Alapította: Dékán István 1996-ban

OM-D E-M5 Mark III

2019-10-17

 

OM-D E-M5 Mark III
MINDEN, AMIRE SZÜKSÉGED VAN. LÉGY SZABAD! 

Miért az E-M5 Mark III?

E-M5 Mark III - nincsenek határok

Városi dzsungel... fent a magasban, lent az utcákon, ragyogó napfényben, vagy éjszakai fényekkel, esőben, vagy eső nélkül - az E-M5 Mark III mindenre felkészült. Gyakorlatilag nincsenek határok, bármerre is indulnál! A kompakt méretű és könnyű kivitelnek köszönhetően megszabadulhatsz a nehéz felszerelés béklyóitól. A fotózást még magasabb szintre emelheted – ehhez a tökéletesre csiszolt design, a magas szintű technológia és a "must-have" funkcionalitás is hozzájárul. Röviden: minden, amire szükséged van - hogy felfedezhess, bárhol és bármikor.

Felfokozott élmény

 

Kiemelt jellemzők

Az E-M5 Mark III stílusos, kompakt méretbe csomagolt technológiai erőmű és olyan funkciók tárháza, melyek messze kiemelik vetélytársai közül.

Lenyűgöző hordozhatóság

~55% kisebb

~64% könnyebb

E-M5 Mark III
M.Zuiko Digital ED 12–40mm F2.8 PRO Legnagyobb rekeszérték: F2.8 Gyújtótávolság: 12–40mm

Más gyártó nagyméretű rendszere
Több, mint kétszer nagyobb méret, mint az E-M5 Mark III rendszere.

Az E-M5 Mark III a vetélytársaihoz mérten különösen könnyű és kis méretű - hogy végre igazán szabadon fotózhass. Sőt, a teljes Olympus rendszer elképesztően kis méreteket jelent, ha már az összehasonlításnál tartunk. Örökítsd meg a világot úgy, ahogy te látod. Fotókon. Videókon. Bármilyen perspektívából. Használj az elképzeléseidnek és a fotós stílusodnak megfelelő objektívet – az E-M5 Mark III rendszer minden esetben hordozható marad!

Ragyogó képminőség

20M Live MOS szenzor
Tiszta és részletgazdag felvételek akár útközben, vagy sötét helyeken – az E-M5 Mark III nagyteljesítményű szenzora kifejezetten arra készült, hogy a hatékony képstabilizátorral együttműködve készítsen lenyűgöző minőségű felvételeket. A tükröződésmentesítő bevonat közvetlenül az érzékelő felületén csökkenti a becsillanás és a szellemkép kockázatát.

TruePic VIII képprocesszor
A 20M Live MOS érzékelőt tökéletesen kiegészíti a kifinomult képprocesszor. Dupla négymagos felépítése és különálló AF számításokat végző áramköre biztosítja azt a teljesítményt, mely a szupergyors autofókusz és a ragyogó képminőség alappillére.

Vázba épített képstabilizátor
Az E-M5 Mark III képstabilizátora akár 5,5 EV korrekcióra képes* - tehát semmi sem állíthat meg abban, hogy nekiindulj és megörökítsd akár az egész világot, annak bármely pillanatát. Ráadásul, mivel a képstabilizátort a vázba építve találod, az kézből kitartva, bármely objektívvel tiszta eredményt garantál. Ha kompatibilis - például M.Zuiko Digital ED 12–100mm F4 IS PRO - objektívet használsz, a Sync IS funkció biztosítja, hogy a fényképezőgép és az objektív tökéletesen együtt dolgozzon, akár 6,5 fényérték-lépés korrekció lehetőségével.

*M.Zuiko Digital ED 12–40mm F2.8 PRO objektívvel, 40mm beállítással használva

Az M.Zuiko Digital objektívek teljes választéka
A több mint húszféle objektív választékának köszönhetően az E-M5 Mark III mindent átfogó rendszerével kiélheted kreativitásod, megvalósíthatod különleges elképzeléseidet, és gond nélkül alkalmazhatod saját fotós stílusod. Makró, halszem, ultra-telefotó… nincsenek határok, bármerre is indulj!

 

 

Nagyteljesítményű autofókusz

121 keresztérzékelős AF pont
A teljes, 121 pontos keresztérzékelős, szenzorba épített fáziskülönbség-érzékeléssel dolgozó AF által az E-M5 Mark III mindenféle fotós igény kielégítésére képes. Még a nagy sebességgel mozgó témák is precízen megörökíthetők.

