Alapította: Dékán István 1996-ban

Bejelentették a 2019-es iPhone Photography Award díjakat

2019-07-31

https://www.ippawards.com/

 

© Gabriella Cigliano - Nagydíj, az év fotósja

Bejelentették a 2019-es iPhone Photography Award díjakat

NEW YORK - 2019. július 25. - Az iPhone Photography Awards (IPPAWARDS) büszkén jelenti be a 12. éves díj nyerteseit. Az idei győztesek közül több ezer pályázat közül választottak ki, amelyeket az iPhone fotósok küldtek be a világ több mint 140 országából.

Az Év Nagydíjasa és Fotósának díja az olasz Gabriella Cigliano , aki a Big Sister címet  viseli . Első, második és harmadik hely Fotósok of the Year Awards megy Diogo Lage  Portugália az ő képét  Sea Stripes ,  Yuliya Ibraeva Oroszország neki belépését Sajnos nincs film ma és  Függ Hao Kínai ő képét  találkoznak .

A 18 kategóriában az 1., 2. és 3. helyezett nyerteseket a világ számos országát képviselő fotósok nyerték el, köztük Ausztrália, Bahrein, Fehéroroszország, Brazília, Kanada, Kína, Franciaország, Németország, India, Olaszország, Japán, Peru, Portugália, Oroszország , Dél-Afrika, Tajvan, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok.

Cary Hazelgrove, az idei zsűri egyik tagja azt mondja: „A 2019. évi pályázat nagyszerű volt. Olyan tematikus munka, amely fotókon keresztül vonzza össze a bolygót. ”

2019 NYERTES FOTÓSOK

 2019-ES GYŐZTES FÉNYKÉPEK  

Cigliano Gabriella - Nagydíj

Diogo Lage - 1. helyezett

Yuliya Ibraeva - 2. hely

Peng Hao - 3. hely

Jiangying Guo - Kivonat

Diogo Lage - Állatok

Kuanglong Zhang - építészet

Mona Jumaan - portré

Dan Liu - Virágos

Hsueh Isan - Táj

Biao Peng - Életmód

Huei Jiuan Wang - Természet

Lianyu Lu - Hírek és események

Sari Sutton - Egyéb

1. PANORAMA - Vincent Chen

Wei Xiong - Emberek

Carol Allen Storey - sorozat

Clarita Phiri Beierdoerffer - Csendélet

Sreekumar Krishnan - Naplemente

Liu Bo - Utazás

Christian Helwig - fák

2019 nyertes fotósok  /  2019 nyertes fényképek

Absztrakt  /  Állatok  /  Építészet  /  Gyerekek  / 
Virágos  /  Táj  /  Életmód  / 
Természet  /  Hírek-Események  /  Egyéb  /  Panoráma  / 
Emberek  /  Portré  /  Sorozat  / 
Csendélet  /  Naplemente  /  Utazás  /  Fák

13. éves iPhone Photography Award

Nyílt a pályázatok számára

LÉPJEN BE MOST

 © Luca Bravi - IPPAWARDS

Az iPhone Photography Awards ™ (IPPAWARDS) az első és leghosszabb ideig tartó iPhone-fotózási verseny 2007 óta. Az IPPAWARDS az iPhone felhasználók kreativitását ünnepli azóta, hogy az első iPhone az egész világon inspirálta, izgatotta és vonzza a felhasználókat. Azóta minden évben az IPPAWARDS kiválasztotta a legjobb felvételeket a több ezer kép közül, amelyeket az iPhone fotósok küldtek be a világ több mint 140 országából. A nyerteseket a zsűri tagjai több lépésben választják ki, és az Év Fotósai és a kategória nyertesei díjakat osztják ki.

Vissza az előző oldalra

Tartalmak

Viszlát Olympus ? ! ?

