag, témailag, a korából kifolyólag, technikailag..... akárhogyan. Minden esetben előnyben részesítették a nekik szimpatikus témájú-technikájú képeket. Itt is, az előző Fotóvilágon is, a boldogult emlékű Arénán is. Még a tiszteletben állók is beleestek abba a hibába, hogy a nekik tetsző témájú képen még a nagyobb hibákat is elnézték. A nekik nem tetsző témájú-technikájú képeket pedig szó nélkül hagyták, vagy leszólták. Amit említettem zsűrizést, amit nem túl régen láttam: \"Alkotói képeket\" vártak, amik nem csak úgy véletlenül készültek, hanem tudatosan. A zsűrizés után kérdezték a zsürorkat , hogy miért nincs táj, vagy természetkép. Hiszen azok meglehetősen tudatosan készülnek, lesben állnak, kivárják a világítást..... stb. A válasz az volt, hogy a természetképet nem tartják alkotói képnek. Másik kérdés az volt, hogy miért nincsenek olyan képek, mint ami itt a \"kreatív szerkesztés\" csoportban van. A válasz szerint azok a fajta képek már nem is fotók.... Több kérdés nem hangzott el. Szóval meglehetősen szkeptikus vagyok a képbírálatokkal szemben.Nagyon kevés olyan embert, fotóst ismerek akik képesek kilépni egy adott stílusból, gondolkodási-esztétikai körből. Kovács Mihály
2019-09-26
Zsolt: Egyik szemem sír... a másik meg aszférikus. Szabolcsi Mihály
2019-09-26
Ferenc: a guggolós :) az első pillantásra ütős, a címe nélkül is. Olyan kép, amin a zEmbernek eszébe se jut a sutaságokat kerseni... Szabolcsi Mihály
2019-09-26
Mihály :). A fórumon legtöbbet hozzászólók közül ( mindenki megy a saját elvei után) létre kéne hozni egy szakmai direktóriumot, akik aztán biràskodhatnak saját belátásuk szerint, mondanám Én sírva és nevetve. Ha megnézzük az, utóbbi kommenteket lehet is látni kikre gondolok. Veress Zsolt
2019-09-26
Mihály, a guggolós v. a támaszkodós?
2019-09-26
Péter: a Legújabbak között Mónika képe valóban erős fotó. Szabolcsi Mihály
2019-09-26
Ferenc: az 500px tök jó lenne, kellemes közösség; ami a bajom vele, hogy sok a technikai malőr az utóbbi update-k óta. Egyébként jól érzem ott magam, több új cimborával folytatunk szakmai (fotós:) rögeszmecserét, és senki nem sértődik meg a bírálaton - avagy a sértődős nem tölt fel képet. \"Hazai földben\" - lyaa, néha úgy érzem magam, mint a kis Jézus: nem, nem lyászolban fexem, hanem barmok közt nyugszom... :) Szabolcsi Mihály
2019-09-26
Mihály, nekem is eszembe jutott már, hogy minden bajunk oka az, hogy kimentünk a divatból. Mármint ez az egész képmegosztósdi dolog. Akkor meg minek görcsüljünk, nem igaz? Csináljuk inkább lazán, ha már abbahagyni nem tudjuk. Péterhez hasonlóan én is visszatérésre buzdítalak az 500px-ről, ahol, mint írod, nem igazán érzed jól magad. Legalább hazai földben nyugszol. :) Egyébként az a véleményem, hogy a heti képértékelést vissza kell állítani, ha az oldal a Fotóvilág folytatójának vallja magát. Legalább törekedni kell rá, vagy legalább beszélni róla. Én már tettem néhány javaslatot, de van még. Mi lenne, ha fölkérnénk Dékán I. nevű tagtársunkat? Lehet, hogy ő vállalná puszira (azaz ügyszeretetből.