Nagy precizitás
Alapvetően a tiszta felvételek készítése gyenge fényviszonyok esetén, illetve sötétebb témák megörökítése sötét háttér előtt valódi kihívást jelent – az E-M5 Mark III e feladatokat is tökéletesen megoldja. A gyors autofókusz a legnagyobb rekeszérték mellett is abszolút precíz, a színekkel és kontúrokkal lenyűgözően emeli ki a témát.

AF Target mód
Az E-M5 Mark III úgy készült, hogy tökéletesen kiszolgálja a fotózás egyéni igényeit - ennek látványos példája az AF Target mód. Ennek a felvételi módnak hatféle opciója áll készen a pontos élességállításra akció-, illetve makrófotózás esetén. Az egy mozdulattal elérhető funkció által a megörökíteni kívánt téma gyorsan és egyszerűen a miénk lehet.

Arc / szem prioritás AF
Portréfotózás, vagy csak a körülöttünk élő emberek pillanatainak megörökítése? Az E-M5 Mark III rendelkezik egy képességgel, miszerint képes automatikusan érzékelni az emberi arcot és a szemeket. Az eredmény? Pontos élességállítás minden felvételen.

 

 

Design és ergonómia

Ikonikus design
Az E-M5 Mark III a klasszikus OM rendszer ikonikus megjelenését viszi tovább és emeli még magasabb szintre. A gép tetejének delta-kontúrja például tipikusan egy, az OM-időket idéző részlet. Az enyhén letört élű felső keret tökéletes harmóniába hozza a bőrszerű anyaggal bevont felületeket és a gép felső részét - ezzel is kiemelve a fényképezőgép kifinomult megjelenését.

Kiváló képmegjelenítés
Az E-M5 Mark III elektronikus (EVF) keresőjének szélesebb kivitele által a gép még stabilabb tartást - így a fotós számára még könyebb használhatóságot biztosít. A nagyméretű EVF és a hosszabb szem pont a szemüveget viselők számára is kényelmes felvételkészítést kínál.

Stabil fogás és vezérlés
Az E-M5 Mark III markolatrészének tervezése során kiemelt figyelmet kapott a hüvelykujj kényelme és speciális helyének kialakítása - így a fogás még biztosabbá tétele. Az eredmény a még stabilabb kézben tarthatóság, mely elengedhetetlen a spontán fotózáshoz, illetve filmkészítéshez. A módválasztó tárcsa is új helyet kapott a vezérelhetőség fokozása érdekében.

Felvételkészítés különleges látószögekből
Az E-M5 Mark III elforgatható kijelzőjének köszönhetően nem kell furcsa, kényelmetlen pozíciókat felvenned a megfelelő felvétel elkészítéséhez. A kijelzőt akkor is megfelelően beállíthatod, ha a magasból, vagy nagyon alacsony szögből szeretnél fotózni. Ez a funkció ugyancsak "must-have", ha dinamikus témát követve szeretnél filmfelvételt rögzíteni.

 

 

Tökéletesen átgondolt felépítés

Időjárásálló kivitel
Bárhová is visz a képzeleted, menj el oda az E-M5 Mark III fényképezőgéppel! A tömítések átgondolt rendszere által a cseppálló, porálló, illetve -10°C hőmérsékletig fagyálló kivitel előnyeivel számolhatsz. A zord környezet - az eső, hó, vagy a por - sem jelent gondot az E-M5 Mark III számára.*

Az időjárásálló felszereléshez válassz időjárásálló M.Zuiko Digital objektívet

Supersonic Wave Filter (SSWF) pormentesítő rendszer
Szerezd meg a legjobbat – és tiéd lehet a tudat, hogy mindig tiszta eredményt kapsz! Az objektívcsere után az E-M5 Mark III automatikusan eltávolít minden porszemet az érzékelőről a másodpercenként több mint 30,000 rezgést produkáló funkcióval. A szenzor speciális bevonata a szemcsék megtapadásának lehetőségét tovább csökkenti.

 

 

Részletek Részletek elrejtése

“Az éjszakai felvételek jelentik a legnagyobb kihívást. A megfelelő gradáció, a tiszta kontúrok, a nagyszerű meleg lámpafény. Az E-M5 Mark III mindezt biztosítja - sőt, még ennél is többet. Olyan megbízható társ, amire mindig számíthatok.”

