Alapította: Dékán István 1996-ban

Daróczi Csaba ,, infostart"

2019-11-11

A Soltvadkerten élő Daróczi Csaba lakóhelyének 15 kilométeres körzetében készíti világhírű képeit.

 

FOTOGRÁFIA

TERMÉSZETFOTÓ

TERMÉSZETTUDOMÁNYI MÚZEUM

Magyar fotográfus volt idén a világ legsikeresebb természetfotósa

Magyar fotográfus volt idén a világ

A Soltvadkerten élő Daróczi Csaba lakóhelyének 15 kilométeres körzetében készíti világhírű képeit.

"Csaba idén a világ legsikeresebb természetfotósa, óriási versenyeket nyert meg Németországban, Dubajban és itthon is, köztük az év természetfotósa-díjat, amely a fotográfusoknak olyan, mint egy teniszezőnek nyerni Wimbledonban" - magyarázta Fáth Péter, a Magyar Természetfotósok Szövetségének elnöke.

▾hirdetés

 

Daróczi Csaba Soltvadkerten lakik, aktív testnevelés-földrajz szakos tanár, és lakóhelye 15 kilométeres körzetében készíti világraszóló képeit. Idén három kategróiában nyert a hazai versenyen, az emlősök viselkedésébne, az állatok viselkedésében és az állatok és környezetük című kategóriában.

A legismertebb idei képe, amellyel külföldi versenyeken is első helyezést ért el, a Háború és béke című, egy üregi nyulak csatáját ábrázoló fotó.

Bár Daróczi lett az év természetfotósa, az év természetfotója díját mégis Máté Bence nyerte el

Békacomb című képével.

"A kép története, hogy sok konyhán a szakácsok az élő béka combját tépik ki, majd a még élő állatot visszadobják a vízbe. Bence ezt a jelenetet örökítette meg, hogy a mi gasztronómiai élményünkért hogyan szenvednek állatok" - magyarázta Fáth Péter.

Több mint 100 természetfotó várja az érdeklődőket

103 képet állítanak ki december 31-ig a Magyar Természettudományi Múzeumban, ahol a tavalyi év legjobb magyar természetfotóit tekintheti meg a közönség. Akinek nincs ideje ellátogatni a kiállításra, az meg tudja vásárolni a képekről megjelent, magyar-angol nyelvű albumot is.

Nyitókép: Facebook/Daróczi Csaba-Photography

Kapcsolódó hang

Az év természetfotósa

  

 

00:00

02:52

 

Kezdőlap  Kultúra  Magyar fotográfus volt idén a világ legsikeresebb természetfotósa

Vissza az előző oldalra

Tartalmak

Kovács Mihály: ajánlom

2020-08-11
elonezet

Magyar leleményesség a kifogások és a Photoshop helyett: ilyen F1-fotókat még nem láttunk

https://www.youtube.com/watch?v=KppniusARGo

From Joshua Dunlop and Matyas Molnar:

2020-07-21

 Year in Budapest: Time-Lapse Movie

 

hotographer, if there was a simple way to create stunning time-lapse movies so striking and so captivating that your videos went viral… would you be interested?

What if you could create awe-inspiring time-lapse movies, without having to invest in expensive equipment or software… would that make it more accessible to you?

My name is Josh Dunlop, and here’s something few people know… You can create breath-taking time-lapse movies, 10x better than you can imagine now. All you need is a simple process.

Videos so engaging and exciting that others may accuse you of stealing footage from The Discovery Channel. You don’t need a fancy camera, and you don’t need expensive training.

And I’m going to prove it to you.

Keep an eye on your email inbox tomorrow ????