Alapította: Dékán István 1996-ban

Gondolatok!

Legfrissebb témák
Re: Gabriella: a / nem tetsziket / nem hozzuk vissza, arra ott van a képek melleti reagállási lehetőség ott kell megfogalmazni, hogy mi az a probléma amitől nem értékelhető egy fotó!
Re: Ferenc: a felhasználóknak is nagy a felelőssége a / szívecske / megítélésével, mert azt a fotót, ami nem kapott értékelést azt átrakjuk a nem értékelhető fotók közé és ott idővel törlésre kerül. 

Fotóvilág Admin
2019-07-31
Igen. Én javasolnám ahogy régen is volt a \"nem tetszik\" opciót. Nem azért, hogy romboljuk bárkiben az illúziót..., hanem, hogy ezzel is jelezni lehessen azt, ha valami nem jó...vagy ilyesmi. Annak, hogy istenítsük egymás képeit még akkor is ha az esetleg nem az igazi semmi értelmét nem látom.
2019-07-31
Megjegyzem, Németh Tamás is arra csodálkozott rá, hogy itt milyen gyorsan megy a levesbe a képe. Pedig nem a képei megítélése változott (a statisztika szerint az még valamit javult is), hanem a rendszer. Ami nem találtatik kiemelkedőnek, eltűnik.
2019-07-31
Az ideális értékelésirendszer valóban ez lenne: titkos pontozás mellett sokkal több szövegesmegbeszélés. De mennyi valósítható meg az ideából? Az anonim pontozás most ésmég jó ideig biztosan nem. De azt se lehetelvárni, mondja Péter, hogy a tagság írásban is kifejtse véleményét,ezért az ő javaslata ez: pontozzunk reálisan.
A régiFotóvilágon mindenki számára nyilvánvaló lehetett, hogy a pontozás irreális,hiszen mindenki hármast (maximumot) adott. A ritkán alkalmazott kettest ugyan elviselték,de az egyes (a büntetőpont) már szétrobbantotta volna a társaságot, mint azt arendszer végnapjaiban néhány tréfás kedvű tagtársunk (köztük jómagam) által kezdettkísérlet ezt megmutatta. Szerencsére az új pontozási rendszer megszabadítottminket attól a kísértéstől, hogy időnként kíméletlenek legyünk egymáshoz.
Most már csakazt kellene közösen kitalálni, mit tekintsünk reális értékelésnek az újrendszerben. Valaki megkérdezte, logikus-e a csillag mellől elhagyni aszívecskét. A kérdés rávilágított arra a lényeges változásra, hogy az újFotóvilágon az ún. profi tagok felelőssége jóval nagyobb, mint az egyszerű felhasználóké.Ők ui. négyszer annyi pontot adhatnak, mint emezek, e mellett rendelkezésükreáll az ajánlás is. Márpedig ha egy kép nem kerül a népszerű kategóriába, és nemkap ajánlást sem, gyorsan eltűnik a süllyesztőben.
Következtetés:az, hogy egy sima felhasználó ad vagy nem ad szívecskét valamely képre, többé-kevésbémagánügy. Az, hogy milyen szisztéma szerint értékel a profi, a rendszerműködését érintő kérdés.

2019-07-31
Lehet hogy a régi oldalon több hozzászólást kaptál.
Nádor Pál
2019-07-28
...nem jártam utána a dolognak. ????
Telefonról elég szar írni.????