 

A határ a csillagos ég

E-M5 Mark III felvételkészítés-technológia

Annak érdekében, hogy a fotózást még magasabb szintre emelhesd, az E-M5 Mark III kompakt méretű és könnyű váza nagy teljesítményű szenzort, fejlett képprocesszort és az Olympus által fejlesztett funkciók garmadáját kínálja.

Olympus-saját felvételi funkciók

Focus Bracketing és Focus Stacking
A makró fotózáshoz tökéletes E-M5 Mark III e funkcióival a fotóid széltől-szélig tiszta részletekkel kerülnek megörökítésre - ahogyan az a nagykönyvben meg van írva. A Focus Stacking több fotót készít a témáról, majd ezeket a fotókat összerakva készít egyetlen, tökéletesen fókuszált, kiváló minőségű képet. A Focus Bracketing hasonlóan működik, de teljes ellenőrzést biztosít úgy, hogy lehetővé teszi a felvételek manuális összeállítását számítógépen.*

*Ellenőrizd a műszaki adatokat a kompatibilis M.Zuiko Digital objektívekkel kapcsolatban.

Live Composite és Live Bulb üzemmód
Légy szabad az E-M5 Mark III fényképezőgéppel - ez azt is jelenti, hogy bárhol és bármikor kiváló minőségű, különleges képeket készíthetsz, akár éjjel, vagy gyenge fényviszonyok esetén is. Ekkor jön képbe a Live Composite és a Live Bulb mód. E módok segítségével akár a város fényeit örökíthetjük meg a csillagos égbolttal együtt - vagy magát a csillagjárást is fotózhatjuk. Ráadásul az expozíciót a kijelzőn ellenőrizhetjük, mielőtt egyáltalán elkészítenénk a képet.

50M High Res Shot állvánnyal
Elképesztően részletgazdag felvételek, rendkívül nagy felbontással - ez az, ami ezzel az E-M5 Mark III funkcióval elérhető. Ez a funkció szenzoreltolással készít egymás után több képet, melyeket végül összevon. Az eredmény: egyetlen, lenyűgöző, 50-megapixel felbontású kép.

Anti-Flicker

BE

Anti-Flicker

KI

Anti-flicker Shooting és Flicker Scan
Magas szintű technológia, mely egyben rendkívül könnyed használhatósággal párosul – erről szól az E-M5 Mark III. E funkciók segítik a villódzás hatásainak kiküszöbölését - attól függetlenül, hogy mechanikus, vagy elektronikus kioldót használunk. Mindkét esetben a villódzás, illetve a fényforrások által okozott csíkozódás kioltható a tökéletes expozíciójú kép felvétele érdekében.

 

 

Pro Capture

A kioldó félig lenyomva - 14 kép tárolása a köztes memóriában

A pillanat, amikor teljesen lenyomod a kioldót

Örökítsd meg pontosan azt a pillanatot, amelyiket szeretnéd - az E-M5 Mark III Pro Capture funkciójának köszönhetően. Amikor félig lenyomjuk a kioldót, a gép felvételkészítésbe kezd és közben egy köztes memóriába menti az elkészült képeket. Ekkor lehetőségünk nyílik kiválasztani a megfelelő pillanatot "a múltból".

Témakövető klaszter kijelző

Ez a kifinomult eszköz minden eddiginél könnyebbé teszi a mozgó téma követését és megörökítését - ez az E-M5 Mark III AF Tracking funkciója. E mód klaszter használatával mutatja meg a követendő mezőket közvetlenül a kijelzőn, precíz élességállítást és gyors eredményt elérhetővé téve.

Nagy sebességű mechanikus zár

Élvezd a háttér-elmosódással előtérbe helyezhető téma szépségét fényes, kültéri fotókon – melyet az E-M5 Mark III mechanikus zárjával érhetünk el legfeljebb 1/8000 másodperc zársebesség mellett. Ha nagy átmérőjű objektívet használunk, pontos, legnagyobb rekeszértéken is tökéletes expozíciót kapunk ND szűrő alkalmazása nélkül.

