Alapította: Dékán István 1996-ban

Gondolatok!

Legfrissebb témák
Igen, ahogyan Zsolt is  írja! Kattintani a Fotókra és alul szabályozni a képek mennyiségét! Így már kezd üzemelni a dolog!
Tamásnak is köszönöm!

János Müller
2019-08-01
Ez a megoldás János. Ami engem illet, a bejelentkezés után rákattintok a \" fotók\"-ra utána a 60 képre és minden ok. 
Veress Zsolt
2019-08-01
Tehát a tanulságot levonva a legújabb helyett a fotókra kell kattintani! Itt a legújabb képek is hosszabb ideig láthatók! Megpróbálom!
János Müller
2019-08-01
Valóban, ha ráállok a képre, feljön a szerkesztés menü, köszönöm. Tanuljuk az oldalt.
2019-08-01
Kép törlése: Profil (ott vannak a fotók) Szerkesztés/Kép törlése
Iloczky Judit
2019-08-01
Tamás, a rohanó világban a emberek nem nyitják meg a 60-as oldalt, vagyis ami nincs az első 30-ban, az gyakorlatilag nem látszik. De engem egyáltalán nem a pörgés zavar, sőt örülök neki. Csak a nemzetközi trendekhez az is hozzátartozik, ha valaki megsérti az internetes együttélés szabályait, mert pl. letolja a mások képeit az oldalról, akkor van, aki figyelmezteti. Egy szerkesztő, egy tag vagy a gyezsurnaja, mindegy, csak a közösség nevében tehesse. A normaszegés lehet akaratlan is, elvégre a tagok nincsenek feltétlenül tisztában az oldal működésének rendjével, egy normális (rohanó) ember nem tanulmányozni és reformálni akarja az oldalt, csak használni.

Egy kérdés: hogy lehet feltöltött képet törölni az oldalról, még nem sikerült rájönnöm. Köszönöm a segítséget.

2019-08-01
János, ez a rohanó világ! :) Úgy lehet a fotókat egyben megnézni, hogy a FOTÓK mappára kattintva beállítod a 60-s létszámot és ha leérsz az aljára, akkor arrébb mész még egy 60-s csoportra. A FŐOLDAL a nemzetközi trendeknek megfelelően működik, nem baj ha gyorsan változik így akit érdekel az úgyis megnézi a már a főoldalon nem látható fotókat is.
L Tamás Varga
2019-08-01
Már én is szerettem volna írni, arról, hogy a LEGÚJABB oldal  nagyon furcsán működik. Volt olyan eset, hogy este felraktam a képemet és másnap délben már eltűnt az oldalról. Időnként valóban úgy tűnik, hogy egy magán galériát nézegetek,  a 30 képből 21 db. egyetlen fotós társunk munkái voltak! Bizonyára van mód rá, hogy valamilyen szabályozást lehessen csinálni. Ha jól emlékszem a régi Fotóvilágon hetenként 7 kép feltöltése volt a lehetőség. 
János Müller
2019-08-01
Azért ajánlom nézzétek meg, hogy telefonnal milyen jó fotókat tudnak csinálni azok akik szeretnék fotózni. A blogban.
L Tamás Varga
2019-08-01
 Izabella kérdése,  ........Azt szeretném megkérdezni, hogy a fotóimnál a nevem után a szivecske es a csillag mellett miért nem jelenik meg az ajánlott kepeket bejelölő kis figura, legalábbis nálam, pedig az Ajánlott képek között szoktam az én képeimmel is találkozni. .........Re, Kedves Izabella, a saját fotóidnál nem láthatod csak mások fotóinál.
L Tamás Varga
2019-08-01
Támogatnám Aczél Péter javaslatát...Mondjuk napi 1 max 2 feltöltés? Vagy Pro-nak 2, felhasználónak 1...(?)
Torpis-Bóta Éva
2019-07-31
Re: Gabriella: a / nem tetsziket / nem hozzuk vissza, arra ott van a képek melleti reagállási lehetőség ott kell megfogalmazni, hogy mi az a probléma amitől nem értékelhető egy fotó!
Re: Ferenc: a felhasználóknak is nagy a felelőssége a / szívecske / megítélésével, mert azt a fotót, ami nem kapott értékelést azt átrakjuk a nem értékelhető fotók közé és ott idővel törlésre kerül. 