2020-06-30

FotosHirek.hu

Breaking News

Szomorú hírrel kell bejelentkeznünk. Ahogy pár napja sorra érkeztek a különféle új fotográfiai eszközök bejelentése, úgy most egy negatív hír zárja a sort. Talán már tudod, hogy az Olympus évek óta szenved az eladásokkal, nem hozza az elvárt számokat, így fájó szívvel, de hamarosan el kell köszönnünk ettől a japán gyártól…

 

Az egész fotós piacot megrázta és egyben sokkolta is a hír, de valahol mégis “érthető” a döntés, hiszen nehéz versenyben maradni abban az időszakban, amikor a mobilok egyre nagyobb nyomást gyakorolnak erre a csodálatos területre, amit fotográfiának hívunk, függetlenül attól, hogy valójában minőségben és kezelhetőségben vélhetően soha nem fogják felvenni a versenyt egy SLR , Milc, vagy MFT vázzal. Ám mégis, amióta megjelentek a mobilokban a kamera funkciók – és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások – szép lassan egyre nagyobb teret követelnek maguknak. Abba most ne menjünk bele, hogy a “mobilfotósok” a piacot mennyire formálják át, de mindenképpen jelen vannak.

Visszatérve… a hír szerint az Olympus képalkotási eszközöket gyártó részlegét a japán Industrial Partners, Inc. (“JIP”)  vásárolja fel. Azt nem tudni milyen összegért vette meg, de tekintettel arra, hogy e cég már a SONY Vaio  PC részleget is felvásárolta van mit a tejbe aprítani. :J A biznisz a tervek szerint 2020.09.30-ig végbe fog menni.

Ezt azt jelenti, hogy konkrétan nem szűnik meg fizikailag egyelőre, de vélhetően más néven és koncepció alapján fog folytatódni az értékesítés.

Olympus O-MD E-M10

Az Olympus 1937-ben adta ki első fényképezőgépét Semi-Olympus I néven. Ekkor a vázat még nem ők gyártották, hanem a Takachiho cégtől vették, és “csak” a Zuiko objektív ment saját brand alatt.

Egyes hírek szerint a cég képalkotásért felelős részlegének a hanyatlása 2011-re tehető, amikor elbocsátották az akkori vezérigazgatót a cégen belüli kétes ügyek miatt, illetve az sem segített igazán, hogy az utóbbi években inkább az orvosi eszközeire fektette a hangsúlyt, és ezáltal kicsit háttérbe szorultak a Zuiko objektívek, az OM-D, PEN vázak, Touch kompaktok promóciója.

Ez is érdekelhet:  Megérkezett: Olympus 12-45mm F4.0 PRO

Nem tudni pontosan mi a terv a közeljövőre nézve, bízunk benne valamilyen formában tovább élhet ez a “márka”.

UPDATE: 

Ahogy lenni szokott a sokféle hírforrás különféleképp értelmezte az Olympus bejelentését, így hozzánk is tévesen érkezett meg, de a mai nap folyamán az Olympus magyarországi képviselete pontosította a megjelent híreket. Facebook oldalukon a következő jelent meg:
“Az Olympus termékek nem szűnnek meg, nem vonul ki a piacról a márka, kizárólag a tulajdonosi kör változik. Az Olympus Corporation a jövőben az orvosi műszerek piacán szeretne továbbfejlődni, amely eddig is a vállalat fő bevételét adta, míg a fotó-optika üzletág kiválva, új tulajdonosi körrel működik a továbbiakban. A fejlesztések nem állnak le, a gyártás és a szerviz folyamatos, felhasználói oldalról semmilyen negatív változásra nem kell számítani. Sőt…
A tulajdonos váltás lehetőséget ad arra, hogy új lendületet kapjon az Olympus, most már maximális figyelemmel a digitális fotópiaci szegmensre . Az idénre tervezett 2 váz és 2 teleobjektív bejelentésére is számíthattok.”

 

A 38. Magyar Sajtófotó Pályázat MÚOSZ Nagydíjának és André Kertész Nagydíjának bejelentése.

2020-04-23