Alapította: Dékán István 1996-ban

Gondolatok!

Legfrissebb témák
Azt gondolom, ezt írtam én is, felesleges a túl sok adat. De az obi típusa a fókusztáv mellett még fontos infó lenne szerintem. Más nem is kell.
Kurucz Béla
2019-06-25
Örülök, hogy nem csak én látom így a címmel kapcsolatos dolgokat. Az exif-adatok kiolvasásához, megjelenítéséhez nem értek, de pl. a flickr-en még a váz és obi gyári számait is meg lehet nézni, persze ennek a hátteréről fogalmam sincs, de tényleg nem tűnik feleslegesnek az obi típusa és az adott fókusztáv láthatóvá tétele, ha lehetséges, bár az ott látható részletességre szvsz semmi szükség nincs itt. 
Kurucz Béla
2019-06-25
Az észrevételeket össze gyűjtöm s a következő fejlesztésnél alkalmazzuk.
Fotóvilág Admin
2019-06-25
Köszönöm Péter, valahogy azt érzem, hogy nem a nevemet kellene látni a képem alatt, hanem inkább a címet... Ha valaki ezután (vagy ennek ellenére) megtisztel azzal, hogy megnyitja, akkor persze látszanak az egyéb adatok is, szerző, exif, esetleges leírás. Itt jut eszembe, az obik adait (fókusztáv, tipus) nem írja ki a rendszer valamiért, talán ez szándékos?  
Kurucz Béla
2019-06-24
Aczél Péter gondolataiból azt vettem ki, hogy mértékkel viselkedjünk egy fotó pontozásánál.
Lehet megbeszélni, oda írni a gondolatokat, ahogy ő is teszi példaértékkel s segítőkészen.
Nem arról van szó, hogy legyen mindenki egyből Capa, itt ezen az oldalon van egy lehetőség hogy fotókat mutassunk be a világnak és magunknak. Az itéletet mi hozzuk a fotókról a pontokkal. Mindenki szubjektíven pontoz, ami a saját világának felel meg.
S most kell szólnom arról, hogy érdekes, de nagyon sokan itt kezdték,most már ismert fotósok a fotózás ismereteit a fotóvilág oldalán.
Vagyis a világ nem áll meg s jön majd még egy xy meg yx  ........... The Show Must Go On !!!

L Tamás Varga
2019-06-24
Nyilván fontosabb dolgok is vannak, de engedjetek meg egy észrevételt, bár lehet, hogy csak nekem furcsa vagy zavaró, (az is lehet, hogy volt már szó róla), de bennem hiányérzetet kelt. A képek alatt csak az alkotó neve szerepel, nyilván okkal, ezt nem tudom megítélni. Ha szabadna mégis javasolnom, akkor jobbnak tartanám, ha a cím szerepelne (vagy a cím is), legalábbis nálam nemegyszer (szándékom szerint) összetartozik a dolog, úgy gondolom, a címet sokszor meg sem nézzük így, pedig szerepe lehet a fotó értelmezésében, esetleg a képi humor megértésében, az alkotás összességének megítélésében. Persze ha úgy látjátok, hogy felesleges, vagy nem megoldható, akkor tudomásul veszem... (Ha csak a cím szerepelne, akkor az sem fordulhat elő, hogy csak a név miatt kattintanánk a fotóra, ami így azért nem tekinthető kizártnak...) 
Kurucz Béla
2019-06-24
Hiba javítva!
Fotóvilág Admin
2019-06-24
Tálos Péter távozására és Aczél Péter felvetésére néhány gondolat csak címszavakban:-Sajnálom, hogy nem voltam, nem vagyok kellő minőségű fotós, nem tudok olyan minőségű képeket készíteni, amik mellet nem szégyelli, nem szégyellte a megjelenést.-Az a felszólítás, hogy csináljak jobb képeket, csináljunk jobb képeket annyira épelméjű mint amennyire az a \"Zsdanov elvtárs\" volt épelméjű, és az a rendszer. Körülbelül annyi értelme van mint hogy valaki azt mondja, hogy fussak gyorsabban....  ennyit tudok és nem többet.
-A végére egy megfigyelés: A régi FV-n, itt is, továbbá nagy nemzetközi fotós oldalakon is azt látom, hogy a jó minőségű képeket feltöltök nem csak a napi-heti alkotásaikat töltik fel, hanem erősen hoznak a múltjukból is képeket. Ez nem baj, csak ez azt jelenti, hogy ha egy alkotó felrakja az évek során kialakított portfólióját....... előbb-utóbb elfogy az a portfólió, és utána csak a folyamatosan elkészült képek maradnak. Ekkor esik a színvonal, ritkul a megjelenés. Vagy jönnek az ifjú eszkimók...