Fotóvilág Admin
2019-07-31
Igen. Én javasolnám ahogy régen is volt a \"nem tetszik\" opciót. Nem azért, hogy romboljuk bárkiben az illúziót..., hanem, hogy ezzel is jelezni lehessen azt, ha valami nem jó...vagy ilyesmi. Annak, hogy istenítsük egymás képeit még akkor is ha az esetleg nem az igazi semmi értelmét nem látom.
Kurucz-Komlós Gabriella
2019-07-31
Megjegyzem, Németh Tamás is arra csodálkozott rá, hogy itt milyen gyorsan megy a levesbe a képe. Pedig nem a képei megítélése változott (a statisztika szerint az még valamit javult is), hanem a rendszer. Ami nem találtatik kiemelkedőnek, eltűnik.
2019-07-31
Az ideális értékelésirendszer valóban ez lenne: titkos pontozás mellett sokkal több szövegesmegbeszélés. De mennyi valósítható meg az ideából? Az anonim pontozás most ésmég jó ideig biztosan nem. De azt se lehetelvárni, mondja Péter, hogy a tagság írásban is kifejtse véleményét,ezért az ő javaslata ez: pontozzunk reálisan.
A régiFotóvilágon mindenki számára nyilvánvaló lehetett, hogy a pontozás irreális,hiszen mindenki hármast (maximumot) adott. A ritkán alkalmazott kettest ugyan elviselték,de az egyes (a büntetőpont) már szétrobbantotta volna a társaságot, mint azt arendszer végnapjaiban néhány tréfás kedvű tagtársunk (köztük jómagam) által kezdettkísérlet ezt megmutatta. Szerencsére az új pontozási rendszer megszabadítottminket attól a kísértéstől, hogy időnként kíméletlenek legyünk egymáshoz.
Most már csakazt kellene közösen kitalálni, mit tekintsünk reális értékelésnek az újrendszerben. Valaki megkérdezte, logikus-e a csillag mellől elhagyni aszívecskét. A kérdés rávilágított arra a lényeges változásra, hogy az újFotóvilágon az ún. profi tagok felelőssége jóval nagyobb, mint az egyszerű felhasználóké.Ők ui. négyszer annyi pontot adhatnak, mint emezek, e mellett rendelkezésükreáll az ajánlás is. Márpedig ha egy kép nem kerül a népszerű kategóriába, és nemkap ajánlást sem, gyorsan eltűnik a süllyesztőben.
Következtetés:az, hogy egy sima felhasználó ad vagy nem ad szívecskét valamely képre, többé-kevésbémagánügy. Az, hogy milyen szisztéma szerint értékel a profi, a rendszerműködését érintő kérdés.

2019-07-31
Lehet hogy a régi oldalon több hozzászólást kaptál.
Nádor Pál
2019-07-28
...nem jártam utána a dolognak. ????
Telefonról elég szar írni.????

Németh Tamás
2019-07-28
Köszönöm szépen az infót Pali. Ennyire mélyen (legalábbis számomra mélyen) viszont 
Németh Tamás
2019-07-28
Tamás: Szerintem nem az a helyzet, amit írtál, legalább is a számok mást mutatnak. A régi oldalon 2018-ban az összesített rangsorban a 46. helyen végeztél, itt jelenleg a 41. helyen állsz. Az egy képre jutó átlagpontszám 2018-ban 12.4 volt, jelenleg 15.8
Nádor Pál
2019-07-27
Sziasztok!Csak érdekességként említem az alábbiakat. A korábbi oldalon a feltöltött képeim rendszerint elég jól szerepeltek a megítélésitek szerint. Ugyanakkor az új oldalon észrevételem szerint hamar a süllyesztőbe kerülnek. Hangsúlyozom nem a nemtetszésemet fejezem ki ezzel csupán egyfajta érdeklődés. Az új oldalon sokkal magasabb az elvárt színvonal (ami pozitív és szerintem látszik a jelentős változás) vagy valami más áll a háttérben, amit nem veszek észre?
Németh Tamás
2019-07-27
Ha már így előhoztátok ,találkoztam egy érdekes értékeléssel .Nem csillagocska meg szívecske hanem hat karika benne 1-5 ig a számok és egyikben mínusz 1 . aki regisztrálva van egyszer bejelölhet egy számot névtelenül ,másodszor már nem engedi a program ,persze másik képre igen ,A hozzá szollások  névvel jelenek meg mint most , Az értékelés igazságosabb lenne nem tudod kitől kaptad nincs harag meg vissza pontozás ,talán egy jobb végeredmény alakulna ki . Aki meg hozzá akar szólni az meg teheti ,de azért lássuk be Péter hozzászólásain kívül itt érdemi nem igen történt . Valószínű ez már nem valósítható  meg ,de ha a csillag és szív értékelésnél a nevek le lennének tiltva azért kíváncsi lennék a változásra.
Birkás Sándor
2019-07-26
Azokkal értek egyet, akik úgy vélekednek, hogy a csillag, a szívecske fölé rendelt kategóriát jelöl, azaz, ha a régi FV értékelését nézzük, a szívecske a tetszik, a csillag a nagyon tetszik kvázi analógiája, tehát azzal, ha valaki csillagot ad, azt jelzi, hogy a kép magasabb értékű, mint az amire csak szívecskét adna. Ebből /nekem/ az következik, hogy a két jel együtt alkalmazása a túldefiniálás kategóriájába tartozik.
Deák Lajos
2019-07-26
A szívecske 1pontot ér, a csillagocska 3-at, vagyis a profi felhasználók egy képre egy, három vagy négy pontot adhatnak, belátásuk szerint. A zavart az okozza, hogy a szívecskénekés a csillagocskának a nevükhöz társított (a nevükhöz hozzáképzelt) jelentésük isvan, és ezt különbözőképpen lehet értelmezni. Megoldásként azt javaslom, hogy fogjuk fel úgy, hogy a pont az csak pont, minden mélyebb ideológiai tartalom nélkül, és egyképre annál többet adjunk, mennél értékesebbnek tartjuk. Ha pedig valaki ennél árnyaltabbanakarja kifejezni magát, arra ott van az írás.
2019-07-25
Elfogadom, de evel lehet spekulálni is. 1 pont a szívecske, 3 pont a csillagocska. Mondom, lehet 
Veress Zsolt
2019-07-25
A szívecske tetszik-et jelent ,ha egy képre azt mondjátok tetszik  de nem profi kép ,akkor azt is el kell fogadni ,hogy van olyan profin elkészített hibátlan kép ami nem tetszik ,akár tartalom vagy mondani való ,vagy bármi miatt .
Birkás Sándor
2019-07-25