Alapította: Dékán István 1996-ban

Gondolatok!

Legfrissebb témák
Néhány igazán remek kép tűnt fel mostanában az oldalon, a legtöbbjük most is a kezdőlapon látható. Örvendetes konstelláció. Ilyenekre gondolok, mint pl. Ilocky Judit: Háztáji, Aczél Péter: Hang születik, Szabolcsi Mihály: Rá egy lapáttal, Lex Mónika: Düh, Lőrincz Zsóka: A sorjázó magánya c. képei, és másokat is említhetnék. Az talán véletlen, hogy ezek mindegyike fekete-fehér, de az nem, hogy mindegyik valóságábrázoló fotó, hiszen ez a műfaj a kedvencem, így ezek közül szemelgettem. Másvalaki másokat választott volna, de a lényeg, hogy legyen miből válogatni, és úgy tűnik, most éppen van. Remélem, a jelenség tartós lesz, és az új tagok is tisztán láthatják, mi az a szint, ami a Fotóvilágot fémjelzi.
2019-10-09
Az ajánlói státusz ugyanaz, mint a pro minősítés?
2019-10-09
Érdekes eszmecsere folyik itt, izgatottan várom a végeredményt, illetve, hogy lesz-e egyetértés. ... Ha, nem gond, nem folynék bele, néhányan ismerik véleményemet, ők engem is képviselnek ebben a beszélgetésben.
2019-10-08
Akik ajánlói státusszal rendelkeznek felelősségteljesen tudnak dönteni!
Fotóvilág Admin
2019-10-08
Így igaz. Aki ajánloi
 státusszal rendelkezik ne menjen a saját szintje alá amikor rákopint a csillagocskára !

Veress Zsolt
2019-10-08
Nem hozzuk vissza azt ami most már nem működik
Fotóvilág Admin
2019-10-08
Mindenki egyről beszél csak másképpen! Amit tervezek: 
 1, új felhasználó és haladó felhasználóra lesz szétválasztva a belépő szint. a változás csak az új felhasználót fogja érinteni, (természetesen ha egy régi tagtársunk vagy egy haladó szintű fotós regisztrálna, akkor a szerkesztők azt azonnal átminősítik. ) napi egy fotó lesz engedve és csak akkor látható ha az ajánlók közül valaki kipipálja. A láthatóságról: egy réteget engedünk a fotóra ami átlátszó, de fedi a fotót, akik itt regisztrált tagok azoknak a réteg eltűnik ha a cursort rá engedik a fotóra és így látható lesz addig a kép, majd vissza kerül rá a réteg. Ha az egyik mentor kipipálja a fedőréteget, akkor végleg eltűnik és így láthatóvá válik a fotó.
Természetesen X db kipipált fotó után már nem fog megjelenni a réteg, mert haladó felhasználói státuszba kerül a fotós.
Ez a terv. ( természetesen először előkel teremteni rá az anyagi fedezetet )

Fotóvilág Admin
2019-10-08
Lajos! Mi határozza meg egy fotósnak a színvonalát? Bármely fotós képei közül kitudok választani néhányat, ami számomra a legjobbak és szerintem az illető legmagasabb színvonalát képviselik! Ebben az esetben a többi képe már a színvonala alatt van és nem adhatok rá magasabb értékeket, pontokat! 
Azonban másnak már nem biztos, hogy ugyan azon képek a legszínvonalasabbak, mint nekem! A fotózásnál a szubjektív értékelést csak és kimondottan a képzőművészet alapszabályainak és a technikai kidolgozás vagy megoldás alapján lehet  értékelni, de még itt is széles skálában kell gondolkodnunk, hiszen a technika mindég alárendelhető a stílusnak!

János Müller
2019-10-08
Kedves Tagtársaim! Akkor most mi is a teendő? Időnként előfordul, hogy új tagok olyan képeket töltenek fel tömegével, amik még a családi fotó színvonalát sem érik el. Ilyen történt néhány napja is! Miért lenne  az baj, ha  az új tagokat valakik (bevezetnék) az oldal használatába és meggyőződnének arról, hogy megvan-e a megfelelő felkészültsége a képek feltöltésére?
Az is egy megoldás lehetne, ha az új tagok csak 1 képet tölthetnének meghatározott ideig!
No de ne szólj szám, nem fáj fejem! Ahány beíró annyi vélemény és ajánlat! Ezeket lehetetlen megoldani! 