2019-09-26
Én jelenleg nem tudok feltölteni, de ha tudnék is már nem nagyon mernék. Veress Zsolt
2019-09-26
...azé\' olvasgatok itt néha... Tényleg, minek sír a nép a képbírálatért? Az ide feltöltött unalmas, semmitmondó pixelhalmazokon nincs mit bírálni, esetleg mindhez odaírni, hogy gagyi, törlendő... vagy csak bele kell nyugodni, hogy eljárt az idő az amatőr képmegosztósdi társasjátékok felett. Mint egy klassziqus mondotta volt egy másik hasonló oldalon: fotózz, ne nyavalyogj :) Szabolcsi Mihály
2019-09-25
Amikor fotót töltesz fel lehetőséged van Neked eldönteni, hogy engeded az értékelését vagy nem. Aki tag az hozzászólhat vagy értékelheti, vagyis itt mindenki bírálhat, ha nem engeded az értékelést, akkor is nyitott a hozzászólás lehetősége. A Budai Petur értékeléseit érdemes hallgatni és nézni s ha valaki szeretné szétszedetni a pixeljeit ott megteheti! Fotóvilág Admin
2019-09-25
Kép bírálat. Nézzétek végig legalább egy Budai Petúr képértékelést. Általában kéthetenként csütörtök este . Ott làtharjàtok , hogy szednek ízekre egy képet. Judicium 56 megmondhatja. Azt hiszem a Fotóvilág jelenlegi közösségek nagy része ezt nem fogadnà el. Veress Zsolt
2019-09-25
Az intézményesített képbírálatot úgy tudnám elképzelni, mivel egy hozzáértő, elfogulatlan külső bíráló sem hiszem, hogy puszira végezné ezt a tevékenységet hosszú távon, hogy, ahogy már többször említettem, nyissunk egy \"Bírálatra\" oldalt, ezt most kiegészítem azzal, hogy aki ide bírálatra önként feltölt képet, az vállalja a külső bíráló tiszteletdíjának ráeső részét. Nyilván a bírálathoz meg kellene jelölni egy minimális képszámot, mert nem gondolnám, hogy valaki szívesen fizetne egyedül több tízezer forintot. Vagy az eredeti gondolat szerint, a bírálatra feltöltött kép alkotója vállalja, hogy az oldal tagsága szedi ízekre a képét, ez az olcsóbb megoldás, ebben az esetben lehet elemeztetni változatokat, kiválasztandó közülük a legérettebbet. Ezt megint leírtam, de nem sok reményt fűzök ahhoz, hogy bárki érdemben reagálna rá, ahogy eddig egyszer sem. Deák Lajos
2019-09-25
A korábbi fotóvilágban rossz volt olvasni a sok sértődött, sértő, udvariatlan kommentet. Most a megtekintés, a csillag, a jelölés, a hét képe mind-mind vélemények, udvarias tapintatos. Ugyan kevesebbet tanulunk belőle, de legalább béke van az olajfák alatt. A fotós, aki diplomata, vagy egy jó ügyvéd képessége kellene, hogy mindkét kívánságunk teljesüljön Szendrei Tibor József
2019-09-25
Minden idegszálammal arra koncentrálok, hogy értelmesen beszéljek (akár pozitív a véleményem valamiről, akár negatív.) Ha a felpattanó komment-ablakok csak kínkeservesen pattannak fel, az keservessé teszi a komment-írást, -olvasást, de nem ez a legnagyobb baj, henem az, hogy nincs intézményesített képértékelés. Ezt fölvetettem már néhányszor, de még soha nem reagált rá senki, se pozitívan, se negatívan, se értelmesen, se értelmetlenül.
2019-09-25
Hogy a vélemény írásának gyakoriságát az is befolyásolja, hogy a vélemények egyből láthatóak a kép megnyitásával?Ez érdekes. Ennyin múlna, múlhat az, hogy írunk-e véleményt?Csak akkor írunk, ha az orrunk előtt a papír-ceruza? Ha már ki kell nyitni a mappát, és elővenni a ceruzát, akkor hagyjuk az egészet?Ez egyrészt szomorú. Másrészt, ha a negatív vélemények tömegére gondolok akkor jó.Ellentmondásos helyzet, fejlemény.Részemről próbálok minden hozzászólásra, válaszra reagálni. Beleértve azt is, ha más képéhez szólok hozzá. Az pedig, hogy kevesen publikálnak, sokan csak néznek? Szerintem ez természetes.Egyszerűen vonzónak kellene lenni az oldalnak, hogy többen publikáljanak itt. Ehhez idő kell. Meg mondjuk értelmes beszélgetések.