Kovács Mihály
2019-06-24
Aczél Péterrel egyetértek.
Veress Zsolt: Sajnos ez egy élő hiba jelzem. üdv

Fotóvilág Admin
2019-06-24
T. Admin. A kép leirását nem tudom visszaolvasni lévén , hogy a sorok fedik egymást. Lehet e ezen változtatni?
Veress Zsolt
2019-06-23
Csatlakozva Kelemen Éva gondolatához, én csak azért regisztráltam hogy a képekhez fűzött megjegyzéseket tudjam olvasni, szívecskét nem nyomkodok. Régebben a kommentek látszódtak bejelentkezés nélkül is, miért ne mehetne ez így továbbra is?Még egy észrevétel, ha mozaik nézetből megnyitok egy képet, majd bezárom akkor rendesen visszaáll a mozaik nézet az adott képhez, ha viszont megnyitás után teljesen kinagyítom, akkor a bezárás után a mozaik első sorára ugrik vissza, és kereshetem hogy hol tartottam (Firefox)
Kelemen Sándor
2019-06-22
Köszönöm, kedves Admin!
Kelemen Éva
2019-06-21
Megnéztem a fotóvilág 2017-es legjobb fotóit, na ott van mit nézni, lenyűgöző válogatás! Jó lenne, ha itt is azt a minőséget hoznánk! Hajrá!
2019-06-18
Csütörtök este nyolckor Budai Petur élő adás! A Fotóvilag őt fotója is értékelve lesz! 2019.06.20.
L Tamás Varga
2019-06-18
Gábor, vettem.
Fotóvilág Admin
2019-06-13
Álló formátum esetében felnagyítva eredeti méretre a képet a háttér alsó fele feketére vált. Ez feleslegesen elvonja a figyelmet, egy kicsit zavaró. Jó lenne javítani.
Puskás Gábor
2019-06-13
Köszönet :)
Belkó Melinda
2019-06-13
Kedves Marcsi és Melinda:  A Still life mellé raktuk az Object ( tárgy) fotó kategóriát. A természet a Landscape.
üdvözlettel

Fotóvilág Admin
2019-06-13
Csatlakoznék Marcsihoz. Ezek a kategóriák valóban jól jönnének.
Belkó Melinda
2019-06-13
 Természet, egyéb kategória is hiányzik.  Elnézést kérek, hogy részletekben írtam. :)
Kesjárné Sluch Marcsi
2019-06-13
Tárgyfotó kategóriát hiányolom. 
Kesjárné Sluch Marcsi
2019-06-13
Mindenképpen szót érdemel Tamás aktivitása (szorgalma)! Időt nem sajnálva igyekszik az oldal érdekében mindent megtenni, ami tehető!
Immár megoldódott a tagok galériájának megtekintése is, a nem regisztrált vendégek számára! A fő oldalon alul, az alsó sorban található a tagok (listája). Erre kattintva és megkeresve a megfelelő személyt, bárki megnézheti a képeket!

János Müller
2019-06-13
Kaszás Gyula: a programozó közben megtalálta a hiba okát, szerintem nagyon hamar jön majd a javítás. Addig is a következő trükkel lehet feltölteni: a böngésző jobb felső sarkában lévő ikonok segítségével (Google Chrome-nál a középsővel) kicsinyítsd le az ablakot, s a szövegmezők aktívvá válnak. Ha mégsem, akkor addig kicsinyítsd le a böngészőablakot(jellemzően a szélességét kell kisebbre venni), amíg ez meg nem történik. Utána már tudsz feltölteni.
Szabó Tibor
2019-06-13
Kedves Admin, félreértettél. Én egy valós, létező jelenséget hoztam szóba. Egészen konkrétan azt, hogy olyanok is regisztrálnak akik nem fotóznak, pusztán szeretik a szép fotókat és szívesen nézegetik az oldalt, de valamilyen meggondolás alapján, vagy tévedésből bejelentkeznek. Egyetértek, az oldal legyen nyitott mindenki számára! Vallom, hogy itt lehet fejlődni, tanulni, de csak a regisztrált szemlélődőnek, ugyanis a nem regisztráltak nem olvashatják a véleményeket. Mielőtt vettem volna a bátorságot, hogy a Dékán István által vezetett FV-ra bejelentkezzek már évekkel korábban ide jártam tanulni. Bocs\' hogy szóltam.
Kelemen Éva
2019-06-12
Ismét a fotófeltöltésről! Sajnos a regisztrációm óta csak az adott képet tudom feltölteni , de utána címet adni , kategóriát választani ill. más dolgot csak akkor tudok , ha az adott résznél kiválasztom az elem vizsgálatát jobb egérrel. Mint olvastam ez másnál is előfordul , mikor lesz javítás mert ez így nem csak nekem de szerintem akár egy új belépőnek is kellemetlen !!!! 
Kaszás Gyula
2019-06-12