János Müller
2019-10-08
Péter: mindenki volt kezdő, de egy kezdőnek is kell annyi belátásának lennie, hogy nem tőt fel egyszerre tucatnyi képet, letolva a lapról az érdekesebbeket. A másik oldalon, ahol vagyok, ingyenesen napi 1 - azaz heti 7 - kép tölthető fel. Bár, aki fizet érte, többet is... ott is vannak ß@rhányók, wégülisch azokból él a szolgáltató
Szabolcsi Mihály
2019-10-07
A felhasználó először mentoralva lesz s X fotója utan már nem.  
Fotóvilág Admin
2019-10-07
Köszönjük Palinak a profi kimutatást!
Mihalynak. 

Fotóvilág Admin
2019-10-07
Mihály! Több mint valószínű, hogy félre értetted a dolgot! Itt most arról van szó, ami már a régi oldalon is megvolt korábban! Így lehetne megoldani, hogy csak olyanok töltsenek fel képeket, akik már legalább a minimum, alapvető fotós színvonalat elérték!  
János Müller
2019-10-07
Egy belső kiválasztási rendszer? Ez nem fog a belterjesség irányába hatni?
Kovács Mihály
2019-10-07
 Ezt a programozó fogja megoldani. Van rá megoldás.
Fotóvilág Admin
2019-10-06
\"....a jövőben az új regisztrált tagok fotói csak abban az estben lehetnek majd láthatóak ha az ajánlói státusszal rendelkező tagok valamelyike azt jóváhagyta. ....\"Ha nem lesz látható a kép, hogyan lehet jóváhagyni?
Kovács Mihály
2019-10-06
Ezeknek az újításoknak nagyon örülök és gondolom evvel nem vagyok egyedül!
Ha még kapnánk egy üzenőfalat is, egy darabig befognám a számat!

János Müller
2019-10-06
 A következő frissétésnél, mint Mihálynak írtam a bélyegképeknél a cím fog látszani és a kategória. A nevet nem kell elrejteni ha megnyitjuk a fotót. Viszont egyetértek azzal, hogy nem szabad túlértékelni egy képet hanem sokkal kritikussabb szemléletet kell tartani s  ebben Mihálynak van igaza. Azt is tervezem, hogy a jövőben az új regisztrált tagok fotói csak abban az estben lehetnek majd láthatóak ha az ajánlói státusszal rendelkező tagok valamelyike azt jóváhagyta. 
Fotóvilág Admin
2019-10-05
Sándor: bár nem engem kérdezel, de szvsz tökmindegy. Ha itt az is profi, ami most a \"legújabb\" első néhány képe, akkor nincs miről beszélnünk; bátorítsátok csak a szemétszaporítókat...
Szabolcsi Mihály
2019-10-05
Szóval!?...Tamás és Pál, mit szóltok a \'fedett\' név alatti kritika értékeléshez, még akkor is, ha sokunk képeiről sejthető, hogy kik az auktorok!,...
Dr. Lázár Sándor
2019-10-05
Ja.
Veress Zsolt
2019-10-04
Zsolt: azért lát6tál a az első 16-ban annyi jó képet, mert előlük egy nagy rakás szemetet kitakarított vagy Admin, vagy az elkövető.
Szabolcsi Mihály
2019-10-04
Gabóka! Mihállyal együtt próbáltunk egy új nickre hatást gyakorolni! Rólad nem volt szó!
János Müller
2019-10-04
No, Én meg azt mondom , hogy rég nem láttam annyi jó képet az első16- bán min most. Nem biztos azonban , hogy mindenki így látja. Ami engem illet épp az egyedi meglátást és kidolgozást szeretem a kicsigabója munkáiban
Veress Zsolt
2019-10-04
Gabóka: szvsz nem Neked, valaki új nick lapátolt fel egy nagy rakás pixelhalmazt, valószínűleg annak; írtam az egyik képe alá, amin úgy megsértődött, az összest törölte - vagy ő, vagy Admin.
Szabolcsi Mihály
2019-10-04