Kovács Mihály
2019-09-25
Mint Jenő. Egyébként az a véleményem, hogy heti képértékelés nélkül a Fotóvilág et cetera..
2019-09-24
A régi oldalnak magvol az az előnye, hogy a kép alatt rögtön láthassuk a véleményeket is, ami valamelyest ösztönző hatással is volt. Most, az új oldalnak több olyan megoldása van amihez nem volt szokva és aminek örülhetünk, de a pop-up komment ablak véleményírásra nem biztat, sőt sok esetben meg sem tekintem a beírásokat, mert a figyelmem elsikkad a komment gomb fölött. Bibó Jenő
2019-09-23
Köszönöm Zsolti, hogy legalább Te elolvastad! Örülnék neki ha elküldenéd nekem az Email címedet ide (janosmuller.mller0@gmail.com)! Az alábbi beírásomnál amikor feltöltöttem még nem volt benne hiba! Most pedig elszörnyedve látom, hogy sok helyen a szavak és betűk egybe olvadtak. János Müller
2019-09-23
Sajnos a fórumon is ugyanaz a néhány tag aktív. A többiek talán nem is ovassàk a fórumot, így hát sajnos a Jànos üzenete el sem jut hozzájuk Veress Zsolt
2019-09-23
Érdekességként! Az elmúlt néhányhéten csináltam egy felmérést az oldal tagságának munkájáról! Hetenkéntellenőriztem kik raknak fel képeket. Valaki nemrégen említette, hogy aregisztrált tagság létszáma 163 fő. Ez eléggé jól hangzik így, a valóságbanazonban ennek a számnak nincsen jelentősége! Minden alkalommal amikorellenőriztem kik töltenek fel képeket ugyan azokat a neveket találtam! Az aktívfeltöltők száma összesen 35 fő, ezek a fotóstársaink tartják életben az oldalt!Érdekességként megjegyzem, hogy a régi oldalon is ők voltak azok, akikrendszeresen töltöttek fel képeket! Jó dolognak tartottam azt, hogy 4-6 fő újtagunk is időnként részt vesz a képek feltöltésében (bár lennének többen is)!Az abszolút passzívak, akik még egyetlen képet sem töltöttek fel 51 -n vannak.Nekem ez soknak tűnik! Körülbelül 30 fő, akik már töltögettek fel 1-6 képetidőnként. Vannak még természetesen olyanok is, akik ezen csoportok közötthelyezkednek el! Visszatérve a 163fő regisztrált taghoz, bizony a felmérésem eredménye (legalább is számomra) nema legjobb eredményt mutatja! Még belegondolni is rossz, hogy mi lenne, ha azaktív tagjaink közül néhányan 5 – 10 fő befejezné az itteni működését! Afórumban szinte nulla a reszt vétel, a képek alatti véleményezéshez is csaknéhány ember vesz fáradtságot! Pedig milyen sok munkába és pénzbe került, hogyvégre legyen egy technikailag jól működő oldalunk! A fentiekbőlmindenki, aki akarja majd levonja a következményeket! Kérdés! Mit kellene tenniahhoz, hogy a regisztrált tagjaink aktívabbak legyenek az oldal munkájában?Miképpen lehetne még ide csalogatni azokat a fotósokat, akik szívesen lennénekitt, nemcsak névlegesen? Amiket leírtam azok csak egy felmérés adatainakkövetkezményei! Senkit nem kritizálok, de remélem, hogy akik majd elolvassakelgondolkoznak az írásomon, remélhetőleg sokan lesznek ilyenek!