Németh Tamás
2019-07-28
Köszönöm szépen az infót Pali. Ennyire mélyen (legalábbis számomra mélyen) viszont 
Németh Tamás
2019-07-28
Tamás: Szerintem nem az a helyzet, amit írtál, legalább is a számok mást mutatnak. A régi oldalon 2018-ban az összesített rangsorban a 46. helyen végeztél, itt jelenleg a 41. helyen állsz. Az egy képre jutó átlagpontszám 2018-ban 12.4 volt, jelenleg 15.8
Nádor Pál
2019-07-27
Sziasztok!Csak érdekességként említem az alábbiakat. A korábbi oldalon a feltöltött képeim rendszerint elég jól szerepeltek a megítélésitek szerint. Ugyanakkor az új oldalon észrevételem szerint hamar a süllyesztőbe kerülnek. Hangsúlyozom nem a nemtetszésemet fejezem ki ezzel csupán egyfajta érdeklődés. Az új oldalon sokkal magasabb az elvárt színvonal (ami pozitív és szerintem látszik a jelentős változás) vagy valami más áll a háttérben, amit nem veszek észre?
Németh Tamás
2019-07-27
Ha már így előhoztátok ,találkoztam egy érdekes értékeléssel .Nem csillagocska meg szívecske hanem hat karika benne 1-5 ig a számok és egyikben mínusz 1 . aki regisztrálva van egyszer bejelölhet egy számot névtelenül ,másodszor már nem engedi a program ,persze másik képre igen ,A hozzá szollások  névvel jelenek meg mint most , Az értékelés igazságosabb lenne nem tudod kitől kaptad nincs harag meg vissza pontozás ,talán egy jobb végeredmény alakulna ki . Aki meg hozzá akar szólni az meg teheti ,de azért lássuk be Péter hozzászólásain kívül itt érdemi nem igen történt . Valószínű ez már nem valósítható  meg ,de ha a csillag és szív értékelésnél a nevek le lennének tiltva azért kíváncsi lennék a változásra.
Birkás Sándor
2019-07-26
Azokkal értek egyet, akik úgy vélekednek, hogy a csillag, a szívecske fölé rendelt kategóriát jelöl, azaz, ha a régi FV értékelését nézzük, a szívecske a tetszik, a csillag a nagyon tetszik kvázi analógiája, tehát azzal, ha valaki csillagot ad, azt jelzi, hogy a kép magasabb értékű, mint az amire csak szívecskét adna. Ebből /nekem/ az következik, hogy a két jel együtt alkalmazása a túldefiniálás kategóriájába tartozik.
Deák Lajos
2019-07-26
A szívecske 1pontot ér, a csillagocska 3-at, vagyis a profi felhasználók egy képre egy, három vagy négy pontot adhatnak, belátásuk szerint. A zavart az okozza, hogy a szívecskénekés a csillagocskának a nevükhöz társított (a nevükhöz hozzáképzelt) jelentésük isvan, és ezt különbözőképpen lehet értelmezni. Megoldásként azt javaslom, hogy fogjuk fel úgy, hogy a pont az csak pont, minden mélyebb ideológiai tartalom nélkül, és egyképre annál többet adjunk, mennél értékesebbnek tartjuk. Ha pedig valaki ennél árnyaltabbanakarja kifejezni magát, arra ott van az írás.
2019-07-25
Elfogadom, de evel lehet spekulálni is. 1 pont a szívecske, 3 pont a csillagocska. Mondom, lehet 
Veress Zsolt
2019-07-25
A szívecske tetszik-et jelent ,ha egy képre azt mondjátok tetszik  de nem profi kép ,akkor azt is el kell fogadni ,hogy van olyan profin elkészített hibátlan kép ami nem tetszik ,akár tartalom vagy mondani való ,vagy bármi miatt .
Birkás Sándor
2019-07-25
Ebben az esetben a tetszés nem nyilvánítása pont vesztéssel jár, ami pl. a hét képe megítélésében meghatározó lehet!
Veress Zsolt
2019-07-25
Judit gondolatát osztom és gyakorlom is. Ha valamit profinak jelölök, akkor fölösleges duplázásnak tartom a kedvelést, hiszen a profinak jelöléssel egyúttal teljesen nyilvánvalóan kifejezem, hogy kedvelem a képet. A kedvelést akkor használom, ha tetszik a kép, de a profi szintet (vagyis az itteni legkiválóbb kategóriát - az én értékítéletem szerint persze), még nem éri el. Ez a gyakorlat ugyanakkor teljesen logikusan kizárja a kedvelés mellé odatenni a csillagra is a voksot.
Szabó Tibor
2019-07-25
Számít, bár ez engem igazán nem érint. Sztem normális ha tetszik egy kép és profinak IS értékelem de paradoxon ha profinak tartom de nem tetszik; habár lehetséges.
Veress Zsolt
2019-07-25
Már bennem is felmerült, hogy a csillagosnak értékelt fotóhoz jelöljem-e a kedvelést. Én nem szoktam, mert ha csillagos akkor nyilván kedvelem is, de ha \"csak\" kedvelem,  értelem szerűen nem jelenti azt, hogy egyben profinak értékelem.
Persze nem gond, ha előző esetben mindkettőt jelöljük, csak az a kérdés, hogy a pontok számában ez hogyan jelentkezik. Már akinek ez valamit is számít...

Iloczky Judit
2019-07-25
Vita indító
Hogy van az, hogy egy képet profinak tartok de nem kedvelem? 

Veress Zsolt
2019-07-25
Szervusz Kalmár Zoli!
Igazán örülök, hogy visszataláltál az oldalra. Kívánom, hogy érezzed jól magad itt közöttünk!  Ha esetleg összefutsz valamelyik dunaújvárosi fotóssal, próbáljad reklámozzad neki a fotóvilágot! 
Üdvözlettel
                János

János Müller
2019-07-24
Köszönjük!
Fotóvilág Admin
2019-07-24
Örömmel látom, hogy megújult az oldal. Még csak ismerkedem vele, de elsőre nagyon tetszik.  Köszönet érte, hogy a sok munka eredményeként egy modern és ízléses felület lett újra a \"fotovilág\". A többi rajtunk múlik tagokon, hogy mit kezdünk vele. Az eddig feltöltött képek szinvonala is remek. Örülök, hogy itt lehetek. Üdv mindenkinek!
Kalmár Zoltán
2019-07-24
Örülök annak a változásnak, hogy nem kell már bejelentkezni a kommentolvasáshoz. Még jobban örülök annak, hogy ezek szerint az oldal használhatóságát könnyítő fejlesztés is van, nem csak szavatossági alapú hibajavítás. 
2019-07-22
Több ízben tapasztaltam, hogy a kép alatti  \"i\" betűvel jelzett menü pontra kattintva nem jelenik meg a nevem minősítőként a listában - újraindítás után sem. Ha ellenőrzésként az \"Ez profi kép\" vagy \"Ajánlott listára\" menüpontra  kattintok akkor csak lefelé változik a számérték, tehát figyelembe vette a véleményezésemet. 
Józsa Géza
2019-07-22
Frissítés! A nem regisztrált felhasználók is tudják már nézegetni a kommenteket!
Fotóvilág Admin
2019-07-20