Manual Focus Assistance

Pontos manuális élességállítás
A manuális élességállításnak nem alapfelvétele, hogy bonyolult legyen - különösen igaz ez az E-M5 Mark III Manual Focus Assistance funkcióját elnézve. Ez a funkció felnagyítja az élességállításra kiszemelt területet, hogy biztosak legyünk a fókusz pontosságában.

Focus Peaking
Megint egy különösen nagy segítséget kínáló funkció az E-M5 Mark III tárházából: a manuális élességállításhoz kiváló segítséget kínáló Focus Peaking funkció, mely kihangsúlyozza, megjeleníti az élességállítás területén látható kontúrokat. így biztosak lehetünk benne, hogy a fókuszterület pontosan hová esik.

 

 

AF Limiter

Egy olyan funkció, melyre minden fotós vágyik: ez az AF Limiter. Az objektívtől függetlenül behatárolhatjuk az autofókusz területét, így megakadályozhatjuk az E-M5 Mark III gépünket abban, hogy más témára fókuszáljon - ezáltal még gyorsabb élességállítás-műveletet kapunk. Akár három AF terület is kijelölhetünk - az egyéni igényekre szabható kezelőfelületen beállítva pedig instant elérhetőséget biztosíthatunk.

Lenyűgöző kezelhetőség

AF az érintőkijelzővel vezérelve
Ha az E-M5 Mark III gépet az elektronikus keresővel használjuk, lehetőségünk nyílik az érintőkijelző touchpadként történő alkalmazására. Így például az autofókusz pozícióját is beállíthatjuk - mintha egy kurzort vezérelnénk. Tehát folyamatosan figyelhetjük a témát, közben a kijelzőt használva kereshetjük a leginkább megfelelő élességállítás-területet.

Touch AF és Touch Shutter
Az E-M5 Mark III érintőkijelzőként is működő monitorával nem csak az autofókusz-területet jelölhetjük ki két mozdulat segítségével, hanem magát a fotót is elkészíthejük mindössze egyetlen érintéssel.

 

 

Részletek Részletek elrejtése

“Egy könnyű és kompakt méretű fényképezőgép nagyon nagy előnyt jelent az utazó fotósok számára. Nekem az új E-M5 Mark III, ami a legjobban hozza ezt a különbséget. Szinte bárhová elmehetek és mindig, minden nálam van, amire csak szükségem lehet.”

Filmkészítésre termett

Élvezetes videofelvétel

Válts "fotósról" "videósra" bárhol és bármikor. Az E-M5 Mark III ideális filmkészítésre is - tiszta képminőséget és dinamikus, mozifilm-szerű élményt kínál.

5-tengelyes képstabilizátor filmkészítéshez

Képstabilizátor használata videofelvételek készítéséhez szinte elengedhetetlen - főleg, ha freestyle videósok vagyunk. A lényeg: ahogy mozgatjuk a kamerát, a mozgó képek lényegesen tisztábbak és élesebbek lehetnek a nem kívánt bemozdulások hatásait kiküszöbölő képstabilizátor használatával. Az E-M5 Mark III biztosítja ezt – mind az öt irányban.

Kiemelkedő minőségű 4K videók

Az E-M5 Mark III ideális megoldást kínál autentikus filmfelvételek készítéséhez - ehhez a 4K (3840 x 2160) és C4K (4096 x 2160) formátum-kompatibilitás is hozzájárul. A 4K formátumnál 30p, 25p illetve 24p felvételi sebesség, a C4K esetében pedig 24p képfrissítés érhető el, 237Mbps legnagyobb bitarány mellett - így a 4K digitális moziszabvány szerinti formátummal készíthetünk felvételeket!

Mikrofoncsatlakozó

Ha a még magasabb minőség érdekében külső eszközzel szeretnéd a filmfelvételed hanganyagát rögzíteni*, az E-M5 Mark III oldalán található, kényelmesen használható mikrofoncsatlakozó áll rendelkezésedre. Válaszd az ME-31 kompakt célzómikrofont, vagy akár az LS-P4 hangrögzítőt a Hi-Res hanganyaghoz, melyet ráadásul közvetlenül a vakucsatlakozóhoz rögzíthetsz.

Mikrofoncsatlakozó

*Kereskedelemben kapható vakusaru-csatlakozó használatát igényli.