János Müller
2019-09-23
Kedves Mihály: De mi legalább leírtuk, 163 tagból hárman, vállalva a véleményünket, minden következményükkel együtt. Deák Lajos
2019-09-15
Kedves Péter !Megértem a félelmed a \"háthá\"-val kapcsolatban. A hozzászólásodat viszont találónak érzem. Kedves Lajos!Az előző hozzászólásom valóban nem személyesen Neked szólt, hanem mindannyiunk hozzászólást olvasva fogalmazódott meg bennem.Véleményedet, színész ismerősöd véleményét teljesen korrektnek érzem. Csak véleményem szerint az, amiket leírtunk nem igazán fennkölt megfogalmazások. Ez esetleg zavarba ejtő lehet, a vélemények komolyságát illetően. De szerintem ezek a megfogalmazások komolyak és találóak. Legalábbis egy nézőpont vélemény szerint. Kovács Mihály
Erről és még egyebekről majd írni fogok ha visszatérek a civilizált körülmények közé!
Xabolcs visszatérésének nagyon örülök, talán még képeket is fog ide feltölteni, ha megjön a jókedve ...:)!
János Müller
Veress Zsolt
Most egy hónapon belül két zsűrizéssel találkoztam. Hallgattam a zsűrorokat...... Annyira szubjektívak, hogy nem is tudom mennyire szolgálnak a döntéseik a beküldők épülésére.Lassan negyven éve, hogy az első zsűrizést láttam-hallottam. Egyetlen egyszer sem találkoztam még olyannal, hogy a zsűrorok tárgyilagosan a képet értékeljék. Mindegyiknek volt valami érdeklődési köre. Esztétikailag, témailag, a korából kifolyólag, technikailag..... akárhogyan.
Minden esetben előnyben részesítették a nekik szimpatikus témájú-technikájú képeket.
Itt is, az előző Fotóvilágon is, a boldogult emlékű Arénán is. Még a tiszteletben állók is beleestek abba a hibába, hogy a nekik tetsző témájú képen még a nagyobb hibákat is elnézték. A nekik nem tetsző témájú-technikájú képeket pedig szó nélkül hagyták, vagy leszólták.
Amit említettem zsűrizést, amit nem túl régen láttam: \"Alkotói képeket\" vártak, amik nem csak úgy véletlenül készültek, hanem tudatosan. A zsűrizés után kérdezték a zsürorkat , hogy miért nincs táj, vagy természetkép. Hiszen azok meglehetősen tudatosan készülnek, lesben állnak, kivárják a világítást..... stb. A válasz az volt, hogy a természetképet nem tartják alkotói képnek. Másik kérdés az volt, hogy miért nincsenek olyan képek, mint ami itt a \"kreatív szerkesztés\" csoportban van. A válasz szerint azok a fajta képek már nem is fotók....
Több kérdés nem hangzott el. Szóval meglehetősen szkeptikus vagyok a képbírálatokkal szemben.Nagyon kevés olyan embert, fotóst ismerek akik képesek kilépni egy adott stílusból, gondolkodási-esztétikai körből.
Kovács Mihály
Szabolcsi Mihály
Szabolcsi Mihály
Veress Zsolt
Szabolcsi Mihály
\"Hazai földben\" - lyaa, néha úgy érzem magam, mint a kis Jézus: nem, nem lyászolban fexem, hanem barmok közt nyugszom... :)
Szabolcsi Mihály
Egyébként az a véleményem, hogy a heti képértékelést vissza kell állítani, ha az oldal a Fotóvilág folytatójának vallja magát. Legalább törekedni kell rá, vagy legalább beszélni róla.
Én már tettem néhány javaslatot, de van még. Mi lenne, ha fölkérnénk Dékán I. nevű tagtársunkat? Lehet, hogy ő vállalná puszira (azaz ügyszeretetből.
Veress Zsolt
Tényleg, minek sír a nép a képbírálatért? Az ide feltöltött unalmas, semmitmondó pixelhalmazokon nincs mit bírálni, esetleg mindhez odaírni, hogy gagyi, törlendő... vagy csak bele kell nyugodni, hogy eljárt az idő az amatőr képmegosztósdi társasjátékok felett.
Mint egy klassziqus mondotta volt egy másik hasonló oldalon: fotózz, ne nyavalyogj :)
Szabolcsi Mihály
A Budai Petur értékeléseit érdemes hallgatni és nézni s ha valaki szeretné szétszedetni a pixeljeit ott megteheti!
Fotóvilág Admin
Veress Zsolt
Deák Lajos
Szendrei Tibor József
Az pedig, hogy kevesen publikálnak, sokan csak néznek? Szerintem ez természetes.Egyszerűen vonzónak kellene lenni az oldalnak, hogy többen publikáljanak itt. Ehhez idő kell. Meg mondjuk értelmes beszélgetések.
Kovács Mihály
Bibó Jenő
Örülnék neki ha elküldenéd nekem az Email címedet ide (janosmuller.mller0@gmail.com)!
Az alábbi beírásomnál amikor feltöltöttem még nem volt benne hiba!
Most pedig elszörnyedve látom, hogy sok helyen a szavak és betűk egybe olvadtak.
János Müller
Veress Zsolt
Az elmúlt néhányhéten csináltam egy felmérést az oldal tagságának munkájáról! Hetenkéntellenőriztem kik raknak fel képeket. Valaki nemrégen említette, hogy aregisztrált tagság létszáma 163 fő. Ez eléggé jól hangzik így, a valóságbanazonban ennek a számnak nincsen jelentősége! Minden alkalommal amikorellenőriztem kik töltenek fel képeket ugyan azokat a neveket találtam! Az aktívfeltöltők száma összesen 35 fő, ezek a fotóstársaink tartják életben az oldalt!Érdekességként megjegyzem, hogy a régi oldalon is ők voltak azok, akikrendszeresen töltöttek fel képeket! Jó dolognak tartottam azt, hogy 4-6 fő újtagunk is időnként részt vesz a képek feltöltésében (bár lennének többen is)!Az abszolút passzívak, akik még egyetlen képet sem töltöttek fel 51 -n vannak.Nekem ez soknak tűnik! Körülbelül 30 fő, akik már töltögettek fel 1-6 képetidőnként. Vannak még természetesen olyanok is, akik ezen csoportok közötthelyezkednek el!
Visszatérve a 163fő regisztrált taghoz, bizony a felmérésem eredménye (legalább is számomra) nema legjobb eredményt mutatja! Még belegondolni is rossz, hogy mi lenne, ha azaktív tagjaink közül néhányan 5 – 10 fő befejezné az itteni működését! Afórumban szinte nulla a reszt vétel, a képek alatti véleményezéshez is csaknéhány ember vesz fáradtságot! Pedig milyen sok munkába és pénzbe került, hogyvégre legyen egy technikailag jól működő oldalunk!
A fentiekbőlmindenki, aki akarja majd levonja a következményeket! Kérdés! Mit kellene tenniahhoz, hogy a regisztrált tagjaink aktívabbak legyenek az oldal munkájában?Miképpen lehetne még ide csalogatni azokat a fotósokat, akik szívesen lennénekitt, nemcsak névlegesen? Amiket leírtam azok csak egy felmérés adatainakkövetkezményei! Senkit nem kritizálok, de remélem, hogy akik majd elolvassakelgondolkoznak az írásomon, remélhetőleg sokan lesznek ilyenek!
János Müller
Deák Lajos
Kedves Lajos!Az előző hozzászólásom valóban nem személyesen Neked szólt, hanem mindannyiunk hozzászólást olvasva fogalmazódott meg bennem.Véleményedet, színész ismerősöd véleményét teljesen korrektnek érzem.
Csak véleményem szerint az, amiket leírtunk nem igazán fennkölt megfogalmazások. Ez esetleg zavarba ejtő lehet, a vélemények komolyságát illetően.
De szerintem ezek a megfogalmazások komolyak és találóak. Legalábbis egy nézőpont vélemény szerint.
Kovács Mihály