Időjárásálló kivitel

Esős napok, fagyos reggelek, vagy poros helyszínek – az E-M5 Mark III mindenhol helyt áll. Tökéletesen zárt, időjárásálló kivitele - mely az Olympus hagyományosan kiváló tömítésrendszerével büszkélkedhet - megnyugtatóan ellenáll az elemeknek. Így bármikor hódolhatsz a szenvedélyednek!

Speciális kiegészítők választéka

Az ME-31 kompakt célzómikrofon*, illetve az LS-P4 hangrögzítő* mellett az E-M5 Mark III felszerelhető az ECG-5 speciális kiegészítő markolattal is. Segítségével a még biztosabb fogás élményét kapjuk, a kioldó és a vezérlőtárcsa elérhetőségének biztosítása mellett.

*Kereskedelemben kapható vakusaru-csatlakozó használatát igényli.

Részletek Részletek elrejtése

“Az E-M5 Mark III biztosítja azt, hogy érzelmeket ébresszek a nézőben. A természet a saját látószögemből, valamint a nagy teljesítményű és pecíz autofókusz tökéletes kombinációjának eredménye az a bokeh, amelyre szükségem van a téma kiemeléséhez.”

Tökéletes kényelem

Asszisztens használata

Az E-M5 Mark III úgy készült, hogy használója fotós feladatait minél inkább megkönnyítse. A kényelmet biztosító funkciók és jellemzők által az OM-D fényképezőgép használata színtiszta élvezet - így szabadon, bármilyen fotós stílusban gondtalan fotózást biztosít.

Elektronikus kereső kiváló optikai jellemzőkkel

Az E-M5 Mark III elektronikus keresője által kínált ragyogó színek és nagy kontraszttal büszkélkedő képmegjelenítés minősége elképesztő. A kb. 2,36 millió képpontos OLED kijelző, illetve 1,37x nagyítás lenyűgöző használhatóságot biztosít. A nagyjából 27mm szem pont távolság ideális a szemüveget viselők számára.

Egyéni mód

Közvetlen elérhetőség a leginkább használt beállításokhoz – mindössze a módválasztó tárcsa elforgatásával, vagy egy érintéssel. A C módban kedvenc beállításaidat - például felvételi paramétereket, felvételi módot - tárolhatsz a gyors és egyszerű használat érdekében. Két további rendszeresen használt beállítási egység is menthető, melyek gyorsan, a menü használatával érhetők el.

Egyszerűen kezelhető Wi-Fi és Bluetooth®

Az E-M5 Mark III képessége, hogy vezeték nélkül csatlakoztatható más eszközökhöz - például tablethez, vagy okostelefonhoz az OI.Share alkalmazás segítségével – Wi-Fi-n vagy Bluetooth® kapcsolaton keresztül, tovább növeli a felvételkészítés, illetve a felvételek megosztásának lehetőségeit, a kábelek béklyói nélkül.

Kényelmes USB töltés

Az E-M5 Mark III fényképezőgép áramellátása - a kényelmes USB csatlakozón keresztül történő töltési mód által - nem követeli meg a hálózati áramellátás közvetlen elérését. Az akkumulátor akár autóban, a reptéren, vagy akár a semmi közepén, egy fotós túrán is gond nélkül, egy powerbank segítségével feltölthető.

Téma módok és Művészi szűrők

Szinte egy érintésre hatféle - összesen 22 - téma felvételi mód között választhatunk, melyek használatával az E-M5 Mark III a témának, illetve környezetnek megfelelő optimális beállításokat választ ki a portrétől az éjszakai fényeken át a beltéri, vagy a nagyon közeli felvételek készítésének speciális igényeinek eleget téve. A tizenhatféle Művészi szűrő hatásos megjelenést, szemet gyönyörködtetően különleges hangulatot ad fotóinknak és filmjeinknek egyaránt.

Részletek Részletek elrejtése

Az E-M5 Mark III összehasonlítása

E-M5 Mark III

E-M10 Mark III

E-M5 Mark II

Összehasonlítás

M.Zuiko Digital objektívek

További információ

Fényképezőgép kiegészítők

További információ

Szoftver

További információ

Audio kiegészítők

További információ

 

Előző

Következő

Kapcsolódó termékek

Vissza az előző oldalra

Tartalmak

Ne nézd meg ! Megráz !

2019-12-13

Runs In The Family

én szóltam

Dr. Tóth-Piusz István - 3. helyezett

2019-12-12
elonezet

Múzeumi séták

úzeumi séták